Komsum

aşırı meraklı bi insanım. ama asla insanların özeline değil.

sizinki öyle normal merak falanda değil. baya dikizliyosunuz. çok ayıp bişey bu.

4 duvar arasında olan şeyi biliyomusunuz? 1-2 saat duruyo diye ne demek oluyo bu? fesatlık başka bişey değil.
kendinizi geliştirmek amaçlı çabalayın. boş durmaktan kendinizi unutup başkalarına sarmışsınız.

Herkesin evinde yaptığı kendini alakadar eder, komşunuzu uyarmayın, eşiniz dahil kimseye bu konudan bahsetmeyin, kusur örtmede gece gibi olun.

Eskiden oturduğum semtte karşı apartmanımdaki komşular fazla meraklıydı, tüm gün bize bakan pencerelerden evimi seyreder kim gelmiş, kim gitmiş, ben evde ne yapıyorum bir güzel seyrederlerdi, bende hiç sakınmam kaçırmam kendimi, pencerelerdeki tüm tülleri ardına kadar açar akvaryumumuz açılmıştır seyredin derdim
Bir gün kayınvalidem geldi şehirdışından, hazır gelmişken bize de uğradı, mahalle tanımıyor tabii, neyse ben kapıdan yolcu ettim ama meraklı komşularım o sahneleri kaçırmışlar, eşim annesine sarıldı, sarmaş dolaş gidiyorlardı mahalle bakıyor munenin kocasının sarıldığı bu kadın kim diye, balkona çıktım kayınvalidenin arkasından el sallayacağım, merakta son nokta komşularımdan biriyle diyaloğumuz: -aaaa sen evde miydin Mune?
- evdeydim.
- O kim? kocan sarılmış gidiyor.
-Kayınvalidem, sen benimkinin dostu falan mı sandın?
-aaaa ördek gibi şaştım kaldım valla, kayınvaliden gençmiş.

O gün bugündür o komşumun lakabı ördek gibi şaştım kaldım kaldı, siz siz olun emin olmadığınız şeyler hakkında kimseyi rencide etmeyin, hakkında konuşmayın.

ayyy aklıma ne geldi. bi kere bi akrabamız memleketten bize gelmişti. bizim şehirde iş arıyordu biz de kalacaktı o süre zarfında. abim gibidir severim yakışıklıdır da dikkat çeker. sabah erkenden çıkardı öğleden sonra gibi eve gelirdi.
annem babam çalışıyor tabi. yan komşu bi gün annemi çekmiş demiş ki ''kızın eve erkek alıyor siz işteyken''
annem de hemen anlamış tabi. ''ay sus aramızda kalsın babası bilmiyor çok yakışıklı diye ses etmiyorum'' demiş kadına

aradan bi kaç gün geçti kadın bize geldi özür dilemeye meğer bu dedikoduyu apartmana yayarken bizim samimi olduğumuz tek komşumuz açıklamış durumu. anneme daha hesap soruyor ''neden doğruyu söylemedin'' diye. annem de ''açıklama yapmak gereği duymadım sizi ilgilendirmez çünkü'' demişti ayy 10 sene de onlarla dipdibe yaşadık ya kadın bildiğin ayaklı gazete röntgenci.

Yaaaa keşke kayınvalidem demeseydin Mune abla, imalı imalı kafanı sallasaydın.
Bir sonraki gelişinde de sen kayınvalidenin koluna girip gezerdin, kafayı iyice dibine kadar sıyırırlardı.

Yaaaa keşke kayınvalidem demeseydin Mune abla, imalı imalı kafanı sallasaydın.
Bir sonraki gelişinde de sen kayınvalidenin koluna girip gezerdin, kafayı iyice dibine kadar sıyırırlardı.
Ama sen komşumun o " aaaaa ördek gibi şaştım kaldım, kayınvaliden gençmiş" derken ki mimiklerini, yüz ifadesini görseydin yemin ediyorum kahkahayı basardın, o şaşkınlığı görmek için söyledim, 22 yıllık evliyim, çok ev değiştirdim ama görüp görebileceğim en meraklı mahalle orasıydı, gece kim geldi kime geldi ne kadar oturdu, araba markasına kadar bakarlardı.

Bilirim, bilirim. Herkes ya çocukken ya da hala bu tip insanlarla karşılaşıyor. Yıllar önce taşındığımızda, eski bir komşu Face'den eklemişti beni, bir de mesaj atmıştı "aaaa taşındınız, artık hiçbir şeyden haberim olmuyor" diye Ne kadar düşüncesiz insanlarız, taşınarak mahrum bıraktık.

Uyardığınız komşunuz size gelip:
"Sanane? Sen kim oluyosun da benim hayatıma müdahale ediyosun?
İşin gücün yok evime giren çıkanı mı takip ediyosun, işine bak" dese ne diyeceksiniz?
Üstüne şöyle bi güzel de sövse?
Evde hiç işiniz gücünüz yok sanırım milleti takip ettiğinize göre.

KK'da aynı tarz olaylarda kadın ve erkeğin rolleri değişince, tepkiler de değişiyor, bu çok iki yüzlüce. Komşum eve kadın alıyor diye açılan konulara bakın gelen cevaplara bakın yüzde doksanı "kesin söyle, o kadının yerinde sen olsan bilmek istemez misin?" tarzında. Tersi durumda "işsiz misin, sana ne, bla bla..." aynı konu hakkinda nasıl bu kadar zıt görüşler beyan ediyorsunuz anlamak mümkün değil.
Konu sahibi böyle durumlarda yapan kurtulurmuş da bilen kurtulamazmış, kadını ve eşini tanımıyoruz, size nasıl tepki verirler bilemiyoruz, gelen nesi onu da bilemiyoruz belki cidden akrabasıdır. Ters bi durum varsa da inşallah eşi bi an once öğrenir.

Benimde bi komşum var aynı sizin gibi gelinimizi gidemizi kontrol ediyor.

Herhalde benim de eve erkek aldığımı düşünüyor.
Sonuçta birbirine benzemeyen üç tane abim var. Sürekli gelip giderler.

Açıklama da yapmıom üzülüom garibim başka işi gücü yok. Benle uğraşsın zaman öldürür.

yoo gayet orda da karışma sonra sen kötü olursun iftira bile atarlar diye çok söyleniyo.

yoo gayet orda da karışma sonra sen kötü olursun iftira bile atarlar diye çok söyleniyo.
Çok değil yüzde on ancak söylüyor, foruma yazmaktan çok okumayı seviyorum, bu konu dahilinde verdim örneği; ancak başka konularda da aynı erkek ve kadının yeri değişince yorumlar da tam zıttı oluyor, bu bana garip geliyor. Amacım tartışmak değil.

Reactions: KV_
Iyyy meraklı komşular. bizdede var bi tane apartmanı bırak sokakta kim geliyo kim ne yapıyo biliyo. ne boş insanlar var ya.

Kanal 7'de böyle bir kısa film izlemiştim.Meğerse kadının eve aldığı adam bakıma muhtaç bir amcaydı...Kahvehaneden biri gidip kadının mafya kılıklı kocasına senin hanım eve adam alıyor diyordu da neler neler oluyordu...

yok tartışcak biri değilim zaten :)

bu konuda ben çok sık gördüm yazdığım şeyi.

ama bazen öyle durumlar oluyo ki sizin dediğiniz gibi oluyo.

Millet ne çok seviyor stalk yapmayı. Bir de rahatsız mı oldun! Asıl sen onun evini takip ettiğin için o rahatsız olmalı. Ayrıca giren belki akrabası. İnsanın işi gücü olmayınca çevreden hayal gücüyle malzeme üretiyor işte

Milletin ozel hayatindan sanane, evine aldigi adamdan sanane, eger sevgilisiyse sevismesi den sanane, eger degilse evine giren cikandan sanane. Camur atmak ne kolay ya. Siz de agir issizmissiniz her gun eve giren cikani gozetlediginize gore. Tam bir emekli albay.

Ne gerek var böyle çetrefilli işlere. Kim nereye girerse girsin. Benim evime girmiyorda problem ne? Merak Insanın başına dert açar benden söylemesi.

Gözetleyen komşulardan birisiniz demek ki.
Vardır her apartmanda böyle; kim girmiş, kim çıkmış, kim kaç saat kalmış
Yapmayın böyle şeyler, sizi kesinlikle ilgilendirmez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…