Konsere gidiyor

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.518
173
Kızlar eşim arkadaşlarıyla konsere gidiyor. Başta bana konser deyince halk konseri falan sandım meğer öyle değilmiş. Bir mekanda Hakan Altun çıkacakmış, arkadaşlarıyla oraya gidiyor. Bense gitmesini istemedim çünkü istemedim işte. Şuan hazırlanıyor ben bebeğimizi uyutuyorum. Bütün gün mahvoldum. Bebeğim çok hareketli bir bebek ve kucaktan yere yerden kucağa derken gün bitti. Ben mahvoldum yorgunluktan. Eşimse şuan eğlenmeye gidiyor. Beni hiç düşünmediğini görüyorum son zamanlarda. Halbuki kibar ve anlayışlı bir adamdı. Şuan öyle değil. Arkadaşlarıyla vakit geçiren bizimle ilgilenmeyen birisi oldu. Daha doğrusu gelip bana nasıl olduğumu, ne yaptığımı soruyor ve kızımızla biraz dolaşıyor evde sonra gidiyor ve bu onun için normal bir durum. Sadece şuan çok üzgünüm. Anlatmak istedim.

Bir gün sen de benzer bir şey yapıp bebekle eşini yalnız bıraksan. Bu illa konser olmaz da doktor kontrolü olur, hasta ziyareti olur mesela
Apartman günü vardı geçen gittim. Kızımız ağlamış. Sanki çocuğa bir şey olmuş gibi beni arıyor. Bir yere gideceksem annemi alıp getirir. Zor geliyor sanki bakmak.

Türkiyede çoğu evli erkek tek işinin eve para getirmek ve bir iki saat-cik ilgi göstermek olduğunu filan zannediyor sorumluluğu üzerinden atıyor, benim biricik eşim de hamile halimle beni evde bırakıp arkadaşlarıyla havuza gezmeye şuraya buraya gitme derdine giriyor. Size vereceğim tek tavsiye onun gibi davranın fazla fedakarlık yapıyoruz kadınlar olarak, ben eşim ne yapıyorsa aynı şekilde karşılık vererek çözdüm olayı gezmeyse gezme tozmaysa tozma. Siz de yarın mesela arkadaşlarla plan yaptım dışarı çıkıyorum diyerek eşinize bırakın çocuğu çıkın biraz hava alın

Eşiniz babalığa alışamamış kaçıyor biraz evden. Benim eşim ilk kızım doğduğunda kucağına alamazdı bebek ağlayınca paniklerdi. Sorumluluk vere vere bu davranışları düzeldi, hem de baba kız ilişkileri güçlendi.
12 ve 28 aylık kızlarımı şimdi bırakıp işimi halletmeye çıkabiliyorum şimdi.

Bebişi bırakıp bir akşam sen de çık derim.
Haksız değilsin, ne hissettiğini anlıyorum ama inan ki iki kişinin evde kös kös oturması da çözüm değil, bari teker teker hayatı yaşayın.
Kızımızı anneme bırakıp gidebilirdik. Fakat teklif bile etmedi. O kadar üzgünüm ki. Şuan neşeyle hazırlanıyor. Ben bakıyırum etrafa telefonuma falan.

Sizi çok iyi anlıyorum aynı eş bende de var.
Ben sosyal bir insanken ister istemez bebekle bambaşka bir hayat oldu.
Eşe göre değişen bir hayat yok.
Bi seferliğine görmezden gelmeyi deneyin.
Birdaha böyle bir şeyle gelirse basın yaygarayı.

Başta bana konser deyince halk konseri falan sandım meğer öyle değilmiş. Bir mekanda Hakan Altun çıkacakmış,
Sanki halk konserine gitse bu kadar sorun etmezdin de özel olarak bilet alınmış konsere gitmesi rahatsız etmiş gibi geldi:)

Bence bu düpedüz düşüncesizlik, bencillik. Içi nasil rahat ediyor sizi bırakıp giderken. Bende istemezdim ki istemiyorum da. Ayni şekilde bende bütün gün bebegimle uğraşıyorum ve eşim işten gelsin diye de dört gözle bekliyorum. Bu bebek ikimizinse her zaman herseyine beraber bakmalıyız. Malesef bebek hayatı biraz kısıtlıyor bunun bilincinde olunmalı. Bu durumda konsere gitme lüksü olmamalı. Çünkü lüks!

Türkiyede çoğu evli erkek tek işinin eve para getirmek ve bir iki saat-cik ilgi göstermek olduğunu filan zannediyor sorumluluğu üzerinden atıyor, benim biricik eşim de hamile halimle beni evde bırakıp arkadaşlarıyla havuza gezmeye şuraya buraya gitme derdine giriyor. Size vereceğim tek tavsiye onun gibi davranın fazla fedakarlık yapıyoruz kadınlar olarak, ben eşim ne yapıyorsa aynı şekilde karşılık vererek çözdüm olayı gezmeyse gezme tozmaysa tozma. Siz de yarın mesela arkadaşlarla plan yaptım dışarı çıkıyorum diyerek eşinize bırakın çocuğu çıkın biraz hava alın
Buna katılıyorum. Eşim çok fedakar bir adamdı. Hamilelik döneminde beni hiç yalnız bırakmadı. Fakat sonra bir çıktı. Aylardır böyle. Çok üzülüyorum. Kızımızı bırakıp apartman gününe gittim hafta önce. Evi yıkıyor çocuk ağlıyor diye. Bir yere bırakıp gitsem çocuğa nasıl bakar bilmiyorum. 10 dk kucağında dursa bomba tutuyor sanki

Eşiniz babalığa alışamamış kaçıyor biraz evden. Benim eşim ilk kızım doğduğunda kucağına alamazdı bebek ağlayınca paniklerdi. Sorumluluk vere vere bu davranışları düzeldi, hem de baba kız ilişkileri güçlendi.
12 ve 28 aylık kızlarımı şimdi bırakıp işimi halletmeye çıkabiliyorum şimdi.
Öyle başta kucağına 2 ay almadı. Şimdi 1ü dk zor tutuyor. Çok hareketliymiş korkuyorum diyor. Sanki ben 10. Çocuğu büyütüyorum. Sanırım elime dizginleri alsam iyi olacak bu böyle devam ederse eşimden soğuyacağım.

Bu durumu ikinci çocuğum doğduktan sonra yaşadım.
Adam evden çıkmayan biriyken birden bire sosyal patlama yaşadı. Ses çıkarmasam her gün yapacak bir şey bulabilirdi sanırım. Bir süre bu durum devam etti, sanırım ikinci çocuk sorumluluğu ağır geldi biraZ, kaçmaya çalışıyordu belki de.
Sonra sonra düzeldi şu an normal hayatımıza döndük, tabi yaşadığım sıkıntıyı fark etmesi için elimden geleni yaptım

Buna katılıyorum. Eşim çok fedakar bir adamdı. Hamilelik döneminde beni hiç yalnız bırakmadı. Fakat sonra bir çıktı. Aylardır böyle. Çok üzülüyorum. Kızımızı bırakıp apartman gününe gittim hafta önce. Evi yıkıyor çocuk ağlıyor diye. Bir yere bırakıp gitsem çocuğa nasıl bakar bilmiyorum. 10 dk kucağında dursa bomba tutuyor sanki
Evdeki sorumluluktan kaçıp gezmek kime iyi gelmez ki siz de hevesini kırmayayım diye ses etmediyseniz alışkanlık haline getirmiştir bendeki de böyle oradan biliyorum, yavaş yavaş alıştırın bebek bakımına, parka kadar yürüyüş yapıp geleyim deyin her seferinde dakika/saat arttıra arttıra siz olmadan da altından kalkacak duruma getirin. Cidden nasıl alışılırsa öyle gidiyor çünkü, eşiniz kadar sizin de değişikliğe ihtiyacınız var, tüm yükü tek başınıza sırtlanmanız mümkün değil bir süre sonra yıpranmaya başlarsınız.

Kızımızı anneme bırakıp gidebilirdik. Fakat teklif bile etmedi. O kadar üzgünüm ki. Şuan neşeyle hazırlanıyor. Ben bakıyırum etrafa telefonuma falan.
Bunu eşine de söylesene. “Hadi kızı anneme bırakalım, ben de geleyim.” de. Hayır derse, o zaman sen de gidemezsin de. Ya da bir sonraki konsere de ben giderim, sen evde çocuk bakarsın de.

Back
X