Komşuma Nasıl Yardım Edebilirim ???

mistikkahve

Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2013
116
0
16
İzmir
Arkadaşlar merhaba öncelikle uzun ve biraz can sıkıcı bir konu olacak ama beni yönlendirmeniz için açıyorum bu konuyu. Çünkü komşuma çok üzülüyoruz ve elimizden birşey gelmiyor. Komşum gögüs kanseri hastası . Hastalığın başlarında gögsünde bir kitle hissetti ancak eşinin çalıştığı yer sigortasını başlatmadığı için başlattıkları zaman giderim diye bekledi. Aradan zaman geçti baktılar sigorta başlamıyor momografi çektirme gittiler momografi sonucu temiz çıkti. Sonra gögsündeki kitle portakal büyüküğüne geldi kısa sürede momografiden sonra tekrar doktora gitti biyopsi için parça alındı . Oda temiz çıktı . Derken kol çevresinde ağrılar başladı bu sefer başka doktora gitti ve doktor direk kemotarapi dedi 3 . evrenin sonundaymış kanser. Tabi durumları mukemmel degil .Aile fertleri yardım etmedi. Ne Komşumun ailesi nede eşinin ailesi . Kmsum yabancı uyruklu annesi geldi . Bişeyin yok senin beni gezdir dedi snrada çekti gitti. Eşinin ailesi karını bizmi hasta ettik bize ne dedi. Anlayacağınız kimselerden destek göremediler . Biz mahalle olarak ramazanda fitre diye 7 8 bin topladık ama bu da sigortası olmayan bi kanser hastasının iki kemoterapisi zaten. Neyse zaman içersinde koşumun eşi iş yerine karım kanser sigortamı başlatın diyor. Bu şekilde üstelediği için adamı işten çıkartıyorlar. Adam şimdi iş arıyor. Komşum dördüncü kemoterapisini gördü ancak daha en az iki seans daha görmesi gerekiyormuş . Sonra ameliyat radyoterapi uzucak yani durum. Birde iki tane dünya tatlısı çoçukları var 5 ve 6.buçuk yaşlarında ki okula başlamaları lazım ancak komşum ben hasta iken onların desleri ile ilgilenemem iyileşmeden onlara okulda verimli olamam aklım onlarda olduğu için kendimi ötü hissederim iyileşmem lazım diyor. Anlayacağınız durum çok uzun . Artık bizlerde öyle yüklü yardım toplayamıyoruz.

Şimdi benim sizden ricam beni yönlendirmeniz. İzmirde ikamet ediyoruz ve ben bu komşumun rahatsızlığı için ciddi bir yardım desteği almak istiyorum . Bunu nerlerden sağlayabilirim.Vakıflarsa hangi vakıflardan . Üniversite rektörlüğü ise nasıl bi izinle.Bu konuda sizlerden yardım bekliyorum. Lütfen dikkate alın.

Çok üzüldüm, keşke bu konuda bilgim olsa idi.:26:

geçmiş olsun. bence tanıdıklarla aranızda para toplayın zarfa koyup verin tedavi masraflarına yardımcı olmuş olursunuz

yeşil kart çıkartılabilir mi acaba komşunuza? bildiğim kadarıyla yeşil kartla kanser tedavisi de yapılıyor. çok bilgim yok yeşil kart konusunda,yanlışsa kusura bakmayın lütfen ama aklıma ilk bu geldi söylemeden geçmek istemedim. isterseniz bir araştırın. Allah şifa versin kadıncağıza, sizden de Allah razı olsun valla ne kadar ince düşünceli bir insansınız..

bu hastalıkla ilgili bilgim yok yani karşılıyor mu devlet bilmiyorum ama durumu iyi olmayanlar için devlet sağlık güvencesi yapıyor bildiğim kadarıyla acaba o bu hastalık için geçerli midir bunu bi sorsanız
birde eşi için iş ayarlanamıyor mu en azından sigortası başlar bi nebze hafifler yükleri
Allah evlatlarına bağışlar onu inşallah acil şifalar diliyorum.

Merhaba,
çok geçmiş olsun umarım tedavi olumlu cevap verir, başka dernekler var mı pek bir bilgim yok ama her ilde sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı bulunur, bu vakıf valiliklere, kaymakamlıklara bağlı yanılmıyorsam, hangi ilçede ikamet ediyorsanız ilçenizin kaymakamlığına gidip sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfıyla irtibata geçin, ailenin durumunu anlatın, kadının kanser hastası olduğunu, eşinin işsiz olduğunu, bakıma muhtaç 2 çocukları olduğunu, mahalle halkının yardımlarıyla ayakta durduklarını, yani kısaca aileyle ilgili hertürlü ayrıntıyı anlatın, kadın kanser hastası deyip bırakmayın, belki hem maddi yardım yaparlar hemde eşine iş imkanı bulunur.

Allah yar ve yardımcıları olsun.

Geçmiş olsun.Peki tedaviye cevap veriyormu?.Yani kurtulacakmı?.
İnşallah Allah çocuklarına bağışlar

bence tv kanallarına falan ulaşıp anlatmaya çalışın herhangi bir kanalda mümkünse bir kadın programında falan çok ciddiyim gelirse ordan yardım gelir vakıflar dernekler falan çok oyalar bence

Iste dost dusman boyle gunlerde belli olur diye bosa dememisler. Hadi elinde yoktur maddi yardim edemezsin de, manevi destek bile vermeyen yakinlari var demek kadincagizin. Iyilesince yuzlerine bile bakilmaz boylelerinin. Cok uzuldum durumuna. Insallah bir care bulursunuz, benim de pek bilgim yok malesef... Gecmis olsun, Allah kadini cocuklarina bagislasin.

Belediyelerin Sosyal Yardım Müdürlükleri oluyor.
İlçe belediyesine bu müdürlüğe başvurun maddi yarım konusuna onlar size yardımcı olacaklardır.
Hastalık tedavisi içinde onlardan bilgi edinebilirsiniz.
Bir de kadın aile sağlık merkezi 183 hattı var oradan da nerelere başvurmanız gerektiği konusunda bilgi edinebilirsiniz.

​Geçmiş olsun rabbim tez zamanda şifasını verir inşallah,yaşadıgınız şehirdeki sosyal dayanışma ve yardımlaşma derneklerine başvuru yapabilirsiniz.

canım merhabalar bulunduğunuz semtin kaymakamlığına gitmenizi tavsiye ederim.Kaymakam beye durumu anlatın zaten halk görüş günleri oluyor mutlaka yardım edeceklerdir.Lakin belgeleri (rahatsızlıkla ilgili) isterler.

komum yabancı uyruklu oldgu ıcın o tarz seylerın nasıl cıkartılacagnı bılmıyor esınede sıgorta yapmadılar yanı aslında ıkı cocugu var kanser hastsı o tur seylerle cok ugrasabıleceklerını sanmıyorm suanda cunku eve gelıekler bılmemne kart basvurusundan sonra anca ondan sonra bı yugun ıslem . onu kabullenmez komsum . cok gururlu cunku bu konuda .suanda benım boyle bı yardımda bulunmaya claıstıgımı daha bılmıyor hanı bı bılgı edınebılsem ondan sonra acıcam kendısıne konuyu

hmm aslıında bu dedıgın bana umut erıcı geldı evet bu konunun uzerıne duseyım belglerı var zaten bırsuru . test sonucları kan sonucları

geçmiş olsun. bence tanıdıklarla aranızda para toplayın zarfa koyup verin tedavi masraflarına yardımcı olmuş olursunuz

bunu yaptık ancak 7 8 bın toplandı sımdı tekrar herkesın kapısını calıp dıyemıyorum kı . durumunu zaten mahalledekı herkes bılıyor elınden geldıgınce yardımcı olmaya calısıyoruz ama bızım topadıklarımız yetmıyor sonucta bı kemoterapı 3- 4 bın edıyor ve suan 4. yu gordu 2 tane daha var daha artı sonra amelıyat radyoterapı ve gerekırse yıne kemoterapı yapacaklarmıs yanı hesap edersek daha en az 20 bın daha lazım bız bunu toplayamıyoruz kı artık

ya ızmr oyle bı yerkı gırdıgın yerler sıgorta yapana kadar kırk takla attırtıyor esının ıs yer sıgortanı yapıcam dedıgı halde adamı ıkı ay oyalayıp soınra ısten cıkarttılar sıgortamı baslatın artık dedıgı ıcın .
Zaten adamda elınden gelenı yapıyor ancak ıste ıs devletlık kısma gelınce duzgu n ıslemeyen bır sıstemde sureklı zayıf olanlar zarar goruyor

Çok tesekkur ederım dedıgınızı yapıcam .Zaten ıglılenırlerse kendılerıde gelıp durumu ıncelerler umarm bır sonuc alabılırız.

Geçmiş olsun.Peki tedaviye cevap veriyormu?.Yani kurtulacakmı?.
İnşallah Allah çocuklarına bağışlar

son kemoterapısınde doktoru durumu begenmemıs . Bır test sonucunda 3 negatıf cıkmıs buda kanser hucresı yayılıyor demekmıs normalde 4 . kemoterapı sonucunda gogsundekı kanser kıtlesının daha fazla kuculmesı gerektıgını soylemıs ancak sımdı ılaclarını degıstırıp bıraz daha farklı ılaclar kullanacaklarını soylemısler . acıkcası sımdı onun yanına gıdıcem . Ve bıraz daha detaylı bılgı alabılırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…