komşum beni bunalttı,her gün bir şey istiyor.yardım edin kızlar!

binada başka kimse yok galiba sen gibi iyi sen onların masrfını da çekmek zorunda değilsin... istersiniz bidahaki alışverişe beraber gidelim... diyin.... ya da ne bileyim... mutlaka ama laf söyleyin lazım ama banada lazm zaten bakkal yan taraf nasılsa oradan alabilirsiniz diyin.... kimsenin yükünü siz çekmek zorunda değilsiniz...resmen besliyorsunuz.... onları.... bedavadan

yok artık yüzsüzlüğün bu kadarı Peki siz bir şey yapmadınız mı, evin büyükleri falan?Kadın öyle devam mı etti sonra, yoksa kafasına bir şeyler dank edebildi mi?

Evin annesi yani dünürümüz çıktı kapıya git kapımdan dedi misafirim var terbiyesizlik yapma rezillik çıkarma dedi kadın susmadı devam etti ev sahibide kapıyı suratına kapattı. Sonra kadın söylene söylene yukarı çıktı. O gün başka olay olmadı ama sonrasında muhakkak bir hesaplaşma olmuştur herhalde

perde yıkama ilacı istemek aklımın ucundan hiç geçmedi ben yinede çoğunun parası olmadığını düşünüyorum, malun kadınlarımızın durumu içler acısı ülkede parasız olanın birbir türlü sebebi var dış görüntüden asla anlaşılmaz

işte bu tür insanlar yaptıklarını hata olarak görmüyorlar....tabiki marketi biliyor,orası parayla...aşağısı bedava.niye gitsinki markete..

tabiki arsıra öyle yaptığım zamanlarda oldu...fakat ertesi gün hemen hesap soruyor...ama artık sinirlerim dayanmıyor..

diğerlerinden de istiyormu bilmiyorum..kimseyle kontağımda fazla yok....ara sıra karşılaşırsam selm deyip geçiyorum..dairelerimiz karşı karşıya..diğer katlara niye gitsin ki.karşısında enayi varken..

komşum orda aç yatarken evimdeki yiyecek benim içimi rahatlatamaz tabiki seve seve veririm ama sizin komşularınız gibi iki tane de bende var
biri envayi çeşit şeyi ister, çamaşır ipinden una şekere salçaya kadar, kıvırcıktan kıymaya kadar
diğerinin istediği şeylere gelince, kedi maması, piknik tüpü, kozalak-odun, sizden bir telefon edebilir miyim? sizde lig tv var mı akşam eşin açıyorsa benim eşim de gelsin mi?
artık vermiyorum hiç bir şey, hadi dediğim gibi işsiz kalır zorda kalır seve seve veririm ama ben işe giderken hanım efendi yayıp bir tarafını yatacak evde, ben onun masrafını da üstleneceğim, oldu başka?

bir de bizim burda evler müstakil, aynı binada falan oturmuyoruz ki markete gitmeye üşendi diyeyim
bizim eve gelene kadar daha yakında market var

Kireç sökücü,bulaşık detarjanı tableti,şampuan,benden istenenler,tabii bunlar aklıma gelenler.

Çok mecbur kalsam bile kimsenin kapısını çalıp birşey istemem.

Çok ayıp bence.

Ya içim şişti yazdıklarınızı okudukça yeminle ne arsız insanlar varmış yahu.
Ben zaten oldum olası kimseden bir şey almam huyum değildir de benden de bir şey istemezler.
Gerçi tabi ben bekar kadınım tabii anam kocalarına neyim göz dikerim mazallah diye ödleri patlıyodur

[

yok bu bazı yüzsüzlere geçmiyor bende az var ben yemek yapacağım onunla dedi ee o zaman akşama yemeğe sendeyiz eşini arada sor işi varmı dedi ben şok hadi ara dedi bende aradım eşim cevap veriyormuş gibi ne annemleremi gideceğiz neden bana haber vermedin falan dedim eşimde ne diyorsun anlamıyorum diyor (şimdi alıştı eşim böyle konuştğum zaman biri yinemi yıkılmaya çalışıyor bize diyor )akşama annemlere gidecekmşiz dedim o da yemekten sonra gidecekseniz yer kalkarız yok yemeğe gidecekseniz malzemeleri verde gidip yemeğimi yapayım dedi bende verdim malzemeleri ağızdn laf öyle çıkınca mecbur annemlere gittik Allahtan annem bol kepçedir ..yukarıda anlattığım hesap soran komşum bir pazar günü ben kızımı yııyorum gelmiş eşimle konuşuyor kapıda sonra kızımı yıkadım çıktım hayırdır kimmiş dedim bu kadın ne sinir bozucu hep böyle emir kipleriylemi konuşuyor dedi bende evet hepsi böyle dedim nasıl katlanıyorsun boşver kov kapıdan gelmesinler bir daha dedi bende ne oldu ne dedi dedim canı menemen çekmişte bana "yumurta-domates-biber-az sıvı yağ ver" dedi bende verdim dedi o sırada kızımı giydiriyorum bir daha geldi birşeyler istedi eşim dediki "kırmızı pul biber ver birde "demiş eşime eşimde bende verdim ama sinir bozucu benim söylemem hoş olmaz ama sen gelmemelerini söyle ne ya bütün malzemeleri bizden aldı dedi sinirle zaten maaşımla geçimimiz kıt kanaat bütün apartmanı benmi doyuracağıım dedi çok sinirliydi-haklıydı..ertesi gün kadın geldi bana senin kocanda çok bonkörmüş canım kırmızı pul biberi poşetiyle verdi sağolsun uzun bir süre pul biber almamıza gerek yok dedi güldü meğer eşim küçük bir kaba koymamış yeni aldığım kapalı büyük boy paketiyle vermiş kırmızı pul biberi oda onun hepsni kendisine almış insan azıcık içinden kullanırda getirir ama yok ..o kadar doluyumki komşulardan saatlerce yazabilirim burada..
elbetteki suç benim ben evlenmeden önce böyle şeylerle hiç karşılaşmadım o yüzden baştan yüz-taviz verdim şimdi mesafe koymaya çalışsamda olmuyor ..[/QUOTE]

buna da yuh yani valla bende öyle cevap veremem insanlara ama bu ne yüzsüzlük menemen isteyip tüm malzemeyi sizden almak isteseydin biberini sinir oldum valla

ben kendim çalışıyorum evde olmuyorum gündüzleri doğum yaptım 4 ay evdeydim bi gün karşı komşum oğlunu yollamış zaten kapıya zor bakıyorum çocuk durmuyo ketçap varmı dedi bende olmasına rağmen yok dedim yani çocuğun canı çekmiş bile olsa patates kızartmasınıda ketçapsız yese bişey olmaz çok tuhaf gelmişti ben olsam hayatta gidemem bi kerede aynı komşum kurban bayramı sonrası kurban kesmişler buzluğunda yer varmı dedi bende sandımki bi parça bişey koycak akşamada alcak var dedim bana koca bi poşet verdi ama uzun kalacak annemler köyden dönene kadar içimden ohaaa dedim yani bizimde buzluk okadar boş kalmayabilir ii sana lazım olursa söyle alırım ben dedi ve tam 1 ay bizde kaldı allahtan çalışıyodumda çok görüşmüyoduk evde olsam eminim istekleri bitmezdi

benimde alt katımdaki evin kızı benden 3 yaş küçük bu arada 28 yaşında dışardan gelir eve gelirken almaz bakkal da 100 mt ötemizde mahalle bakkalı ama limon patates soğan herşey var bi gelir limon der patates ister habire tam patates canavarı ben alırsam çok yiyorum sen bana 3 tane versene soğan versene ekmek versene bi gece 3 de sahurda pide almaya geldi eşim ertesi gün aradı pide lazımmı diyte bize kadar var ama x gelirse yetmez dedim:)
patatesleri işirmek için yağlı kağıdımı bir haftada bitirmişti her gün gelip almıştı
1-2 ay önce kayınvalidem burdaydı bu gene yağlı kağıtla patets istiyo kapıda kayınvalidem içerden bakkalmı canım burası dedi eli ayağı kesildi gibi oldu bu ara gene geliyo ama sık değil...
sınırsız internetimede ortak oldu 2 ay vermez 3. ay geli,r ayyyy unuttum neden hatırlatmıyosun interneti kullanırken hatırla yani benmi hatırlatıcam hep ..valla delleniyorum böyle enayi yerine konunca ya

Ay su konuyu ve cevaplari okuyunca öyle bir kahkaha attimki anlatamam:)))))) Türkiye´de bazilari etraftakileri keriz yerine koyarak beles yasiyor vesselam:)

Son düzenleme:
kötü komşu insanı ev sahibi yapar dememişler boşuna.
Yuuhh yani okuduklarımın bazılarına çok şaşırdım.
bizim buralarda komşuluk ilişkisi pek yok.
herkes birbirini tanır, selam verir, hatır sorar ama mesafelidir.
Yinede kişisine göre değişiyor tabii

mesela bir komşunun aylık akraba toplantıları oluyor.
çatal bıçak sandalye filan yetişmeyince doğal olarak bizden istiyor.
bana tuhaf gelmiyor açıkcası. bir sefer süt istedi bizden.
misafirim gelcek kek yapcam dedi. bardak yollamış annem kutuyu gönderdi.
saolsun akşamına tabakla yaptığı kekten gönderdi kadın şaşırdık.

bi diğer komşumuzda çalışıyor çocukları karşılayacak kimse yok.
bize rica ediyor bizde kırmıyoruz tabii bir iki saatliğine idare ediyoruz çocukları.
yediriyoruz içiriyoruz hatta bazen ödevlerinide yaptırıyoruz öyle yolluyoruz eve.
bi gün kadın annemi alışverişe giderken görmüş.
sizin evde küçük çocuk yok ihtiyaç duymuyorsunuz herhalde.
cips kola çikolata filanda alın bizimkiler istiyorda söylemeye çekiniyorlarmış.
birde sucuklu tost yapıyormuşsunuz ***** markadan başkasını yedirmem ben ondanda alsanız ii olur.
hazır kekte yedirmiyorum hee aklınızda olsun demiş.
Annemde sinirlenmiş ben senin çocuğunun ıvırına zıvırına karışmam ne istiyorlarsa sen al koy evime.
ben hazırlıyım demiş. o gün bugündür bırakmıyor çocuklarını bize.

Konu sahibi arkadaşım açıkça dile getirsen rahatsızlığını nasıl olur? Bu durumdan hoşlanmadığını açıkça belirtsen?..

İnanamıyorum ya ben burada okurken utandım o kadın nasıl utanmamış da rahat rahat sıralamış bunları

Öncelikle iyi niyetinizi bırakıp hayır demeyi bilmezseniz daha çok yüzsüzlüğe vururlar.
O konu da kimseye taviz veremem kullanıldığımı anlarsam direk terslerim

İnanamıyorum ya ben burada okurken utandım o kadın nasıl utanmamış da rahat rahat sıralamış bunları
Saflıgına geldi söyledi desem iş güç sahibi kadın. cahilce davranması zor yani. Daha komiği sonradn bizim için "onlar gururlu bişey rica ettim cok gördüler " demiş. Güler misin ağlar mısın? İnsanlar çeşit çeşit işte.

bu konuyu açan arkadaş şuan nasıl acaba? bırşey deneyıp yaptımı yada yapan varmı ben daha beterıne çattım :/ banad akıl verin.ıki gundur yok dıorum ama halen devm edıor.bende devam edcem o pes edene kadar.yaklaşık 3 yıl oldu şuana kadar...

bende evime arada bir bi kadın cağırırım temizliğe kadının istekleri beni benden aldı
önceden ben sürekli bu kadına yardım ederdim
evimdeki herseyden verirdim sevaptır diye
ama sonra yüzsüzlüğü ele aldı

1-yufka yolladı tanıdığımız hediye olsun diye,sofra bezine sarılı duruyordu
canım cekti bana da versene biraz dedi
2-hamileyken 7 aylıkken canım karpuz cekti eşim de işte çıktım aldım ta nerden eve getirdim, daha karpuz yeni cıktığı dönem
kızım cok sever biraz götüreyim dedi,bir sefer de gene pazardan erik aldım 1kilo eriğin ki o zaman aşeriyorum ve erik pahalı 10tl,yarısını almıs kızı seviyormus,peynirler,binbir emek kurulan tursular,zeytinler,reçeller,tarhanalar,baklagiller hepsini alır agız ucuyla öyle bir sorar ki mecbur bırakır insanı
3-kendime köfte yapmıstım bu olay 3 defa oldu,(gene karnım burnumda) sonraki gün yerim diye ayırdım dolaba,bir baktım kahvaltı ederken cıkarmıs,aldım elinden,ben yiycem canım cekti dedi, aa ben onları kendime ayırdım dedim,sanki hergün kahvaltıda köfte yiyor
4-her geldiğinde mutlaka evden sebzelerden alır,bana köyden gelir, sanki ona da yolluyorlar gibi sormaz bile
5-kızına saç maşamı alır kıyafetlerimi alır düğünde giysin diye
6-gecen çalışstığım için aksama et kızartmıstım hemen ısıtır yeriz diye, bir baktım aksam geldim tencerenin yarısından coğu gitmiş
7-en son da evimden soğan sarımsak alıyor bir yandan da bana kıyafetlerini ne yapıyorsun versene bana kızıma götüreyim dedi, yok dedim giymediğim kıyafetim

bir daha cagırmıycam eve,insan yokluğundan çektim bunca zaman,millet iyice rahatlığı almıs ele, aslında bir defa cagırıp laf sokup yollamak lazım da gerek yok

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…