Kontrolcü aile.. 30 yaş..

Ahahahadfgs Amerikali yazilimci koca bulsam ana baba kim ki, evdekini bile boşar kaçarım Amerikayamillet evsizlere para verip nikahıni satin aliyor pasaport için, kardeş konu gercekse bi yaşadığin ülkeye bak, sonra dön bi ailene bak, sonra karşına çıkan fırsata bi daha bak ver kararını, seni sevmeyen iyiliğini istemeyen adı abi de olsa ana da olsa ez geç kendi çocuklarınin hakkı için

bence ilk etapta baska yere tasinma fikrini paylasmayin. sevgilinizin yasadigi eve evleneceginizi soyleyin. evlendikten sonra gitme fikrinizi soyleyin ve uzatmadan hizlica aksiyon alin..

bu zamana kadar hic sevgilinizin bahsinin bile gecmemesi ne kadar sindirildiginizin göstergesi. ben sizin yerinizde olsam.herseyi oldu bittiye getiririm. cunku ne kadar uzatirsaniz o kadar cok konusulup sorun cikarilacak.

evet ve burda yalnız kimsesi yok . Abim hayır beni bekleyeceksin modunda 2 yılda olsa bekleyeceksin boşuna heveslenme kafasında

Senin basinda cok kaynana var isin zor. Annen, abin, baban...
Sen hic hayatini yasayamamissin. Onlarinkini yasamissin. Yani kalem onlarin elinde. Oynar ne yazarsa sen onu oynuyorsun. Bu yuzden syahate ciktiginda kendini buldugun icin mutlusun.
evet onlara göre anne baba ne derse o olur. Aslında abimin de isyan ettiği zamanlar olmuştu anlamasını beklerdim beni ama maalesef anlamıyor. Ben yaşamadıysam sende yaşamayacaksın bana karıştılırsa sanada karışacaklar ne derlerse yapacakasın kafasında

Guzel kızım kıy burda bi nikah, isteyen gelsin isteyen gelmesin, al kocanı da git Americaya kur düzenini, burda kalırsan hem kendini hem o adamı hem dogacak çocuklarinı yakarsin, demedi deme

sevgilim eşyalı bir ev kiralamıştı. Onada verecekleri cevap öyle saçma şey mi olur yeni evlisin bekleyin ev tutarsınız başkalarının eşyalarıyla mı yaşayacaksın ne acelen var vs olur. Her şeye verecek cevapları var ve hiç biride yapıcı değil malesef. Ciddi anlamda bunalmış durumdayım. Annem kendisi 18 yaşında evlenmiş ama ben 30 yaşımda ne acelem var.

Guzel kızım kıy burda bi nikah, isteyen gelsin isteyen gelmesin, al kocanı da git Americaya kur düzenini, burda kalırsan hem kendini hem o adamı hem dogacak çocuklarinı yakarsin, demedi deme
Onlarıda çok seviyorum ama hayattan istediğim şeylerle onların yaşadıkları ve yaşamak istedikleri benimkiyle uyuşmuyor. Ben hayallerimi anlatsam oo çok havalarda uçuyorsun sen başına kim bilir neler gelecek nereden geldiğini unutma tarzında boş yorum yapıyorlar. Kimsede ne güzel hayallerin imkansız değil olur inşallah demiyor

Bu korona süreci 3 yıl sürebilir deniyor bence beklemeye gerek yok fazla
Ailenize anlatin kabul etmiyorlarsa evlenin sonradan kabullenirler sizi kaybetmek istemiyorlarsa ztn yanlis olan bisi yok ortada evlenmek isteyen gençler var geri kalan durumlar gereksiz ..

Bence aileni ikna etmenin tek yolu var, bunu kabul etmek senin için zor olsa da, bana kizacaksin belki de ama ailenin en onemli iki derdinden biri para, digeri de seni kontrolleri altinda tutmak...üzgunum ama senin iyiliğin kimsenin umrunda değil, once bunu kabul et,sindirmesi zordur bilirim, ama gerceği görmen gerek, sonra bu ikisini kaybetmeyecekleri konusunda onlari ikna et yeter. Mesela orda daha çok kazanacağini onlara daha cok para yollayacağıni soyle, kazancıni abartarak söyle gerekirse, hatta bunu sevinerek soyle ezilip buzulerek değil, kararli ol, ha bana kalırsa 5 kuruş yollamasan da olur bunlara ama yine de sen bilirsin

Ve bir de bu toplumda kadin bireysen eziliyorsun iste. Baba evinde iken anne baban abin ablan, evlenince de kocan kayinvaliden kayinpederlerin tarafindan. Herkes kendi egosunu mu tatmin ediyor bilemem. Gucu yeten gucu yetene. Guya iyilik yapiyorlar bizi dusunuyorlar bizi koruyorlar. Kendimizi boyle yaptiklari icin korumayi ogrenemedigimizden is hayatinda ya da topluma karisinxa sorun yasiyoruz. O eziklik uzerime yapisip kaliyor. Disaridan da cok belli oluyor sanki hep bizi ezecek tipleri cekiyoruz hayatimiza.
Hayir demeyi yavas yavas ogrenmelisin.

Benim de üzerimde çok baskı vardı, çalışıyordum, param elimdeydi ama annemin beğenmediği bir kıyafeti alamazdım. Alsam bile iki üç gün sonra çöpe atardı haberim olmadan. Arkadaşlarımla bir kez iftara gittim diye bana dünyayı dar etmişti, hayatımda herşey onun istediği gibiydi. Yolda herkesin içinde üstümü başımı düzeltirdi, hatta birgün, istemediği bir elbise giydiğim için, benim yanımdan yürüme deyip beni bırakıp gitmişti. Giyim stilim, konuşmalarım, nerde güleceğim, içeceğim çayın açıklığına bile annem karar veriyordu.
Bir zaman sonra bir bunalım geçirdim, depresyona girdim, psikoloğa gitmeye başladım. O zamandan sonra Allah'a çok şükür ki azaldı bu durum.
Şimdi konunuzu okuyunca siz benden çok daha özgür bir hayat yaşıyormuşsunuz. Yine de size vereceğim tavsiye bir danışmana gidip birlikte hareket ederek bunun üstesinden gelmeniz. Zaten danışmanınız kırmadan bunun nasıl mümkün olabileceğini ve yollarını anlatıyor.

Evet aynen öyle. Yakın zamanda konuşmayı planlıyorum. Hayatımı ertelemek istemiyorum artık

Sizin annenizde abartmış benim ki gibi. Peki gittiğiniz psikolog ne tavsiyeler vermişti. Sizin içinde sorun değilse belki paylaşabileceğiniz bir kaç şey vardır benimle

Kendi alanlarını net bir biçimde belirt, kırmadan olması gerekeni söyle, kararlı davran, saygını kaybetme fakat senin de bir birey olduğunu karşı tarafa hissettir vs.
Tema buydu, bunun üzerine gittim başlarda zor oldu kabullenmedi ama sonra yavaş yavaş alıştı.
Örneğin önceleri bir elbiseyi beğenmiyorsa almıyordum, alsam bile beni öyle ikna ediyordu ki, çok beğenmeme rağmen bana yakışmaz diyordum. Sonraları hayır aldım, ben beğendim, yakıştı ve giyeceğim demeye başladım. Ufak bir direniş olsa da şimdi herşey yolunda, o da rahatladı aslında, iki kişilik karar almak yerine, senin hayatın, senin kararın demek ona da çok iyi geldi ama henüz bunu pek itiraf edemiyor. :)

Şimdi beni yanlış anlamayın. Kendi tercihleriniz sizi bağlar elbet. Karışmak kimsenin haddine değil amacım bilgi vermek. Eğer inanıyorsanız islama göre müslüman bir kadının gayri müslim bir erkekle evlenmesi kesinlikle yasak. Nikahınız dahi geçerli olmuyor. Ömür boyu zina durumu söz konusu yani. Sadece bilginiz olsun diye yazdım.

Merhaba teşekkür ederim mesajınız için. İnançlı bir insan olduğumu söyleyemem o yüzden o konuda sıkıntım yok

teşekkürler açıklayıcı olarak yazdığınız için :) bende hayır demeye başladım aslında ama enteresan bi şekilde her şeyde vicdan yapıyorum oda yıllardan gelen baskının bir sonucu sanırım. bu duyguyu bastırmayı öğrenmem lazım

buna verilecek cevap belli. biz oyle uygun gördük diyeceksiniz. hersey onlarin uygun gordugu gibi olmayacak. dik duracaksiniz. kendi istediginizi soyleyeceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…