• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konu : iş Benimde sizin desteğinize ihtiyacım var :(

eeeebru

Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2013
35
0
6
Ankara
Merhaba arkadaşlar ;

Benimde sizin desteğinize ihtiyacım var . 4-5 yıldır görüştüğüm biri var yeni işe girdim işe girmemi hiç istemiyodu neyse girdim konuşarak onu çalışmama ikna ettim. Şimdi de çalıştığım kurum farklı bir semte taşınacak biraz ağzını aradım oraya taşınması konusunda ne der diye oraya taşınılacaksa işten çık dedi . Şuan o kadar zor durumdayım ki işimden çok memnunum bırakmayı hiç istemiyorum çalıştığım arkadaşlarımda ortamıda çok çok iyi ama diğer birime geçtiğimde beni yine sıkıntılı günler bekleyecek onu bu duruma nasıl ikna edebilirim bana yardımcı olur musunuz. :(

görüştüğünüz kişi sanırım sevgiliniz

babanızmı hayır, kocanızmı hayır ( ki kocaların bile böyle şeylere karışması bana saçma gelmiştir)

şimdiden siz bu kadar taviz verirseniz sonra napacaksınız, yok şuna izin vermiyor yok buna izin vermiyor

benim görüşüme göre ancak çocuklar annelerinden babalarından izin alılar bişi yapmak için, koca koca insanlar birbirlerinden izin alıyorlar çalışmak veya bir yere gitmek gibi bişiler için kusura bakmayın ama bu bana çok saçma geliyor

o kim ki sana çalışma diyebiliyor niye bu kadar taviz veriyorsun ki yarın başına bir şey gelse elindeki işin kurtarır elin adamı değil o yüzden sakın işini bırakma.

senin ilerlemeni istemeyen kendisine bağımlı görmek isteyen bir adamdan ne sevgili olur ne koca??

eğer işinden memnunsan asla bırakma, sevgililerin bu kadar karışmasını doğru bulmuyorum,
herşey zamanında yaşanmalı, çalışmak istiyorsan çalış, tecrübe kazan, ayaklarının üstünde durmayı öğren.
ilerde ona bu kadar taviz verdiğin için, hayatından çalmasına izin verdiğin için çok pişman olursun canım.
tecrübeyle sabittir, aynı şeyleri yaşadım bir zamanlar.

Bu kadar taviz verirseniz yarın daha bir çok şey yapmanızı istemeyecek gibi görünüyor.

Öncelikle kendi hayatınızla ilgili kararları sizin almanız gerekir. Anneniz, babanız, eşiniz ,arkadaşınız , çocuklarınızın değil sizin almanız gerekli. Genel olarak kararlarınızdan etkilenecek kişilere fikirlerini sormalısınız ancak o kararın sonuçlarıyla birerbir yaşayacak kişi siz olduğunuz sürece son söz hakkı sizindir. İşinizden ayrılmak istemiyorsanız, ayrılmayın.

Bende çok fazla taviz verdiğimi düşünüyorum ama o da çok karışan biri ne olacak bilmiyorum . Şimdiden bu tarz sıkıntıların çıkması hiç hoşuma gitmiyo. Bende aksine çok serbestimdir,hiç bişeyine karışmam kendi bildiğini okur . Nasıl konuşmam gerekir nasıl bir uslub kullanmalıyım ki ikna edebileyim tartışmayı hiç istemyorum .

bu gibi durumlada orta yol bulmak zor ben çalışacağım diyeceksiniz o kadar yok istemem falan derse de kapıyı göstereceksiniz evet kolay değil bir anda bitirmek ancak bu yobaz kafayla giderse sevgilin zaten ilerisi olmaz sizin ilişkinin gitsin istediği gibi dizinin dibinde duracak bir kız bulsun.

Bende çok fazla taviz verdiğimi düşünüyorum ama o da çok karışan biri ne olacak bilmiyorum . Şimdiden bu tarz sıkıntıların çıkması hiç hoşuma gitmiyo. Bende aksine çok serbestimdir,hiç bişeyine karışmam kendi bildiğini okur . Nasıl konuşmam gerekir nasıl bir uslub kullanmalıyım ki ikna edebileyim tartışmayı hiç istemyorum .

bence böyle bir adamdan direkt olarak ayrıl
yani bana söylemesi kolay tabiki ama
üstünden hüküm kurmak istiyorsa ondan iyi koca olmaz gülüm

Başından beri anlamadığım nokta neden ikna etmeye çalışıyorsunuz. Bu karar size ait , her ne karar alırsanız ona da bildirirsiniz. Sizi sevip, saygı duyan bir adam , kararınızı beğenmese de ona saygı duyar.

Diğer konularda hiç sorun etmiyo kurslara gidiyorum , arkadaşlarımla akşamın 10 una kadar geziyorum hiç bişey demiyo ama konu işe gelince çık diyo :(
Ve ben yalnızca işi reddediyo diye de bırakmayı istemyorum ailem bliyo yeni anlattım aileme de babam babasıyla tanıştı babam onay verdi belki bu yıl içinde nişanımız olacak çok iyi ve dinine bağlı biri sırf iş yüzünden de bırakmayı düşünmüyorum çok da seviyorum .

evlenince işten başka şeylerde de baskı yapmaya başlar amacı belli işte senin gelişmeni engelleyip evliliğinde sadece onun eline bakmanı ona bağlı olmanı istiyor yoksa bir erkek neden çalışmaya karşı çıksın üstelik o kadar dinine bağlıysa peygamber eşlerinin bile çalıştığını bilmiyormu? peygamber yanlışmı yapıyordu kendisi doğru yapıyor?

evlenince işten başka şeylerde de baskı yapmaya başlar amacı belli işte senin gelişmeni engelleyip evliliğinde sadece onun eline bakmanı ona bağlı olmanı istiyor yoksa bir erkek neden çalışmaya karşı çıksın üstelik o kadar dinine bağlıysa peygamber eşlerinin bile çalıştığını bilmiyormu? peygamber yanlışmı yapıyordu kendisi doğru yapıyor?

Onunla bu konu hakkında konuşacak olursam bunu ileteceğim blkde onu ikna edebileceğim bir cevap olacak diye düşünüyorum bende anlamş değilim ve bu yüzden çok kızıyorum ona :(

ikna dyorum çünkü onun bunu kabullenmesini istiyorum annesini dahi dinlemyo bende güzellkle halletmk istedğimden ötürü ikna dyorum :))

İkna etmek.... Ne garip üzerinizde hakkı olmayan ( ki olsa bile sizin hayatınız) birinden izin istemek nasıl bir düşünce? Vallahi böyle yaparak bütün ipleri eline veriyorsunuz sonra yok kıskanç bilmem ne. Kendi hayatınız hakkında karar veremiyorsanız siz niye varsınız ki? Programlanmış gibi yaşayarak ömür mü geçer.
-Aşkım şu işi yapayım mı?
-Hayır yapamazsın
Böyle ömür geçmez.

Esaslı erkek sevdiğine destek olur, köstek değil...

Son düzenleme:
Konu, içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Back
X