KOMŞUMUN YAPTIĞI ETİK Mİ SİZCE?

Toplu yaşamak zorunda olduğun yerde site, apartman vs herkes sesinin tonuna,yaptığı gürültünün derecesine dikkat etmek zorunda..
Nasılsa kendi evim diye at koşturmaya çalışmak görmemişlikten başka birşey değil.
Müstakil alacaksın ozaman diye bir kaide yok. Bulunduğun konuma ayak uydurmak zorundasın.
Herkes istediği şekilde istediği gibi davranirsa orası toplu yaşam alanından çok ahıra döner.
Bir de sesli sevisiyorlarsa gecmiş olsun. :110:

Açıkçası ses olayının bu kadarda abartılmaması taraftarıyım.Sonuçta ortak yaşam alanlarını paylaşıyoruz, günlük sesler diyebileceğimiz seslere bir şey deme hakkımız yok.Birde bende bir sorun var galiba, yaşam sesleri beni hiç rahatsız etmiyor, üstelik hayatın devam ettiğini, günlük yaşam rutininin huzurunu filan veriyor bana.

Doksanlı yıllarda apartman dairelerinde sabah altı buçuk dendi mi ev ahalisi ayakta olurdu, çocuklar okula insanlar işe gitmek için hazırlanır onların sesleri gelirdi evlerden.Aşağıdan yukarıdan yaşamın başladığına dair o çay karıştırma, tabak çanak sesleri, annelerin babaların çocuklara seslenişleri, birlikte kahvaltı yapıldığını gösteren nüanslar benim için çok özeldi doğrusu. Kapıda çocukların eşlerin uğurlanma gürültüleri, merdivenlerden aşağıya inilirken çıkan ayak sesleri, sonrasında apartmana çöken sessizlik...

Bilmiyorum bunlar bana hala çok hayat dolu ve yaşama bağlayan şeyler gibi geliyor, yaşadığımı hissettiriyor.Rahatsız olduğunuz için çıt sesinde bile uyanırsınız, ama bunları hayatın akışı olarak değerlendirirseniz sizi de rahatsız etmez belki bir süre sonra.

Cop kovasi icin sunu soylemek istiyorum. Aslinda copun suyunun akmamasi icin iyi bir yontem. Kovanin icinde poset vardir mutlaka. Bir de mesela bizim apartmana kediler geliyor her gun. Coplerin posetlerini yirtip yemek ariyor ve cop sulari etrafa dokuyorlar, cop kokusu daha kotu. Agzi kapakli cop kovasi koymayi ben de sirf bu yuzden dusundum. Apartman gorevlisinin cop topladigi saatlerde kovayla copu koyup sonra copler toplaninca kovayi almayi ben de dusunmustum cunku kediler gercekten cop posetlerini yirtarak copleri etrafa saciyor.

Ay biri üzerime ses yalıtımlı ev atabilir mi lütfeen? ( şuan yukarıdaki kadın bağırarak AAAAİİİİ AAAAİİİ AAAAİİİ diyor da)

Toplu yaşam kurallarına uymakta zorlanan ülkem ah ah..

Çöp konusunda çok haklısınız.
Sadece görevli alacaksa konulabilir çöp kapiya oda geleceği saatte ama onun dışında orası ortak kullanım alanı ve oraya ayakkabı dahil olmak üzere birşey bırakılmamalı.
Ses konusunda hak veremiyorum sabahın körü dediğiniz saat çok erken bir saat değil bence. Çocuk varsa ses olur,kimse evinde parmak ucunda yürüyüp sessiz sessiz konuşmak zorunda değil. 5de gürültü yapsa tamam ama 8 bence uyanmak icin ideal bir saat.
Bak ama sizde şartlar eşit ilerliyor 😅 biz de durum öyle değil. Ben onlara rahatsızlık vermiyorum mesela veremiyorum. Yüksek sesle müzik açarsam o da öğleden sonra filan, o saatler de de rahatsızlık söz konusu olmaz yani.

Öğleden sonra yüksek sesle müzik açıyormuşsunuz. Pekala çocuğun uyku saatine denk gelebilir. Apartmanda oturuyorsak kendi sağlığımız için bazı şeyleri takmamaya çalışmalıyız. Benim alt komşu da bazan hafta sonları misafirleri olunca yüksek sesle müzik açar tam ben çocukları uyutmaya çalışırken. Hiç uyarmadım. Benim ćocuklar küçük. İlla ki sesleri gidiyodur diye.

Yatak odamızın bitişiğinde ki odayı tv odası yapmış. Şimdiye kadar yoktu böyle bişey. Allah günah yazmasın kadının sesi bi de kapı gıcırsı gibi, tizz bi sesi var. Sabah 8'de çığlık çığlığa çocuğunu sevme seslerine uyandım bi hışımla kalkıp tık tık duvara vurdum
ne munasebet? size mi soracakti oda yerini degistirirken cocugunu severken. bi cocuk severken insan ne kdr ciglik atabilir? o sesi bile geciren bi duvar varsa komsunuza degil binayi yapana hayirdir diyeceksiniz.

Çok pinpirikli kadınlar müstakil evde oturmalı
Herşeyden rahatsız oluyorsanız,
Sorun sizsiniz geniş olmanız şart
Sizin gibi insanlara sabır göstermek zor topluluk olan yerde her insana ayar verecekseniz işiniz iş onca insanın olduğu yerde , karekter, kültür farkı var

Yan tarafta 80 yaşında dede nine oturuyor Bizim yatak odasıyla aynı duvara tv koymuşlar. Tabi kulak duymuyor haberleri yok televizyon bangır bangır bağırıyor. Erken saatttde açıyorlar.Ne diyebiliriz yaşlılar yapacak bir şey yok .

Ay biri üzerime ses yalıtımlı ev atabilir mi lütfeen? ( şuan yukarıdaki kadın bağırarak AAAAİİİİ AAAAİİİ AAAAİİİ diyor da)

Toplu yaşam kurallarına uymakta zorlanan ülkem ah ah..
Cık cık cık :110:
Bırak bağırsın ayol kendi evi sınırsızca koşturabilir.
Aiiiileyede bilir.
Geniş olmalıyız biliyorsun.
Aiiii aiiii aiiiiii diyerek cevap vermelisin ki kendini kötü hissetmesin.
Kendi evi kendi odası.
Onlar haklı.
Tutan mı var?
Beğenmiyorsan müstakil ev bul çık. :63:

Bütün komşu problemlerine yazıyorum heralde 🙄 sizinle aynı durumdayım. Yatak odamın bitişik duvarı, yan dairemizdeki komşunun salonu ve orada oturuyorlar. Kadin inatla hergün 7de kızını okula salonda hazırlanıyor (çocuğun odası da var ama illa salonda hazirlayacak.) ve ben hem üst kat komşumun hemde yan komşunun seslerine uyanıyorum. Uyarınca da üste çıkıyorlar.

Duvara vurmayıda bıraktım çünkü insan olana birşey birkez söylenir. Sabahın köründe ses yapmak çok ayıp cok.. ama kimsenin umrunda değil. Çocuğum yok, evden çalışıyorum o yüzden sabah erkenden uyanmama gerek yok ama sağolsunlar sadece 3 4 saat uyuyabiliyoruz.

Bence kibar bir dille bitişik duvarınızın yatak odanız olduğunu ve çok erken saatlerde seslere uyandığınızı söylemelisiniz, o seslerin sonu gelmez yoksa

Cık cık cık :110:
Bırak bağırsın ayol kendi evi sınırsızca koşturabilir.
Aiiiileyede bilir.
Geniş olmalıyız biliyorsun.
Aiiii aiiii aiiiiii diyerek cevap vermelisin ki kendini kötü hissetmesin.
Kendi evi kendi odası.
Onlar haklı.
Tutan mı var?
Beğenmiyorsan müstakil ev bul çık. :63:

Hahahaha, aiiileyenler bu yorumlarla belli ediyor kendini. Beğenmiyorsan müstakile çık diyenlere bayılıyorum😄😄😄

Siz de kendinize göre haklısınız tabi ki ama şimdiki evlerin duvarları da kağıt gibi yapacak bir şey yok 🤷🏻‍♀️ Bizim yan daireyle yatak odalarımız bitişik adamın horlama sesi olduğu gibi bizim odada napalım gidip adamı mı uyandıralım? Veya hangisinden olduğunu tam olarak çözemiyoruz o kadar sesler karışıyor ki çünkü. üst yan dairenin sesi bile ebeveyn banyosundan bize geliyor bir sevişme sesi var ancak çığlık falan değil normal bir ses. Ne yapabilirler ki ağızlarını mı bantlansınlar? Bizim günlük yaşam seslerimiz de çok büyük ihtimalle onlara gidiyor. Herkes birbirine anlayış gösteriyor abartılmadığı sürece.

Ne siz komşunuza göre hareket edebilirsiniz ne komşunuz size göre hareket edebilir. Duvara vurmak yerine gidip bir defalığına düzgünce konuşmayı deneyin belki farkında değildir sesinin o kadar geldiğinin. O zaman da devam ederse siz de ona sıkıntı çıkarırsınız. Benim için de sekiz erken bir saat ama çocuklu bir insan için değil.

Tüm yazılanlardan şunu anlıyoruz herkesin evinin içinde aaiiiilemesine kimse karışamaz:halay::halay::halay:siz de ya aaaiiileyeceksiniz ya da müstakil eve çıkacaksınız 😁 Görgülü, saygılı olmak , dikkat etmek falan kendinize zarar görüyorsunuz. Sanırım kk de asla ulaşılamayan bir kaç konudan biridir bu ,uzar gider böyle 🤐

bizim binada çöpleri görevli alıyor, herkesin kapaklı çöp kovası kapıda. şu an kendimden şüphe ettim. kaldırsam mı acaba? o_O

bu kadar sesi kafaya takmayın yoksa kendinizi yıpratırsınız bunu çocuk sesinden nefret eden biri olarak söylüyorum.gün boyu çocuk zırıltısı çeken var.

Valla evlerin yalıtımları o kadar kötü ki maalesef sabahin 7 sinde defalarca uyanip odamda alarm çaldı diye sesine uyanıp olmayan telefonu aradığımı biliyorum 😁 oyle bi çalıyordu ki sanırsın yanımda 💆🏻‍♀️ Neyseki bikac kere oldu. Veya ust kat komsum yatak odasini oturma odasi yapmis buna ne diyebilrim ki 🤷‍♀️ Herkesin kendi evi istedigi odayi kullanır. Allahtan yaşlı bi teyzemizle amcamiz oturuyor oyle sakinler ki masallah kadının sesini 1 kez duydum daha. Birbirlerinide uyariyorlarmis surekli sag olsunlar alt katta bebek uyuyor sessiz olalim diye❤️ Minnoslar ya ❤️ Karşılıklı anlayış olmasi cok önemli.
Sabahin 8 indeki ses icin bence haksızsınız.. Gayet normal bi saat. Sizin uyuyor olmaniz onları baglamaz. He supurge acilmaz mesela o saatte cok zaruri olmadiktan sonra ama cocugu uyanmistir elbette vakit gecirecek oynar sever cesitli sesler çıkartır bana normal geldi.
Çöp konulmamasi gerek ama kesinlikle cok kötü o sekilde bekletilmesi ✖️✖️

Kk’nin bas kuralidir bu gurultuden rahatsiz oluyorum diye konu acilirsa kesinlikle konu sahibi haksiz cikar, komsular ozgurdur, bina yalitimlari kotudur begenmeyen mustakil eve cikar falan bunlara alisigim da sabahin sekizinin gurultu yapmak icin gayet normal bir saat karsilanmasini ilk defa duyuyorum, bakalim bu gozler burada daha neler gorecek :dondurma:

Back
X