Komumun beni enayi yerine koymasna artk msade etmemem lzm... Ama nasl?

canim iyide suc senin oanda cocuk senin sorumlulugundaydi, hani kadin cocuga bakmadi da cocuk kirsaydi ozaman ödemek zorundaydi

Bencede....o an cocugun sorumlulugu sendeydi, sana emanet edilmisti cünkü.
Allah korusun, o cocuk bilgisayari kafasinada düsürebilirdi (mesela)!

Kasten yapilan birsey yok, cünkü cocuk 12 degil 2 yasinda....:hulya:

Vallaha ben olsam ödemezdim, cocuk sana emanet edilmisti, dikkat etmeyip zarar geldiyse buna beni sorumlu tutamazsin derdim.

Elektrik süpürge olayi cok farkli ama, ödünc aldiysa sapasaglamda geri getirmeli, bozulmus ise bunu komsuna söylemelisin.....ve en güzelimi bu tür konularda alisversini kesersin.

haklısın canım zaten kimseye iyilik etmemk lazım vve fazlaca rahat olmak lazım malesef ben öle değilim ve hep bu yüzden kaybediyorum lmaz:

ve emin olki senin dediğin gibi kafasına düşseydi oda inan şu anda rahat olduğu gibi olmazdı zaten herkesin kendi tarafından kötü bir şey olunca canı yanar oda çocuk düşer kalkar yanlışlıkla olmuş denmezdi.
ve buda sonuç olarak şu oluyorki kimseye iyilik etmiceksin herkes ne hali varsa görsün emrivaki yapılıp kapına gelen zor durumda olan biri ise bile sizin konuşmanızdan bu çıkıyorakannehir

sana maddi manevi zarar verecek insanlardan uzak dur bence..ve ne olursa olsun karsılaması gerekir...

canim galiba hamileliginden dolayi alingansin, burda herkes kendi fikrini yaziyor
sana kimse neden iyilik yaptin demiyorki niye saptiriyosun konuyu, senin dikkatli olman gerekiyordu.daha komsunla gidip konusmadan sinirlerini bosuna harab ediyosun, belkide ortaklasa ödeyelim dicek konu kapancak:1hug:

sana maddi manevi zarar verecek insanlardan uzak dur bence..ve ne olursa olsun karsılaması gerekir...

bencede öle benim çocuğum onu yapsa ben her türlü zararını karşılarım kaldıki böle kaçıcaksın o zaman kimseden yardım beklemiceksin kimseyide zor durumda bırakabileceğini unutmucaksın

ben oderdim benim cocuguma komsum bakacak sonra laptopunu kıracak bende sorumluluk sendeydimi dicem:) zaten onceden supergeni bozmus getirmis ne olursa olsun karsı tarafın bunu anlaması onemli eger para konusunda konusmazsa bosver derim ben..bir dahada bahane uretirsin birsey isterse

ben konuyu saptırmıyorum arkadaşım arkadaşın yazdığı sadece tek taraflı bi düşünce yoksa ben sadece ummadığım ve beklemediğim bişi için üzüldüm yoksa tabiki zaten yorumlara açık olduğum için buraya konu açtım ama onun gelip konuşması lazım benim değil...

burda nie arkadaşın üstüne gidiliyo ki anlamıyorum nasıl olmuşsa olmuş ve bilgisayarı sonuçta çocuk kırmış üstelik 5 10 liralık bişeyde değil tabiki isteyeceksin açık açık söle yaptırsın yani hiç hoşlanmam böle şeylerden kendini kullanılıyo hissediyorsun galiba canım ve de kendini hiç kullandırma sorumsuz insanlara sorumluluklarını bildirmek gerekiyo kendileri farketmiyosa

yani benmi yanlış düşünüyorum demeye başlamıştım dediğin gibi 5 10 liralık şey olsa ki olanların lafını bile etmiyorum hep içli dışlı olan insan 3 gündür kayııp yok lafını bile etmiyor ki böle diyorum ama inan nasıl sölerim diyede düşünüyorum insanın düşünmesi gerekir ama yaa değilmi?

Kesinlikle bu sorumluluk sizin..2 yaşında bir çocukla laptopu aynı odada bırakıyorsunuz sonuçta ne bekliyorsunuz?Benim oğlum 15 aylık ve laptopumu çatlattı vura vura.Sebep tabiki benim çünkü kucağımdaydı bunu yaparken..
Bence bunu istemeniz çok anlamsız olur elektrik süpürgesini bilemiyorum..Bundan rahatsızlık duyuyorsanız bir daha hiç birşeyinizi vermeyin en iyisi bence..

Ben hakli oldugun yerde hakli haksiz oldugun yerde haksizsin dedim. Ama bu benim fikrim katilmayabilirsin tabiki.

Komsum bana her ne sebebden olursa olsun 2 yasindaki cocugnu emanet ediyorsa o cocugun sorumlulugu bendedir....evimde birsey kirsada sorumlusu benim....gidip komsumdan bunun hesabini sormaya hakkim yok.

Ha komsum bana gelir cocugunla, dikkat etmez ve o esnada cocuk herhangi bir esyama zarar verir o zaman böyle bir beklentide olabilirim!

Gerci benim konusmalarimdan zor durumda olsa kimseye yardim etmeyeceksin diye birsey cikartabiliyorsan hicbirseyde izah etmeye gerek yok.

canım bundan sonra sende bahane uydur o zaman..deli olurum böyle insanlara..:mymeka: ben başkasının malına zarar vericem diye ödüm patlar.. bunlar nasıl bi kişilk böyle..az buz değil 400 tl yani..borcunu bilmeyen insan , yaramazlmaz:

ola ki komşunuz bebeğiyle beraber size oturmaya gelir siz oda dışındayken çocuk laptopunu kırar annesi de umursamazsa suçlu annesidir...ama anne size emanet etmişse siz de karşı çıkmadan bebeği kabul etmişseniz kusura bakmayın ama kırılan,dökülen hiç bir şeyden anneyi sorumlu tutamazsınız...anne napsın yani,hastaneye gitmesi gerekmiş bebeğini bırakmış telef mi etseymiş hastanelrde çocuğunu....bizim üst komşumuzun 2,5 yaşındaki oğlu da akşamüstü bizdeydi,o nereye gittyse onun peşinden gittik,çünkü onun sorumluluğu bizde....ben olsam çocuğumu size bir daha bırakmazdım,ama tabi ki bu sadece bu konudaki yorumum..diğer konuyu bilmediğim için bir şey diyemem...

Aaaa ne biçim insanlar var. İste bakalım cnm parayı vericek mi acaba biraz uğraş vermezse tamam bitir herşeyi muatap bile olma. Versede bi daha konuşma bu tarz insanlarda utanma yok çünkü.

Şmdi koşunuz size 2 yaşında bir bebek emanet etmiş... Adı üstünde bebek, ne durdan anlar ne kalktan, ne lapto bilir ne televizyn..
Önünde laptabı açıp bırakıp başka odaya gitmişsiniz....Elbetteki daha önce görediği garip bişey bebeğin ilgisini çekecektir,ve kurcalayacaktır, ee 2 yaşında olduğu için düşürmesi de çok muhtemel...
Şmdi burada hata size bebeğini emanet eden komşunuzun mu, bebeğin mi?
Kusura bakmayn belki bena de gülsm sultana verdiğiniz gibi tamamen sübjektif bir cavapla yanıtlayacaksınız ama hata sizde...
2 yaşında çocuun yanında laptop açılıp bırakılır mı hiç??? Laptoba zarar gelir diye değil, ya düşürür de başına gelir, biyerini çizerse diye düşünür insan....
Şimdi o aptop dütüğünde kırılmış ya, laptopu bebeğin yanında bırakırsanız düşmesi çok normal, hata sizde, eğer laptop kırılmasaydı da bebeğe bişey olsaydı gene hata sizde sorumluluk sizde....
Nasıl olurda o an o ortanda bile bulunmayan anenin sorumsuzluğu ve rahatlıından şikayet edebiliyorsunuz ki.... Ne alakası var annenin rahatlığnın bu olayla.....
Gene kadın iyi niyetli davranmış ta neyapabiliriz laptop la lgili deye sormş size....Ben o bebeği annesinin yerinde lsam, ah koşum sana güvenip bebeğimi emanet ettim, ama hiç ufaık bebeğin yanında laptp açık bırakılıp gidilirmi, laptop düştüğünde ya benim bebeğime de bişey olsaydı der, birdaha da size asla bebeğimi emanet etezdim....
Bilgisayarın kırılmasıdaki tek sorumlu sizsiniz.. Kimseye masraf yüklemeye, yada sorumluluk bişmeye kalkışmayın bence...
Daha önceki süpürge konusunda se siz haklısınız, keşke ilk getirdiğide bozuk olduğunu farkettiğinizde söyleseydiniz, makine senden geldikten sonra çalışmadı diye, muhtemelen nkar ederdi, aaben kullandım çaışıyordu diyecekti ama en azından içinde kalmamış olurdu...
Bence bundan sonra birbirinize bişey emanet etmeyin, ne bebek ne elektriki ev aleti... Zira siz komşu komşuya baka baka kararmış ve karşılıklı emanetlere gereken özeni göstermemişsiniz gbi geldi bana....

gelip bilgisayar için ne yapabiliriz diye sormasında ne var onu anlayamadım.siz eşinizin duymamasını isteyebilirsiniz de,böyle yaparak sizi nasıl enayi yerine koyuyorki.siz para isteseniz belki ödemek zorunda kalacak.hiç umursamayıp gelmese daha çok sinirlenmelisiniz.yinede sorumsuz biriymiş.elektrik süpürgesini bozup getirmesinden belli.bence artık hiç muhattap olmayın birşey istersede vermeyin.çocuk bırakacak olursada işim var falan deyin çekinmeden

Süpürgeyi bilemem ama 2 yaşındaki bir çocuk bunu bilinçli yapamayacağına göre kırılmasından bu olayda üzgünüm ama siz sorumlusunuz.
:sm_confused:

Son düzenleme:
bence de siz sorumlusunuz...
kadın kapıya gelip ne yapması gerektiğini sormuş, siz net birşey söylemeyince de gitmiş. hem siz de hatalı davrandığınızın farkındasınız ki eşinize bebekle laptopu bırakıp odadan çıktığınızı söyleyememişsiniz. alacağınız tepkiyi biliyorsunuz tabii. neyse bence zarara katlanacaksınız, yapacak birşey yok...

Bence de laptop konusunda suclu sizsiniz. O kadin yine anlayisli davranmis, ben olsam cocugu nasil yaln iz birakir da boyle kazalara davetiye cikarirsiniz diye sizinle kavga bile ederdim kusura bakmayin. Allah korusun daha kotusu de olabilirdi, o cocuk ustune televizyon da devirebilirdi, elektirik priziyle de carpilabilirdi, dusup bir yerini incitebilirdi, daha bircok kotu sey olabilirdi o cocugun yalniz birakilmasiyla. Cocuga goz kulak olamayacaksaniz basta kabul etmeyecektiniz. Kabul ettikten sonra, anne de ortamda yokken, o cocuk bilgisayari da kirsa, evi de yaksa, kendine de zarar verse sorumlu sizsiniz. Kadinin rahatligiyla da bu konunun ilgisi yok.
Elektirikli supurgeniz ozentisiz kullanilip bozuk iade edildi diye nasil kizmissiniz. Ya sizin yaptiginiz ne? Sizin elinizdeki bir can, bir bebek. Ya o kadin ne desin simdi size? Komsunuzdan laptopun parasini beklemeniz yersiz bence.

Elektirikli supurgeye gelince. Orda haklisiniz. Makinenin alindigi gibi iade edilmesi gerekirdi. Ben bunu farkeder farketmez komsuma soylerdim. Ya da bir daha bu kisiye birsey emanet etmezdim.

ben komşularla hiç görüşmem asansörde görürsem anca selamlaşırım çünkü çoğu dedikoducu ve çat kapı gelen tipler o yüzden ne bişe isterim ne de bişe veririm samimi olmayın ya eski komşuluk yok artk çıkar dünyası oldu bu dünya..Biri yaklaşmaya çalıştı bir gün çatkapı geldi mecburen buyur ettim aman allahım nasıl bir tarz konuşma şok oldum o gündür hiçç ne giderim ne gelebilir yüz vermiyorum valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…