Konu açtığıma açacağıma pişman oluyorum, arkadaşlar okumadan atlamayın herşeye

123ok123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
125
0
26
Ankara
Arkadaşlar eş dediğimiz eşinin ailesi dediğimiz hassas bir konu. Kendi ailen olsa iki gerilir bir sarılırsın herşey süt liman olur oh nefis. Dışarıdan biridir az konuşur görüşürsün ya da aramaz sormazsın biter Ama eşinin ailesi ise konu, ne derdini konuşabilirsin ne uzak durabilirsin. Mesafe bile koysan yerine göre uygun olmaz saygısızlığa kaçar. O yüzden hassas dengeyi çok iyi korumak tartıp biçmeden hareket etmemek gerekiyor. Burada insanın yardımına KK kşuyor. Fikir alıyorsun, farklı sesleri dinliyorsun artı içini döküyorsun. Bu arada kafandakileri analiz etme, seni asıl rahatsız eden şeyler ne? Onları bulup çözme imkanın oluyor. Ama malesef arada öyle arkadaşlar var ki, hiç anlamıyorlar bu işin önemini. Gördüğü başlık ilgisini çekiyorsa konu nasıl başlamış? Ne olmuş? O kişi ne hissiyatla yazmış? Neden bunu dert etmiş? Anlamadn başlıyor çata çuta yazmaya. Ya neden yazıyorsun ki o zaman. Derdin o kişiye yardımcı olmaksa önce onu anlaman, orada yazılanları da kavraman gerekiyor. Yok iki cümle atim ortaya, yazmak için yazayım, boş konuşup çıkayım diyorsan başka yerleri seç yazmak için. Burası onun yeri mi? Zaten insan derdim var diyor, canı burnunda birşeyler yazıyor şuraya. Bir de onu anlamadan dinlemeden eleştirenlerle, yanlış anlayıp başlığını çorbaya çevirenlerle uğraşıyor. Nasıl ki dinlemeden konuşman karşındakinin canını sıkar, okumadan yazman da buradakinin canını sıkıyor. Karşılıklı söylenenleri umursamadan yazıp çıkacaksan blog tut, buraya gelip zaten kafası karışık insanları üzüp sıkma.

benim yorumumun hemen ardından hem yorumunuz hemde tekrar konu açma ihtiyacı duyduğunuz için kendi üzerime alındım..sanırım sinirleriniz bozuk olduğu için insan okuduğu şekliyle algılıyor.yoksa amacım sizi kırmak yada size çata çat cevap vermek değildi..ön koltuğa oturmanın saygı anlamına gelmediğini dile getirdikten sonra benim ön koltukla ilgili kendi düşüncemi, hissettiklerimi dile getirdim ve sanırım yanlış anlaşıldım..kendimi ifade edemeyip sizi kırdıysam özür dilerim.

sorununuz, derdiniz ne bilmiyorum ama ben bu yazınızdan şunu çıkarırım;

millet derdini buraya yazsın, siz sadece olumlu yorumlar yazın.Haksızsak haklısın deyin, pof poflayın, yaptığımız hataları bize göstermeyin hep "iyi yapmışsın, aferin, azına sağlık.." deyin.
Sen gerçekten derdine derman arasan, seni eleştirenin yorumlarına da saygı duyarsın, destekleyenin de..
Yazılanlardan bi ortak mantık çıkarır, yoluna ona göre devam edersin.
Burada yorum yazan, derdini paylaşan herkes seni tanımadığı halde iyi veya kötü tarafsız olarak sana yardımcı olmaya çalışıyorsa naçizane.. senin her birine ayrı ayrı teşekkür etmen lazım.
Halbu ki gördüğümüz tavra, muameleye bak.
İnsanı dertleşmekten, yettiği kadar akıl vermekten, fikir sunmaktan soğutuyorsunuz.
Çok ciddiyim, ifadeleriniz çok kırıcı.

Hala aktif bir konun varken gelip buraya yazman çok ayıp. Neden konunun altına yazmadin bu dusuncenide yeni konu açma gereği duydun? Gereksiz bir davranış.

daha önceki konunuzu okumadım fakat sinirleriniz bozulmuş anlayabiliyorum, okumadan yorum yaptığım için belki bana da kızacaksınız şimdiden kusuruma bakmayın. Burası toplumun he rkesiminden insanların bulunduğu bir platform ve hepsinin çok farklı düşünceleri, olaylara karşı bambaşka bakışları var sizin düşündüğünüz ve beklediğinizden farklı tepkiler almanızdan daha doğal bir şey yok belki eleştirilerin dozu kaçabilir ama bence bu yaklaşımların çevrenizdeki herhangi bir insanın dile getirmediği düşünceleri olabileceğini hesaba katarak sizin için yapıcı öneriler olarak değerlendirebilirsiniz. bir yandan sizi sıkan ve rahatsız eden tepkilere karşı daha rahat davranmanıza yardımcı olabilir bence bu açıdan bakın, eğer burayı bir teselli merkezi olarak görüyorsanız bence çok üzülürsünüz çünkü öyle değil

istediği gibi yorumlar alınca KK'ya teşekkür diye konu açılıyor,istemediği bir yorum alıncada ateş püsküren konu açılıyor

gerçi diğer konuda yanlış olacak bir yorum da yok

katılıyorummm....

istediğin cevap istemediğin cevap olayı değil ki bu arkadaşlar...

üslüp olarak oldukça özensiz davranan kişiler var..Konu açıldı diyede hemen irdelemeden, empati yapmadan, gelişigüzel,itinasız yapılan yorumların rahatsız edici olması son derece normal

bana göre konu açılmıştır,istediğimi yazarım tavrı yanlıştır..

Bazı arkadaşlar ne demek istediğimi anlamış. Bazıları yine okumamış. Bir tane arkadaşımız da beni kırdığı için üzülmüş ( lütfen üstüne alınma arkadaşım. kırıldığım için değil gerçekten konularımı derli toplu tutmak, buradaki arkadaşlardan gerçek anlamda fikir almak istiyorum. bu yüzden bu konuyu açmak istedim.) neden ayrıca konu açtığımı soran olmuş ÇÜNKÜ ZATEN SADECE BAŞLIK OKUYANLARA BİR ŞEY SÖYLEMEYE ÇALIŞIYORUM. Diğerleri zaten okuyorlar, onlara ne söyleyebilirim ki. Karşıt görüşlere sinirlendiğimi söyleyen olmuş Soru sorarken bunun karşıt görüşü mü var? Biraz okuyan görür ki ben bir o tarafa kaymışım "a böyle yapim evet sanırım böyle yapmam gerekiyor" demişim, bir diğer tarafa" ya bir de olayın şu yönü var aslında" diye. Yani buradaki arkadaşların yorumları gerçekten yönlendirici oluyor ve insan ancak birkaç kez fikir değiştirdikten sonra farkediyor gerçekten ne istediğini. Ruh halimle ilgili şu anda bir gerginlik yok. Gerginliğim tamamen bahsettiğim konuyla ilgili. Hadi ben neyse millete yok "senin kocan gay" yok "kesin başkasından hoşlanıyor" bilmem ne diyen var. Lütfen duyarlı olalım arkadaşlar. O kişi ne soruyor? gerçekte sıkıntısı ne? anlayıp cevap yazalım.

Ha bir de işine gelince KKya teşekkür ediyor diyen var. Evet hala teşekkür ediyorum. İşime yaramadığını düşünsem bir daha girip de birşey sormam. Ama gerçekten burada aldığım cevaplardan fayda görüyorum. Bunu yapabilmem için başı boş yazan arkadaşların buna izin vermesi gerekiyor. Zaten anladığım kadarıyla başlığı net yazmamak, konuyu içeriye yedirmek gerekiyor ki çata çuta yazanlar diğer konulara saldırsın. Benim konuma gerçekten yardımcı olmak isteyenler cevap versin.

Bir de hala ben okumadım diyen var. Ya Allah'ınızı severseniz... :)) neyse

bende katılıyorum daha hoşgörüüüü daha iyi olurr

Atlamak ne demek? Herkes sizinle aynı fikirde olmak zorunda mı?

konunuzu okumadım ama ne demek ıstedıgınızı anladım lakin kımsenın yorumuna karısamayız değil mi herkesin mizacı farklıdır bu kadar takılmayın takılıyorsanızda konu acmayın yada bastan uyarın olumsuz yorum yapacaklar yazmasın dıye

Bazı üyelerin yorumlarına yazdıklarına bende çok şaşırıyorum,nasıl rencide edici cümleler aklım almıyor sebebini anlamıyorum.

Ve yine öyle üyeler var ki öyle güzel haklı eleştiriler yapıyorlar ki,ayakta alkışlayası geliyor insanın.

Fakat birde şu var unutulmaması gereken,burada çeşit çeşit insan var.
Değiştiremezsiniz,konu açıyor ya da yorum yapıyorsanız bunları göze almak lazım.
Rencide edici yazıları pek dikkate almamak en iyisi.Birde kötü içerik bildir butonu var,siz basın yöneticiler sizin yerinize ilgilensin.
Çünkü ne yaparsanız yapın,kendinizi paralayın bu değişmez binlerce üyesi olan bi sitede kimseye ne yapması gerektiğini anlatamazsınız.

Canım malesef bazılarının kalbi kötü. Fırsatı varsa rencide etmek onlar için hoş birşey. Neyse ki bu insanlara hayat kendilerini rencide ederek cevap veriyor. Ben sadece farkındalık yaratmak istedim, bu yüzden konuyu açtım. Bir de benim gibi düşünenler vardır mutlaka, onlara da ben de böyle düşünüyorum diye kendimi ifade etme fırsatı olsun istedim. Dediğin gibi ne yazık ki herkes yine bildiğini okuyacak. Hatta inat yapacak konunu okumadaım al yazdım napacaksın gibilerinden. Dediğin gibi bundan sonra kötü içerik şeklinde işaretlerim. Bir de son birşey; rencide edenleri görüp kızmakla birlikte benim maruz kaldığım genelde bu değildi. Konuyu anlamadan yazıp, benim başlığımın altını kirletenlerdi. Burada açık açık yazmama rağmen hala olumsuz yorum bilmem ne diye saçmalayanlar var. Soru sormanın olumlu ya da olumsuz karşılığı yok. Sormuşum işte sen şöyle mi yaparsın böyle mi, ya da ben böyle mi yapayım şöyle. Fikrini beyan et, kendini ifade et bitti nefis. Ama malesef ulaşabildikleri her yeri kirletmeye inat eden insanlar var.

Sizi ANLAYIŞınızdan dolayı tebrik ediyorum. Cümleye başlarken belirtmişsiniz zaten konuyu ne kadar güzel anladığınızı

Atlamak ne demek? Herkes sizinle aynı fikirde olmak zorunda mı?

Defalarca aynı şeyi tekrar tekrar tekrar yazdım. Aynı fikirde olmak ne demek ya. Soru sormuşum SORU bunun aynı fikirde olmakla ne alakası var. Bence şöyledir böyledir demişim de onlar yok mu demiş. Bunu mu kendime dert etmişim. Ya neden yazı yazmak için yazıyoruz, neden biraz okuyup anlayıp ondan sonra cevap vermiyoruz. Bunun sebebi ne. Çok mu güzel birşey oturup çata çuta serseri mayın gibi yazmak.

canım sonuçtaburası bır derdım var yerı tabı sen dıyeceksın derdını bazıları dalgaya alır bazıları na komik ve ilginç gelır onlara cevap vermesın olur biter bide bunları kafaya takma boşver

canım bazı insanlar sevgiyle bazıları da nefretle beslenir ve ilgi çekmeye bayılırlar hele onların cevaplarını kaale alıp cevap yazarsan değme keyiflerine
sitede bu isimler belli zaten en iyisi onları kendi haline bırakmak
dikkat edersen onları konu açıp dertlerini anlatmazlar
üzüntüde olan kişileri daha çok üzüp yorum yaparak kendilerince akıl veren bilge insanlar olurlar
sana tavsiyem SALLA GİTSİN

Sana katılıyorum burda bazı yorum yapan arkadaşların ya duyguları alınmış ya da hiç dert çekmemiş gibi yazıyor
Elbette her konuda aynı fikirde olmak zorunda değiliz , aksine farklı fikirler olsun ki doğru yol bulunsun, sonuçta buranında gerçek hayattan farkı yok her ne kadar ortam sanal olsada , buraya yazanlar, yazılanlar ve çekilen acılar, yaşanılan sevinçler gerçek. O yüzden yüzyüze kişiye söyleyemeyeceğiniz şeyi burda yorum olarak yazanlar var.
Biraz empati yaparak yazarsa herkes yorumunu bu sorun yaşanmaz diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…