Komşunun köpeği kedimi öldürmüş :((

Labrador retriever.. Normalde çok uysal bir cinstir ama şita tam bir canavar.. Nasıl yetiştirildiyse artık..
Aslında çokta uysal denemez. Yani yetiştirmeye bağlı asıl görevleri av köpeği dir. Yani uysal denemez derken tamada ağaç yaşken eğilir sözü geçerli labrador için. Genelde cansız hayvanları toplamak tır av köpeklerinin işi ama içgüdüsel olarak kendinden küçük hayvanlara da zarar verebilir. Dedim ya yetiştirme meselesi. Ve birçok köpek beslen insan var bu şekilde. Nasılki oğlum amcalara pipini göster demeyi marifet sanan varsa saldırgan köpek yetiştirmeyi meziyet sananlar var malesef. Köpeği ellerinden alsalar yine olan bir hayvanın canına olacak. En olmadı şikayet edin ceza meza alsınlar akılları başlarına gelir sizin gibi köpeğin kontrolsüz bakıldığını düşünen birkaç kişi ile beraber adım atarsanız daha iyi olur

Sahiplerin ceza alması için elimde kanıt olması gerekiyor o da yok malesef... Bakalım diğer komşumun eşini şahitliğe ikna edebilirsem o zaman sonuç alabilirim..

Söylediğim gibi evcil hayvan olabilmeleri için evde beslemeniz gerekiyor, aşılı olabilirler belediyede yapıyor bu hizmeti. Başlarına bir iş gelmesini istemiyorsaniz evinizde bakacaksiniz. Sokaktaki kedi zehirlenirde arabada çarpar köpekte kovalar. Hak sahibiyim dediginiz canlinin belediyede sizinle beraber bir kaydi olmasi gerekiyor. Olmadigina göre sizin ettiginiz sikayet anca diğer köpeğin kötülüğüne olur. Bir köpeğin kediyi öldürmesi farjli bir olay. Bir insanin bir kopegi barınağa gonderme durumunda birakip hapis etmesi ayri bir olay

Durumi anladim ben de bunu diyorum sikayet ettiginizde kopegi alacaklar sahipleri bu sekilde zarar gorecek ve belki o zaman dediginiz o tehlikeli adam saldirganlasacak. siz adamla degil karisiyla muhatap olsaniz olmaz mi? tamam ortaligi yikmayin sakince agizlik takmalari gerektigini soyleyin sonucta giden sizin caniniz kedi diye bunlar ciddiye mi almiyor durumu ben anlamadim.ama size şunu soyliyim boyle tiplere her zaman dişli gorunmelisiniz sakin olun fakat dişli olun hamile halinizle size birsey yapmaya cesaret edemezler.sonucta siz yapmazsiniz ama sikayet edebileceginiz gibi bir gerçek var bunu hatirlamalari lazim hadlerini bildirin guzel guzel benim fikrim bu. gidip 20 30 liraya bi agizlik almak zor degil

Benimde köpeğim var golden labrador ne olursa olsun köpekler tasmasız salınmamalı benim uysal köpeğime bile polis gelip tasmasız gezdirmek yasak derken onlar nasıl salıvermiş merak ediyorum.

Kopegin belediye kayiti kimligi varsa birsey yapamazssiniz barinaga felanda gitmez.
Bizimde kopegimiz var ingiliz pointer bizimkide aslinda av kopegi ama kediler kulubesine girer mamasindan yemek icin bizim kopek hic tepki vermez.bu ara yavrulari dogdu o yuzden biraz hircin yavrularini alacagiz saniyor yaklastigimizda ama kulubesinde ve tasmali.
Sita nin kayiti varsa hic bkrsey yapamazsaniz sikayet dahi etseniz

Sana bişey diyim mi benim annem pepemizin bu şekilde öldüğünü bilse bırak köpek sahibinin kapısına dayanmayı mahalleyi ayağa kaldırırdı mafederdi o köpek sahiplerini kapısını taşlardı o derece diyorum. Birisi pist ıyy diyip üstüne yürüdü annemde bunu gördü sonra anasından doğduğuna pişman etmişti o kadını ,ölmesi ne kelime.

Okudum ve çok sinirlendim.
Komşunla konuş,diğer kedilerin hayatı için en azından.
Farkında olduğunu bilsinler ki bu kadar rahat olamasınlar
Bak biri görmüş,orda değildin sen ispatlayamazsın,ama görenlerin olduğunu söyle ..
Bu konunun üstüne gitt lütfen..
Şimdi onlar var ya senin haberin yok sanıyorlar o yüzden rahatlar.
Şütfen bu rahatlığı verme onlaraaaa..

Bende evimin camından dışarı bakarken 5 tane köpeğin kediyi parçaladığına şahit oldum.hala gözümün önünden gitmiyor.ağızlarının arasında sağa sola silkeleyerek kedinin karnının içini dışarı döktüler.binadan bağırdım,taş bile attım dikkatlerini dağıtmak icin hiç umursamadılar.yazık ayağa kalkmaya çalıştı başaramadı o dakikalar icindede öldü zaten.çok üzülmüstüm sokak kedisine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…