Kontrol etme çabası

Beklentisinin olması normal ben bu konuyu kadın erkek diye ayırmıyorum yani birikimi o yapsın falan doğru bulmuyorum ama bu konuyu oturun eşinizle güzelce konuşun belki çok makul olsada her ay bir alt hesap oluşturup oraya 250 TL otomatik talimatla birikim yapılabilir. Sürekli denetlenmek vs hoş değil tabiki ama evlilik müşterek birşey evliliğin ekonomik sorumluluğunun sadece erkeğe yüklenip ben kendim için harcayayim mantığını doğru bulmuyorum bunu sizin için söylemedim zaten alışverişi vs yapiyormussunuz .birikim için uzlaşacağınız bir yöntem bulun bence o çözüm olabilir çünkü hanımlar olarak dönem dönem biraz fazla kıyafet vs alışverişimiz olduğunda beylerin gözüne batıyo hemen

siz ve eşiniz ne iş yapıyorsunuz merak ettim çok :) bir de onun birikimine güvenmeyin bence siz kendi adınıza yapın sonuçta hayat bu ne olcağı asla belli olmuyor

benim maaşım ayrı eşimin maaşı ayrı herkesin giderleri farklı ortak hesap bana mantıklı gelmiyor nedense ben kendi kazandığımı rahatça harcabilmeliyim ki kazanmaktan keyif alayım işimi seveyim ortak olunca her harcama da her iki tarafta neye harcadın naptın hep sorgulama olacak o yüzden mantığı yok bence kaldı ki zaten her şeyi paylaşıp ödüyoruz zaten ikimiz de emek edip kendi paramızı kazanıyoruz kimse sorgulamadan rahatça harcamalıyız

Sizi anlıyorum insanın geliri ne kadarsa gideri o kadar oluyor. Bizde sizin gibi birikim yapamıyorduk şimdi dışarıda yemek yemeyi kestik arada sırada etkinlik yapıyoruz bunu bir masaya yatırdık bizde sizden bir tık fazla eve giren miktar ama gereksiz ihtiyaç fazlası harcamaları yapmıyoruz artık

Yukarıda da benzer bir yorum aldım. Bu tamamen karakter meselesi sanırım.
Kişi kendinden bilir işi misali ben ve eşim böyle olmadığımız için garip geldi. Saygı duyuyorum.

Yani düşünüyorum düşünüyorum insanın aylık 2500-3000 tl lik nasıl bir kişisel harcaması olur? Çalışan insan hangi ara fırsat bulur bu kadar harcama yapar :) işimden ayrılmadan önce net 6000 tl alıyordum, eşim benden kat kat fazla kazanır ama ben o kadar para harcayamadım. Fırsatım olmadı çünkü çalışmaktan. Ayrıca herkesin kendi bütçesi olması ev arkadaşlığında olur, hayat arkadaşlığında olmaz. Kaldı ki eşler uçuk harcamalar olmadan birbirlerine her kuruşun hesabını sormaz. Normal evliliklerde bu böyledir.

konu sahibi tüm market ben de demiş kuaför kişisel bakım demiş :) bence tutuyordur baya ya hele market alışverişi ve anladığım kadarı ile tüm sosyal etkinlikleri de o karşılıyormuş .. kendi evliliğimden bahsedecek olursam bazı faturaları ben kalanını eşim market alışverişi dönüşümlü yapıyoruz kendi maaşımdan bir miktar kendime harçlık olarak ayırıp kalanı ( maaşımın yarısı) eşime gönderiyorum ortak birikim yapıyoruz o da kendi maaşını ve benimkini ortak hesapta biriktiriyor. hesap sorma kısmı bence değişken benim eşim hiç sormadı naptın paranı diye misal

Konu sahibi baya baya bakıyor demek ki kendine :) ne desem bilemedim

Yukarıda da benzer bir yorum aldım. Bu tamamen karakter meselesi sanırım.
Kişi kendinden bilir işi misali ben ve eşim böyle olmadığımız için garip geldi. Saygı duyuyorum.
yoo bunun karakterle alakası yok yaşam biçimi demek daha uygun bence çoğu insan ortak hesap olmayınca her iki tarafın parayı birbirinden esirgediğini anlıyor bence ama ortak olsun olmasın bence bu durum yok benim kazandığım eşimin eşimin kazandığı benim esirgeme olmaz yani

Neden kira fatura hariç her şey sizde?
Yakıttan , haftasonu gezmelerine kadar.
Çok saçma. Onun zaten eline 5000 kalıyormuş net, oda harcama yapsın ki sizde kenara atabilin.

Neden kira fatura hariç her şey sizde?
Yakıttan , haftasonu gezmelerine kadar.
Çok saçma. Onun zaten eline 5000 kalıyormuş net, oda harcama yapsın ki sizde kenara atabilin.
konu sahibinden çok ben cvp verdim kira ve faturaları eşi marketi kendi ödüyormuş konu sahibinin :) eşi haklı sayılır birikim yapabilir o maaşı

konu sahibinden çok ben cvp verdim kira ve faturaları eşi marketi kendi ödüyormuş konu sahibinin :) eşi haklı sayılır birikim yapabilir o maaşı
Tamam da 8500 maaş , kira ve faturalar 3500 demek ki ki, konu sahibi net 5000 kalıyor eline demiş.
Diğer giderler bayanda, gezme etkinlikleri dahil (pahalı etkinlikler diye bahsettiği). Kira ve faturaları ödeyip kenara çekilmemeli bence. Oda elini cebine atacak biraz , bayanda kıyıda köşede kalanla biriktirecek.

bizede aylık toplamda 8 bin giriyor.her ay 1,5 bin atıyoruz kenara.evımız arabamızda var faizsiz kredisiz.nasıl ucu ucuna anlamadım.he bırde çocuğumuz kreş masrafımızda var.

artık konu sahibi cevap versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…