• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşumun Hastalığı

Bence eşiyle konuşmayın. Kadın tarafından ters tepebilir bu.

Yapacağınız tek şey , 1 tabak yemek ile merhaba demek.
Evet öyle yapacağım. Tabi bana kapıyı açarsa. Bugün çaldığında içerden ses geliyordu ama kapı açılmadı. Bir kere daha deneyeceğim umarım bu kez ulaşabilirim.

eşim beni aldatıyor'a kadar gider... hemde hastayken...
Oyy deme ya. Kaş yapayım derken göz çıkarmayayım. Kapıyı açarsa direkt kendisiyle konuşacağım.

evet canım çok da bi ayrintiya girmene gerek yok her zaman yardimci olmaya hazırım bir ihtiyacın olunca haber vermen beni çok memnun eder demen kafi bence
yani yemek yapayım çocuğu okula gotureyim diye bir teklifte bulunma
umarım en kisa zamanda iyileşir
ve sen çok iyi kalpli çok iyi niyetli bir insansın :KK200:
Canım çok teşekkür ederim. Benim de tek dileğim bir an önce iyileşmesi. Dediğiniz gibi yapacağım.

eşim beni aldatıyor'a kadar gider... hemde hastayken...
vallahi çeşit çeşit insan var
Mata Hari nin benim kocamda gözü var a kadar bile gidebilir
yani kocama karşı beni eziklemis senin esin yapamiyor ama ben yapabilirim demeye getirmis olarak bile algılayabilir ki çok bi samimiyetin yokmus bilemezsin kafa yapilarini tuhaf insanlar gördugum için şu 24 senelik omurcugumde bir adım atmadan üç beş kere düşünür oldum ben
buna geçmiş değil tecrübe derler :KK43:

Evet öyle yapacağım. Tabi bana kapıyı açarsa. Bugün çaldığında içerden ses geliyordu ama kapı açılmadı. Bir kere daha deneyeceğim umarım bu kez ulaşabilirim.

Oyy deme ya. Kaş yapayım derken göz çıkarmayayım. Kapıyı açarsa direkt kendisiyle konuşacağım.
valla derim. cunku kanser ise kadının aklı zaten karışıktır. dün mrb bile demedigim şimdi cocugumu okula bırakmak istiyordan bir girse nereden cıkar belli olmaz... en güzeli kadın ile iletişime gecmek

Canım çok teşekkür ederim. Benim de tek dileğim bir an önce iyileşmesi. Dediğiniz gibi yapacağım.

canım kaçırmış olabilirim, hasta olduğu kesin mi? tahmin mi?
Allah şifa versin inşallah, küçük çocuğu var diyorsun...
benim kızımın sınıfından bir kızcağızın annesi, uzun tedavi sürecinden sonra vefat etmişti, çok zor durumlar bunlar:KK43:
bence hiç eşi karıştırmadan direkt kadınla konuşabilirsin
üstü kapalı "ne zaman yardıma ihtiyacınız olursa" gibi bir yaklaşım bence yanlış anlaşılabilir
"hastalığınızı anladım ben, yazık size, yapabileceğim bir şey olursa..." gibi algılanabilir, ben olsam öyle algılarım

bence açık açık konuş sen
gördüğünde sor, bir rahatsızlığınız mı var de
evet der de açılırsa, biz komşuyuz, komşuluk bugünler için, sizin için şunları şunları yapabilirim, lütfen çekinmeyin vs de

sen benim tanıdığım en harika:KK200:'li insanlardan birisin

valla derim. cunku kanser ise kadının aklı zaten karışıktır. dün mrb bile demedigim şimdi cocugumu okula bırakmak istiyordan bir girse nereden cıkar belli olmaz... en güzeli kadın ile iletişime gecmek
Merhabamız var canım o kadar değil. Birbirimizi görünce selam verip konuşuruz. Kızımın doğum gününe davet etmiştim gelmişti mesela. Ama onun dışında oturup bi kahve içmişliğimiz yok.

Ama hak verdim sana. Yanlış anlaşılmak istemem. Kimse durduk yete üzülmesin.

benim kızımın sınıfından bir kızcağızın annesi, uzun tedavi sürecinden sonra vefat etmişti, çok zor durumlar bunlar:KK43:
üstü kapalı "ne zaman yardıma ihtiyacınız olursa" gibi bir yaklaşım bence yanlış anlaşılabilir
"hastalığınızı anladım ben, yazık size, yapabileceğim bir şey olursa..." gibi algılanabilir, ben olsam öyle algılarım

evet der de açılırsa, biz komşuyuz, komşuluk bugünler için, sizin için şunları şunları yapabilirim, lütfen çekinmeyin vs de

evet bence de önce senin dediğin gibi bir giriş yapması çok daha iyi

Ah kuzum buluştuğumuz zaman soracaktım sana zaten ama yorumun buradan geldi.

Bana da açık açık sormak abes olur gibi geldi. Çünkü kendisi söylemedi ben anladım.

Kendi ağzından duymadım ama peruğu, dökülen kaşları ve bir kere mutfakta boneyle görmem beni bu sonuca ulaştırıyor.

Oğlunu da eşi bırakıp alıyor artık. Hep kendisi giderdi halbuki.

Destek olayım derken köstek olmayin sakın dikkat edin sizin en ufak mimiginizden ne hissettiğini anlar sakin acıma acıma duygusu ile bakmayın onlara evet çok narinler ama acınmak istemiyorlar tek istedikleri farkındalık. Kemoterapi aldığı zamanlarda yemek yapamaz onu geçtim tuvalete gitmek dahi zordur çocuğu varsa ona bakabilirsin odevlerine yardımcı olabilirsin. Salcasi az olan baharatı çok olmayan bir çorba yada yemek yap yemek hafif olmalı ve lifli olmalı daha çok mideleri çoğu zaman ağır şeyleri kabul etmeyi geçtim su içerken zorlanırlar. Acıma duygusuyla yardım etmeyi sakin karıştırma. Annem de kanserdi ve yardım edeyim derken annemi çok inciten insan oldu. Dikkatli bir şekilde kapıyı cal buyrun kokmustur de. En güzel de balık buğulama ama baharatı çok olmayacak salcasiz.
Kaç yaşında komsunuz bilmiyorum ama yaşadığı kolay değil destek olmanız doğru olanı Allah inşallah şifasını verir colugundan çocuğuna bağışlar

He arkadaşlar bir de su var kanser hastalarının bize göre biraz daha bünyesi düşüktür kabul ama kimseyle görüşmeye ek mikrop kapar yanılgısı yanlış doktor değerleri çok düştüğünde kanı 6 Lara düştüğünde trombosit düştüğünde grip olduğunda artık yanına kimseyi almayın derim bu da hastanın psikolojini ve hastayı eve kapatmanın doğru birşey olmadığını bize defalarca anlattılar oradan biliyorum

Canım ne güzel komşusun sen. İnşallah iletişim kurabilirsin.
Ben babamı kanserden kaybettim,kimseyi görmek,kimseye öyle görünmek istemiyordu zira her gören "aa ne oldu sana"vb tepkiler verip,üzgün ,acıyan gözlerle bakınca evden cıkmaz olmuştu. Sadece biz vardık çekirdek aile,misafir kabul etmedik. Cidden psikolojileri farklı oluyor. Babamın bana silahının yerini söyleyip beni öldürün demişliği bile vardır. Bu sebeple çok ısrarcı olma derim. Denk geldiğinde hasta mısın bile deme. Ben bu aralar müsaitim,birşeye ihtiyacın olursa çekinme lütfen tarzında yaklaşabilirsin. Onu anladığını,konuyu konuşmak,yarasını deşmek derdinde olmadığını anlar böylece.
O konuyuda hiç açma. Kendisi anlatmak isterse zaman icerisinde anlatır ama sen sorma derim ben. İnan çok üzücü dönüşleri oluyor,babamda yaşadım biliyorum.
Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur.

Hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Rabbim inşallah dualarımızı kabul eder ve çabucak atlatır bu lanet hastalığı.

Laale Laale anlatmak istediğim tam da buydu canım. Zaten ekstra hijyen bir hayat yaşıyordur şu anda mutlaka. Ama arada kapıdan bakayım, iyi mısın bir şey lazım mı diye sorup destek olayım dedim. Umarım ulaşabilirim.

İnsanın senin gibi pozitif ve hayat dolu bir dostu varken sırtı yere gelmez zaten :KK19:
Günaydın.
İnşallah dilediğin gibi olur da arkadaşım da tüm hastalar da şifa bulur.
Malum burada çok açmaya gerek yok,bilenler bilir hastalığı ayrı zor tedavisi ayrı zor.
Kimi zaman hiç konuşmak istemez benimki.
Ama bilir ki o konuşmadıkça ben burada delireceğim. Bana kıyamaz bir emoloji gönderir,bilir ki şükürler ederim.
Biz bir zamanlar ailecek de görüştüğümüz için eşini de iyi tanıyoruz ama daha çok onunla kocam muhatap oluyor.
Benim arkadaşım biraz bana benziyor. Hijyenden öte yalnızlığı seviyor,evi bile şehrin bir ucunda mesela.
Şimdi kalkıp gitsem 1 saatten önce yanına gidemem maalesef.
Neyse her duamda da dediğim gibi iyi olsun,iyi olduğunu bileyim,ömür boyu görmemeye razıyım.
Sosyal medyada hiç bir fotoğraf paylaşmıyor. Keyfi yerindeyse ya da aşırı kötüyse mutlaka bana fotoğraf gönderiyor. Benden başka hiç bir arkadaşımızla "nasılsın,iyiyim,bugün kemo var" cümlelerinden başka bir şey demediği için de tüm ortak arkadaşlarımız benden haber alıyor.
Ben de ona sadece komik,eğlenceli,onun vaaaaoooov dediği haberleri paylaşıyorum.
Bu işler uzun işler.
Anlattıkça anlatasım gelmiş.
Çok uzattım kusura bakma canım.
Allahım hem hastalara hem yakınlarına kolaylık versin. Her ne olursa olsun bizim için hayat yine de devam ediyor. Az önce kocam yanıma geldi,önüme bir evrak bıraktı,göz kırptı ve ben gülümsedim,herşeyi unuttum mesela. Ama hasta için hiç kapanmayacak bir yara. Yeter ki kolay geçsin zamanları diye dua ederim ben hep.
Neyse...
Neyse...
Allahım çok büyük,elbet mucizelerini bize de gösterir inşallah.

Arkadaşlar merhaba. Karşı komşumla pek samimi değiliz. Karşılaştığımızda konuşur sohbet ederiz ama gelip gitme olayı yoktur.

Komşumu bir süredir görmüyordum. Geçenlerde bana bir kargo gelmiş fakat ben evde olmayınca ona bırakmışlar. Sağolsun akşam getirdi.

Kapıyı ilk açtığımda bir afalladım çünkü her zamanki gibi görünmüyordu. Acaba makyajsız mı o yüzden mi bana öyle geldi dedim ama taşlar sonra yerine oturdu.

Saçı peruktu, kaşları dökülmüştü ve cildi lekelemişti :KK43: geçenlerde de mutfağında başında bone olan birini görmüştüm. Sanırım kanser tedavisi görüyor.

Ailesi şehir dışında yaşıyorlar. Burada kimi kimsesi var mı bilmiyorum. Ben ona destek olmak istiyorum. Elimden gelen her şeyi yaparım ama bunu ona nasıl teklif edeceğim bilmiyorum.

İki kere kapısını çaldım ama açılmadı. İkincisinde içerden sesler geldiği halde açılmadı. Acaba tekrar gitsem mi? Hassas bir dönemden geçiyordur mutlaka, belki bilmemi istemeyebilir.

Çok üzülüyorum. Çok genç ve ufak çocuğu var. Nasıl destek olabilirim?
Tabiki çok destek olabilirsiniz. Kemoterapi alıyorsa çok halsiz olur. Bir çamaşırı bike katlayacak gücü olmaz tabi bir süre sonra düzeliyor, ama ilaç alınan ilk zamanlar berbat bir durum. Yeri gelir çocuğuyla bile ilgilenemez. Yemeğini hazırlayamaz. İnanın şu an sizin gibi iyi bir komşuya çok ihtiyaç duyuyordur. Komşunuz hastalığı sebebiyle depresyon da yaşıyor olabilir. Arada yemeğini pişirebilir, çocuğuyla ilgikenebilirsiniz. Ne kadar güzel olur. Kek börek birşey yapıp ikram için götürün, bir başlangıç olur.

tebrik ederim sizi
bence de yakalayıp eşiyle görüşmeye çalışın
destek olabileceğinizi elinizden geleni yapacağınızı söyleyin
Rabbim şifalar versin yavrularına bağışlasın

Canım ne güzel komşusun sen. İnşallah iletişim kurabilirsin.
Ben babamı kanserden kaybettim,kimseyi görmek,kimseye öyle görünmek istemiyordu zira her gören "aa ne oldu sana"vb tepkiler verip,üzgün ,acıyan gözlerle bakınca evden cıkmaz olmuştu. Sadece biz vardık çekirdek aile,misafir kabul etmedik. Cidden psikolojileri farklı oluyor. Babamın bana silahının yerini söyleyip beni öldürün demişliği bile vardır. Bu sebeple çok ısrarcı olma derim. Denk geldiğinde hasta mısın bile deme. Ben bu aralar müsaitim,birşeye ihtiyacın olursa çekinme lütfen tarzında yaklaşabilirsin. Onu anladığını,konuyu konuşmak,yarasını deşmek derdinde olmadığını anlar böylece.
O konuyuda hiç açma. Kendisi anlatmak isterse zaman icerisinde anlatır ama sen sorma derim ben. İnan çok üzücü dönüşleri oluyor,babamda yaşadım biliyorum.
Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur.
Evet canım hiç hastalığıyla ilgili bir şey söylemeyip sadece yanındayım mesajı vereceğim. Asla acımıyorum zaten. Sadece çok üzüldüm. Kemoterapi döneminde kötü olduklarını bildiğimden ufak tefek yardımım olabilir diye düşündüm.

Bir de küçük çocuğu olunca iyice melankoliye bağladım. Belki o benden daha olgunlukla karşılamıştır. İster istemez kendi çocuğumun yerine koydum.

Back
X