Komşunun köpeği kedimi öldürmüş :((

çocukta öldürebilir benim bir arkadaşın annesine denizde saldırmıştı kadın ölümden döndü komalık oldusaldırgan hayvan tasmasız nasıl gezdirilir ya a

Burada hemen herkes evcil hayvanını akşamları gezdirmeye çıkarıyor ve herkes birbirini biliyor. Saldırı kapımın önünde olmuş. Kedilerim aşıları yapılmış evcil hayvanlardı. Sokak hayvanı değiller. Yani üzerlerinde gayet hak sahibiyim.
O köpek de evet can sahibi ama benim kedim de can sahibiydi. Artık değil. Ve bu saldırı bağıra bağıra geldi. Bedelini ödetmek için elimden geleni yapacağım.

Köpek alınırsa sonu ölüm olur. Barınağa verilir yaşayamaz orada. Kedicik de ölmüş masum melek olmuş. Bence ne köpek ne kediler değil gerizekalı hayvan sahipleri ölsün !
Soyledikleriniz gercek hayatta gecerli degil malesef. Elinize silah alip sahibini olduremeyeceginize gore...
Bu kopek yarin bir gun kucuk bir cocugu oldururse vebalini kim alacak?
Elbette kopek bir hayvan suclu bulup cezalandiramayiz. Intikam vs duygularla hareket edemeyiz. Lakin onlem acisindan bir seyler yapilmasi sart.

Yavrum benim kıyamam ben ona ya çok üzüldüm çok kötü oldum

Daha 3 günlüklerdi elime geldiklerinde.. Gözleri açılmamıştı.. Gece boyu 2 saatte bir kalkıp besleyerek, altlarını temizleyerek büyüttüm ben onları.. Evladım onlar benim.. Daha sesimi duyduğunda tırlamaya başlardı yavrum.. Anneleri sanıyorlardı belkide.. Ben onları pamuklara sarıp da büyüttüm..

Canım benim seni o kadar iyi anlıyorumki, benimde kedim var. Yani kedi derken bile haksızlık ediyomuşum gibi hissediyorum. Evin, ailenin bi üyesi o. Keşke bu şekilde ölmeseydi. Dışarı çıkmalarına izin veriyomuydunuz? Ben hiç bi şekilde dışarı çıkarmadım onun için dışarısı sadece balkon.

Kara kaplumbağam vardı bebek, ishal olup ölmüştü gözlerim şişene kadar ağladım acaba neyi yanlış yaptım diye. Hala aklıma geldikç3 kötü oluyorum. Seni şu an düşünemiyorum bile. O köpeğede kızamıyorum ama sahibi suçlu bencede... saldırgansa göz önünden ayırmamalıydı.

Çok üzüldüm yavrucuğa, canım ya çok tatlıymış
Acaba öncelikle açıkça, köpeklerinin Hamur'u öldürdüğünü komşular görmüş, köpeğinizi bir daha tasmasız dışarı çıkarmayın, şeklinde konuşsanız mı? Yaparlarsa başka hayvanlar zarardan emin olur. Dinlemezlerse zaten elinizden gelen her şeyi yaparsınız.

Oncelikle senin icin cok uzuldugumu soylemeliyim. 2,5 yasinda bir kopegim var o yuzden hayvan sevgisi nedir bilirim. Kopek demek bile kotu. O benim kardesim oglum en yakin dostum. Evladi beller insan onu. Ama benim kopegim asla saldirgan degil elbette :)
Acikcasi ne yapilir bilemiyorum ama sonucunda Sita'nin ailesinden kopmasina sebebiyet verecek bir sey yapma ne olur.
Eminim sen guzel kediciklerini nasil seviyorsan onlarda kopeklerini oyle seviyorlardir.
Tabi ki yaptiklari sineye cekilecek bir sey degil ama bilemedim ki...
Umarim bundan sonra dikkat ederler.
Kaybin icin cok uzgunum o simdi cok mutludur insallah..

Yapabileceginiz bisey oldugunu sanmiyorum ikiside hayvan neticede.
Komsunuza tasma takmalarini rica edebilirsiniz.bizimde kopegimiz var kedilere havlar fakat saldirmaz.

Kedileri çok severim çok da tatlıymş çok üzüldüm gerçekten... İnsAllah bişeyler yapabilirsiniz böylelikle enazından bundan sonrasnda dikkatli olmayı öğrenirler...

Başın sağolsun.
Tüm sayfaları okumadım arada yazdıysan kusura bakma.
Kedilerine nasıl ulaştı ki köpek? Yani sanırım bahçede sokakta falan bakıyordun evde değil.
Bu durumda karnesi vs bile olsa herhangi bir hak iddia etme durumun malesef yok. Çünkü karşı taraf da köpeğimiz tasmalıydı ama kedi serbest olduğundan bizimkine sataştı falan diyor.

Oncelikle iki kedi sahibi bi insan olarak acini anliyorum..

Hata hem sizde hemde sitanin sahiplerinde bence. Bunlar hayvan sonucta. Iyi bakmak, korunmak zorundalar, yoksa doganin kuralina gore ezilir giderler. Benim evimde iki tane kedi, iki de kus var. Kuslarim kedilerimden daha yasli. Yani kedilerim bebekliklerinden beri biliyor kuslari ama ellerine firsat gectigi anda, kuslarimi gozlerini kirpmadan avlaacaklarini biliyorum. Cunku onlarin dogasi bu..

Ee kopekler de kediler sevmiyor sonucta. Simdi sizin kedinizin sokakta ne isi vardi? Peki ya sitanin sokakta ne isi vardi? Kedinizi sita oldurmemis olsa bile, bir arabanin altinda kalmis, zehirli birsey yemis vs olabilirdi.

Evde bakmanizi oneririm.

Cok uzuldum.

Şu an elim ayağım titriyor. Şitanın sahibi itiraf etti ve o kadar çirkin bir tavır takındı ki..
Kediniz köpeğimizin yanına gelmeseydi dedi inanabiliyor musunuz? Üstelik benim kapımın önünde saldırıya uğramışken. Size ayıracak vaktim yok dedi.. Ben sizin köpeğiniz hep saldırgan tasma takacaksınız dedim takamam dedi! O halde bana başka şans bırakmadınız heryere şikayet edeceğim sizi dedim. İstediğin yere şikayet et dedi.. Bir de eşimin baktığı kedilerden biri diye yalan söylemişsiniz ayıp be dedim işine bak sen erkek yok mu erkek? Erkek varsa gelsin sen benimke muhatap olma dedi... Ben de ne saçmalıyorsun sen be saygısız adam hem suçlusunuz hem güçlü dedim.. Daha çok söylemek istediklerim vardı ağzım dilim bağlandı..
Ne yapayım şimdi ben? Hayatımda bu kadar saygısız bu kadar çingene insanlar görmedim..

Son düzenleme:

Kızlar burada herkesin bahçesi var herkes hayvanına bahçesinde ve evinde bakıyor. Biz de öyle. Olay benim kapımın önünde gerçekleşti ve köpek saldırgan huylu zaten. Üstteki açıklamamı okuyun çok kötüyüm..

canım başın sağolsun gerçekten çok üzüldüm kedin için. Şikayet edebilirsin eğer kanıtlarsan komşun sadece para cezası alır ve köpeğide iğneyle uyuturlar. Ama bu tarz arsız insanlarlada uğraşılmaz. Babannemin bir sözü vardı. "Kork, korkmazdan; utan, utanmazdan." derdi. Çünkü asla laf anlamazlar.Hiç muhatap olmadan hakkını yasal yollarla aramalısın.

Hayvanlar sahibinin aynası oluyor genelde, bizde Zeus un sahiplerinin bir hırsızlık çetesi olduğunu öğrendik sonradan, hayvanı kımıldayan her şeye saldırmak üzere eğitmişler, hırsızlık yaparken nöbet tutturuyorlarmış

sizi çok iyi anlıyorum, tek söylemek istediğim iki pencere var. sabıkalı köpek tablosunda da suç her zaman sahibindir zaten. ben yine körü körüne köpeği savunurum çünkü doğru bir insanın elinde köpeğin melek de canavar da olabileceğini çok iyi biliyorum. söylemek istediğim sadece siz sahibiyle uğraşsanız da sonuç o köpeğin alınıp barınağa gitmesi olacaksa (ki yasaklı ırksa barınaktan ölene kadar çıkması imkansız olacak) cezayı çeken yine o köpek olacak... bir yandan dediğiniz gibi tüm sokak hayvanlarını malesef eve almamız imkansız. diğer yandan sahibi yüzünden saldırganlanmış bir hayvan dolayısıyla o kadar hayvanın ölmesi adaletsiz, ama diğer yandan bu durumda köpeğin o koşullara mahkum olmasına benim içim el vermediği için yazdım. benim açımdan her yanı pis değnek...
tabii ki kararı verecek olan sizsiniz, ben sadece şu an üzüntüyle görememe ihtimaliniz olan açılardan da ayna tutmaya çalıştım. hayırlı neyse o olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…