• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşumla restorana gittik:)

Bence sorun yok ama bir o bir siz de ödeyebilirdiniz çok farketmiyor.. ben herkes kendi ödesin taraftarıyım o ayrı

Yaptgnz bana şık gelmedi ya. 1 tane dostum var başka da yok onunla ciktgmzda asla bsy odetmem ama zorla kahve falan alır neblym sizinki bi garip geldi kızda garip hissetmstr hatta gıcık olmstr bence

Hesabi farkli zamanlarda mi odediniz anlamadim. Alman usulu yapariz biz de, ama ya kasaya birlikte gider oderiz, ya da birimizde parayi toplariz o kisi oder. Eger kasaya gidip odeyip ayrildiysaniz veya odeyip gelip hadi sen de ayrica ode dediysenkz ne bileyim biraz garip olmus sanki.

Herkesin kendi hesabını ödemesi bence gayet mantıklı birşey yadırganacak bir durum yok. Bunu yadırgaması garip.
Mesela bazı arkadaşlarımla çıkınca herkes kendi hesabını öder. Bazı arkadaşımla çıkınca bir o öder bir ben öderim.

Ben de sizin gibi yaparım hep. en mantıklısı o valla ister cimri denilsin ister pinti ister varyemez. kimse kimsenin parasını ödemek zorunda değil çok şükür kendi paramı kazanıyorum 6 yıldır kimseye minnetim yok. ama o parayı kazanmak için ne stres, ne ağız kokusu çekiyoruz. hele ki çalışmayan bi bayan olsam eşimin güneşin altında bu sıcakta kazandığı parayla asla ama asla bişey ısmarlamam. tabi bu arkadaş için geçerli, ailemiz olsa hiç sakınmam

Ben arkadaşlarimla cikinca fiyati 2ye 3e boluyoruz herkes odemis oluyor ya da herkes yedigini oduyor. Arkadasiniz niye bozuldu anlamadim aslinda. Yurtdışında hep bu mentalite hakimdir ki. Onunda buna alisik olmasi gerekirdi. Ben sahsen kimsenin parasini ödemem, ha ozel bir durum olur neyse. Kimsede benim parami odemez odettirmem.

yani bana şık gelmedi nasılsa son buluşmanız değil, ödeseydiniz diğerinde de o öderdi. kendinizinkini ödeyip hadi gel sen de kendininkini öde dediyseniz garip hissetmiştir. ama takılacak bir şey değil bir daha mevzusu açılmaz zaten hep böyle gider.

Arkadaşlar kafa yapımın uyduğu iyi bir komşum var,ikimizde gurbetten geldik ve evlerde buluşuyoruz iyide anlaşıyoruz.evde sıkılıyoruz,dedik arada gezelim restoranta gidelim yemek yiyelim,arada tatlı yemeye gidelim falan.ilk defa gittik ve komşum benim paramı ödemek istedi ve ben kabul edemem dedim.en iyisi herkes kendi parasını kendisi versin nasılsa sık sık dışarı çıkacağız sen ver ben ver olmasın.minnet altında da olmayalim dedim.cok şaşırdı birazda bozuldu ama umursamadim.gittim kasaya kendi paramı ödedim.sonrasinda o kendi parasını ödedi.sizlere sormak istedim saçma mi oldu acaba? Cimri bı insan değilim onun parasını da öderim ama bunun süreklilik arzatmesi arkadaşlığımızı etkiler diye önlem almak istedim.sizin fikirlerinize açığım sevgiler.

valla ben olsam ben de bozulurdum, hatta cafelerde, restoranlarda ayrı ayrı mı dedikleri zaman bile bozuluyorum. çok itici geliyor bana ayrı ödeme fikri. keşke komşunuza izin verseydiniz ödemesine, ben karşımdaki kişi böyle yapsa onun hakkında çok da güzel bir izlenime sahip olmazdım. benim kendisinden faydalanmak istediğimi mi sanıyor diye, kurnazlık gibi gelirdi bana.
Not:Birileriyle dışarı çıktığımda %80-90 ben öderim

çok mantıklı konuşmuşsunuz bir sorun yok bence cümlenizde:KK54:

Yakın arkadaşımsa öderim onlarda öder aramızda sorun olmaz. Ne yediniz kuzu çevirttirmediniz herhalde üçün beşin lafını yapmayı sevmiyorum ben. Bozulurdum sahsen tavrınıza çok gereksiz

Alman usulü çok şık bir davranış değil ve oldum olası sevmem. Hesap ne tutarsa tutsun cebimde varsa her türlü öderim yoksa zaten dostum öder. Biz öğrenciyken yapardık o zamanlar normaldi ama şu an için değil.

Yani biz şöyle yApıyoruz. Kimin ne yediği içtiği belli üç aşağı beş yukarı. 3 kişiyiz 70 tuttu diyelim arkadaşlarım bir şey içtiyse ben yemek yediysem 15-15 onlar bırakır ben 40 bırakırım.

Self serviste herkes kendi ödeyip alıp oturuyor. Şey olayı bencede şık değil bi kahve bi su benim:)) 3 çay benim:)) dondurma benim.
Az çok bakıyoruz yediğimizin içtiğimizin fiyatına ona göre bırakırız.

Mesela o an işi olmayan arkadaşımız vs varsa ona sadece lütfen diyip çantasını şöyle bir el hareketi ile tutup:)) kendi aramızda hallediriz.

Arkadaşlar kafa yapımın uyduğu iyi bir komşum var,ikimizde gurbetten geldik ve evlerde buluşuyoruz iyide anlaşıyoruz.evde sıkılıyoruz,dedik arada gezelim restoranta gidelim yemek yiyelim,arada tatlı yemeye gidelim falan.ilk defa gittik ve komşum benim paramı ödemek istedi ve ben kabul edemem dedim.en iyisi herkes kendi parasını kendisi versin nasılsa sık sık dışarı çıkacağız sen ver ben ver olmasın.minnet altında da olmayalim dedim.cok şaşırdı birazda bozuldu ama umursamadim.gittim kasaya kendi paramı ödedim.sonrasinda o kendi parasını ödedi.sizlere sormak istedim saçma mi oldu acaba? Cimri bı insan değilim onun parasını da öderim ama bunun süreklilik arzatmesi arkadaşlığımızı etkiler diye önlem almak istedim.sizin fikirlerinize açığım sevgiler.
Bende böyle olmasından yanayım yoksa vallahi kimseyle bi yere çıkasım gelmiyor

Back
X