- 12 Temmuz 2006
- 58.723
- 224.291
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi sessizsakinbiri
-
Allah herkese evin de komşunun da hayırlısını versinTam ev alma arefesinde şu konuyu okuyunca 30+ senelik minik evimin başka mahallelerdeki han gibi sıfır yerden ısıtmalı kapalı otoparklı dairelerden daha yüksek fiyatlara gittiğini anlıyorum. Evi fiyatlayan şey birlikte yaşadığın insanlar yani hayat standardı.
Komşunuzun yerinde olsam aracınızın üstüne kuş beslerim
Pencereden sallanan bez görmek istemem. Kapı önünde ayakkabı vs görmek istemem. O apartmanda yaşayan herkes ortak alanda ortak akılla hareket edebilmeli
Balkonunda kuş beslememesi konusunda size hak veririm ama kuşlardan şeytan gibi bahsetmissiniz. Küçük kuş besleseydi dışkısı o kadar göze batmazdı. Aynı zamanda kuş dışkısı, kedi köpek dışkısı gibi kist hidatik vb. Yapmaz. Eskiden yaşadığım sokakta yeşillik yok, sokağa kedi köpek maması döküp besliyorlardı. Ve hayvanlar kaldırıma yapıyordu. Kist hidatik mi var, ne var bilemezsin. En azından kız balkonda besleyince sokakta beslenen hayvanlar kadar kişiyle temas etmiyor. Ben o ortamda kuş dışkısını bin kez tercih ederdim, sokağa çıkınca bir de yağmur yazdıysa midem bulanıyordu. Her neyse herkese temiz bir ortamda yaşama imkanı dilerim.yorum yazmayacaktım konu sahibi üyeliğini de silmiş ancak duramayacağım umarım görür. en başta güvercin ya da başka hayvanları evinizin içine alıp sizinle beraber yaşamıyorlarsa dışarda beslemek bir kişi bile olsa kimseyi rahatsız etme hakkını size vermez. kuş pisliği kötüdür kokar çıkmaz tüyü vs hastalık yapar istememe hakkı var siz de benim balkonuma kimse karışamaz diyemezsiniz çünkü başkalarını etkiliyor toplu yaşama kuralları var. yaptığınız tamamen vicdan mastürbasyonu, medeniyetsizce ve yanlış. hayvanlara karşı marhematliyimdir bu arada evimde köpeğim var iş yerinde beslediğim hayvanlar var ama ben bunu yaparken kimsenin kişisel alanına girmeden rahatsız etmeden yapıyorum. muğlada görmüştüm belediye kocaman kuş kafesleri yapmış direklere birkaç ayrı yerde vardı hatta kuşlar oralara yuvalamış orada besleniyorlardı bence doğru olan budur. aynı şekilde sokak köpekleri içinde besleme alanları oluşturulmalı gönüllü hayvanseverler gidip oralarda besleme yapmalılar zaten sokak köpeği de olmamalı başta herkes bi tane sahiplense beslese sokakta köpek kalmaz herkes de hayvansever vicdanlı olur değil mi. bir kişi bile olsa kimseyi rahatsız edemezsiniz çünkü rahatsız olmakta haklı, o da o zaman balkonda mangal yapsın dumanı size gelsin sanene benim balkonumdan diyebilir mi? kapat balkonunu git başka yerde otur diyebilir mi? toplum kuralları böyle bişey apartmanda yaşıyorsak kimseyi rahatsız edemeyiz.
Her dediğinize katılıyorum.Ama köyde doğdum ,büyüdüm ama söylenen şeylerin hiçbirini yapmıyorum.Camdan bişey silkelemem.Ayakkabimi dışarda tutmam.Copumu yere atmam.Kimseyi rahatsız etmemeye çalışırım.Akli ,ahlaki olan böyle şeyler yapmaz zaten.Ama evet etrafımda bir sürü köyden gelen , gelişmemiş yerlerden gelen var ve hepsi böyle.Ona da bişey diyememCiddi yaptırım yok böyle insanlar için, bu yüzden bu kadar rahat davranabiliyorlar. Medeniyeti öğrenene kadar ceza olarak sokakları temizletmek lazım, çıkmaz sokak diye kendi malı sanıyor.
Köyde doğum büyüyen kişi istediği kadar üniversite okumuş olsun, yetiştiği çevreden farklı olamıyor. Şehir hayatına adapte olamıyor. Yorum yazan şahıs otuz dairelik bir apartmanda oturuyor bir de. Biri kişi bile çıkıp kimse kimseye zarar vermemeli, sokakları kirletmemeli demiyor. Herkes bu medeniyetsizlikten çok memnun, çok yazık.
kuşalardan şeytan gibi bahsettiğimi nasıl anladınız bakın doğrusunu söylüyorum beslenmesi ile ilgili. küçük büyük olması farketmez başkasını rahatsız ediyorsa yapamaz yanlış olan budur olay kuşlardan bağımsız zaten. kakası hastalık taşımasa pistir yani temizlemesi zor ve kötü kokulu tüyü nefes darlığına sebep olabilir alerji azdırabilir bit pire taşıyabilir olabilir yani, o komşunun alerjisi vs olmasa bile rahatsız olabilir çünkü tekrar söylüyorum onun yaşam alanını etkiliyor neden rahatsız oluyor ki deme lüksümüz yok haklı çünkü. annem evde muhabbet kuşu beslerken bile evdeki pislikleri tüyü kokusu vs çok oluyodu düşünün dışardaki güvercin sürüsünün pisliğini. tabi ki uçan kuşa karışamayız gelip geçerken yapıyosa yapacak birşey yok kuş bu kendileri alışmıştır yuva yapmışlardır vs, eskiden benim binamın çatısında sürüyle martı olurdu inanamazsınız bugün silerdim yarın camım komple kuş pisliği olurdu yapacak bişey yok derdim, ama özellikle biri buna sebep oluyor olsaydı o zaman ben de rahatsız olurdum. neyse umarım daha açıklayıcı olmuşturBalkonunda kuş beslememesi konusunda size hak veririm ama kuşlardan şeytan gibi bahsetmissiniz. Küçük kuş besleseydi dışkısı o kadar göze batmazdı. Aynı zamanda kuş dışkısı, kedi köpek dışkısı gibi kist hidatik vb. Yapmaz. Eskiden yaşadığım sokakta yeşillik yok, sokağa kedi köpek maması döküp besliyorlardı. Ve hayvanlar kaldırıma yapıyordu. Kist hidatik mi var, ne var bilemezsin. En azından kız balkonda besleyince sokakta beslenen hayvanlar kadar kişiyle temas etmiyor. Ben o ortamda kuş dışkısını bin kez tercih ederdim, sokağa çıkınca bir de yağmur yazdıysa midem bulanıyordu. Her neyse herkese temiz bir ortamda yaşama imkanı dilerim.
Köy, dağ…Bosverin,söylensin.
Konuda ki ikinci konubalkondan birseyler silkelemek.
Masada yemek yedikden sonra elbezi ile silmek cok mu zor?
Hadi yere sofrabezi serdiniz. Cöp posetine/kovasina aktarmak da mi zor?
Nerenin aliskanligi bunlar
Yok köprüye yakın bi taraftayımEsenyurt tarafında mı oturuyorsunuz?
Eski oturduğum sitede oğlum basket oynamak istedi diye sahaya indikKöy, dağ…
Evet bahçe şahsi malımız. Yan bina gelip şikayet edemez hakkı yok. Haliyle kimseye söz düşmez. O bahçeyi temizletmek içinde parasını veriyorum, binanın haklarını kullanmak içinde tonla para veriyorum. Sokağımızda bizden başka tek bir bina dahi yok. Haritaya bile sonradan eklenmiş boş bi araziye yapılan sokak. Dışardan birinin giriş çıkışı yasak, yani evet. Tapulu malımız gibi hareket ediyoruz.Ciddi yaptırım yok böyle insanlar için, bu yüzden bu kadar rahat davranabiliyorlar. Medeniyeti öğrenene kadar ceza olarak sokakları temizletmek lazım, çıkmaz sokak diye kendi malı sanıyor.
Köyde doğum büyüyen kişi istediği kadar üniversite okumuş olsun, yetiştiği çevreden farklı olamıyor. Şehir hayatına adapte olamıyor. Yorum yazan şahıs otuz dairelik bir apartmanda oturuyor bir de. Biri kişi bile çıkıp kimse kimseye zarar vermemeli, sokakları kirletmemeli demiyor. Herkes bu medeniyetsizlikten çok memnun, çok yazık.
İnsanlar inanılmaz pisler yaaaEski oturduğum sitede oğlum basket oynamak istedi diye sahaya indik
Pencerenin birinden bildiğiniz tuvalet çöpü boşaltıldı kafamıza
Totosunu silip attıkları çöpü camdan döktüler
Kendini geliştirdiyse bir adım sonrası poposunu camdan sarkıtıp aşağıya pislemek olacaktır
Biri yazmış yukarda ülkeyi şey götürüyor diye çok doğru
Kesinlikle katılıyorum .Balkona çamaşır asmayı eleştirip apartmanda güvercin beslemeyi ve komşusuna kuş boku temizletip toplu yaşamdan bihaber insanların kültürü köyde yaşayan insanlarınkiyle aynı ,bir de medeniyet bekçisi gibi konuşuyorlar gülüyorumKusura bakmayın üst komşum sizin gibi alıştırmış kuşları. Benim balkonum açık ve sürekli balkonumayorlar. Merhametli iseniz lütfen bunu başkasına zarar vermeden gösterin. Biz balkonda kuş beslemiyoruz diye merhametsiz değiliz. Tek merhametli de siz değilsiniz. Ben de konuştum lütfen balkonda yemlemeyin diye kızz komşum ne olacak diyor yazık diyor. Her balkona baktığım da kuş u göremek ya da temizlemek zorunda mıyım. Neyse ki benim komşum anlayışlıydı beslemeyi bıraktı. Azıcık rahat nefes aldık. Siz de merhametinizi park ve bahçelerde gösterin balkonda değil. Bina da oturma kültürünüz yoksa köye taşının istediğiniz gibi hayvan besleyin
Hayvanlar ölsün mü diyorsun yanii saldırınHer gün anıyorum şu konuyu; koru metro girişinde merdivenlerin üstü kapalı olduğu halde her gün kuş pisliğinden merdivenleri temizliyorlar. Islandığı için kaygan bir forma dönüşüyor. Dün neredeyse düşüyordum
Uçan adam sabri ölmüş diyorumHayvanlar ölsün mü diyorsun yanii saldırın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?