- 3 Haziran 2018
- 905
- 927
- 23
- Konu Sahibi sedeflidondurma
-
Tesekkürler verdiğiniz bilgiler için. Söylediğiniz oyuncakları görmüştüm. Çubuga büyükten küçüğe halka geçirme var. Ama saklıyorum koşarken üstüne düşer diye sivri bir çubuk sonuçta. Plastik olanlarıma bakayım. Alıncaya kadar bardakları iç içe geçirmeyi oynasak o da aynısımıdır sizce?Ben de bebeğim 9 aylıkken zeka geliştirici oyun istemiştim, dediğiniz şekilleri önermişti ama yanına ekledi, 2 yaşından önce yapmaz sıkılır diye.
Ben dubalara halka geçen oyunu ve küpler almıştım.
Zeka göstergesi olarak 1 yaşında iki küpü üst üste konması bekleniyor, bu artıyor falan.
Küpler yerine iç içe geçmeli bardak, konikler de var. Büyükten küçüle dizilmesi önemli olan.
Lego alabilirsiniz, yine parçaları birleştirmeye çalışırken zekasını zorlamak iyi bir seçenek.
Başka bir sey yok beni şüpheye sokacak. Hatta gayet zeki oldugunu düşünüyorum ama bu oyuncagı yapamayınca acaba yanşış mı düşünüyorum. Düşündüğüm kadar zeki bir çocuk değil mi acaba diye düşündüm acıkcası. Tabiki zeka herşey değil. Bunu da belirteyimKonusunda uzman bi doktora danışın. Ama bence tek başına bu bir kıstas değildir. Başka şeylerde var mı zeka ile ilgili şüphelenmenize neden olan?
Aynısı değil elbette ama neden olmasın ki?Tesekkürler verdiğiniz bilgiler için. Söylediğiniz oyuncakları görmüştüm. Çubuga büyükten küçüğe halka geçirme var. Ama saklıyorum koşarken üstüne düşer diye sivri bir çubuk sonuçta. Plastik olanlarıma bakayım. Alıncaya kadar bardakları iç içe geçirmeyi oynasak o da aynısımıdır sizce?
Bunu yapan çocuk ne kadarlık. Ben de küçük renkli topları renklerine göre ayrı gruplamayı göstermeye 2 gündür başladım. Ama daha erken olabilir gibi geldi.Aynısı değil elbette ama neden olmasın ki?
Hepsinin ayrı bir yararı var.
Benim aldığım konik şeklinde bir plastik ve sivri alanı yoktu, büyükten küçüğe geçirmenin.
Mesela bir arkadaşım ikeadan renk bardak çatal kaşık aldı çocuğuna.
Ve oyun olarak hepsini renklerine göre ayırıyorlardı, hem dil becerisini geliştirdi, hem nesne öğrendi hem de renkleri.
Evdeki her tehlikeli olmayan metaryel kullanılabilir.
Aynı durumdaymışız bizimki de 3 yaşını az gecince ogrendi. Onu da cok takmıştımAynen öyle, sıralı çıkamıyor ve tutunuyor.
Bizler gibi bir ayağı tek basamakta, öbürü yukarısında değil.
Maşallah yavrunuza.Büyük kızımın da o oyuncağa hiç mi hiç ilgisi yoktu. Ben gösterdikçe parçaları dişlemeyi yeğledi, kah kule yaptı, kah bardak olarak kullandı. Saldım gitti. Şuan 3,5 yaşında. Üç boyutlu düşünmeyi gerektiren puzzle'ları bile takır tukur yapıyor. Öyle çok da şey yapmamak lazım yani. Hepsinin ilgisi, becerisi farklı.
Konuşma zeka belirtisi değil. Hiç sıkmayın canınızı. Sağlıkla büyüsün minnoşlarımızAynı durumdaymışız bizimki de 3 yaşını az gecince ogrendi. Onu da cok takmıştım
Amin inşaallah neler neler dusundum uykusuz geceler vs.. inşaallah saglikla buyuturuz :)Konuşma zeka belirtisi değil. Hiç sıkmayın canınızı. Sağlıkla büyüsün minnoşlarımız
Aynen katiliyorum 2yasina girsin bak nasi yapiyo takir takir benim cocuklarin da biri erkenden yapmaya basladi digeri 2 yasina gircek simdi ilgisini cekti daha 1 aydir filan yeni basladi hic de kafama takmadim boyle rahat ol canim bu kadar irdelersen biseyleri herseyleri dert olur kendine edersin12 ay ve üzeri demek, 12 aydan itibaren yapabilirler anlamına gelmiyor bence. İçerdiği parçalar bakımından 12 ay üzerine uygun anlaminda. Yani aşırı küçük parcalar içermez anlamında. Mesela çoğu oyuncakta 3yas üstü yazar. Bunlar ufak parçalı oyuncaklardir. Bazısı 10 yaşındaki çocuk için mesela ama yine de 3yas üstü yazar. Sebebi içerdiği parçalar yani.
Bu da dert mi demeyin emi hatunlar. Şimdi benim bir kızım var 17 aylık olacak. Şekilleri (kare yuvarlak üçgen çiçek) bir koyanın içine uygun delikten atmak için bir oyuncak var ya hepiniz bilirsiniz fikrimce. Üzerinde 12yaş ve üstü yazıyor.
İşte derdim tam olarak benim kızım bu oyuncaktaki şekilleri hala doğru delikten aşağı atamıyor. 5 delik var. Bazıları gibi çok da değil sadece üstte 5 deliği olan bir oyuncak. Sıkılıyor yaparken. Buraya diye gösteriyorum birkaç denemeden sonra sıkılıyor şekilleri başka türlü oynamayı da göstermiştim. Ayakparmaklarına takıyor. Üst üste koyup deviriyoruz. Ya da havaya atıp gülüyor.
Sadece bu oyuncagı bırakıp biraz alıştırma yapıp birkaç gün daha iyiye gitti ama hala yapamıyor. Sadece yuvarlağı doğru yere atıyor geri kalanlar kara borsa hemwn sıkılıp farklı şekillerde oynamaya başlıyor.
Bu zekanın göstergesi değildir dimi. Size de sormak istiyorum 12 artı yazması kafamı karıstırıyor. Yapamaması çok mu problem sizce?.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?