Herkesin evinde yaptığı kendini alakadar eder, komşunuzu uyarmayın, eşiniz dahil kimseye bu konudan bahsetmeyin, kusur örtmede gece gibi olun.
Eskiden oturduğum semtte karşı apartmanımdaki komşular fazla meraklıydı, tüm gün bize bakan pencerelerden evimi seyreder kim gelmiş, kim gitmiş, ben evde ne yapıyorum bir güzel seyrederlerdi, bende hiç sakınmam kaçırmam kendimi, pencerelerdeki tüm tülleri ardına kadar açar akvaryumumuz açılmıştır seyredin derdim
Bir gün kayınvalidem geldi şehirdışından, hazır gelmişken bize de uğradı, mahalle tanımıyor tabii, neyse ben kapıdan yolcu ettim ama meraklı komşularım o sahneleri kaçırmışlar, eşim annesine sarıldı, sarmaş dolaş gidiyorlardı mahalle bakıyor munenin kocasının sarıldığı bu kadın kim diye, balkona çıktım kayınvalidenin arkasından el sallayacağım, merakta son nokta komşularımdan biriyle diyaloğumuz: -aaaa sen evde miydin Mune?
- evdeydim.
- O kim? kocan sarılmış gidiyor.
-Kayınvalidem, sen benimkinin dostu falan mı sandın?
-aaaa ördek gibi şaştım kaldım valla, kayınvaliden gençmiş.
O gün bugündür o komşumun lakabı ördek gibi şaştım kaldım kaldı, siz siz olun emin olmadığınız şeyler hakkında kimseyi rencide etmeyin, hakkında konuşmayın.
Yaaaa keşke kayınvalidem demeseydin Mune abla, imalı imalı kafanı sallasaydın.
Bir sonraki gelişinde de sen kayınvalidenin koluna girip gezerdin, kafayı iyice dibine kadar sıyırırlardı.
Bilirim, bilirim. Herkes ya çocukken ya da hala bu tip insanlarla karşılaşıyor. Yıllar önce taşındığımızda, eski bir komşu Face'den eklemişti beni, bir de mesaj atmıştı "aaaa taşındınız, artık hiçbir şeyden haberim olmuyor" diyeAma sen komşumun o " aaaaa ördek gibi şaştım kaldım, kayınvaliden gençmiş" derken ki mimiklerini, yüz ifadesini görseydin yemin ediyorum kahkahayı basardın, o şaşkınlığı görmek için söyledim, 22 yıllık evliyim, çok ev değiştirdim ama görüp görebileceğim en meraklı mahalle orasıydı, gece kim geldi kime geldi ne kadar oturdu, araba markasına kadar bakarlardı.
KK'da aynı tarz olaylarda kadın ve erkeğin rolleri değişince, tepkiler de değişiyor, bu çok iki yüzlüce. Komşum eve kadın alıyor diye açılan konulara bakın gelen cevaplara bakın yüzde doksanı "kesin söyle, o kadının yerinde sen olsan bilmek istemez misin?" tarzında. Tersi durumda "işsiz misin, sana ne, bla bla..." aynı konu hakkinda nasıl bu kadar zıt görüşler beyan ediyorsunuz anlamak mümkün değil.
Konu sahibi böyle durumlarda yapan kurtulurmuş da bilen kurtulamazmış, kadını ve eşini tanımıyoruz, size nasıl tepki verirler bilemiyoruz, gelen nesi onu da bilemiyoruz belki cidden akrabasıdır. Ters bi durum varsa da inşallah eşi bi an once öğrenir.
Çok değil yüzde on ancak söylüyor, foruma yazmaktan çok okumayı seviyorum, bu konu dahilinde verdim örneği; ancak başka konularda da aynı erkek ve kadının yeri değişince yorumlar da tam zıttı oluyor, bu bana garip geliyor. Amacım tartışmak değil.yoo gayet orda da karışma sonra sen kötü olursun iftira bile atarlar diye çok söyleniyo.
Çok değil yüzde on ancak söylüyor, foruma yazmaktan çok okumayı seviyorum, bu konu dahilinde verdim örneği; ancak başka konularda da aynı erkek ve kadının yeri değişince yorumlar da tam zıttı oluyor, bu bana garip geliyor. Amacım tartışmak değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?