Konu Babam

Çok denedim. Lakin kendini bazı şeylere okadar kaptırmıştıki benim söylediklerimin önemi olmadı hiçbir zaman. Bende küslükten yana değildim hiçbir zaman bir süre daha oluruna bırakıcam herşeyi. Kendimi yipratmicam. Elbet farkına varacak birgün. Eğer olmazsa mecbur oturup konuscam, belki bu sefer beni yargilamadan dinler anlar ..

Senin yerinde olsam calisir atanir ayri eve cikardim eger yapabilirsen tabi
Dün çok düşündüm ve karar verdim kendimi uzmicem odaya kapanmicam gülüp eğlencem, kpss ye çalışıp atanicam. Bugünde öyle yaptım. :) Ve gerçekten bir nebze rahatladım. Buraya içimi dökmek dökmek okadar iyi geldi ki

Ben sonsuza kadar yani yıllarca kus kalamam onunla ama istiyorum ki birseylerin farkına varsin. En azından bir süre daha böyle devam edip daha sonra konuşmayı denicem. Bu süre içinde onun hatasının farkına varmasini benimle konuşmasını, benimde duygularım olduğunu anlamasını beklicem.

Rahatlama sevindim canim benim. Insallah hersey hayirlisi ve istedigin sekilde olur. Bir kadinin en guclu silahı kendi ayaklari uzerinde durabilmesidir bence

Rahatlama sevindim canim benim. Insallah hersey hayirlisi ve istedigin sekilde olur. Bir kadinin en guclu silahı kendi ayaklari uzerinde durabilmesidir bence
İnsllah, güzel dileklerin ve düşüncelerin için teşekkür ederim :)
Gerçekten de günümüz şartlarında her kadının buna ihtiyacı var

baban sana saygı duymuyorsa yapacak bir şey yok hayat senin hayatın kimse sana baskı yapamaz.baban olması senin sahibin olduğun anlamına gelmiyor.tek çaren işe girip evden ayrılmak.

Benim yorumumdan, siz bu kanıya nasıl vardınız acaba?!
Ben,kapalılar dört dörtlüktür diye bir iddiada bulunmadım ASLA!
Başını örtmüş ama,edebsizliğini ve hayasını örtememiş insanların olduğu kadarıyla, başı açık ama,haya ve edep timsali nice insanlar var.
Kimileri,başında bir ayeti taşımanın verdiği gurur ve onurlu davranırken,kimileri de,bir bez parçası misali değersiz bir örtü gibi başını örter.Ama imandan ve islamdan bir haber yaşar!
Lütfen olayı farklı boyutlara çekmeyin!
Benim gayem,Ana Baba hakkının çok büyük olduğunu ve onların bedduasını almaktan kaçınmasını telkin etmişken,siz olayı farklı boyutlara getiriyorsunuz!
Sizin dünya görüşünüzde, anne babanın yeri farklıdır.Ama benim dünya görüşümde ise,Anne ve Baba'ya ''OF'' demekten bile haya edip,kaçınırım.Onların Bedduasını almak bir yana,kalplerini kırmaktan bile korkarım!
Herkesin dünya görüşü kendisine tabiki de
Ben,yazdıklarımı size kanıtlamak zorunda değilim,diye düşünüyorum.Ben gerçekleri yazarım.İnanıp inanmamak sizin bileceginiz bir durum.
Evet dediğim gibi, o babanın bedduasını alıp da, şuanda başını mecburiyetten kapatmak durumunda kalan kişiyi bizzat tanıyorum.
Başı kel diye, başörtü takıp takmamak insanların bileceği bir şey.Kimisi bunu kendine sorun etmez iken,kimileri de bir bez parçasıyla,kendini kamufle etmek durumunda kalabiliyor.
Türkan saylanı,başörtü yasağını savunan birisi olarak, Hayatının son demlerinde başını neden örttü?Diye eleştire bilir miyiz mesela?

Türkan saylan örnegini,onu eleştirmek için ASLA vermedim! Ben sizin ''İnsan kel ise, başını kapatmak zorunda mı?!''Sözünüze binayen, bu örneği verdim. Yanlış anlaşılmasın Lütfen!..
Kimin yanıp,kimin yanmayacağına,ne siz nede ben karar verecek mercide değiliz!
Bunu en iyi bilen kişi,Hiç şüphesiz ki,ALLAH (c.c.)Dır!
Ben,insanların dış görüşüne bakarak,onları eleştirecek kadar ''CAHİL''Değilim!..
Başını açmış veya başını örtmüş,beni alakadar etmez.Ben,insanların karakterine bakarım!

Ben nacizane uyarımı yaptım.Uyup uymamak sizin bileceginiz bir durum.
Ama şunu Asla unutma ki,Anne Babalar evlatlarının kötülüğünü Asla istemezler!

Babanız bildiğini gördüğünü yapıyor işte.
Ahh büyükler..
Başımızın tacı ailelerimiz. Ama işte..
Hani kız çocuğu diye okutmasa yada evlendirmek istese felan tepki vereyim de ama işte.
Sabırlı olun. Cahilliğine verin.
Hayallerinizden,sorumluluklarınızdan geri kalmayın. Ertelemeyin,sabredin.
Diyecek başka bişey bulamadım.

Bence babanın psikolojik sorunları var bıda senin hayattaki sınavın sabret ama içinden geldiği gibi davran kapanmak istemiyorsan kapanma zor olır belki ama kendi duygularını bastırma

Resmen benim babamı anlatmışsınız. Ben çözümü birlikte zaman geçirmemekte buldum. Olur da kazayla karşılaşırsak anında tartışıveriyoruz. O gelmeden uyumaya çalışıyorum hatta, nefesini duymak varlığını bilmek bile beni rahatsız ediyor çünkü.

Evlenince babanı cok arıcaksın çook özliyceksinn yaşlandığını görüp kahrolcaksın kalbini kırma onun göreceği yerde onun istediği gibi giyin dışarda orda burda zaten kendinsin özgürsün babanda kendi düşüncesine dinine örf adetlerine göre seni uyarıyor seni düşündüğü için ama mizacı sert sadece benim babamda böyleydi cok tartıstım ama onun yanında onun istediği gibi dışarda kendim gibi oldum şuan evliyim mutluyum cok şükür ama ne olursa olsun kızlar evlendikten sonra babasını cok özlüyorr sonucta baban seni zorla kapatmamış okula göndermemezlik yapmamış öğretmen olmussun bosver kırma babanı böyle kabul et
Sen ona git sevgiyle yaklaş onu düşündüğünü bildiğini ama henüz yapamadığını onu sevdiğini söyle ..senin saçının teline zarar gelse en cok üzülür duygularını belli etmediğine bakma senn

Neden bu kadar tepki veriyorsunuz ki yazdiklarima katilmissiniz.
Onemli olan sekilcilik degil uygulamadir.
Babasi dini gorevlerinin hepsini yerine getiriyor mu ki kizindan istiyor ki
Bir insan bir konuda dort dortluk olursa baskasini elestirebilir.

Aferin kızın konusunu dine bağlamışsınız, topik iyice çığırından çıkmadan kapatıyorum, Milenayy'ın sorunu baskıcı bir babası olması ve babasının kızı zorlaması, niye inançları araya katıyorsunuz, dinde zorlama var, kapan diyen babası yüzünden mi? Milenayy zorlama yok, o babanızın sizi baskı altında tutup itaat etmenizi sağlamak için söylediği bir uydurma.

Hırs yapıp sınavlara çalışın, kendinizi odaya kapatmayın, siz ayıp birşey yapmıyorsunuz, dilerim atanırsınız, güzel bir hayatınız olur, bu baskıcı, her baskı ve zorlamalarını birşeye dayandırıp sadece kız çocuklarını ezmeye çalışan aileleri de Allah ıslah etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…