komşunun evinde kaynanamın yaptıkları

Shostakovich

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
758
35
68
İstanbul
kahvaltıya bir hafta önceden çağrılan kaynanam bana da ısrarla sen de gel bizimle deyince tamam gelir fazla kalmaz dönerim dedim. komşu bir üst sokakta ama bunların eski komşuları. neyse gittik, daha sofra kurulmamış. eltim de var çocuklarıyla. ben ev sahibi biraz yaşlı diye kalktım girdim mutfağa kurdum sofrayı, pişirilecekleri pişirdim çayı hazırladım falan... eltim devamlı çocukları bahane ederek hiçbir işe elini sürmüyor kaynanam da ona bir şey demiyor tabii. neyse olsun dedim kendi kendime girdim yaptım yedik içtik sofrayı topladım

ev sahibi mutfağa geldi kollarımı sıyırmışım yıkıyacağım, yok dedi yıkama kızım geç sen ben sonra yıkarım falan.. ama ben baya ısrar ettim
izin vermedi.

neyse içeri geçtim. eltimde yine tık yok.. kaynanam dediki kızım Aeroplain geç bulaşıkları yıka da gidelim. ben de sinirimden tutamadım kendimi dedimki ben sofrayı kurdum hizmeti yaptım eltim için dedim filan da bulaşıkları yıkasın ben çocuğu tutarım.

aslında büyük yanlış pişman oldum böyle diyeceime. sonra hiç oralı olmadı eltim. kaynanam da onun çocuğu şöyle böyle bahaneler üretiyor. ben de çocuğu kucama aldım dedim yeğenim yıkasın falan şakaya bağladım. neyse kaynanam da dediki o yıkayamaz o okuyacak ben de dedimki evet uyanık olsun ezdirmesin kendisini dedim.

çok pişmanım aslında onlara koz vermiş oldum. iki tane bardak umurumda değil yıkarım, komşulara gidince yıkıyorum hep zaten.

enayi yerine konmaya dayanamıyorum. yine kabahat bana patlar diye hemen eşime telefon edip böyle böyle oldu dedim.

noolur bir şey söyleyin yaa başa çıkamıyorum. kaynanam böyle, eltime de zorlamaz hiçbir şey için.

aslında hiç bir cevap vermeden ev sahibini öpüp evime gitsem daha iyi olurdu ama tutamadım kendimi.

ben bunlarla nasıl başa çıkacağım Allah aşkına

sen yapı olarak ev işine yatkın domestik bi kadınsın anlaşılan kimse sana demeden mutfağa giriyosun falan zaten komşulara gittiğimde yaparım diyosun sen öyle alıştırmışsın eltinde etliye sütlüye karışmamaya alıştırmış insanları, olay bu

tam tersi canım öyle biri değilim, sadece ev sahibi yaşlı olduğundan yardım edeyim düşüncesiyle yaptım. ama bu sadece komşularda böyle değil, evde de böyle...

benim gücüme giden kaynanamın neden bana yıka dediği... sanki ben her seferinde bu kadının tavırlarını çekmek zorundayım... bir daha asla bir yere gitmem tövbe...

Yapma arkadaşım geç Ye iç usulüne uygun yardım et tamam da abartmayın olayı.sende misafirsin neticede

hiç polemiğe girme onlarla madem bu durumdan rahatsızsın araya biraz mesafe koyabilirsin bence

nasıl yapabilirim canım mesela komşuya beraber gitmemek, cevap vermemek falan gibi mi? kadın yaşlıydı dayanamadım... kaynanamın evinde de böyle...

ben bir sofraya oturuyorsam illaki ben toplayacağım yani. eltim hep bir bahane bulur. ben napsam tuvalete mi gitsem.. sanki enayiyim ben..

komşularınız hep yaşlı o zaman çünkü komşulara gittiğimde hep yıkarım zaten demişsin,senden o havayı almışlar canım olay bu, ya bu tip ziyaretlere onlarla gitmiceksin ya da açık açık yoruldum diceksin

iyilik yaparak enayi olunmaz canım ama tabi bazı insanlar iyligi su istimal edebiliyor ve enayiymişin gibi davranıyolar gitmen gereken yerlere yalnız git.

eltinin çocuğu engelli falan mı.. küçük mü onun için mi onunla ilgilenmesi gerekiyor.canım öyleys boşver.. iyilik yap denize at demişler..
aslında çok birşey olmamış. anlıyorum seni sana demesine içerlemişsin ama yapmadığını düşünmüyordur hani seni yapacağını bildiği için öyle demiş olabilir..

sonuçta öyle ya da böyle üzmemeye bak.. üzülünce insan kndine ediyor

eltine uyuz oldum
sanada üzüldüm, ablam gibi oda hep yapar eltisi hiçbişey yapmaz gıcık
yorma kendini kimse için, dediğinde iyi olmuş boşver en azından yapıyo sesi de çıkmıyo yapsın demezler.

evet aslinda çok üzülüyorum ve artık kalbim ağrıyor. bunlara kafayı takmamak ve üzülmemek istiyorum. bunun çözümü ise uzaklaşmak ve gerektiği zaman görüşmek...

Birdaha çağırırsa gittiğim yerde bana iş buyuruyor küçük düşüürüyorsun gelmem dersin, kaynananlarda da sana düşeni yap kenara çekil yada sende çocuk doğur al çocuğunu otur:))))))

cnm sen bı anlık sinirle çıkışmışsın ama yanlış yapmışsın.
orda kaynana sana bulasıkları yıkayıver dıyınce senın dıyecegın tek laf:
''anne yıkıyacaktım ama ...teyze yıkattırmadı sen yoruldun ben sonra yıkarım dedı'' diyecektın. hem laf sokmuş olacaktın ,hemde kımseyle yuzgoz olmamış olacaktın canım..

ahh keşke kafamı çalıştırabilseydim... keşke böyle deseydim canım... çok pişmanım bir daha kesinlikle eltimi öne sürmeyeceğim...

aklıma böyle laflar gelmezse de susup oturacağım.

Verdiğiniz cevap kesinlikle çok fevri bir çıkış olmuş , eltinizin küçük bir çocuğu varsa ; etrafı kırıp dökmesin, kendisine bir zarar vermesin diye misafirlikte peşinde olmak zorundadır hakikatten , diyelim ki çocuğu büyük veya hiç yok; yine de bir işe elini sürmüyor, Allah rızası için kv veya komşu teyzeye yardımımı yapardım ben olsam, ki öyle de yapıyorum; çocukları boyu kadar olmasına rağmen kılını kıpırdatmaz elti hanım ; kv yaşlı bir insan neticede ve ben ona yardım etmeden yiyip içip oturamam ;içim elvermez.. dolayısıyla elti veya bir başkası isterse yatıp uyusun; biz alâkadar olmamalı ve kendimizi kullanılıyor olarak düşünmemeliyiz, yaşlı insanlar gerçekten çabuk yoruluyorlar..

senin yüzünü yumuşak bulmuşlar canım bunların hepsi ondan ayrıcaa eltin gibi tipler çok fazla umursmaz insanlardan nefret ediyorum

Bence öyle hissediyorsan öyledir kendini bunun içinde suçlu hissetme ,duygular hiç yalan söylemez içinde kalmadı , salak da diyemez arkandan ,bazen dişini göstereceksin yoksa hep senin vazifen oluyor

Kaynanana gitmeden önce karnını doyur, yiyip de geldim de, orda yeme.. Yemediğin sofrayıda kaldırtıp bulaşıkları yıkatacak değil heralde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…