- 7 Haziran 2017
- 2.837
- 3.162
- 133
- Konu Sahibi baklavacheesecake
-
Arkadaşlar çok saçma bir şey anlatacağım ve sonunda fikrinizi alacağım. Herhangi bir şey olduğu zaman benim o günüm asla iyi geçmiyor. Hele de kontrol edemediğim şeyleri düzeltememek canımı gerçekten çok sıkıyor.
Mesela annemle yaşıyoruz, evle ilgili bir hatam olduğunda eğer ben evde yoksam annem bana resmen fotoğrafla hesap soruyor(yani gülüyorum ama gerçekten aslında çok saçma bir durum) yani mesela fotoğraf atıyor bu neden böyleydi, o neden orada, şunu neden şuraya koydun gibi. Ben bunu gördükten sonra o günüm hiç iyi geçmiyor. İşteysem hatalar yapmaya başlıyorum, eğer öylesine dışarıdaysam direkt eve dönmeye çalışıyorum, eğer dönemeyecek durumdaysam yani yanımda birisi varsa da direkt keyfim kaçıyor.
Yani tamam hatalı olduğum bir durum, buna bir şey demiyorum ama o an hesap sormasının bana hiçbir getirisi olmayacak. Sonuçta ben çalışıyorsam kalkıp işten çıkıp onu düzeltip işe geri dönemeyeceğim. Ya da atıyorum kurstaysam dersi bırakıp düzeltip derse gelemeyeceğim. Gerçekten huzurum kaçıyor böyle bir şey olduğunda. Eve geldiğimde hesap sorsa yine kabulüm.
Sizde de var mı böyle bir durum? Yani takıntı değildir ama ne olduğunu cidden bilemiyorum, sakinleştirici almayı bile düşünmeye başladım gülüp geçebilmek için. Lütfen beğenmedim atmayın, sadece fikir almak için soruyorum. Öyle bir duruma gelmek istiyorum ki birisi bana kızsın ben sadece gülüp geçeyim istiyorum
Yani örnek veriyorum bir şeyi çamaşır makinesine poşet içinde atmam gerekiyordu ben onu unuttum, o da bunu görmüş şimdi bana mesaj atıyor sonra ben tabii ki aramız bozuldu diye üzülüyorum. Tamam gerçekten hatalıyım kabul ediyorum ama eve geldiğimde istediği kadar başımın etini yiyebilir, zaten işyerinde çok geriliyorum. En kötüsü de Pazar günü yabancı arkadaşlarımı gezmeye götüreceğim tüm gün evde yokum, kesin bir şey çıkaracakSanırım anneniz gereğinden fazla baskın biri.
Sizde özgüven sıkıntısı yaratmış olabilir.
Hata hatayı doğurur, bu yadsınamaz gerçektir.
Yaşınızı bilmiyotum ama böyle ömür geçmez onu biliyorum.
Hah işte bu! Buna benzer şeyler. Yani eve geleyim isterse tüm gece başımı yesin önemli değil.Eşimin iş arkadaşı çorabını atletini oraya buraya atınca eşi ekip atıyormuş böyle yapma bi daha diye bize çok komik gelmişti gülmüştük
Yani örnek veriyorum bir şeyi çamaşır makinesine poşet içinde atmam gerekiyordu ben onu unuttum, o da bunu görmüş şimdi bana mesaj atıyor sonra ben tabii ki aramız bozuldu diye üzülüyorum. Tamam gerçekten hatalıyım kabul ediyorum ama eve geldiğimde istediği kadar başımın etini yiyebilir, zaten işyerinde çok geriliyorum. En kötüsü de Pazar günü yabancı arkadaşlarımı gezmeye götüreceğim tüm gün evde yokum, kesin bir şey çıkaracak
Bazen diyorum acaba kendisiyle değilim diye huzursuz olmamı mı istiyor ama öyle biri değil. İşe gittiğinde sorun olmazdı ama şimdi izinli. Gerçekten sakinleştiriciye başlamayı düşünüyorum. Hani bunu engelleyemem ama en azından moralim bozulmaz.modunuzun düştüğünü bilip kasıtlı yapıyor
Şu sakinlikte olamıyorum özellikle karşımdaki annem olduğunda. Yani ev arkadaşım veya sevgilim olsa tamam da yapamıyorum.Ahahah benim kocam bu
-Bak armut çürümüş
-çöpe at hayatım
-bak banyonun ışığı açık
-kapat hayatım
-bak kedinin maması bitmiş
-mama ver hayatım
Bizde diyaloglar böylene kafaya takıp işimi eğlencemi yarım bırakacağım allasen
23 yaşındayım. Normalde terapiye başlamıştım ama iş saatlerim yoğun ve psikiyatristim pazar günü çalışmıyor, tek boş günüm PazarAnne de olsa böyle hayatı evladına zindan etmeye hakkı yok.
Sıkılıyorsa başka uğraşlar bulsun, bulamıyorsa gereğini yap ne demek yaaaaaaa öyle o..a b..k a mesajlar daraltmalar,
Yaşın kaç kuzum?
Sakin kalacaksın, umursamayacaksın. Başka çaren yok ki. Ya da dalgaya vuracaksın. Annen değişmeyecek sen kendini koruyacaksın.Şu sakinlikte olamıyorum özellikle karşımdaki annem olduğunda. Yani ev arkadaşım veya sevgilim olsa tamam da yapamıyorum.
İşin kötüsü annem biliyor benim gergin bir tip olduğumu, bu durumun canımı sıktığını, beni en çok rahatsız eden de yapması değil bildiği halde yapması. Eskiden beri böyle ama. Yani annem babam ayrı, babama gittiğimde veya okula gittiğimde de bu olurdu, Whatsapp yokken de mesajla hesap sorardı bunu neden böyle bıraktın şu neden şöyle vs vs.
Ya gerçekten haklı bulduğum kısımlar var, düzenli bir insan değilim ama eve geldiğimde istediği gibi didiklesin hesap sorsun, bekleyemiyor musun yani akşama kadar :'(
23 yaşındayım. Normalde terapiye başlamıştım ama iş saatlerim yoğun ve psikiyatristim pazar günü çalışmıyor, tek boş günüm Pazar
bu fikir güzelmiş gereksiz gruplar için bende hemen uygulamalıyımAnnenizi arşivleyin WhatsApp da.arsivlenen konuşmalarda bildirim gelmiyor ve arşiv kısmında olduğu için siz o bölümü açıp konuşmaya girmezseniz mesajı da görmüyorsunuz. Önemli ve acil bir durumda nasıl olsa arar. Ben rahatsız eden ya da zamanımı çalan konuşmalara bu yöntemi uyguluyorum. Canım istediği zaman açıp bakıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?