kontrat imzaladigimiz ev sahibinin caymak istemesi

Çok oturmak istiyorsanız yaptırın bir çit olsun bitsin zaten çocuğunuz da var, onun güvenliği için yaptirmis olacaksınız ve ev sahibinin gönlü olmuş olucak ama fikrimi sorarsanız, bence tutmayın o evi. belli ki ev sahibi bizimki gibi pimpirikli, huzur vermez, çeşitli bahaneler bulur sürekli.

Yasal olarak kontrat imzalanmış ve parayı hesaba göndermişsiniz dolayısıyla kadın yasal olarak bir şey yapamaz bu vakitten sonra. Ama eğer huzursuz olurum diyorsanız karar sizin.

Pardon merakımdan soruyorum ev bahçe katı mı?Biz de bi sitede öyle bir ev almaya niyetlendik de?ondan soruyorum.

mustakil ev iki katli. kot farkli nedeniyle 2 katta bahceli. biz ust kat icin anlastik.

Hangi ulkedesiniz? Herhangi bir AB ulkesi ise sizi taciz edemez , kanunlar genelde kiracidan yana , ama ben dayanamam arasa bile rahatsiz olurum derseniz baska ev bakin

evet arkadasimda dedi ki eger seni taciz ederse yazili uyari verirsin ve artik arayamaz dedi. kontratta kadinin istedigi zaman bahceye ve evinncevresine gelebilecegi yaziyor evin icine girmeden. salonda emzirirken camda onu gormekten korkuyorum.

ancak soyle de bir gercek var. ev en iyi okul muhitinde. orada yasarsak cocugum ile ilgili icim cok rahat olacak. ancak bugune kadar gordugumuz evlerin hepsi ya cami olmayan bodrum katlariydi ya da bizim butcemizin cok uzerindeydi. bu ev butce dâhilinde ve aydinlik olunca daha evi gezerken karar verdik kari koca, hic konusup degerlendirmeye ihtiyacimiz olmadi.

Bu gün bir şekilde eve girseniz bir yıl sonra sozlesmeniz dolunca çıkmanızı istese ne olacak ?
Bence parayı alın ve vazgeçin. Sözleşmeniz 1 senelik değil mi? 1 sene sonunda sizi çıkarır
Boş yere tonla masraf etmiş olursunuz. 1 sene sonra yin aynı dertlerle uğraşırsınız

1 yil sonra bizi cikartabilmesi icin 3 kosul var. ya evi satacak, ya kendi o eve tasinacak ya da evde cok buyuk tadilat yapacak ev icinde yasanamaz hale gelecek. yasa bu sekilde.

cevap yazan herkese tesekkur ederim. aklin yolu bir aslinda. biz de dusunuyoruz paramizi iade etsin yolumuza bakalim diye. zaten parayi iade etmekte de sorun cikarmiyor simdilik. onun amaci su an bizi vazgecirmek cunku sozlesme imzalandigi icin yapabilecegi hic bir sey yok. ancak bizi yildiracak. o da onu yapiyor simdi.

her iste bir hayir vardir ama üzülmüyor degilim. evin yanindaki okulu gidip kizim bak seneye sen de bu okula geleceksin diye gostermistim. hangi markete giderim, ekmegimi nereden alirim, o evde neyi nereye koyarim diye plan yapmistim, o nedenle benimsedim. yani sozlu anlasilmayi birak sozlesmeyi imzaladigimiz icin iş bitti gozu ile bakiyordum.

bir de bir mesaj daha vardi evin degerini belirlemek internetten 2 dakika diye. aynen oyle..burada kullanilan 1 eeb sitesi var zaten..oradan evlere bakabilirdi. bu onun istedigi fiyat biz hic pazarlik etmedik. burada kirada pazarlik da ediliyor. hem de ev biz tuttugumuzda 15gunden uzun suredir kiralik ilani varmis yani kadin koydu biz o gun tuttuk durumu da yok. ya kadin bizden sonra gostermeye devam etti ya da onun soyledigi bizden once goren biri teklif vermis ama bizden once goren isteyen biri olsa onlari beklerdi herhalde bize vermeden ince diye dusunuyorum. bir de biz evi begendigimiz icin o an karar verdik ama o hemen karar vermek zorunda degildi..bizim basvuru formumuzu alip diger basvurulari bekleyebilirdi. kendisi acele edip kendisi pisman oldu.

bugun son bir mail daha gonderecegiz o maile verdigi cevaba gore tekrar ev gezmeye baslayacagiz sanirim.

Son düzenleme:
cevap yazan herkese tesekkur ederim. aklin yolu bir aslinda. biz de dusunuyoruz paramizi iade etsin yolumuza bakalim diye. zaten parayi iade etmekte de sorun cikarmiyor simdilik. onun amaci su an bizi vazgecirmek cunku sozlesme imzalandigi icin yapabilecegi hic bir sey yok. ancak bizi yildiracak. o da onu yapiyor simdi.

her iste bir hayir vardir ama üzülmüyor degilim. evin yanindaki okulu gidip kizim bak seneye sen de bu okula geleceksin diye gostermistim. hangi markete giderim, ekmegimi nereden alirim, o evde neyi nereye koyarim diye plan yapmistim, o nedenle benimsedim. yani sozlu anlasilmayi birak sozlesmeyi imzaladigimiz icin iş bitti gozu ile bakiyordum.

bir de bir mesaj daha vardi evin degerini belirlemek internetten 2 dakika diye. aynen oyle..burada kullanilan 1 eeb sitesi var zaten..oradan evlere bakabilirdi. bu onun istedigi fiyat biz hic pazarlik etmedik. burada kirada pazarlik da ediliyor. hem de ev biz tuttugumuzda 15gunden uzun suredir kiralik ilani varmis yani kadin koydu biz o gun tuttuk durumu da yok. ya kadin bizden sonra gostermeye devam etti ya da onun soyledigi bizden once goren biri teklif vermis ama bizden once goren isteyen biri olsa onlari beklerdi herhalde bize vermeden ince diye dusunuyorum. bir de biz evi begendigimiz icin o an karar verdik ama o hemen karar vermek zorunda degildi..bizim basvuru formumuzu alip diger basvurulari bekleyebilirdi. kendisi acele edip kendisi pisman oldu.

bugun son bir mail daha gonderecegiz o maile verdigi cevaba gore tekrar ev gezmeye baslayacagiz sanirim.

Valla yine evinin hayrını görsün ama böyle insanların hayalleriyle, insanlarla oynayarak çok da bi hayır göreceğini sanmıyorum. Siz içinizi ferah tutun. Daha iyisi olsun inşallah

Çıt dediği ne kadar tutabilir ki. O kadar içinize sinsiyse yaptırın. Oturacağı evin insanın içine sinmesi önemli. Ki şu dönemde bahçeli ev büyük nimet. Zaten edrrinden uyguna kiralamissiniz ben olsam cit yaptırırım.

Çıt dediği ne kadar tutabilir ki. O kadar içinize sinsiyse yaptırın. Oturacağı evin insanın içine sinmesi önemli. Ki şu dönemde bahçeli ev büyük nimet. Zaten edrrinden uyguna kiralamissiniz ben olsam cit yaptırırım.
ev sahibi binlerce dolar tutuyor dedi. ben de yaptırmaktan yanayim ama bence yaptirdigimizi da begenmeyip sorun çıkartacak. onun istedigi bizi caydirip 300 400 dolar fazlaya cocuksuz insanlara kiraya vermek ve ben mustakbel kiracinin da hazir olduguna inaniyorum cunku kadin onumuzdeki ayin kredisini odemeyi goze alamiyor demek ki ona ekim ayinin kirasini garanti eden var.

bir de tam yazmamisim galiba. kendi çiti var aslinda. sadece 1.5 metre kadar bir yer acik yani oraya 4 tane saksi ile kasimpati koydam kapanacak o alan. benim cocugum da 4 yasinda. saksiyi itecek dusurecek cocuk degil.

bir de buyuk ev dedigim 120metrekare, 2 oda :) sanmayin buyuk deyince 200 metrekare 5 odalı evden bahsediyorum :)

Valla ev sahiplerinden cok çekmiş (hala cekmekte olan) biri olarak, huzurla oturup kirasini düzenli ödeyeceğiniz ve ev sahibi ile cok elzem bir sebep olmaksızın bir araya gelmeyeceğiniz bir ev bulun derim. Bazen olan kadar olmayanda da vardır bir hayır, bu pürüz siz taşındıktan sonra ciksaydi daha cok huzurunuz kaçardı. Gerekirse verilen miktardan az bir miktar fazlasını isteyin, cayma bedeli olarak. Tabii bu ek bir tavsiye.

Tr deyseniz ömrünüzü törpüler, cikin.
degilseniz kalin, bir sey yapamaz. ya fiyati az vermissin diyen olmus ona ya da sonradan dank etti cocugun sorumlulugu.
Ben olsam cikmam yil sonunda arttirabilecegi limit de belli kafasina gore arttiramaz.
Pasa pasa yaptirsin merdiven kenarini. Yapi marketlerde sandiginizdan ucuza mâl oluyor olabilir. Bir bakin derim.

son guncelleme yapayim.

cirkeflik kazandi.

kadina onunla daha fazla muhattap olmak istemedigimizi soyleyip odemelerimizi geri vermesini istedik.

aslinda kiraci haklari ile gorustuk ve kiraci haklari vazgecmek istemiyorsaniz birakmayin, yapabilecegi bir sey yok dedi. ama pek cogunuzun dedigi gibi sıkıntılı bir insanla uzun sureli bir ortakliga girip bile bile lades demeyelim dedik. yalan yok üzüldüm. allahindan bulsun.

ev sahibi binlerce dolar tutuyor dedi. ben de yaptırmaktan yanayim ama bence yaptirdigimizi da begenmeyip sorun çıkartacak. onun istedigi bizi caydirip 300 400 dolar fazlaya cocuksuz insanlara kiraya vermek ve ben mustakbel kiracinin da hazir olduguna inaniyorum cunku kadin onumuzdeki ayin kredisini odemeyi goze alamiyor demek ki ona ekim ayinin kirasini garanti eden var.

Türkiye de yaşamıyorsunuz galiba yoksa 300-400 dolar dediginiz burada bir maaş yani 😀 binlerce dolar tutmaz sallamis dediğiniz gibi bahane etmiş. Belki daha güzel bir ev çıkar karşınıza belki orada mutsuz huzursuz olacaktinz.her şeyde bir hayır vardır.

son guncelleme yapayim.

cirkeflik kazandi.

kadina onunla daha fazla muhattap olmak istemedigimizi soyleyip odemelerimizi geri vermesini istedik.

aslinda kiraci haklari ile gorustuk ve kiraci haklari vazgecmek istemiyorsaniz birakmayin, yapabilecegi bir sey yok dedi. ama pek cogunuzun dedigi gibi sıkıntılı bir insanla uzun sureli bir ortakliga girip bile bile lades demeyelim dedik. yalan yok üzüldüm. allahindan bulsun.

Parayo verdi değil mi?

Back
X