Komşunun köpeği kedimi öldürmüş :((

pinkpin

Arkana bakma, oraya doğru gitmiyorsun.
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
4.339
7.741
448
Şu an çok sinirliyim, lütfen beni sakinleştirecek birşeyler söyleyin..

2 kedi besliyorum (dum). Yan tarafınsa her gün tasmasız şekilde dolaştırdığı saldırgan, sorunlu bir köpeği var. Adı şita. Ben de 4 gündür şehir dışındaydım dün geldim. Yokluğumda kedilerime annem bakıyordu. Gittiğim ilk günden itibaren hergün arayıp kontrol ettim anne yemeklerini verdin mi? Sularını koydun mu? Gibi..

2. Gün annem hamurun (kedim) kayıp olduğunu söyledi. Telaşlandım haliyle.. Anneme etrafa bakmasını söyledim. 4 aylıklardı henüz... Yok yok.. Sırf bu sebeple erken döndüm.

Diğer yandaki komşuma durumu açtım bugün. Ve bana 3 gün kadar önce eşinin, şitanın ağzında beyaz yavru bir kediyi sallarken gördüğünü, kedinin iki dakika içinde öldüğünü, o sahnenin gözünün önünden gitmediğini söylemiş

Köpeğin sahibi bıraksın diye sırtına sopayla vurmuş ama yine de bırakmamış

Şitanın sahipleri kedilerin bana ait olduğunu biliyorlardı çünkü gelip geçerken balkonda kedilerimi görüyorlardı. Ve şitanın sahibi olan adam, durumu bana anlatan komşumun eşine, eşim 3 tane kedi bakıyordu onlardan birini öldürdü demiş.

Yalan, külliyen yalan.. Bir kere aynı evin içinde hem kedi hem köpek besliyorlarsa, şita o kedileri tanırdı ayrıca hamurun kayıp olduğu zamana denk gelmesi tesadüf olabilir mi? Kedilerin bana ait olduğunu biliyorlardı ve yokluğumdan istifade böyle bir yalan uydurdular tepki göstermeyeyim diye..

Bu olaydan sonra kız kardeşim de bir uyanış yaşadı. Onun da yavru bir köpeği vardı ve bir gün yine şitanın sahibi olan kadın çöreğimizin araba altında kaldığını söylemiş. Fakat kızkardeşim herhangi bir ezilme emaresi yoktu diyor..

Bu arada sokaktaki tek beyaz kediler bendeydi, hatta arada sevmeye gelenler olurdu, torunlarını oynatmak isteyenler falan..

Şu an hem çok öfkeli hem de çok kızgınım. Tamam ikisi de hayvan ama şita zaten saldırganlığı malum bir köpekken neden önlem almadılar? Ve neden yalan söylüyorlar? Bu işten bu kadar kolay sıyrılmalarını istemiyorum. Şu an kapılarına dayanmamak için kendimi zor tutuyorum..

Biraz uzun oldu kusura bakmayın...
Ne yapabilirim kk'nın zehir hatunları? Bana bir akıl verin.

Şikayet mi edeyim? Ne yapayım? Bu işi sakin kalarak ama kökünden halletmek istiyorum. Yanlarına kalmasın..

Şikayet edersen yasaklı bir türse hayvanı alırlar, olan ona olur
Sahibini şikayet edersen hayvanın hayvana kötü muamelesinden davacı olabilirsin ama kanıt gerekir, dava sonucundan 165 TL para cezası çıkar, bana aynen böyle oldu

Kedi, köpek ve diğer bütün hayvanları çok severim.
Kendim de hem kedi hem de köpek besledim zamanında.
Fakat saldırgan huyu olan ve bu şekilde serbest bırakılan hayvanlara göz yuman sahiplerine çok kızıyorum.
Sahipleri hiç bir önlem almamakla beraber, sanki "hakları" gibi bu şekilde gezdirmelerine deliriyorum.
Sadece kedi mevzusu değil, benim ufak bir oğlum var, sokakta bazen görüyorum saldırgan cinsli köpek sahiplerini gayet tasmasız gezdiriyorlar.
Ya çocuğuma saldırsa, ya birşey olsa aklım çıkıyor.

Kediniz adına gerçekten çok üzüldüm.
Bu anlamda yasal süreçlerin nasıl işlediğini bilemiyorum.
Fakat ATTRAENTE nin dediği gibi, kanıtsız ispatsız ne kadar ilerleyebilirsiniz onu da bilemiyorum.
Umarım bir şekilde o adamın yanına kalmaz...

ATTRAENTE Yasaklı bir tür değil ve tek kanıtım diğer komşumun eşi.. Onun da şitanın sahibiyle mubabbeti var. Sırf bu yüzden şahitlik yapacağını sanmıyorum... Yok mu yapılabilecek başka bir şey?

Son düzenleme:
TBK m. 67'ye göre , bir hayvanın üçüncü kişiye vermiş olduğu zararı, onun bulunduranı , bu zararın doğmasını engellemek için gerekli özeni göstermiş olduğunu veya böyle bir özeni gösterse daha zararın gerçekleşeceğini ispat etmedikçe , tazmin etmek zorundadır .

Yalan söylemesinin sebebi bu olsa gerek. Bir şekilde ıspatla ve şikayet et. Eğer hayvanları bu denli saldırgan ise gerekli önlemi almakla mükellefler. Böyle rahat davranamazlar. Diğer canlılara zarar vermesinden onlar sorumlu. Kediniz için çok üzüldüm başınız saolsun Ama aklıma bebekler de geliyor aman yarabbi!!

Bunu yapanlar da güya kültürlü aydın görünümlü insanlar.. Kaç kere bana bile saldıracak gibi oldu sahibi zor zaptetti fakat inatla ısrarla tasmasız dolaştırmaya devam ediyorlar.. Oturduğum sokakta hemen herkesin ya kedisi ya köpeği var. Son zamanlarda bir kedi katilinden bahsediyorduk hatta komşum karşısında oturan kadından şüpheleniyordu kedi sevmediği için ama katilin kim olduğu belli oldu benim gözümde. Bir kedim daha var ve burada evler çok katlı değil kediler illaki sokağa çıkıyorlar. Her an tehlike altında.. Ne yapayım bilmiyorum.

Şunun tatlılığına bakar mısınız?

Gitti kuzum

yavrum ya, çok güzel.
Ben bütün hayvanları seviyorum gerçekten.
Ama böyle birşeye ben de olsam katlanamazdım.
Bilemiyorum nasıl bir yol izlersiniz ama keşke bir kamera görüntüsü vs. alabileceğiniz bir nokta olsa.
Çünkü yaşanan doğru birşey değil ve belli ki bir daha yaşanacak.

Yasaklı bir tür değil ve tek kanıtım diğer komşumun eşi.. Onun da şitanın sahibiyle mubabbeti var. Sırf bu yüzden şahitlik yapacağını sanmıyorum... Yok mu yapılabilecek başka bir şey?

Şahitlik istemiyorlar hayvanın ölüsünü istiyorlar
Daha sonra üzerinde öldüren köpeğin salyasını arıyorlar tabi bu arada ölen hayvan devlet veterinerine teslim ediliyor
Şu durumda sadece hayvanını tasmasız gezdirdiği için şikayet edebilirsiniz ona da çok cüzzi bir para cezası verilir
Zamanında inat ettim davacı oldum, iki yıl sürdü, hiç bir şey çıkmadı, adam bir de mahkemeden çıkarken bütün kedilerinizi öldürteceğim diye tehditler savurarak gitti

Canım acıdı resmen.
Allah sabır versin sana,bende de var 2 tane aklım gidiyor bişey olacak diye.

Allah o yavrunun ahını onlar da bırakmasın inşallah sahibine saldırır ölür pislik herif. Madem köpeğin saldırgan baglanasana pislik herif şer..siz Allah belasını versin

suç köpeğin değil, onu öyle yetiştiren geri zekalı sahibinin
böyle durumlarda kesinlikle sahipler ceza almalı
bizim de barınaktan aldığımız bir pittbulumuz var
almasaydık öldüreceklerdi.
ama bırakın saldırmayı, benden daha cana yakın.
kuşumuzla sürekli koyun koyuna yatarlar.
ama buna rağmen, gezdirirken asla tasmasını bırakmayız
hatta haftasonları parka gidiyorsak, insanlar korkmasın diye ağızlık bile takarız.

Allah'ım Şimdi sen bunu yazınca dank etti.. Komşum dedi ki kediyi gömememişler kutuya koyup çöpe atmışlar Resmen tüm kanıtları yok etmişler. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. Hamile olmasam o kadını parçalayacağım. Zor tutuyorum kendimi!

Ay ağlattınız beni neden açtım ki başlığı Meleğim ya güzelliğe bak. Bende de üç tane var ve inanılmaz hassasım bugünlerde. Başınız sağolsun inanılmaz üzüldüm

Ayy canım ya
Tasmasız gezdirdiği için şikayet edebilirsiniz, hala devam ediyorsa yine şikayet edersiniz...

Ayrıca evet suç köpekte değil. Seneler evvel bahçede beslediğim kedimi köpekler parçaladı ve ben köpeklere düşman oldum. Ama sonra onların doğasının bu olduğunu, şehirlerde sürekli savunma halinde olmanın onları daha da vahşileştirdiğini fark ettim ve köpek kinim sona erdi. Bütün sorumlu vicdansız sahip! Allahından bulsun inşallah. Ayrıca bu sözde hayvan sevip besleyenlerin diğer kişilere empati yapması gerekmez mi ? Başka büyük cins bir köpek gelip onlarınkini öldürse ne hissederler ?

Bence gidip sahiplerine herşeyi biliğinizi ama köpeğe acıdığınız için şikayette bulunmayacağınızı ama bir daha buna cürret ederlerse çok kötü olacağını söyleyin.

Hayvan hakları derneğine gideceğim ne yapılması gerekiyorsa yapacağım! Allah'tan bulsunlar inşaAllah

ben de hayvanları çok severim ama saldırgan bir hayvanın evcil minik yavu kediyi öldürmesi ve sicilinin temiz olmaması sahiplerinin aslında hayvan sever olmadığını gösteriyor . benim kedilerim başka hayvana zarar verecek olsa aklım çıkar . siz öncelikle bu meseleyi dillendirin bence . olay duyulsun ve ilk etapta en azından çevredeki hayvan sahipleri dikkatli olsun . köpek için üzüldüm inşallah başına bir şey gelmez . yazık yanında yaşadığı insanlar konusunda aşırı şanssız .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…