Çocuk Hastalıkları Konu ciddi yaşayan duyan bilen bakabilir mi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.518
173
arkadaşlar kuzenimin şuan 36 günlük bir kız bebeği var. Doktor üfürme duyuyorum deyince bebeğinde kardiyolojiye gitmişler ve doktorun yaptığı testte akciğerden kalbe kan pompalayan damarın darlığı diye bir sonuç çıkmış doktor kalbinde küçük bir delik olduğunu ve akiğerde de böyle bir sorun olduğunu zamanla kapanabilir ama kazanmayabilirde demiş acaba böyle bir sorun yaşayan yaşadıktan sonra iyi duruma gelen var mı ya da birisinde duyduğunuz oldu mu kızlar .bir şeyler duymaya ihtiyacımız var

Yenidoganlarda cok olan birsey, benim bebegimde de benzer bir durum var, ilk etapta canim sikildi acikcasi ama sonra alistim, buyudukce gececektir muhtemelen. Delik cok buyuk degilse hayatini rtkilemeyecektir

Yenidoganlarda cok olan birsey, benim bebegimde de benzer bir durum var, ilk etapta canim sikildi acikcasi ama sonra alistim, buyudukce gececektir muhtemelen. Delik cok buyuk degilse hayatini rtkilemeyecektir
Pki geçti mi bebeğinizdeki durum inşallah bizimse düzelir çok can sıkıcı duyunca çok üzüldüm ı da internette araştırma yapmış ve çok gerilmiş bende dedim kesin kızlar yardımcı olur ve yorumunuz içimizi rahatlattı

Ben varım
Aynı şeyler söylenmiş, 7 mm ve 5 mm delik görülmüş
2 yıl önce kardiyolojiye gittim ama sorun yok dedi, sadece küçük bir iz görmüştü
Biraz yorgunluk merdiven çıkarken hızlı çarpma fln oluyor, açıkçası düzgün bir dr a tekrar gitmek istiyorum.
Şu an yaşım 30

Ben varım
Aynı şeyler söylenmiş, 7 mm ve 5 mm delik görülmüş
2 yıl önce kardiyolojiye gittim ama sorun yok dedi, sadece küçük bir iz görmüştü
Biraz yorgunluk merdiven çıkarken hızlı çarpma fln oluyor, açıkçası düzgün bir dr a tekrar gitmek istiyorum.
Şu an yaşım 30
Geçmiş olsun öncelikle Rabbim herkese sağlık versin inşallah bizimde geçer ya inşallah delik kapanır insanın morali bozuluyormuş birde çok küçük daha inşallah geçsin

Geçmiş olsun öncelikle Rabbim herkese sağlık versin inşallah bizimde geçer ya inşallah delik kapanır insanın morali bozuluyormuş birde çok küçük daha inşallah geçsin

çogunlukla olur demişler, gerçekten kapanmış, ama hafif bir zayıflık hissediyorum. Bu zamana kadar hiç bişeyden mahrum kalmadım ama korkmayın inşallah geçer

Evet ben de çok duyuyorum hatta abimde de kalbinde delik varmış ama kapanmış. Büyüdükçe düzeliyor insallah sizinki de düzelir ablanız çok üzülüp sütünü azaltmasin şuan bebeğin o süte ihtiyacı var

Bize detaylı ultrasonda üfürüm dediler. doğar doğmaz eko çekildi hafif üfürüm çıktı 1,5 ay sonra kontrolü var. Kendiliğinden geçer diyorlar. İnsan endişeleniyor tabiki ama doktorlara güvenin derim. Allah şifa versin, detaylıda çıkmamış mıydı?

arkadaşlar kuzenimin şuan 36 günlük bir kız bebeği var. Doktor üfürme duyuyorum deyince bebeğinde kardiyolojiye gitmişler ve doktorun yaptığı testte akciğerden kalbe kan pompalayan damarın darlığı diye bir sonuç çıkmış doktor kalbinde küçük bir delik olduğunu ve akiğerde de böyle bir sorun olduğunu zamanla kapanabilir ama kazanmayabilirde demiş acaba böyle bir sorun yaşayan yaşadıktan sonra iyi duruma gelen var mı ya da birisinde duyduğunuz oldu mu kızlar .bir şeyler duymaya ihtiyacımız var

Benim kardeşimde de vardı delik, sonrasında kapandı. yenidoğanlarda oluyor takip gerektirir ama genelde kapanır.

Düzenli kontrolde kalacaktır bebek zaten büyük kısmı kendiliğinden kapanıyor. Şu an çok küçük zaten bebiş , 1 yaş itibari ile bol bol muz tüketmesini sağlayın , kalbe çok iyi geliyor ve bu yöntemle kalpteki delik kapanan bebekler biliyorum. Belli bir yaştan sonra hala kapanmaz ise müdahale gerekebilir. Ancak çok küçük bebiş büyük ihtimalle kapanacaktır. Geçmiş olsun.

Pki geçti mi bebeğinizdeki durum inşallah bizimse düzelir çok can sıkıcı duyunca çok üzüldüm ı da internette araştırma yapmış ve çok gerilmiş bende dedim kesin kızlar yardımcı olur ve yorumunuz içimizi rahatlattı
Bebegim daha 8 aylik ve 1 yasinda yapilacak kontrolu o yuzden tekrar bakilmadi, sizin teshis tam olarak ne diye geciyor

Bize detaylı ultrasonda üfürüm dediler. doğar doğmaz eko çekildi hafif üfürüm çıktı 1,5 ay sonra kontrolü var. Kendiliğinden geçer diyorlar. İnsan endişeleniyor tabiki ama doktorlara güvenin derim. Allah şifa versin, detaylıda çıkmamış mıydı?
Anne karninda bebegin beslenebilmesi icin iki delik olur, dogumla birlikte kapanir, eger anne karnindayken kapanirsa bebegin kalbi durur, bazi bebeklerde dogumda hemen kapanirken bazi bebeklerde 1 yasina kadar kapanma olur bazilarinda ise hic kapanmaz ama genellikle hayati cok olumsuz etkilemezler

Bebegim daha 8 aylik ve 1 yasinda yapilacak kontrolu o yuzden tekrar bakilmadi, sizin teshis tam olarak ne diye geciyor
Merhaba,sizi bulmuşken sormak istiyorum. Bir yorumunuzu görmüştüm bebeğinizin kafası büyük doğmuş diye. Benim bebeğim 2,5 kilo doğdu ve kafası da 35 cmdi. Fakat 1 ayda 3 cm büyümüş tabi kilosu da 3,650 olmuş. Şu an 35 günlük yavrum ama kafası 38 cm. Doktor takip edicez bir ay sonra tekrar bakarız korkma dedi ama ben korktum. Sizin bebeğiniz 1.ayın sonunda kafası ne kadar büyüdü acaba? Bir sorun oldu mu?

Benim eşim. Çocukken kalbinde delik varmış ( tabi tam olarak neresinde bilmiyorum) büyüdükçe yavas yavas kapanmış . Doktor kontrollerini ihmal etmemek lazım iyileşme sürecinde. Allah acil şifalar versin .

Bahsettiğiniz şey akciğer hipertansiyonu mu acaba... Damar darlığı deyince aklıma bu geldi. Başka bir şey de olabilir. Envai çeşit kalp hastalığı var. Yenidoğan yoğunbakım hemşiresiyim. Eğer akciğer tansiyonuysa takip ederler muhtemelen. İleri dereceyse ilaç tedavisi gerekiyor. Ama o kadar ileride olsaydı sizi göndermez, ilaca başlatırlardı zaten.

Şimdi şöyle bir şey var. Yukarda dediğim gibi bir sürü kalp hastalığı var. Dahası bunların da derecesi var. Her hasta farklıdır, farklı tedavi gerektirir, hatta kimisi tedavi gerektirmez, sadece takip gerektirir. Her hastalık hastaya özel yani. O yüzden kendi bebeğinizin kesin durumunu doktorunuzla konuşup planı, ne olacağını konuşun bence.

Kalp delikleri de 1 tane değil. Pfo var, pda var. Bunların doğduktan kısa süre sonra kapanması beklenir ama kimi bebeklerde kapanmaz. Pfo ya müdahale hiç duymadım, ama pda büyüklüğüne ve hastaya verdiği belirtilere göre bazen sadece takip, bazen ilaçla tedavi, bazen ameliyat gerektiriyor.
Şimdi kafanızı karıştırmak istemiyorum, sadece durumun hastadan hastaya ne kadar farkedebileceğini anlatmak istedim.

Size en bebeğe özel bilgiyi doktorunuz vermelidir.

benim bebeğim içinde aynısını demişlerdi ama bi başka doktora gösterdiğimde hatta profosordu bi problem olmadgını söylemişti baska bi doktora daha gösterin bence

Düzenli kontrolde kalacaktır bebek zaten büyük kısmı kendiliğinden kapanıyor. Şu an çok küçük zaten bebiş , 1 yaş itibari ile bol bol muz tüketmesini sağlayın , kalbe çok iyi geliyor ve bu yöntemle kalpteki delik kapanan bebekler biliyorum. Belli bir yaştan sonra hala kapanmaz ise müdahale gerekebilir. Ancak çok küçük bebiş büyük ihtimalle kapanacaktır. Geçmiş olsun.
Çok teşekkürler inşallah kapanır daha çok küçük insan çok üzülüyor duyunca Rabbim herkese şifa versin. Bu önerinizi dikkate alacağız

Anne karninda bebegin beslenebilmesi icin iki delik olur, dogumla birlikte kapanir, eger anne karnindayken kapanirsa bebegin kalbi durur, bazi bebeklerde dogumda hemen kapanirken bazi bebeklerde 1 yasina kadar kapanma olur bazilarinda ise hic kapanmaz ama genellikle hayati cok olumsuz etkilemezler
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederiz sağolun inşallah olumsuz sonuçlar doğurmaz

Back
X