Çocuk Hastalıkları Konu ciddi yaşayan duyan bilen bakabilir mi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
bende bir yakınımdan duymuştum. yeni doğan cocuklarda olabildiğini ve zamanla kapandığını. Sanırım büyüklüğü durumu etkiliyor. eğer cok büyük değil ise kapanacaktır veya hayati bir risk oluşturmayacaktır diye düşünüyorum. Yinede dr. kontollerini aksatmamakta fayda var.

Bende çok duyuyorum. Benim ablamda varmış ve kendiliğinden büyüdükçe kapanmış. Allah şifa versin cnm inşallah sizinkide zamanla kapanıcaktır.

yeni doğanlarda normal bir durum bu. benim oğlumda da vardı ama geçti şimdi iki yaşında ve sağlıklı. 6. aya kadar geçmesi lazım normal şartlarda ama geçmesse bile çok küçük müdahalelerle düzeltilebiliyor artık...kontrollerini ihmal etmeyin. rabbim şifa versin inş

Tanı olarak ne dediklerini biliyor musunuz? Kalp hastalıkları ve o delik varmış dediğiniz durumun çok çeşidi var. Pda sı varsa normalde doğum esnasında kapanır. Kapanmayan durumlarda çapına göre 1 yaşına kadar müdahale edilmez sadece takibi yapılır. Çok genişse anjio ile kapatılır. Asd vsd aort stenozu aort koartasyonu fallot tetrolojisi olabilir. Bunların hepsinin tedavisi farklı olup bekleme süreleri de farklıdır. Fallot içinde pulmoner stenoz olabilir. Dediğim gibi çok çeşitli bunlar. Kardiyolog bekleyelim dediyse bekleyin içiniz rahat etmezse başka birine tekrar gösterin. Bizim de hastalarımız oluyordu bazıları sadece takip ediliyor bazıları anjio ile bazıları ameliyatla düzeliyor.

O delikler anne karnındaki normal açıklıklar. Herkeste olur yani. Ve bebek doğunca nefes alıp ağlamaya başlamasıyla kapanmaya başlar. Ama artık kapanma süresi uzadı bebeklerde. Kapanmazsa açıklığın büyüklüğüne ve konumuna göre hayatını etkileyebilir ama genelde sorun olmaz. Sorun olması daha ciddi bi durumdur. ASD VSD gibi sorunlar olabilir o da cerrahi gerektirir
İnşallah herhangi bir sorun oluşturmaz daha önce duymamıştık böyle bir şey kuzenimde duydum ve endişelenmeye başladım benşm bebeğim 71 günlük onunkis 36 günlük her anı beraber yaşadık şuan bu yüzdende fazla etkilendim sanırım

Evet duymustum genel de buyudukce geciyor ama bazen gecmedigi durumlarda oluyor o zamanda duruma gore ameliyat yapiliyor ama korkmayin yeni dogan bebekler cok sik yasanan bir durum bu ins. En kisa zamanda iyilesir
İnşallah iyili soruyu sormuşum içimiz rahatladı inşallah kontrolle daha da iyi hale gelinecek

yeni doğanlarda normal bir durum bu. benim oğlumda da vardı ama geçti şimdi iki yaşında ve sağlıklı. 6. aya kadar geçmesi lazım normal şartlarda ama geçmesse bile çok küçük müdahalelerle düzeltilebiliyor artık...kontrollerini ihmal etmeyin. rabbim şifa versin inş
Amin inşallah bizimde kısa sürede geçer.

Tanı olarak ne dediklerini biliyor musunuz? Kalp hastalıkları ve o delik varmış dediğiniz durumun çok çeşidi var. Pda sı varsa normalde doğum esnasında kapanır. Kapanmayan durumlarda çapına göre 1 yaşına kadar müdahale edilmez sadece takibi yapılır. Çok genişse anjio ile kapatılır. Asd vsd aort stenozu aort koartasyonu fallot tetrolojisi olabilir. Bunların hepsinin tedavisi farklı olup bekleme süreleri de farklıdır. Fallot içinde pulmoner stenoz olabilir. Dediğim gibi çok çeşitli bunlar. Kardiyolog bekleyelim dediyse bekleyin içiniz rahat etmezse başka birine tekrar gösterin. Bizim de hastalarımız oluyordu bazıları sadece takip ediliyor bazıları anjio ile bazıları ameliyatla düzeliyor.
Tam olarak tanısını bilmiyprum kuzenim sormam için bu kadarını söyledi sanırım o da bu kadar biliyor bir doktora daha göstermekte fayda var sanırım çoğu kişiden bu yorumu aldım bunu da ileteceğim

bende bir yakınımdan duymuştum. yeni doğan cocuklarda olabildiğini ve zamanla kapandığını. Sanırım büyüklüğü durumu etkiliyor. eğer cok büyük değil ise kapanacaktır veya hayati bir risk oluşturmayacaktır diye düşünüyorum. Yinede dr. kontollerini aksatmamakta fayda var.
Kesinlikle aksatmazlar kontrollerini be inşallah kısa sürede geçer insan çok korkuyormuş ben kuzenimde yaşanmasa daha önce hiç duymamıştım Rabbim evlatlarımızı esirgesin sağlık versin

Bende çok duyuyorum. Benim ablamda varmış ve kendiliğinden büyüdükçe kapanmış. Allah şifa versin cnm inşallah sizinkide zamanla kapanıcaktır.
İnşallah canım inşallah me kadar sık duyulan bir hastalıkmış daha önce hiç duymamıştım insan başı a gelmeden bilmiyor ama birçok bebekte görülmüş.

Yenidoğanlarda olan bir şey. Yeğenimin kalbi delşk doğdu anne karnında belli oldu aynı şey dendi doğumdan sonra kapanabilirde kapanmayabilirde. Allah’a şükürler olsun kapandı.

Benim bebeğiminde iki aylık kontrolünde üfürüm duyulmuştu, kardiyolojiye gittik, bebeklerin doğumundan sonra bir hafta içerisinde kapanması gereken bir boşluğun olduğu bu boşluğun bebeğimde hala kapanmadığını ama 1 yaşına kadar kapanabileceğini söyledi. Eğer kapanmazsa herhangi bir cerrahi müdahaleye gerek olmadığını 10 insandan 1 inin böyle olduğunu, tüple dalış yapması ve askeri savaş uçağına binmesinin yasak olacağını söyledi. Onun dışında koşması zıplaması vs durumlara asla engel olmayacağını söyledi. Şu anda iki yaşına geldi bende tekrar kapanıp kapanmadığı ile ilgili doktor kontrolüne götürecem fakat kızımda doktor fobisi var biraz daha büyümesini bekliyorum. Size de acil şifalar versin Allah

Kesinlikle aksatmazlar kontrollerini be inşallah kısa sürede geçer insan çok korkuyormuş ben kuzenimde yaşanmasa daha önce hiç duymamıştım Rabbim evlatlarımızı esirgesin sağlık versin
Amin canım amin Cümlemizin cocuğuna Allah sağlık sıhat versin. İnşallah sizinde bebeşiniz toparlar sıhatli güzel bir cocuk olur.

İnşallah canım inşallah me kadar sık duyulan bir hastalıkmış daha önce hiç duymamıştım insan başı a gelmeden bilmiyor ama birçok bebekte görülmüş.

Annem hemşireliğe yeni doğan bebekte başlamış o diyo o kadar çok görülen bişey ki zamanla kendi kendine geçiyor diyo ki ablamda da öyle olmuş işte. Ama evlat minicik can ne kadar evet kendi kendine geçen bi sıkıntı olsada geçene kadar annenin canından can gidiyor. İnşallah şu süre su gibi akar geçerde bugünlerde geride kalır.

arkadaşlar kuzenimin şuan 36 günlük bir kız bebeği var. Doktor üfürme duyuyorum deyince bebeğinde kardiyolojiye gitmişler ve doktorun yaptığı testte akciğerden kalbe kan pompalayan damarın darlığı diye bir sonuç çıkmış doktor kalbinde küçük bir delik olduğunu ve akiğerde de böyle bir sorun olduğunu zamanla kapanabilir ama kazanmayabilirde demiş acaba böyle bir sorun yaşayan yaşadıktan sonra iyi duruma gelen var mı ya da birisinde duyduğunuz oldu mu kızlar .bir şeyler duymaya ihtiyacımız var
Pekcok yenidoganda kalpte delikoluyor.bazi dr.lar bunu dikkate almadigi icin soylemiyorlar bile.
Tabi ki takipte olun,ama cook tehlikeli oldugunu dusunmuyorum.
Arkadasimin dogustan kalp damarlarinin yeri ters olan bebegi vardi.o bile1 yasina kadar bekletip oyle ameliyat ettiler.simdi masallah cok akilli saglikli.ama duzenli kontrolleri var.
İcinizi ferah tutun.gerektiginde anne karninda bile ameliyatlar yapildigini duyuyoruz.
İns.o minigin omru uzun olsun,sağligina tez kavussun.annesi iste cok uzuluyordur eminim.Allah sabir versin

Annem hemşireliğe yeni doğan bebekte başlamış o diyo o kadar çok görülen bişey ki zamanla kendi kendine geçiyor diyo ki ablamda da öyle olmuş işte. Ama evlat minicik can ne kadar evet kendi kendine geçen bi sıkıntı olsada geçene kadar annenin canından can gidiyor. İnşallah şu süre su gibi akar geçerde bugünlerde geride kalır.
İnşallah inşallah sağolun ben bile duyduğumda çok kötü oldum kuzenimi tahmin bile edemiyorum allahım yardım etsin inşallah

Back
X