- 7 Haziran 2017
- 2.837
- 3.162
- 133
- Konu Sahibi baklavacheesecake
-
Yok yok tek çocuğu benimAnnenizin gelini var mı merak ettim veya da kaynana adayı mı?nasıl bir kaynana olur acaba gelecekte
Ya şu olsa anlarım "Kızım şunu atıyor muyum/şunu nereye koyuyorum/X lazım sende mi" ben de yapıyorum bunu.Annenle konus bu durumu, tum gun modunu etkiledigini anlat.. ya da is zamani engelle
Anneni
Annenin yaptigi normal
Degil, beni is yerinde carta curta rahatsiz eden olursa kizarim
Iyide acelesi ne yaniYa şu olsa anlarım "Kızım şunu atıyor muyum/şunu nereye koyuyorum/X lazım sende mi" ben de yapıyorum bunu.
Şu sakinlikte olamıyorum özellikle karşımdaki annem olduğunda. Yani ev arkadaşım veya sevgilim olsa tamam da yapamıyorum.
İşin kötüsü annem biliyor benim gergin bir tip olduğumu, bu durumun canımı sıktığını, beni en çok rahatsız eden de yapması değil bildiği halde yapması. Eskiden beri böyle ama. Yani annem babam ayrı, babama gittiğimde veya okula gittiğimde de bu olurdu, Whatsapp yokken de mesajla hesap sorardı bunu neden böyle bıraktın şu neden şöyle vs vs.
Ya gerçekten haklı bulduğum kısımlar var, düzenli bir insan değilim ama eve geldiğimde istediği gibi didiklesin hesap sorsun, bekleyemiyor musun yani akşama kadar :'(
23 yaşındayım. Normalde terapiye başlamıştım ama iş saatlerim yoğun ve psikiyatristim pazar günü çalışmıyor, tek boş günüm Pazar
Başka durumlar da var terapi olmamı gerektiren. Yani tamam ben de çok iyi bir insan sayılmam ama kendime hakim olamıyorum, mesela şimdi akşamı düşünüyorum. Pazar günü çok ısrar etti çalıştığım yerdeki yabancı arkadaşlarım, eminim o gün de bir şey çıkacak gibi hissediyorum.Kuzum annenin terapiye ihtiyacın var senin değil,
İyi geliyorsa bir şey diyemem ama,
Halam annen gibi biri halamın kızı 1 sene bizde yaşadı cezalandırmak için, 1 sene sonra eve döndü 10 gün sonra kaldığı yerden devam etmiş, Bu sefer kuzen halam aaaaaa dese küsmüş evde yok gibi davranmış. Bizimki kuzu gibi olmuş.
Bu aslında sorumluluk sahibi olduğunuz anlamina gelir bi nevi. Çünkü o an onu yapamadığınız için aklınızda kalıyor ve düşündüğünüz için gülüp gecemuyorsunuz. Eğer vurdumduymaz olsaydınız gülüp geçerdiniz.Arkadaşlar çok saçma bir şey anlatacağım ve sonunda fikrinizi alacağım. Herhangi bir şey olduğu zaman benim o günüm asla iyi geçmiyor. Hele de kontrol edemediğim şeyleri düzeltememek canımı gerçekten çok sıkıyor.
Mesela annemle yaşıyoruz, evle ilgili bir hatam olduğunda eğer ben evde yoksam annem bana resmen fotoğrafla hesap soruyor(yani gülüyorum ama gerçekten aslında çok saçma bir durum) yani mesela fotoğraf atıyor bu neden böyleydi, o neden orada, şunu neden şuraya koydun gibi. Ben bunu gördükten sonra o günüm hiç iyi geçmiyor. İşteysem hatalar yapmaya başlıyorum, eğer öylesine dışarıdaysam direkt eve dönmeye çalışıyorum, eğer dönemeyecek durumdaysam yani yanımda birisi varsa da direkt keyfim kaçıyor.
Yani tamam hatalı olduğum bir durum, buna bir şey demiyorum ama o an hesap sormasının bana hiçbir getirisi olmayacak. Sonuçta ben çalışıyorsam kalkıp işten çıkıp onu düzeltip işe geri dönemeyeceğim. Ya da atıyorum kurstaysam dersi bırakıp düzeltip derse gelemeyeceğim. Gerçekten huzurum kaçıyor böyle bir şey olduğunda. Eve geldiğimde hesap sorsa yine kabulüm.
Sizde de var mı böyle bir durum? Yani takıntı değildir ama ne olduğunu cidden bilemiyorum, sakinleştirici almayı bile düşünmeye başladım gülüp geçebilmek için. Lütfen beğenmedim atmayın, sadece fikir almak için soruyorum. Öyle bir duruma gelmek istiyorum ki birisi bana kızsın ben sadece gülüp geçeyim istiyorum
Ya bende şöyle bir şey var, annem çok dikkatli bir insan ama ben bazen aynı hatayı birden çok yapabiliyorum. Sabrı tükenmiş olabilir buna bir şey demiyorum ama fotoğrafla hesap sormak nedir yani, sanki ben işten çıkıp sana hesap vereceğimsizin bakış açınız tamamen yanlış geldi bana, eve geldiğimde sorsun diyorsunuz, sormasın ne münasebet. O niye orada, bu niye böyle diye darlanır mı insan. Evin içinde bulamadığım birşeyi sorarım eşime ve kızıma onun dışında beni rahatsız eden birşey varsa düzeltirim. Eşim bulaşıkları dizerken benim kullandığımdan tamamen farklı yerlere koyuyor çoğu şeyi. İhtiyacım olduğunda açıp bütün dolaplara bakıyorum, yine bulamazsam soruyorum. Onu niye oraya koydun diye hesap sormuyorum. Herşeyin benim istediğim düzende olmasını istersem herşeyi benim yapmam gerekir.
Yapmamam gerekiyor biliyorum bari işte aramasın demek baştan hata. Bile bile yapmıyorsunuz, insanız hata yaparız, canımız sağolsun der geçeriz. Böyle küçük, saçma şeyler için 23 yaşında birinin strese girmesi hiç normal bir durum değil, canınıza yazık. Annenizi engelleyin iş saatlerinde, bunun normal olmadığını kabul ederek başlayın işe. Sizde normalleştirmişsiniz bu saçma durumu o yüzden çözüm bulamıyorsunuz. Bu böyle olmuş dediğinde bir dahakine düzeltirim deyip geçin. Akşamları online da olsa terapi alın, bu durumu yardımsız düzeltemeyeceğiniz çok belli.
Bende çok dikkatliyimdir, ama eşim oooo. Benim onunla tanışmadan aldığım güneş gözlüğüm olduğu gibi duruyor, ona her yıl gözlük almak zorundayız ya kaybeder, ya çizer, kırar. Bulaşıkları dizerken bardak, tabak kırar çoğunlukla. Ben bu durumu söyleyerek ya da foto çekerek düzeltemem ki. Adamın mizacı bu. Ya hiç bir işi ona yaptırmayacağım yada o işi böyle yapıyor ne yapalım diye kabul edeceğim. Eşimin evde yapmadığı tek iş çamaşır yıkamak, ben renklerine, kumaşlarına göre ayırıp yıkamaktan vazgeçmiyorum çünkü. Bir kaç bardağın kırılmasını göze alıyorum ama kıyafetlerime kıyamıyorum. Ona sen yap deyip sonra beğenmeme gibi bir lüksüm yok, beğenmiyorsan otur sen yap derler. Ben derim yani. Siz hala öyle böyle bahane uydurmaya çalışıyorsunuz. Bunu bu kadar kanıksamış olmanıza üzüldüm açıkçası.Ya bende şöyle bir şey var, annem çok dikkatli bir insan ama ben bazen aynı hatayı birden çok yapabiliyorum. Sabrı tükenmiş olabilir buna bir şey demiyorum ama fotoğrafla hesap sormak nedir yani, sanki ben işten çıkıp sana hesap vereceğimyani ben cidden kabul ediyorum bende de hata var ama buna hiç gerek yok
İyi de senin annene göre herşey hata!! Birşeyi sadece onun istediği şekilde yapılması yönünde senin üzerinde baskı oluşturmuş..başka türlü yapılan herşey hatalı ona göre.Mesela çamaşırlar neden çamaşır torbası ile yıkanmalı ki? Aynı beden aynı marka aynı renk giysiniz/çamaşırınız mi var ki ne karışacak mesela? Ben oturup konuşurum ..aynı evde yaşamaya devam edeceksek "kurallar belirlenirken benim de fikrimin alınmasını isterim" Sanki anne kız değilsiniz de Avrupa'daki bir ev arkadaşısınız..bir ruh sağlığı uzmanı ile iletişime geçmenizi kesinlikle tavsiye ederim ama siz bunu psikiyatriste gidip antidepresana başlamak olarak düşündüğünüz için ne derece verim alabilirsiniz pek bilemiyorum.Ya bende şöyle bir şey var, annem çok dikkatli bir insan ama ben bazen aynı hatayı birden çok yapabiliyorum. Sabrı tükenmiş olabilir buna bir şey demiyorum ama fotoğrafla hesap sormak nedir yani, sanki ben işten çıkıp sana hesap vereceğimyani ben cidden kabul ediyorum bende de hata var ama buna hiç gerek yok
Başka durumlar da var terapi olmamı gerektiren. Yani tamam ben de çok iyi bir insan sayılmam ama kendime hakim olamıyorum, mesela şimdi akşamı düşünüyorum. Pazar günü çok ısrar etti çalıştığım yerdeki yabancı arkadaşlarım, eminim o gün de bir şey çıkacak gibi hissediyorum.
Sitem eder hiç arkadaşın yok da hep yalnızsın da falan, dedim yabancılarla çıkacağız sevinmedi bile. Kesin bir şey çıkar o gün de.
Aslında benim derdim şu, kendisi değişmeyecekbir ruh sağlığı uzmanı ile iletişime geçmenizi kesinlikle tavsiye ederim ama siz bunu psikiyatriste gidip antidepresana başlamak olarak düşündüğünüz için ne derece verim alabilirsiniz pek bilemiyorum.
Bunu bizim ofiste patronun hanım yapıyor.Arkadaşlar çok saçma bir şey anlatacağım ve sonunda fikrinizi alacağım. Herhangi bir şey olduğu zaman benim o günüm asla iyi geçmiyor. Hele de kontrol edemediğim şeyleri düzeltememek canımı gerçekten çok sıkıyor.
Mesela annemle yaşıyoruz, evle ilgili bir hatam olduğunda eğer ben evde yoksam annem bana resmen fotoğrafla hesap soruyor(yani gülüyorum ama gerçekten aslında çok saçma bir durum) yani mesela fotoğraf atıyor bu neden böyleydi, o neden orada, şunu neden şuraya koydun gibi. Ben bunu gördükten sonra o günüm hiç iyi geçmiyor. İşteysem hatalar yapmaya başlıyorum, eğer öylesine dışarıdaysam direkt eve dönmeye çalışıyorum, eğer dönemeyecek durumdaysam yani yanımda birisi varsa da direkt keyfim kaçıyor.
Yani tamam hatalı olduğum bir durum, buna bir şey demiyorum ama o an hesap sormasının bana hiçbir getirisi olmayacak. Sonuçta ben çalışıyorsam kalkıp işten çıkıp onu düzeltip işe geri dönemeyeceğim. Ya da atıyorum kurstaysam dersi bırakıp düzeltip derse gelemeyeceğim. Gerçekten huzurum kaçıyor böyle bir şey olduğunda. Eve geldiğimde hesap sorsa yine kabulüm.
Sizde de var mı böyle bir durum? Yani takıntı değildir ama ne olduğunu cidden bilemiyorum, sakinleştirici almayı bile düşünmeye başladım gülüp geçebilmek için. Lütfen beğenmedim atmayın, sadece fikir almak için soruyorum. Öyle bir duruma gelmek istiyorum ki birisi bana kızsın ben sadece gülüp geçeyim istiyorum
Hayır temizlik hastası da değil. Evde kedilerimiz var çünküBunu bizim ofiste patronun hanım yapıyor.
Ben dogum izninden gelirken bu sarttla geldim.
Acık acık söyledim.
Mesela notlarımızın üzerine not alıyordu kendince eksikleri yazıyordu.
Herkesin bi calısma tarzı var.Ben herseyi not almıyorm belki.
Ara ara yine yapıyor benim de cidden o günüm ölüyor.
Evdeyim ama ölüyor ertesi gün olsun,o eksiği düzelteyim istiyorm.Cogu zaman gereksiz bi not oluyor ama insanın huzurunu kacıran bisey sizi anlıyorm.
Ofis arkadasıma cöpünün resmini atmıstı bikeresinde.Cöpün dolmus bosalt diye.
Kendisi temizlik hastası cünkü.
Eğer karşınızdaki kişinin normal olmayan davranışlarını üstlenir sorunun sizde olduğunu kabullenirseniz karşınızdaki kişi de "sorunun sizden kaynaklı olduğunu" söyler ve hiçbirşekilde değişime gitmez.Siz de normalin o olduğunu..sorunun sizde olduğunu içinize işlersiniz. Sonrasında aynı anneniz gibi bir insanla evlenmiş ve sürekli onu mutlu etmeye çalışan bir kadın olarak bulursunuz kendinizi .Annenizle şu an kim aynı evde yaşasa aynı sorunları yaşar..hiçkimse "kişisel menfaati yoksa" katlanmaz o ayrı.Aslında benim derdim şu, kendisi değişmeyecekKudrAlobar ın da dediği gibi. Ben daha az nasıl yara alırım diye bunu düşünüyorum çünkü cidden sakinliğimi kaybettim sağa sola zarar veriyorum gerçekten
Kocan=BenAhahah benim kocam bu
-Bak armut çürümüş
-çöpe at hayatım
-bak banyonun ışığı açık
-kapat hayatım
-bak kedinin maması bitmiş
-mama ver hayatım
Bizde diyaloglar böylene kafaya takıp işimi eğlencemi yarım bırakacağım allasen
Ahahah ömür törpüsüsünüz resmenKocan=Ben
-aşkım makineyi boşaltmamışsın?? (Fotoğraflı)
-gelince boşaltırım canım
-aşkım buradaki sepet nerde??(fotoğraflı)
-canım hemen arkanda
İyi boşamıyor beni he minik kuşum. Teşekkürler koca.
Bizde olan şu:Kocan=Ben
-aşkım makineyi boşaltmamışsın?? (Fotoğraflı)
-gelince boşaltırım canım
-aşkım buradaki sepet nerde??(fotoğraflı)
-canım hemen arkanda
İyi boşamıyor beni he minik kuşum. Teşekkürler koca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?