Komşuyu rahatsız etmemek için...

Minel00

Sağıra sözünü, köre yüzünü süsleme. Yorulursun...
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2015
3.205
9.593
358
Arkadaşlar merhaba.

Burada komşu gürültü konusu falan çok açılıyor ya ben de Bir şey danışmak istiyorum.

Şimdi benim evimde 4 yıldır koşu bandı var ama bir türlü hem kendi acizligimden hem de ona yer bulamadığımdan hep kapalı duruyor bir köşede.

3 gun önce ilk defa bacaklarım ağrıyordu hareketsizlikten bir doktor arkadas surekli oturdugundan oluyor. biraz yuru falan dedi. Ben de actim yurudum. Ve ben arka oradayken salonda eşim bile duymuyor sesimi çünkü koşmuyorum 4.4-5.0 arası yürüyorum. Sırf aşağı ses gitmesin diye hizlandirmadim ve yarim saat yürüdüm. Saat 21.00 'di o zaman.

Şimdi alt komsum bi ses cikinca kapiya gelebilecek cinsten ve ben ne o rahatsiz olsun ne de kapıma gelsin ben açıklama yapayım istiyorum.

Şimdi ben saat 10dan önce yürüsen bunda. Öyle pat kut ses de çıkmasa sikinti olur mu sizce?
Ya da bunun hakkı nedir yani saat kaça kadar hakkım var?

Not: alt komşumda bebek yok. 2 üniv. Yaşında çocuğu var. E bende de bebek yok. Zaten evde degilim. Akşam 8 'den sonra supurge bile açmam. Evin içinde topuklu terlik falan da giyinmem. Sanirim cok sessizlige alistirdim. Gecen ilk defa bi dolabın vidası falan cıktı.aninda yapılması gerekiyordu zaten 10 dk bile sürmedi. Onu takalım derken saat 11 gibiydi. Mutfaktaki Çekiç sesine kalkip yukari geldi tak tak bir ses geliyor diye. Ilk defa geldi. Cok sasirdim ve bir daha yasansin istemiyorum. Bu yuzden soruyorum benim hakkim olan nedir diye

Bizde de vardı ama ev müstakildi ve bodrum katındaydı o yüzden bilemedim ama koşmayacaksan ses olmaz sanki. Önce yürüyüş yapıp sonra yemek olarak ayarlasan kendini de geç olmadan yürüyüşünü yapmış olsan?
Çekiç sesi korkutmuşta olabilir aynı şey değil. Deneyin bence.

Arkadaşlar merhaba.

Burada komşu gürültü konusu falan çok açılıyor ya ben de Bir şey danışmak istiyorum.

Şimdi benim evimde 4 yıldır koşu bandı var ama bir türlü hem kendi acizligimden hem de ona yer bulamadığımdan hep kapalı duruyor bir köşede.

3 gun önce ilk defa bacaklarım ağrıyordu hareketsizlikten bir doktor arkadas surekli oturdugundan oluyor. biraz yuru falan dedi. Ben de actim yurudum. Ve ben arka oradayken salonda eşim bile duymuyor sesimi çünkü koşmuyorum 4.4-5.0 arası yürüyorum. Sırf aşağı ses gitmesin diye hizlandirmadim ve yarim saat yürüdüm. Saat 21.00 'di o zaman.

Şimdi alt komsum bi ses cikinca kapiya gelebilecek cinsten ve ben ne o rahatsiz olsun ne de kapıma gelsin ben açıklama yapayım istiyorum.

Şimdi ben saat 10dan önce yürüsen bunda. Öyle pat kut ses de çıkmasa sikinti olur mu sizce?
Ya da bunun hakkı nedir yani saat kaça kadar hakkım var?

Not: alt komşumda bebek yok. 2 üniv. Yaşında çocuğu var. E bende de bebek yok. Zaten evde degilim. Akşam 8 'den sonra supurge bile açmam. Evin içinde topuklu terlik falan da giyinmem. Sanirim cok sessizlige alistirdim. Gecen ilk defa bi dolabın vidası falan cıktı.aninda yapılması gerekiyordu zaten 10 dk bile sürmedi. Onu takalım derken saat 11 gibiydi. Mutfaktaki Çekiç sesine kalkip yukari geldi tak tak bir ses geliyor diye. Ilk defa geldi. Cok sasirdim ve bir daha yasansin istemiyorum. Bu yuzden soruyorum benim hakkim olan nedir diye
Bandın altına kalınca bir kilim veya battaniyeyi 2 3 kat yapıp sererseniz komşunuz sesten rahatsız olmaz.

Saat 21.00 biraz geç değil mi? Biraz daha erken sürseniz bir şey olmaz diye düşünüyorum ayrıca komşunuz dedi diye sakın koşu bandını kullanmazdan gelmeyin

Mümkün olduğunca erken saatte kullanmaya çalışın ve yukarıda belirtildiği gibi altına kilim tarzı birşey serin sesi azaltır.

Akşam belli bir saatten sonra ses yapılması çok etik değil ama insanlık halidir biraz anlayışlı olunması gerektiğini düşünüyorum. Komşuluk bunu gerektirir :)

Üst komşumun torunları var sabah akşam ses yapabiliyorlar, ama hiç şikayet etmişliğim yoktur yarın öbür gün çocuğum olacak aynı gürültüyü ben de yapabilirim diye düşünüyorum.

Komşunuzun insanlığı ve sabrı da önemli oluyo burada, nabza göre şerbet vermek en güzeli

eğer sessizçalışıyorsa neden sorun olsun ki,
ben eşim uyurken uyuduğu odada eliptik bisiklet kullanıyordum adam farketmiyordu bile, sesi çıkmıyorsa gece 3 de bile kullanabilirsiniz.

Bı ara üst komşumuzda vardı. O koşuyordu galiba. Pat pat pat sesi geliyordu hep. Açıkçası rahatsız edici. Ama koşmuyorsan ve sesi çıkmıyorsa sorun olmaz diye düşünüyorum.
Sen yürü rahatsız olursa gelir zaten. Gelirse kusura bakmayın der sonrasında daha dikkatli olursun. Baktın gelen giden yok o zaman yürümeye devam :)

Kosu bantlarinin hepsi ayni olmuyor bazisi yurume modunda bile cok sesli. Sizinki nasildir bilemiyorum. Annemin evi mustakil,sadece bir duvardan yan eve yapisik,komsunen alt katta yurume bandinda yururken ben 3. Katta o sesi duyuyordum sabah 5te mesela. Ama dert etmem oyle seyleri. Sizin komsu sanirim hassas biraz. Deneme yanilma yapmaniz lazim,makinenin altina birkac kat kalin battaniye veya kopuk serip denersiniz komsuya sorarsiniz duyuluyor mu diye

Bizde de vardı ama ev müstakildi ve bodrum katındaydı o yüzden bilemedim ama koşmayacaksan ses olmaz sanki. Önce yürüyüş yapıp sonra yemek olarak ayarlasan kendini de geç olmadan yürüyüşünü yapmış olsan?
Çekiç sesi korkutmuşta olabilir aynı şey değil. Deneyin bence.
yok saat 7 gibi işten geliyorum o nedenle.
yani gitmeden saat 8 gibi de yapabilirim ama o da çok erken mi olur diye düşündüğümden akşam 9 gibi dedim.
koşmuyorum zaten diyorum ya kapılar açık halde içeride oturan eşim bile duymadı.
ayrıca çekiç sesi öyle saatlerce sürmedi ve korkulacak gibi değildi ama bilemedim.

Bandın altına kalınca bir kilim veya battaniyeyi 2 3 kat yapıp sererseniz komşunuz sesten rahatsız olmaz.

altına kışlık halı serdim kalın.
ekstra da yere değen yerlerine koli kartonu olur ya ondan ekledim.

Saat 21.00 biraz geç değil mi? Biraz daha erken sürseniz bir şey olmaz diye düşünüyorum ayrıca komşunuz dedi diye sakın koşu bandını kullanmazdan gelmeyin
yani gitmeden saat 8 gibi de yapabilirim ama o da çok erken mi olur diye düşündüğümden akşam 9 gibi dedim.
hava yağmurlu olmasa bahçede yürüyeceğim ama yağmurda da yürünmüyor ki

Mümkün olduğunca erken saatte kullanmaya çalışın ve yukarıda belirtildiği gibi altına kilim tarzı birşey serin sesi azaltır.

Akşam belli bir saatten sonra ses yapılması çok etik değil ama insanlık halidir biraz anlayışlı olunması gerektiğini düşünüyorum. Komşuluk bunu gerektirir :)

Üst komşumun torunları var sabah akşam ses yapabiliyorlar, ama hiç şikayet etmişliğim yoktur yarın öbür gün çocuğum olacak aynı gürültüyü ben de yapabilirim diye düşünüyorum.

Komşunuzun insanlığı ve sabrı da önemli oluyo burada, nabza göre şerbet vermek en güzeli

ayrıca ben onların çoğu zaman kavga gürültü 2 oğlunun birbiriyle ve babalarıyla olan kavgalarını duyuyorum altımda olmasına rağmen.
yapacak bir şey yok diye düşünüyorum ama bilemedim tabi

Aşaği ne kadar ses gider bilmiyorum ama gurultu olacaksa saat 9 biraz geç oluyor.
çok gurultu olduğu soylenemez ama bilmiyorum acaba deneyip kapıma gelmelerini mi beklesem.
gelmezse sorun yoktur gibi :D

kapınada gelirse dr yapmam gerektiğini söyledi kusura bakma de :63:

acaba sabah mı yapsam mı ki?

eğer sessizçalışıyorsa neden sorun olsun ki,
ben eşim uyurken uyuduğu odada eliptik bisiklet kullanıyordum adam farketmiyordu bile, sesi çıkmıyorsa gece 3 de bile kullanabilirsiniz.

benim ayağımın banta arada sürünme sesi makinanın çalışma sesinden daha çok ses çıkarıyor öyle söyleyeyim.
ama işte o sürtünme sesi bile sorun olur mu bilemedim.
eşim de çamaşır makinesi çalışmasından daha az ses çıkarıyor çalışıyor ses gitmez dedi ama altta olduğundan bilemiyorum.
bi de arka çocuk odasında. salonda falan değil.

Koşu bandı minderi diye aratırsanız internette bir sürü online satan yer var
Bir süre battaniyeyle deneyin, baktınız şikayet geldi para verir yalıtımlı bu minderlerden alırsınız.
yok koşmuyorum zaten altında da kalın halı ve karton var.
koşunca yere değen sesten bahsetmiyorum.
hani asker gibi yürümediğimden arada ayak banta sürünür ya, o hışırtı çıkarıyor.

Bı ara üst komşumuzda vardı. O koşuyordu galiba. Pat pat pat sesi geliyordu hep. Açıkçası rahatsız edici. Ama koşmuyorsan ve sesi çıkmıyorsa sorun olmaz diye düşünüyorum.
Sen yürü rahatsız olursa gelir zaten. Gelirse kusura bakmayın der sonrasında daha dikkatli olursun. Baktın gelen giden yok o zaman yürümeye devam :)
ben de deneme yanılma mı yapsam bilemiyorum :D

Kosu bantlarinin hepsi ayni olmuyor bazisi yurume modunda bile cok sesli. Sizinki nasildir bilemiyorum. Annemin evi mustakil,sadece bir duvardan yan eve yapisik,komsunen alt katta yurume bandinda yururken ben 3. Katta o sesi duyuyordum sabah 5te mesela. Ama dert etmem oyle seyleri. Sizin komsu sanirim hassas biraz. Deneme yanilma yapmaniz lazim,makinenin altina birkac kat kalin battaniye veya kopuk serip denersiniz komsuya sorarsiniz duyuluyor mu diye
evet daha önce benim de üst katımda salonun ortasında kullanıldığı olmuştu.
ben de rahatsız olmuştum ama o genç adam bayağı bir yüksek hızda koşuyordu. ayak seslerini duyuyordum pat pat.
yoksa yürüse rahatsız olur muydum bilmiyorum.
tabi gidip söylemedim kapılarına

O saat gecc olur yurusenizde alt kata ayak vurma sesi gibi geliyor.
Cevreniz nasil bilmiyorum ama disarida acik havada yurumek daha guzel degil mi.

O saat gecc olur yurusenizde alt kata ayak vurma sesi gibi geliyor.
Cevreniz nasil bilmiyorum ama disarida acik havada yurumek daha guzel degil mi.
kesinlikle açık hava daha güzel.
nefes almış olunuyor ama yağmurlu bu aralar.
ve yerler ıslak.
1 defa gittim ve eşofmanımın paçaları hep çamurlanıyor.
yoksa bahçede yürüme alanı var zaten.
eşim de sırf ses olmasın diyorsan spor salonuna yazdıralım seni kapalı yerde yürü dedi de zaten bant evde var.
bunun için para vermek istemedim.

Akşam vakti tadilat sesine kimse dayanamaz koşu bandı o sesin kaçta kaçını çıkartıyo?

Altına kalın şeyler koyarsanız giden seside azaltırsınız

kesinlikle açık hava daha güzel.
nefes almış olunuyor ama yağmurlu bu aralar.
ve yerler ıslak.
1 defa gittim ve eşofmanımın paçaları hep çamurlanıyor.
yoksa bahçede yürüme alanı var zaten.
eşim de sırf ses olmasın diyorsan spor salonuna yazdıralım seni kapalı yerde yürü dedi de zaten bant evde var.
bunun için para vermek istemedim.
Spor salonuda bana cok gereksiz ama yagmurda yuruyun birsey olmaz zaten yuruyus sonrasi dus aliniyor.spor salonuna vereceginiz parayla su gecirmez yuruyus kiyafetleri alin :))

Kosu bandinin altina koymak icin kalin kopukler satiliyor. Yalıtım sağlayacağını düşünüyorum, onlara bakabilirsiniz.

Akşam vakti tadilat sesine kimse dayanamaz koşu bandı o sesin kaçta kaçını çıkartıyo?

Altına kalın şeyler koyarsanız giden seside azaltırsınız
arkadaşım akşam vakti tadilat yaptık demedim.

mutfak dolabının rafı bi tarafı düşse ooo saat 11 oldu 2 dk şunu çakmayayım şuraya mı diyorsunuz?
ya da saat gecenin 1 inde elinizde bardaklar düşse kırılsa aa süpürge açılmaz şimdi deyip kırık camlar üzerinde mi geziniyorsunuz ben anlamadım ki.

sanki tadilat diyorsunuz da o saatte asma tavan çalışması yaptık.

yorum için teşekkürler:eğlence:

Deli gibi ses cikmiyorsa sorun yok. Ben ara katta oturuyorum. Ve hergun spor aletime biniyorum. Sonucta evde matkap calismiyor. O kadar ses gitmez asagiya.

Back
X