Komumun beni enayi yerine koymasna artk msade etmemem lzm... Ama nasl?

leylaaa07

içimde bir kıpırtı var :)
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2009
705
0
96
Antalya
bugün o kadar sinirliyimki anlatamam karşı komşum geçen sabah mide ağrısından kapımı çaldı uyku sersemi açtım kapıyı 2 yaşında oğlunu bana bırakkıp hastaneye gitti.
o gün gün boyu bendeydi çocuğu uyutup biraz int bakınıyım diye laptopu açtım neyse daha yemek için mutfağa gitmiştimki çocuk uyanmış ve laptopu düşürmüş tabi laptopun ekranı kırılmış tabi çok üzüldüm nasıl yaptım diye eşime ben yaptım dedim eşim neyse problem değil sana bişi olmasın dedi ama tabi baya bi külfet 400 tl buluyomuş masrafı.
ertesi gün komşuma söledim olanı bana hiç bi şey sölemedi eşime sölemedim çocuğun yaptığı diyede belirttim akşam kapımı çalmış eşimin evde olduğunu bildiği halde bilgisayar için ne yapabiliriz diye soruyo eşim dedi resmen eşime duyurmaya çalışıyo gibi bende daha sonra konuşuruz diye gönderdim ama çok sinirlendim.
2 gün geçti hala ne gelen var ne giden var ben kendimi salak gibi hissediyorum daha öncede süpürgemi bozup getirmişti ben bu meseleyi açık açık konuşayımmı acaba masrafı istiyimmi karar veremedim ne yapayım?:çok üzgünüm:

bence ıstemıceksende elektronık urununu ıstedıgınde bahanesını soleyıp veremıcegını sole yada cocugunu bırakmak hastayım yada ısınız oldugunu soleyın

dünya cadalozların valla... çirkefliği eline alıp paranı isticeksin birdaha da hiçbir eşyanı vermiceksin bnce.. böyle insanlar huy edinir çünkü alır vermez.. verirsede hayrı kalmaz... 400 tl de az değil. insanın kendi çocuğu olsa hadi neyse de kaydirigubbakcemile

haklısın canım bu iki oldu bide marttta doğum yapcam onun düşünüp sölemesi lazım ama nerde ince düşünce bide çok rahat yaaaa çıldırtıyo beni :1shok:

arsiz insanlardan nefret ediyorum .. benimde basimda var oyle bi tane arkadas cevresinden .. tersleyemiyorumda evime gelince zarar vermeden gitmiyo cocuklari .. dugun dernek ne olursa bi kiyafetimi alir verdigim sekilde asla geri gelmez ya bi yerleri sokulur ya ter kokar mutlaka biseyler olur
artik banada gina geldi .. ama ben soyleyemiyorum vermemezlikde edemiyorum .. eger soyleyebilirsen hic durma soyle soyleyemiyorsanda araya mesafe koymaya calis ..
yoksa surekli enayi yerine koyuluyorsun ....

canim iyide suc senin oanda cocuk senin sorumlulugundaydi, hani kadin cocuga bakmadi da cocuk kirsaydi ozaman ödemek zorundaydi

ıyide canım..2 yaşındaki bebekten ne beklersin, dikkatli olmasını mı?
Hata sende ortada bırakmışsın..çocukta ne olduğunu bilmediği bişeyle oynamak istemiş..
Bunun parasını istemen nasıl olur?Bozduğu diğer eşyan için bişey diyemem..

dikkatsizliği siz yapmışsınız...özensiz davranan ve laptop u ortada bırakan sizsiniz...
daha öncesinde de bozuk getirdi ise süpürge makinanızı belirtmeliydiniz, komşunuza...
bence parasını istemeniz hiç uygun olmaz...
zaten artık o da sanmıyorum ki ,zor anında bile olsa size çocuğunu emanet etsin..
o da en az sizin kadar üzgündür..

böyle bir konu mu olur ya?....komşunuz size muhtaç olmuş bi iyilik yapmışsınız...hem sonra çocuğunun kırdığı şey için kapınıza gelmiş ne yapalım diye onada kızmışsınız.....yarın gidin bir kahve içmeye,o akşam gelmiştin ben de eşim duymasın diye geçiştirdim ama 400 tl masraf çıktı en azından yarısnı karşılayabilirsen memnun olurum diyin......bi daha da eşyalarınızı kimseye vermeyin.çocuklu aileler gelince de ortadan kaldırın.

sizin eşinize leptobu gerçekte kimin kırdığını söylemediğinizi komsunuz nerden bilebilir ki?
gelip sormuş size.o zaman söylemeliydiniz...
2 yaşındaki bir çocuğun davranışı için bu kadar sinirlenmeyin bence bebeğinize zarar.
bu her zaman olabilecek bir şey..yarın bir gün sizin çocuğunuzda istemeden de olsa misafirliğe gittiğiniz evlerde bir şeyleri döküp kırcaktır...
dikkat etmeniz en iyisi...

Son düzenleme:
bende herşeyimi verirdim komşularıma üç tane ütüm
bir tane mutfak robotum
bir tane halı yıkamam bu uğurda bozuldu
ütüler yapılmadıda halı yıkamayla robotu yaptırmıştım
şimdiki evimdede komşuluk olmadığı için bir şey isteyende yok tabi
tabi bir şeyi verip vermemek senin insiyatifinde
ama leptopta kadının suçu yokki iki yaşında çocuk zarardan ziyandan ne anlar siz daha dikkatli olmalıydınız

tamam 2 yaşındaki bir çocuğun suçu olmayabilir ama bende etrafımda çocuk olan bi insan değildim kaldıki normaldede annesi çocuğu bişi yapsın aman bişi olmaz aman anlamaz deyip geçiştiriyo bu rahatlığı annesi veriyo benimde durumum belli ki aynı durumda o olsa o ister kapıyada gelip onu sorması tamam güzel ammenna ama eşimi gördüğü halde öle soruyo napabiliriz diye ki ben eşimin haberi olmadığını sölemiştim bunu resmen duyurmak için söledi ve benim ağrıma gidende bu kapıda sölediği şeyi 2 gündür evime gelip sölemiyor ki kaldıki ben yakasına yapışmadım illaki ödüceksin diye lütfen konuyu saptırmayın arkadaşlar....

hani sen demissin ya sonra konusuruz diye, senin gelmeni bekliyodur , bak sen git konus bari yari yariya ödeyelim de bakalim ne dicek

canım sonra konusuruz demişsin al bilgisayarı götür buyur ne yapabiliriz diye soruodun yaptırın de nefret ediorum böle insanlardan süpürgeyide yaptırmadanmı getirdi ya inanamıorum

hepimiz kendimizden mes'uluz..
komşunuz aracı olmuş bir şekilde.. doğrusunuz..
fakat esas özne sizsiniz.. o size yardımcı konumunda gibi..
anlıyorum da sizi.. özverinize karşın komşunuzun tutumuna şaşırmışsınız.. bu da biraz negatiflik beslemenize sebebiyet vermiş..
pişmanlığınızı ise geri getiremediğinizden somutlaştırarak -aracı tarafından- yerine koymak/koyulmasını sağlamak istiyorsunuz.. bu rahatlatıcaktır da sizi..
yanlış yol yanlış sonuca götürür.. objektif bakın.. hangisi + hangisi - ,size göre siz ne düşünüyorsanız odur..
bizler bizdekileri söyleyebiliriz ancak.. sizin dahil olduğunuz konuda mühim olan sizin değerleriniz..

sevgiler ..

canım ilk muhtaç olması değil bu bişi olsun ilk benim kapımı çalıyor ben bundan rahatsız değilim tabikide şu an bişi olsun yine ilk ben koşarım rahat olması beni rahatsız ediyo ve bunun faturası hep benim başıma patlıyo zaten kendi eşiylede hep bu rahatlığı yüzünden kavga ediyo. ama benim yüzüm yumuşak işte bende çok üzülüyorum ama sadece üzülmekle olmuyolmaz:

canım sonra konusuruz demişsin al bilgisayarı götür buyur ne yapabiliriz diye soruodun yaptırın de nefret ediorum böle insanlardan süpürgeyide yaptırmadanmı getirdi ya inanamıorum

aynen canım yaptırmadan getirdi ve anlamayayım diye boruları falan çıkmış yani parçalarından ayrılmış bir haldeydi onu sölemedim ve oda hiç konusunu açmadı:1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…