Evi misafirlere bırakma olayı saçma. Sen kendin ağırla sonuçta misafirdir, düğünde gelen giden çok olur o ev sadece senin evin değil eşinin de evi kardeşinin düğününde misafirleri evinde ağırlayıp yardımcı olmak istemesi en doğal hakkı ama sen evini tamamen bırakma sen de kal.
Eltim balayına gidiyor ben gidemedim muhabbetine gelince eğer balayına masrafı karşılayamadığınız için gidemediyseniz ve kvler şimdi kaynını balayına gönderiyorsa kv ne alınmakta haklısın ama kayın biraderin kendi karşılıyorsa veya siz kendiniz gitmemeyi tercih etmişseniz şimdi hiçbir laf etmeye hakkın yok sonuçta eşin de seni götürseymiş ya da siz de gitseymişsiniz.
Anladığım kadarıyla kv sana kızım kızım deyip her işini yaptırıyor. Her işine koşma, ısrar etse acındırsa da, şakaya vursa da yapma. Ne derse umursamazlıktan gel yine de yapma. çok gidip gelme. istikrarlı davran mesafe oluşur. Çok laf söz ederse de azıcık da öbür gelininiz yapsın de işlerine gelirse.Ayrıca kötü gelin desin nolucak yani niye takıyosunuz. iyi gelin olup da milletin angaryasını yükleneceğine kötü gelin ol rahatın yerinde olsun. iyi gelin dediklerinde başınız göğe ermez.