yok artık yüzsüzlüğün bu kadarıPeki siz bir şey yapmadınız mı, evin büyükleri falan?Kadın öyle devam mı etti sonra, yoksa kafasına bir şeyler dank edebildi mi?
konuyu okuyunca benim de eski komşum aklıma geldi. o da yumurta, limon, patates, soğan, kabartma tozu, maya istemeye kızını gönderirdi.15 yaşındaki kızı birgün elinde çay bardağını almış zilimi çaldı. nasılsın falan diye sordu (tabi ben yine yoğurt isteyecek sanıyorum) sonra çay bardağını uzattı annem perde yıkıyor da kosla sıvı istiyor dedi. ben böyle kaldımyok diyemedim az bişey koydum getirdim. ben de yıkıcam perdelerimi bana da lazım dedim. o günkü tavrımdan sonra bidaha kapıma gelmedi.
Aklıma gelen bir olayı da paylaşayım abimin kayınvalidesinin evindeydik misafirlikte
Üst komşuları sürekli birşeyler istiyormuş onların da birde isteme şekli sepet salıp sepeti cama vuruyor 6. kattayız birden cama pat pat bişey vuruldu ödüm koptu :)
Yine birşey istedi kadın neyse koydular sepete yarım saat sonra aynı şey evin genç kızı marketin numarasını yazdı kağıda sepete koydu '' evlere servis yapıyorlar Betül abla '' dedi
Kadın bir hışımla indi aşağı birde bağırdı terbiyesiz ben bilmiyormuyum marketi aramayı sana mı sorucam vb. tarzda bir de haklıymış gibi kızı azarladı
tabiki arsıra öyle yaptığım zamanlarda oldu...fakat ertesi gün hemen hesap soruyor...ama artık sinirlerim dayanmıyor..bırakın balkondan bağıra dursun çıkmayın siz kapıya gelirse açmayın herdefasında sonra tesadüfen karşılaştınız diyelim banyodaydım tuvaletteydim deyin uydurun.bendede yeni bitti falan deyin siz sürekli böyle demeye devam edin bakın oda pes edicek bence sinir olurum ben böyle komşulara
binada başka kimse yok galiba sen gibi iyi sen onların masrfını da çekmek zorunda değilsin... istersiniz bidahaki alışverişe beraber gidelim... diyin.... ya da ne bileyim... mutlaka ama laf söyleyin lazım ama banada lazm zaten bakkal yan taraf nasılsa oradan alabilirsiniz diyin.... kimsenin yükünü siz çekmek zorunda değilsiniz...resmen besliyorsunuz.... onları....bedavadan
kötü komşu insanı ev sahibi yapar dememişler boşuna.
Yuuhh yani okuduklarımın bazılarına çok şaşırdım.
bizim buralarda komşuluk ilişkisi pek yok.
herkes birbirini tanır, selam verir, hatır sorar ama mesafelidir.
Yinede kişisine göre değişiyor tabii
mesela bir komşunun aylık akraba toplantıları oluyor.
çatal bıçak sandalye filan yetişmeyince doğal olarak bizden istiyor.
bana tuhaf gelmiyor açıkcası. bir sefer süt istedi bizden.
misafirim gelcek kek yapcam dedi. bardak yollamış annem kutuyu gönderdi.
saolsun akşamına tabakla yaptığı kekten gönderdi kadın şaşırdık.
bi diğer komşumuzda çalışıyor çocukları karşılayacak kimse yok.
bize rica ediyor bizde kırmıyoruz tabii bir iki saatliğine idare ediyoruz çocukları.
yediriyoruz içiriyoruz hatta bazen ödevlerinide yaptırıyoruz öyle yolluyoruz eve.
bi gün kadın annemi alışverişe giderken görmüş.
sizin evde küçük çocuk yok ihtiyaç duymuyorsunuz herhalde.
cips kola çikolata filanda alın bizimkiler istiyorda söylemeye çekiniyorlarmış.
birde sucuklu tost yapıyormuşsunuz ***** markadan başkasını yedirmem ben ondanda alsanız ii olur.
hazır kekte yedirmiyorum hee aklınızda olsun demiş.Annemde sinirlenmiş ben senin çocuğunun ıvırına zıvırına karışmam ne istiyorlarsa sen al koy evime.
ben hazırlıyım demiş. o gün bugündür bırakmıyor çocuklarını bize.
Konu sahibi arkadaşım açıkça dile getirsen rahatsızlığını nasıl olur? Bu durumdan hoşlanmadığını açıkça belirtsen?..
Saflıgına geldi söyledi desem iş güç sahibi kadın. cahilce davranması zor yani. Daha komiği sonradn bizim için "onlar gururlu bişey rica ettim cok gördüler " demiş. Güler misin ağlar mısın? İnsanlar çeşit çeşit işte.İnanamıyorum ya ben burada okurken utandım o kadın nasıl utanmamış da rahat rahat sıralamış bunları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?