çocukta öldürebilir benim bir arkadaşın annesine denizde saldırmıştı kadın ölümden döndü komalık oldusaldırgan hayvan tasmasız nasıl gezdirilir ya aŞu an çok sinirliyim, lütfen beni sakinleştirecek birşeyler söyleyin..
2 kedi besliyorum (dum). Yan tarafınsa her gün tasmasız şekilde dolaştırdığı saldırgan, sorunlu bir köpeği var. Adı şita. Ben de 4 gündür şehir dışındaydım dün geldim. Yokluğumda kedilerime annem bakıyordu. Gittiğim ilk günden itibaren hergün arayıp kontrol ettim anne yemeklerini verdin mi? Sularını koydun mu? Gibi..
2. Gün annem hamurun (kedim) kayıp olduğunu söyledi. Telaşlandım haliyle.. Anneme etrafa bakmasını söyledim. 4 aylıklardı henüz... Yok yok.. Sırf bu sebeple erken döndüm.
Diğer yandaki komşuma durumu açtım bugün. Ve bana 3 gün kadar önce eşinin, şitanın ağzında beyaz yavru bir kediyi sallarken gördüğünü, kedinin iki dakika içinde öldüğünü, o sahnenin gözünün önünden gitmediğini söylemiş
Köpeğin sahibi bıraksın diye sırtına sopayla vurmuş ama yine de bırakmamış
Şitanın sahipleri kedilerin bana ait olduğunu biliyorlardı çünkü gelip geçerken balkonda kedilerimi görüyorlardı. Ve şitanın sahibi olan adam, durumu bana anlatan komşumun eşine, eşim 3 tane kedi bakıyordu onlardan birini öldürdü demiş.
Yalan, külliyen yalan.. Bir kere aynı evin içinde hem kedi hem köpek besliyorlarsa, şita o kedileri tanırdı ayrıca hamurun kayıp olduğu zamana denk gelmesi tesadüf olabilir mi? Kedilerin bana ait olduğunu biliyorlardı ve yokluğumdan istifade böyle bir yalan uydurdular tepki göstermeyeyim diye..
Bu olaydan sonra kız kardeşim de bir uyanış yaşadı. Onun da yavru bir köpeği vardı ve bir gün yine şitanın sahibi olan kadın çöreğimizin araba altında kaldığını söylemiş. Fakat kızkardeşim herhangi bir ezilme emaresi yoktu diyor..
Bu arada sokaktaki tek beyaz kediler bendeydi, hatta arada sevmeye gelenler olurdu, torunlarını oynatmak isteyenler falan..
Şu an hem çok öfkeli hem de çok kızgınım. Tamam ikisi de hayvan ama şita zaten saldırganlığı malum bir köpekken neden önlem almadılar? Ve neden yalan söylüyorlar? Bu işten bu kadar kolay sıyrılmalarını istemiyorum. Şu an kapılarına dayanmamak için kendimi zor tutuyorum..
Biraz uzun oldu kusura bakmayın...
Ne yapabilirim kk'nın zehir hatunları? Bana bir akıl verin.
Şikayet mi edeyim? Ne yapayım? Bu işi sakin kalarak ama kökünden halletmek istiyorum. Yanlarına kalmasın..
Öncelikle köpek evin içine nasıl giriyor? Siz kedileri nerde besliyorsunuz? Sokak kedisine mama su vermekle üzerlerinde hak sahibi olup kimseye dava açamazsınız. Karşı tarafın köpeği yetiştirilme tarzına göre karakteri oluşur. Köpeği şikayet etmemenizi öneririm zira sonu barınak olacaktır. Benimde bir köpegim, 2kedim var evimde. Sizi anlayabiliyorum fakat, köpek sahibini uyarmayi deneyin. Onun disinda lütfen o köpeğinde bir can olduğunu unutmayip ona göre haraket edin
Soyledikleriniz gercek hayatta gecerli degil malesef. Elinize silah alip sahibini olduremeyeceginize gore...Köpek alınırsa sonu ölüm olur. Barınağa verilir yaşayamaz orada. Kedicik de ölmüş masum melek olmuş. Bence ne köpek ne kediler değil gerizekalı hayvan sahipleri ölsün !
Yavrum benim kıyamam ben ona ya çok üzüldüm çok kötü oldum
Pitbull beslemek yasak değil miydi ?
Canım benim seni o kadar iyi anlıyorumki, benimde kedim var. Yani kedi derken bile haksızlık ediyomuşum gibi hissediyorum. Evin, ailenin bi üyesi o. Keşke bu şekilde ölmeseydi. Dışarı çıkmalarına izin veriyomuydunuz? Ben hiç bi şekilde dışarı çıkarmadım onun için dışarısı sadece balkon.Daha 3 günlüklerdi elime geldiklerinde.. Gözleri açılmamıştı.. Gece boyu 2 saatte bir kalkıp besleyerek, altlarını temizleyerek büyüttüm ben onları.. Evladım onlar benim.. Daha sesimi duyduğunda tırlamaya başlardı yavrum.. Anneleri sanıyorlardı belkide.. Ben onları pamuklara sarıp da büyüttüm..
Başın sağolsun.
Tüm sayfaları okumadım arada yazdıysan kusura bakma.
Kedilerine nasıl ulaştı ki köpek? Yani sanırım bahçede sokakta falan bakıyordun evde değil.
Bu durumda karnesi vs bile olsa herhangi bir hak iddia etme durumun malesef yok. Çünkü karşı taraf da köpeğimiz tasmalıydı ama kedi serbest olduğundan bizimkine sataştı falan diyor.
Oncelikle iki kedi sahibi bi insan olarak acini anliyorum..
Hata hem sizde hemde sitanin sahiplerinde bence. Bunlar hayvan sonucta. Iyi bakmak, korunmak zorundalar, yoksa doganin kuralina gore ezilir giderler. Benim evimde iki tane kedi, iki de kus var. Kuslarim kedilerimden daha yasli. Yani kedilerim bebekliklerinden beri biliyor kuslari ama ellerine firsat gectigi anda, kuslarimi gozlerini kirpmadan avlaacaklarini biliyorum. Cunku onlarin dogasi bu..
Ee kopekler de kediler sevmiyor sonucta. Simdi sizin kedinizin sokakta ne isi vardi? Peki ya sitanin sokakta ne isi vardi? Kedinizi sita oldurmemis olsa bile, bir arabanin altinda kalmis, zehirli birsey yemis vs olabilirdi.
Evde bakmanizi oneririm.
Cok uzuldum.
canım başın sağolsun gerçekten çok üzüldüm kedin için. Şikayet edebilirsin eğer kanıtlarsan komşun sadece para cezası alır ve köpeğide iğneyle uyuturlar. Ama bu tarz arsız insanlarlada uğraşılmaz. Babannemin bir sözü vardı. "Kork, korkmazdan; utan, utanmazdan." derdi. Çünkü asla laf anlamazlar.Hiç muhatap olmadan hakkını yasal yollarla aramalısın.Şu an elim ayağım titriyor. Şitanın sahibi itiraf etti ve o kadar çirkin bir tavır takındı ki..
Kediniz köpeğimizin yanına gelmeseydi dedi inanabiliyor musunuz? Üstelik benim kapımın önünde saldırıya uğramışken. Size ayıracak vaktim yok dedi.. Ben sizin köpeğiniz hep saldırgan tasma takacaksınız dedim takamam dedi! O halde bana başka şans bırakmadınız heryere şikayet edeceğim sizi dedim. İstediğin yere şikayet et dedi.. Bir de eşimin baktığı kedilerden biri diye yalan söylemişsiniz ayıp be dedim işine bak sen erkek yok mu erkek? Erkek varsa gelsin sen benimke muhatap olma dedi... Ben de ne saçmalıyorsun sen be saygısız adam hem suçlusunuz hem güçlü dedim.. Daha çok söylemek istediklerim vardı ağzım dilim bağlandı..
Ne yapayım şimdi ben? Hayatımda bu kadar saygısız bu kadar çingene insanlar görmedim..
Elinize sağlık keşke ben de aynı şeyi yapabilsem.. Bodrum'da yaşıyorum ve burada hemen her evin bahçesi var. Tabiki elimden geldiği kadar kedilerimi korumaya çalıştım, dışarıya alıştırmadım vs. ama 7-24 evin içinde tutamıyoruz ki onları.. İlla bahçeye çıkmak istiyorlar. Bahçemizn önü yol. Arada yola çıkıyorlar.. Burada başka köpekler de var ama eğitimleri gereği hiçbir kediye saldırmıyorlar. Şita bir başka. Sahipleri bir tuhaf.. Eşim biz de onların köpeğini zehirleyelim dedi saçmalama dedim. Köpeğin bir suçu olmadığının farkındayım. Şu an balkonda şitanın sahiplerinin gelmelerini bekliyorum. Gelir gelmez kedimi soracağım. Bilginiz var mı diyeceğim. Eğer yok derse ki diyecek şitanın öldürdüğü kedi sizin kedinizmiş, 3 tanelermiş diğer ikisini görebilir miyim diyeceğim. O da yanaşmayacak ve ben o noktada döküleceğim, arkadaşın da dediği gibi herşeyi bildiğimi ve bu işin peşini bırakmayacağımı söyleyeceğim. Gerekirse sosyal medyada ifşa edeceğim. Hayvan haklarını aradım açmadılar. O iş de yarına kaldı..
Şurada yazdığınız hiçbir şey şitanın sahipleri için geçerli değil. Zaten sabıkalı bir köpeğin boynuna neden tasma takmaz insan? Daha da ölümlere sebep olsun diye mi? Sırtına sopayla vurmuş olması neyi değiştirdi? Şitanın bir kediye saldırması öngörülemez bir şey değildi ki? İyi o zaman şitaya tasma takılmasın ama bütün sokak, hayvanlarını şitadan korumak için eve tıksın.. Ben hiç de iyimser şeyler düşünmüyorum. Uğraşacağım köpek olmayacak zaten. Sahiplerine hesap soracağım.
Pitbull beslemek yasak değil miydi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?