Konu kızım

Tesekkürler verdiğiniz bilgiler için. Söylediğiniz oyuncakları görmüştüm. Çubuga büyükten küçüğe halka geçirme var. Ama saklıyorum koşarken üstüne düşer diye sivri bir çubuk sonuçta. Plastik olanlarıma bakayım. Alıncaya kadar bardakları iç içe geçirmeyi oynasak o da aynısımıdır sizce?

Konusunda uzman bi doktora danışın. Ama bence tek başına bu bir kıstas değildir. Başka şeylerde var mı zeka ile ilgili şüphelenmenize neden olan?
Başka bir sey yok beni şüpheye sokacak. Hatta gayet zeki oldugunu düşünüyorum ama bu oyuncagı yapamayınca acaba yanşış mı düşünüyorum. Düşündüğüm kadar zeki bir çocuk değil mi acaba diye düşündüm acıkcası. Tabiki zeka herşey değil. Bunu da belirteyim
10 puan asağı 10 puan yukarı. Çok büyk bir kıstas değil. Rabbim bahtını açık etsin ne zeki insanlar ne haldeler.

Aynısı değil elbette ama neden olmasın ki?
Hepsinin ayrı bir yararı var.
Benim aldığım konik şeklinde bir plastik ve sivri alanı yoktu, büyükten küçüğe geçirmenin.
Mesela bir arkadaşım ikeadan renk bardak çatal kaşık aldı çocuğuna.
Ve oyun olarak hepsini renklerine göre ayırıyorlardı, hem dil becerisini geliştirdi, hem nesne öğrendi hem de renkleri.
Evdeki her tehlikeli olmayan metaryel kullanılabilir.

Bunu yapan çocuk ne kadarlık. Ben de küçük renkli topları renklerine göre ayrı gruplamayı göstermeye 2 gündür başladım. Ama daha erken olabilir gibi geldi.

Büyük kızımın da o oyuncağa hiç mi hiç ilgisi yoktu. Ben gösterdikçe parçaları dişlemeyi yeğledi, kah kule yaptı, kah bardak olarak kullandı. Saldım gitti. Şuan 3,5 yaşında. Üç boyutlu düşünmeyi gerektiren puzzle'ları bile takır tukur yapıyor. Öyle çok da şey yapmamak lazım yani. Hepsinin ilgisi, becerisi farklı.

Maşallah yavrunuza.
Burnuna takıyor dişliyor ayak parmagına takıyor. Benimkilere takıyor. Üstt üste koyup deviriyor. Yapmamak için herşwyi yapıyor.

Aynen katiliyorum 2yasina girsin bak nasi yapiyo takir takir benim cocuklarin da biri erkenden yapmaya basladi digeri 2 yasina gircek simdi ilgisini cekti daha 1 aydir filan yeni basladi hic de kafama takmadim boyle rahat ol canim bu kadar irdelersen biseyleri herseyleri dert olur kendine edersin

Bizde bunun sehpası var. Bende senin gibi gısterıyordum o bir iki deneyip veya yarım ay seklini sonra kapağını acıp ıcıne atıyordu. Sevmiyor bu oyunu sanırım ugrasmak ıstemıyor hala bir iki deniyor sonra kapatgı acıp yallah ıcıne yolluyor ve alkıs yapıyor ve oldu diyor 21 aylık

Sakin olun her çocugun gelişimi farklıdır.
Zeka göstergesi asla değildir.
İlgi alanı farklıdır.
Benimki 13aylıkken yapmaya başlamıştı.
Asla çocugum çok zeki demedim.
Okula başlayınca görcez zeki mi değil mi.
Kardeşimin çocugu 13aylık şuan , değil şekilleri yerlerine sokmak, doğru düzgün oturamıyo bile,alkış bile yapamıyo.
Ama asla onun zeka geriliği oldugunuda düşünmedik.bi bakarız yeğenim benimkini geçer gider.sabredin biraz.

Bana normal geldi
12 aydan sonra oynayabilir yazısı; 12 ayu dolduran her çocuğun bunu yapabileceği anlamına gelmez.

Ve eğitim fakültelerinde kafamıza vura vura ögrettikleri bir söz:

Gelisimde bireysel farklılıklar vardır

Dediğiniz oyuncak bul tak sanırım, benim kızımda onu hiç sevmiyordu zorla önüne koyardım içine asla atmazeı bulup, hayıflanırdım bende yapamıyor mu acaba diye 2 yaşına kadar elini bile sürmedi o oyuncağa sonra sanki daha önce hepsinin yerini biliyormuş gibi çatır çatır takıyordu her deliğe, üzülmeyin sevmemiştir, bir de sabırsız mizaçlı bir bebekse bir kaç kere tekrar etmek hoşuna gitmeyebilir

18.ayda tam olarak yapabiliyorlar
12 ay yaziyor diye sihirli bir degnekle bir gece kalkip hepsini yerli yerine yerlestirmiyolar
12 aydan sonra sekilleri neden sonuc iliskilerini kavramaya basladiktan sonra yapiyolar

Bahsettiginiz oyuncaklari 1 yas civari yada 15 aylikken almistik emin degilim. Ama 21 aylik olana kadar asla yapmadı. Firlatip atti kizim. Kule bardak, bultak, yapbozlar

Arkadasim kafana taktigin seye bak:) oyuncaklari yapanlar uzerine de o yazilari yazanlar 12+ derken aslinda 12 yas ustu icin uygun degildir anlaminda yaziyor. 12 aydan itibaren yapabilir degil yani.... bak oglum 23 aylik oldu hala bultaklari bazen duzgun yerlestiremeyip sinirlenip firlatiyor. Onun gibi daha nice oyuncak....

Zekasiyla ilgili seni dusunduren baska birsey yoksa soylediklerini (basit cumle ve talimatlari) anliyorsa kendini bosuna strese sokma.

Her cocugun ilgi alani farkli oluyor. Gelisim basamaklari o oyuncaklarin uzerinde yazan aylara gore belirlenmiyor asla.

benimde oğlum 15 aylık. aynı anlattığınız şeyleri yaşıyoruz. aynı şüphelere bende düşmüştüm. bir sürü zeka oyunu aldık ahşap puzzle, iç içe geçen kovalar, büyükten küçüğe halkalar, farklı boyut ve şekillerde bul-taklar ama yok malesef. gösteriyorum bir iki deniyor olmayınca fırlatıp atıyor tekrar göstermeye çalışıyorum ama bu sefer hiç denemeden fırlatıp atıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…