- 1 Eylül 2016
- 372
- 410
- 23
- Konu Sahibi Yorgunumzira
-
Pardon da ben bugune kadar kizimin bir asisini ihmal etmedim. Ne bu asabiyet ? Evet arkadasimda dahil birsuru insan boyle dusunuyor. Gerekli aciklamalar yapiyor. Ve bir anne olarak ihtimali dahi olabilir diye buraya konu aciyorum. Derdimi paylasiyorum. Daha farkli insanlardan gorus almak istiyorum. Ozellikle kkk asisi yani 1 yas asisi riskli denilince tereddutlerim oldu. Ne bu insan dover gibi konusma uslubu ? Hayir yani anlamadim . Bugune kadar bende sizin gibi dusunerek hepsini yaptirdim zaten. 1 yas asisi icin bunlari duydum dogrulugu nedir olcup bicmek icin Konuyu actim Okadar. Anlatabiliyormuyum ?Evet var. Cehalet var sacmalik var gereksiz bir konu acma var var da var.
Arkadasin saglikci mi? At kafasi var asilarin icinde yaptirmayin sakin.
Yazik cocuklara...
Avruoada asi olmayan cocuklari krese almamk icin uygulamalar var. Abd ye gitmek istesen senden asi karneni istiyorlar. Hala gelmis asi vurdurayim mi? Vurdurma kardesim vurdurma. Bir tane medya profu cikmis kendi reklamini yapiyor. Halk da yiyor
Goc yolu uzerinde bir ulkedeyiz. Binbir turlu hastalik var sinirlarimizda. Daha dun arkadasimin kizi rotadan hastaneye yatti pazartesiye kadar belki daha fazla yatacak. Menenjit vakasi artti adam gelmis arkadasim asinin icinde sinek bacagi var yaptirayim ki diyor. Otizm nedir bilgin var mi?
Amannn ister yaptir ister yaptirma ama lutfen asisiz cocuklari asililarla biraraya getirmeyin.
Bu ulke ne badireler atlatti da su canan karatay reklamcisini atlatamadi.
Makaleler icin cok tesekkurler, ilk makaleyi okudum, asilarin ASD ile ilgisi yoktur diyor evet, acaba ASD otizmin bi turu mu yoksa genel adi mi ki?
Ben ogluma Rota virusu dahil butun asilarini yaptirdim. Ebeveyn olarak onlari korumakla sorumluyuz.
D vitamini ne kadar onemliymis gercekten, Omega 3 ve Folic asidin baglantisi yok ama D vitaminin varmis.
Yalniz artik 30 yasimi gectigim icin yas faktorunun yuksek olmasi (bu makaleye gore) korkuttu beni. Tam da 2nci bebisi istemeye baslamisken.
(Current evidence suggests that several environmental factors including vaccination, maternal smoking, thimerosal exposure, and most likely assisted reproductive technologies are unrelated to risk of ASD. On the contrary, advanced parental age is associated with higher risk of ASD.)
Aaa saglik bakanligindan degilse makaleler inanmamautism spectrum disorder (ASD) diye geçiyor hastalık. Spektrum çünkü hastalık geniş bir skalada gözüküyor, bazıları daha ağırken bazıları daha hafif oluyor. Alanım değil otizm ama okuduğum kadarıyla nedeni bilinmiyor o yüzden ortada böyle saçma bir " o mu sebep oldu, bumu sebep oldu " tarzı bir tartışma dönüyor. Anne yasşı vs gibi etkenler bazı yayınlarda var ams oranı nedir, neden sonuç mu o da bilinmiyor. Sadece bazı yas grubu sonrası gebeliğinde daha fazla gözüküyor gibi. Ama dediğim gibi ben yayınlan etkisine, atıf sayısına ve de denek grupların, yöntemlere falan bakmadım. Bulunan etkiler bile genelde düşük oranlı bu arada , önerilen tek şey daha fazla çalışma yapılması gerektiği çünkü sonuca varmak için elde yeterince veri olmadığı yönünde.
Kaygı duymayın belli yaş öncesi risk ile belli yaş sonrası risk arasında çok fark olduğunu sanmıyorum.
Çok geçmiş olsun , arkadaşımın kızı rota virüsünden 13 gün komada yattı , karaciğeri ve böbreği neredeyse kaybediyorlardı, yaklaşık 2,5 sene tedavi gördü yeni yeni toparlıyor yavrucak... Rota çok tehlikeli , ben de oğluma rota yaptırmamıştım , çok şükür virüste kapmadık ama yaptırmak lazım...Arkadaşınız kim ki?
Aşılar hakkında bilimsel araştırma mi yapmış..
Sosyal medyada bir grup oluşmuş resmen ben çocuğuma aşı yaptırmam sağlıksız grubu
İşte böyle kulaktan dolma bilgilerle karşımıza çıkıyor bazıları soruyor bazıları ise kendi bile emin olmadığı sağdan soldan duyduğu bilgilerle ikna etme çabalarına girisiyor
Kızım şu an 3 yaşında tüm aşılarını eksiksiz yaptırdım hiç bir sıkıntı olmadı
Rota virüsü hariç
Ne pişmanım kızım rota virüsüne yakalandı günlerce helak oldu keşke yaptirsaydim diye pişman oldum
İkinci bebeğimin de tüm aşılarını yaptıracam rota virüsü de dahil.....
ASD tam açılımı Atriyal Septal Defect = Kalpte ki delik temiz kan taşıyan damarlarda ki ... 1999 yılında kendi teşhis ve tanısını koyduğum hastalık... Devlet hastanesi doktoru hastalık hastasısın dedi... Ünlü kalp hastanesi doktoru ısrarla renkli dopler isteğime güldü.... Paran çoksa çektir dedi... Çektirdim... Prof.u çağırdı bana 2 ay ömür biçti prof 6 ay sonraya anjiyo randevusu verdi , havuza sıraya gireceksin 2 seneye sıra gelir dedi dalga geçer gibi... Şansıma Türkiye nin en iyi özel hastanelerinden birinde iyi bir kalp cerrahı tanıdığı olan bir arkadaşım beni ona götürdü. Adam SGK ya acil yazısı yazdı ve 3 gün sonra ben ameliyat oldum :)Makaleler icin cok tesekkurler, ilk makaleyi okudum, asilarin ASD ile ilgisi yoktur diyor evet, acaba ASD otizmin bi turu mu yoksa genel adi mi ki?
Ben ogluma Rota virusu dahil butun asilarini yaptirdim. Ebeveyn olarak onlari korumakla sorumluyuz.
D vitamini ne kadar onemliymis gercekten, Omega 3 ve Folic asidin baglantisi yok ama D vitaminin varmis.
Yalniz artik 30 yasimi gectigim icin yas faktorunun yuksek olmasi (bu makaleye gore) korkuttu beni. Tam da 2nci bebisi istemeye baslamisken.
(Current evidence suggests that several environmental factors including vaccination, maternal smoking, thimerosal exposure, and most likely assisted reproductive technologies are unrelated to risk of ASD. On the contrary, advanced parental age is associated with higher risk of ASD.)
Cok degisik bir algılama sistemin var saglik bakanligina guvenmeyen de sensin madem guveniyosun neden onlarin onerdikleri asilari yaptirmiyosun
Senin saglik bakanligina verdigin dilekce siradan bir memurun eline gidiyor o konuda arastirma yapan bir doktora ya da unlu prof a degil bu memur isletmeci olabilir maliye mezunu lise mezunu vs bu adam nerden bulacak sana makaleyi ki bu makaleleri yayinlayan dergileri barindiran web tabanlarina ulasim ucretlidir universiteler kendileri uyelik satin alir ve tarama yapmak uygun makaleyi bulmak vs belli bir bilgi duzeyi gerektirir o konuda.
Anla diye degil de senin kafanda kurdugun kadar tekduze degil dunya en azindan onu farket diye
Canım benim sağlık bakanlığı çok güvenilir bir kurum değil. Benim referansım aşıdan sonra hayatları çalınan çocuklar. Hikaye değil bunlar azıcık araştırın göreceksiniz.
Sağlık bakanlığını ve doktorlarımızı bu kadar hafife alıyorsanız hastalandığınızda doktora gitmeyin bir zahmet.
Aynı şekilde bu kadın kolay doğum yapmak için en uygun yerlerimize bal surmemiz gerektiğini de yazmış bı yazısında
Bebek çıkarken ağzı tatlansın diye herhalde
Bilimsel makale isteyip aşının otizme yol açtığına dair sağlık bakanlığının kabul ettiği yazıyı paylaştığımda bu bilimsel makale değil diyen sizlerdiniz. Bunun üzerine ayrıntılı araştırmayı kurumdan talep etmenizi önerdim ki yapılabilecek en mantıklı şey buydu. Ayrıca aşılara güvenen sizsiniz e sağlık bakanlığı da bir yandan aşıyı destekliyor. Yani hem kuruma güvenmeyip hem de yapılmasını salık verdiği aşılara güvenmek çok daha büyük bir çelişki. Sen ne ara benim kafamın içini gördün de böyle hadsiz yorum yapıyorsun? Cehalet böyle bir şey işte.
Bu arada arkadaşlar otizm spektrum hastalığı kompleks bir hastalık, genetik ve çevresel faktörler beraber etkili, aşı yaptırdım otizm oldu çocuğum diye bir durum olamaz demek ki babasından veya sizden genetik faktörü almış aynı mantıkla hiç çocuk sahibi olmasaydınız o zaman. Ve otizm spektrumu diye geçiyor yani farklı seviyeleri var. Düzgün bir eğitim ile normale yakın bir hayat sürebilen bireyler. Aşısı olmayan bir çocuğun geçireceği hastalıklarda ise direkt fiziksel çöküntü ve ölüm riski var. Hadi en kötü senaryoyu düşünelim, binbir emekle büyüttüğünüz çocukların kendi dik kafalılığınız yüzünden ölmesini mi yoksa eğitimle normale yakın bir hayat sürmesini mi tercih edersiniz?
Canım benim sağlık bakanlığı çok güvenilir bir kurum değil. Benim referansım aşıdan sonra hayatları çalınan çocuklar. Hikaye değil bunlar azıcık araştırın göreceksiniz.
ASD yi duyunca aklıma kendi kalbimde ki delik geldi sadece :) Otizm kısmını da bugün öğrendim :)Bu arada arkadaşlar otizm spektrum hastalığı kompleks bir hastalık, genetik ve çevresel faktörler beraber etkili, aşı yaptırdım otizm oldu çocuğum diye bir durum olamaz demek ki babasından veya sizden genetik faktörü almış aynı mantıkla hiç çocuk sahibi olmasaydınız o zaman. Ve otizm spektrumu diye geçiyor yani farklı seviyeleri var. Düzgün bir eğitim ile normale yakın bir hayat sürebilen bireyler. Aşısı olmayan bir çocuğun geçireceği hastalıklarda ise direkt fiziksel çöküntü ve ölüm riski var. Hadi en kötü senaryoyu düşünelim, binbir emekle büyüttüğünüz çocukların kendi dik kafalılığınız yüzünden ölmesini mi yoksa eğitimle normale yakın bir hayat sürmesini mi tercih edersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?