Kontrol etme çabası

Kalenderender

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
377
165
18
36
Kisaca derdimi anlatiyim. Esim de ben de calisiyoruz. Benim 5 bin esim 8.5 bin aylik kazanci. Lojmanda oturuyoruz. Evin kirasi aidati faturalar esimde. Markette bende. Esimin sahsi harcamalarini da cikarinca 5 bin rahat kaliyor elinde. Ama ben markete cok harciyorum ve bin lira kadar aylik taksitim var. Kendi alisverisim bakimim filan derken ici ucuna yetiyor maasim. Esim maasimi kontrol etmeye calisiyor. Bi kenara para at diyor. Biraz once aramis ne kadar arttirdin bu ay diyor. Bu arada surekli konserdir tiyatrodur etkinliklere katiliyoruz ve tamaminin parasi benden cikiyor ve pahali etkinlikler. Yeri geliyor arabaya yakit aldigim da oluyor. Demem o ki ben musrif miyim. Kazaniyorum harcayim. Biriktiyorsa o biriktirsin kafasindayim ve uzerimde baski kurmasindan cok rahatsizim. Sonucta ondan para istemiyorum ben ama onun benden beklentisi var. Sizin bu konudaki dusunceleriniz nedir.

Müsriflik göreceli bir durum. Mesela bizim eve giren para sizin kendi maaşınızdan bile bir tık düşük üstelik 1300 kira veriyoruz şimdi de ev borcuna gireceğiz bunlara rağmen ben kenara 7-8 bin atabildim aydan aya zorla. Eve giren para sizinki gibi olsa ihya olurum

Herkesin hayatı yaşayış tarzı da farklı yani sizin gittiğiniz kuaförle x kişisinin gittiği kuaför fiyatları ayrı. Hangi marketten nasıl ürünler alıyorsunuz, sosyal aktivite ne sıklıkla oluyor böyle uzar gider.

Benim canimi sikan sey su. Zor durumda filan degiliz ondan beklentim de yok ama beni kontrol etmeye calisiyor. Bugun bikac yeni arkadas ekledim instagramdan. Hemen sifremi istedi. Verince de girip arkadaslarimin hikayelerini izliyor mesajlarimi okuyor. Bisey gizlemiyorum ama sifreyi de vermeyi istemiyirum. Cok merak.ediyorsa eve gelince baksin.

Eşiniz biriktiriyor mu peki? Aylık 5 bin az bı para değil harcamalarınızı da bilemem ama bir kontrol yapın derim bu çok da gerekli değil dediğiniz harcamalarıniz varsa biraz kısıp artırın ha baktınız ki yok o zaman harcayin gitsin.
Sonuçta yarın ne olacağını bilemezsiniz bir baktınız çok paraya ihtiyacınız var.

Şimdi buraya maddiyatla ilgili bir kontrol konusu açmışsınız ötesini bilemem ama maddiyatı eşinizin değil sizin kontrol etmeniz gerekiyor. Şükür maddi sıkıntınız yok ama hayat bu her şey olabilir, iyi kazanıyorken gençken yatırım yapmanız sizin için iyi olur fikrimce.

Nasıl yapıyorsunuz ya bi tüyo falan verdeniz keske

gelire göre gider illa ki farklılık gösterir, bence her ikiniz de maaşlarınızdan 1000 er lira kenara koyarak birikim durumunu eşitleyebilirsiniz, ben de az kaldı onda çok kaldı muhabbetlerine gerek olmamalı,
eşimle benim maaşım hemen hemen eşit sayılır tüm ödemeler onda ve tüm parası da bitmiş oluyor bende sadece kreş ödemesi var onun dışında kalan parayı çeker eve koyarım, market haşlık ordan hallederiz, ay sonuna kadar anca yetiyor zaten

Hayat şartlarının ne getirdiği belli değil sonuçta. Maaşınız iyiymiş, belli ödemelerde siz de değil. Belli bir kısmını birikim yaparsanız, sizin karınıza olmuş olur. Aslında kötü bir şey söylememiş. Birikiminizi de kendi geleceğiniz için değerlendirirsiniz.

Çocuk yoksa çok harcıyorsun
Benim iki çocuğum var
Aylık market harcaması mama hariç 5600 esktrede
besinlerin organik olmasına,ürünlerin marka olmasına takıldığım halde böyle

Müsriflik çok göreceli bir kavram, mutfak masrafıysa aldığınız çeşide, markete, manava göre ciddi farklılıklar gösterir mesela. Mesele eşinizin sizi kontrol etmesiyse bunu konuşarak çözebilirsiniz.

Müsrif olsanız eve giren toplam meblağa rağmen lojmanda oturmaya razı olmazdınız. Değiş tokuş yapın. Faturalar ve kirayı siz ödeyin, eşiniz mutfak masrafını karşılasın. Maaş miktarları ile masraf oranlarına bakarsak bu daha adil olur çünkü.

Sizin kafaniz karisik.
Konuyu actiginiz yorumunuzda hangi konudan yakiniyorsunuz , su yorumunuzda hanhi konudan.

Beni ev arkadaşıymış gibi davranmanız rahatsız etti konunuzda. Maaşlarınızı aldıktan sonra ortak hesapta birleştirip harcamalarınızı ortak yapsanız, ay sonu kalan paranızı da başka bir hesaba aktarıp birikimlerinizi o hesapta yapsanız daha iyi olmaz mı? Siz bir ailesiniz, bu ne böyle alman usulü?

Birde ben eşlerin maddi konularda böyle ayrı gayrı harcama yapmalarını anlamıyorum, ben çalıştığım dönemde maaşları ortak hesaba gönderir harcamaları ordan yapardık, kalan parayı da birikim için ayırırdık, senin paradan şu kadar benim paramdan bu kadar harcadık gibi bir saçmalık yaşamadık hiç o yüzden.

ben ortak felan tavsiye etmem kusura bakma.:)
daha çok kontrol altina girer bu. eşi harcatmaz bişeye.
konu sahibi K Kalenderender o seni kontrol ediyorsa sende et. o zaman kontrol etmez bi daha. bak dene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…