- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.538
- 248
Bitmek bilmez ugrasmayin davaya vericeginiz parayı ses yalıtım yaptırın eve . Çift kat ses yalıtım içerden . Herhalde ona rağmen de ses gelmez. Müzik sesi son ses falan yoksa konuşmalar ayak sesi ise ses yalıtım işinizi görür.
Emin değilim tavanla biteceğini ama çift kat bu kaliteli ses yalıtım işe yaradığını biliyorum. Bir konuşun bir ustayla. Evin değeri hem artar. Hem ısı yalıtım sağlar. Her şekilde size yarar.tavana yapılsa işe yarar mı bu?
bizim bi evde sabah 5te süpürge yapan eşya çekerek vileda yapan komşumuz var ve yan tarafta mutfak var gece 2ye kadar gürültüleri oluyor onların da. sizce bu ikisine çare olur mu
Emin değilim tavanla biteceğini ama çift kat bu kaliteli ses yalıtım işe yaradığını biliyorum. Bir konuşun bir ustayla. Evin değeri hem artar. Hem ısı yalıtım sağlar. Her şekilde size yarar.
tavana yapılsa işe yarar mı bu?
bizim bi evde sabah 5te süpürge yapan eşya çekerek vileda yapan komşumuz var ve yan tarafta mutfak var gece 2ye kadar gürültüleri oluyor onların da. sizce bu ikisine çare olur mu
dollface, sizin soru neydi? kaç yıldır devam ediyor?
Bizim stüdyoda kullandığımız bir malzeme var, siyah yumurta kartonu gibi süngerler. ama sadece tavana yapılırsa işer yarar mı bilmiyorum. İnşaatçı ya da dekorasyoncuların yaptığı pek işe yaramıyor sanırım.
o yumurta kabı süngerleri araştırıp görmüştüm sanırım sağlam bir ses yalıtımı iyi bir para isteyeceği için henüz girişemedim ben ilk maaşımı buna yatırıcam muhtemelen. eskiden alttan üste yaptırmanız çare olmaz esas üst katın yaptırması lazım derlerdi, hala öyle mi bilmiyorum. zaten özel ses yalıtımı yapan firmalarla çalışırım çünkü artık cidden ya müstakil ev alıcam ya ülkeden gidicem. müstakil ev almak da iyi bir muhitte şu an beni/bizi çok aşıyor.
Valla uzun sopa alacaksin yatak odasindaki tavaya vurcan sabaha karsi saat 4 5 6 7 8 yap valla bak 8 zaman nasil sesi kesilcek inatlasmayi birakcak sizde onlari uykusuz birakin laftan anlamiyolar bu caresine bakacanvalla her medeni şekilde çözmeyi denedim kapıcı, apt yöneticisi, ev sahibi, emlakçı hepsine şikayet ettik. biz gittiğimizde kapılarını bile açmıyorlar.
ayıya ayı oluyorum ben artık. ay kibar insanlar okumuş insanlat nasılsa çirkinleşemezler diye rahata bağladılar ben de ipini saldım du bakalım. tabi kendimi tehlikeye sokmadan yapmaya çalışıyorum yoksa bizimkiler çok fena sevişirken çığlıklarını da dinliyorum konum da var hatta
Valla uzun sopa alacaksin yatak odasindaki tavaya vurcan sabaha karsi saat 4 5 6 7 8 yap valla bak 8 zaman nasil sesi kesilcek inatlasmayi birakcak sizde onlari uykusuz birakin laftan anlamiyolar bu caresine bakacan
Yok ayol biz kendimiz yaptık odanın dört tarafı tavan ve taban 250-300 gibi bir maliyeti olmuştu 3-4 sene önce. Sadece tavan çok daha az olur. Ama bütün eve yapılırsa maliyet artar tabi de annen istemez sünger tavan bence
Süngerin olayı içerdeki sesi dışarı çıkarmamak ama yine de faydası olur bence. Bizim o odaya hiç ses gelmiyor ki apartman girişinin üzerinde, sürekli giren çıkan var. Bir odada denenebilir belki.
ben şey düşündüm asma tavan gibi sünger takılıp üzerine sıva yapılır.
peki süngeri nası tutturdunuz duvara düşmüyor mu? koçtaştan mı aldınız orda görmüştüm ben.
Silikonla yapıştırdık, dört senedir düşmediler. İnternetten almıştık daha uygundu fiyatlar. Üzerine sıva yapılacaksa daha ince bi tarafı sünger bi tarafı plastik gibi top halinde satılan malzemeler var ses yalıtımı için. Hem fiyatları daha uygun olur. 13 mmden başlıyordu yanılmıyorsam artarak gidiyor ihtiyaca göre.
anladım baya randımanlı olur diyorsun öyle mi? güya müteahhit ses yalıtımlı yaptı evi ama ona rağmen geliyor o yüzden pek ümidim yoktu.
ben burdaki odamın camları için kalın ısı yalıtımlı sünger almıştım baya 10 cm var sesi de tamamen kesti caddeden gelen sesi. onlardan eklersem hacmi çok azalır diye düşündüm.
Üzerine sıva yapılacaksa gerek yok o kadar kalın bir şeye. Mm’leri yanlış hatırlamışım. Linkteki gibi malzemeler sıva altında sesi keser bence. Ama sağlık açısından sıkıntı olabilir onu bir araştırmak lazım.
Ses Yalıtımı Ve Akustik Düzenleme Malzemeleri
Adetaş Ses Yalıtım Malzemeleri, yüksek kaliteli ürünlerle gürültüden arınmış yaşam alanları ve profesyonel çözümler sunar. Gürültüyü azaltan malzemelerle huzurlu bir ortam yaratın!www.adetasyapi.com
allah kolaylik versin.valla her medeni şekilde çözmeyi denedim kapıcı, apt yöneticisi, ev sahibi, emlakçı hepsine şikayet ettik. biz gittiğimizde kapılarını bile açmıyorlar.
ayıya ayı oluyorum ben artık. ay kibar insanlar okumuş insanlat nasılsa çirkinleşemezler diye rahata bağladılar ben de ipini saldım du bakalım. tabi kendimi tehlikeye sokmadan yapmaya çalışıyorum yoksa bizimkiler çok fena sevişirken çığlıklarını da dinliyorum konum da var hatta
Bi tarafı plastik ya. Bi de strafor zararlı bişey zaten başlı başına.aaa bunlar sağlığa zararlı mı niye kiben de odama ısı yalıtım şeyleri yapmıştım zararlı mıdır onlar mantolamada kullanılıyormuş bilmiyordum hiç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?