komşunun evinde kaynanamın yaptıkları

bak şimdi sana bir örnek veriyim
benim eltim yok
2 tane görümcem var biri ögrenci
biri boşandı baba evinde kalıyor
biz yemege gittigimiz zaman çogunlukla zaten ögrenci olan olmaz
diger büyük ise sofra toplanırken alır çocugunu odaya geçer
sofra bana kalır
tıngır mıngır bulaşıkları mutfaga götürürüm
eşimde evladımıza bakar
kv kp oturur
o ara eşimi bi muftaga çagırırım
ona ocagı bi yak elim ıslak babanın kahvesinide koyuyum derim
baktı mıutfakta tekim
kardeşini çagırırgörümce gelir sen bırak ben toplarım der beraber toplarız
ama son zamanlarda elimi hiç degdirtmiyor görümcesen kızınla ilgilen ben yaparım iyilikmelegi diyor
sanırım artık politik olma vaktin gelmişbu örnegi kendi lehine çevir cnm

sizi kahvaltıya davet eden komşuya gidiyorsunuz.kahvaltı ortada yok.hazırlıyorsunuz.bulaşıkları da size yıkmaya çalışıyorlar.sonra da komşu kahvaltıya mı davet etmiş oluyor yani?siz davet etseniz daha iyi bari siz davet etmiş olursunuz.
ayrıca ne münasebet komşuda bulaşığa varana kadar tüm işleri yapıyorsunuz.
komşuya yardım etmek demek tüm işler yapmak demek değildir.
yardımla başka şeyi karıştırmayın.
önce siz kendinize değer verin

çocuğun olunca iş değişir ,onunla ilgileniyorum bahanesiyle sıyrılırsın böyle işlerden de ..

bende tam tersi bir yere gidersem kaynana -elti filan ,bişeye elimi sürmem ,eltim yapar ,ben misafir gibi otururum
evime geleninde etrafında pervane olurum ,adı üstünde misafirlik ,zaten evde heba ediyoruz kendimizi ,evine çağıran ev sahibi de bir zahmet hizmet ediversin ..haa yaşlıysa filan durum değişir tabi ama hiç başıma gelmedi şimdiye dek yaşlı birine gidip oturmak ,ya gelini vardı ya kızı ,bana iş düşmedi yani hiç ..

misafir olarak gittiğim yerde bu kadar iş yapmam bana gelenede yaptırmam ne gerek var. siz gider gitmez mutfağa girdiğiniz için kv niz böyle bir şey söylemiş olabilir.

açıkçası ben sizde hata buldum.yıkamıyorsanız yıkamayın ama eltinizi nie olaya karıştırıyorsunuz. herkesin kendi tercihi. ben olsam çocuğumu ortalığa bırakıpta misafir olarak gittiğim yerde bulaşığa girmem!!!

bence eltiniz size daha çok kızmıştır.

''evin sahibi ıstemedi anne .ben çok ısrar ettim ama'' diyerek konuyu kapatırdınız. bu kadar lafa ne gerek var.

eğer kültürünüzde bu varsa, yani gidilen evde bulaşık yıkama gibi ki var; eltin de senden büyükse ki büyük sanırım. sana demeleri normal geldi bana. kaldı ki daha önceden de yapıyormuşsun. kadın da hep yapan kişi şimdi neden sivrildi komşu evinde diye yakınmıştır.

Sen kendini nie bu kadar kullandırıyosun ki şimdi.İyiki misafirliğe gittin senin yaptığını bende yapardım yardımcı olurdum da sanki ev sahibi senmişssin gibi mutfakta hakimiyet sende ben tabak getirip götürürdüm o kadar.İnsan tavırladığı davranışları yüzünden bu durumlara düşüyor.Sen ikisiyle de pek görüşmemeye çalış biyerlere çağırırlarsa da işim var deyip bi bahane uydur.Bunlar seni kullanmaya alışmış ayıp ediyolar çek kendini olsun bitsn

Canım ben anlayamadım neyi sorun ettiğinizi misafirliğe gitmişsiniz senin iyi niyetindir hazırlamaya kurmaya yardım edersin kaldırırsın demek ki eltin öyle biri değil. Enayi yerine koyuluyormuş gibi neden hissediyorsunuz size kimse yap kur dememiş ki siz kendiniz kalkışmışsınız o da ben misafirim çocuğum var mantığıyla kalkmamış. Söyledikleriniz yanlış olmuş evet hele başkasının yanında. Herkesin kendi tercihi yapar ya da yapmaz. O da sizin tercihinizmiş siz kalkıp yaptınız diye ondan da neden bekliyorsunuz genelde de öyledir çocuğu olan bazı kimseler sırf çocukla ilgilenir yapmaz hani durmaz çocukları filan diye. İyilik yapmışsınız iyilikte siz de kalsın hiçte eltime kalk sen de yardım et demem ama kaynanamın evinde olup ona hizmet etsem belki söyleyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…