- 3 Haziran 2015
- 36.937
- 119.196
- 798
- 36
- Konu Sahibi Kalenderender
-
Beklentisinin olması normal ben bu konuyu kadın erkek diye ayırmıyorum yani birikimi o yapsın falan doğru bulmuyorum ama bu konuyu oturun eşinizle güzelce konuşun belki çok makul olsada her ay bir alt hesap oluşturup oraya 250 TL otomatik talimatla birikim yapılabilir. Sürekli denetlenmek vs hoş değil tabiki ama evlilik müşterek birşey evliliğin ekonomik sorumluluğunun sadece erkeğe yüklenip ben kendim için harcayayim mantığını doğru bulmuyorum bunu sizin için söylemedim zaten alışverişi vs yapiyormussunuz .birikim için uzlaşacağınız bir yöntem bulun bence o çözüm olabilir çünkü hanımlar olarak dönem dönem biraz fazla kıyafet vs alışverişimiz olduğunda beylerin gözüne batıyo hemenKisaca derdimi anlatiyim. Esim de ben de calisiyoruz. Benim 5 bin esim 8.5 bin aylik kazanci. Lojmanda oturuyoruz. Evin kirasi aidati faturalar esimde. Markette bende. Esimin sahsi harcamalarini da cikarinca 5 bin rahat kaliyor elinde. Ama ben markete cok harciyorum ve bin lira kadar aylik taksitim var. Kendi alisverisim bakimim filan derken ici ucuna yetiyor maasim. Esim maasimi kontrol etmeye calisiyor. Bi kenara para at diyor. Biraz once aramis ne kadar arttirdin bu ay diyor. Bu arada surekli konserdir tiyatrodur etkinliklere katiliyoruz ve tamaminin parasi benden cikiyor ve pahali etkinlikler. Yeri geliyor arabaya yakit aldigim da oluyor. Demem o ki ben musrif miyim. Kazaniyorum harcayim. Biriktiyorsa o biriktirsin kafasindayim ve uzerimde baski kurmasindan cok rahatsizim. Sonucta ondan para istemiyorum ben ama onun benden beklentisi var. Sizin bu konudaki dusunceleriniz nedir.
benim maaşım ayrı eşimin maaşı ayrı herkesin giderleri farklı ortak hesap bana mantıklı gelmiyor nedense ben kendi kazandığımı rahatça harcabilmeliyim ki kazanmaktan keyif alayım işimi seveyim ortak olunca her harcama da her iki tarafta neye harcadın naptın hep sorgulama olacak o yüzden mantığı yok bence kaldı ki zaten her şeyi paylaşıp ödüyoruz zaten ikimiz de emek edip kendi paramızı kazanıyoruz kimse sorgulamadan rahatça harcamalıyızBeni ev arkadaşıymış gibi davranmanız rahatsız etti konunuzda. Maaşlarınızı aldıktan sonra ortak hesapta birleştirip harcamalarınızı ortak yapsanız, ay sonu kalan paranızı da başka bir hesaba aktarıp birikimlerinizi o hesapta yapsanız daha iyi olmaz mı? Siz bir ailesiniz, bu ne böyle alman usulü?
benim maaşım ayrı eşimin maaşı ayrı herkesin giderleri farklı ortak hesap bana mantıklı gelmiyor nedense ben kendi kazandığımı rahatça harcabilmeliyim ki kazanmaktan keyif alayım işimi seveyim ortak olunca her harcama da her iki tarafta neye harcadın naptın hep sorgulama olacak o yüzden mantığı yok bence kaldı ki zaten her şeyi paylaşıp ödüyoruz zaten ikimiz de emek edip kendi paramızı kazanıyoruz kimse sorgulamadan rahatça harcamalıyız
Yani düşünüyorum düşünüyorum insanın aylık 2500-3000 tl lik nasıl bir kişisel harcaması olur? Çalışan insan hangi ara fırsat bulur bu kadar harcama yapar :) işimden ayrılmadan önce net 6000 tl alıyordum, eşim benden kat kat fazla kazanır ama ben o kadar para harcayamadım. Fırsatım olmadı çünkü çalışmaktan. Ayrıca herkesin kendi bütçesi olması ev arkadaşlığında olur, hayat arkadaşlığında olmaz. Kaldı ki eşler uçuk harcamalar olmadan birbirlerine her kuruşun hesabını sormaz. Normal evliliklerde bu böyledir.benim maaşım ayrı eşimin maaşı ayrı herkesin giderleri farklı ortak hesap bana mantıklı gelmiyor nedense ben kendi kazandığımı rahatça harcabilmeliyim ki kazanmaktan keyif alayım işimi seveyim ortak olunca her harcama da her iki tarafta neye harcadın naptın hep sorgulama olacak o yüzden mantığı yok bence kaldı ki zaten her şeyi paylaşıp ödüyoruz zaten ikimiz de emek edip kendi paramızı kazanıyoruz kimse sorgulamadan rahatça harcamalıyız
konu sahibi tüm market ben de demiş kuaför kişisel bakım demiş :) bence tutuyordur baya ya hele market alışverişi ve anladığım kadarı ile tüm sosyal etkinlikleri de o karşılıyormuş .. kendi evliliğimden bahsedecek olursam bazı faturaları ben kalanını eşim market alışverişi dönüşümlü yapıyoruz kendi maaşımdan bir miktar kendime harçlık olarak ayırıp kalanı ( maaşımın yarısı) eşime gönderiyorum ortak birikim yapıyoruz o da kendi maaşını ve benimkini ortak hesapta biriktiriyor. hesap sorma kısmı bence değişken benim eşim hiç sormadı naptın paranı diye misalYani düşünüyorum düşünüyorum insanın aylık 2500-3000 tl lik nasıl bir kişisel harcaması olur? Çalışan insan hangi ara fırsat bulur bu kadar harcama yapar :) işimden ayrılmadan önce net 6000 tl alıyordum, eşim benden kat kat fazla kazanır ama ben o kadar para harcayamadım. Fırsatım olmadı çünkü çalışmaktan. Ayrıca herkesin kendi bütçesi olması ev arkadaşlığında olur, hayat arkadaşlığında olmaz. Kaldı ki eşler uçuk harcamalar olmadan birbirlerine her kuruşun hesabını sormaz. Normal evliliklerde bu böyledir.
Konu sahibi baya baya bakıyor demek ki kendine :) ne desem bilemedimkonu sahibi tüm market ben de demiş kuaför kişisel bakım demiş :) bence tutuyordur baya ya hele market alışverişi ve anladığım kadarı ile tüm sosyal etkinlikleri de o karşılıyormuş .. kendi evliliğimden bahsedecek olursam bazı faturaları ben kalanını eşim market alışverişi dönüşümlü yapıyoruz kendi maaşımdan bir miktar kendime harçlık olarak ayırıp kalanı ( maaşımın yarısı) eşime gönderiyorum ortak birikim yapıyoruz o da kendi maaşını ve benimkini ortak hesapta biriktiriyor. hesap sorma kısmı bence değişken benim eşim hiç sormadı naptın paranı diye misal
yoo bunun karakterle alakası yok yaşam biçimi demek daha uygun bence çoğu insan ortak hesap olmayınca her iki tarafın parayı birbirinden esirgediğini anlıyor bence ama ortak olsun olmasın bence bu durum yok benim kazandığım eşimin eşimin kazandığı benim esirgeme olmaz yaniYukarıda da benzer bir yorum aldım. Bu tamamen karakter meselesi sanırım.
Kişi kendinden bilir işi misali ben ve eşim böyle olmadığımız için garip geldi. Saygı duyuyorum.
Ben maaşımın 1200 TL'sini alıp kalanını eşimle birikim hesabımıza yatırıyorum. 1200 TL ile faturaları ödüyor ve yarı yarıya market alışverişini yapıyor, üstelik bir de benzin alıyorum. Söyleyeceklerim bu kadar.
bence üstüne kendi kişisel harcamalarınızı da yapıyorsunuzdur:) ben öyle yapıyorum ben de sizdenim çünkü
konu sahibinden çok ben cvp verdimNeden kira fatura hariç her şey sizde?
Yakıttan , haftasonu gezmelerine kadar.
Çok saçma. Onun zaten eline 5000 kalıyormuş net, oda harcama yapsın ki sizde kenara atabilin.
Tamam da 8500 maaş , kira ve faturalar 3500 demek ki ki, konu sahibi net 5000 kalıyor eline demiş.konu sahibinden çok ben cvp verdimkira ve faturaları eşi marketi kendi ödüyormuş konu sahibinin :) eşi haklı sayılır birikim yapabilir o maaşı
ben daha bugun iş yerınde satjyere yaptırım kaşlarımıKonu sahibi baya baya bakıyor demek ki kendine :) ne desem bilemedim
artık konu sahibi cevap versinTamam da 8500 maaş , kira ve faturalar 3500 demek ki ki, konu sahibi net 5000 kalıyor eline demiş.
Diğer giderler bayanda, gezme etkinlikleri dahil (pahalı etkinlikler diye bahsettiği). Kira ve faturaları ödeyip kenara çekilmemeli bence. Oda elini cebine atacak biraz , bayanda kıyıda köşede kalanla biriktirecek.
Adamcağız idaa da mı oynamasin beş bin liracik?Neden kira fatura hariç her şey sizde?
Yakıttan , haftasonu gezmelerine kadar.
Çok saçma. Onun zaten eline 5000 kalıyormuş net, oda harcama yapsın ki sizde kenara atabilin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?