Konu önemli hanimlar

Bir türlü anlamadınız:)

Sağlık bakanlığına benim zaten güvenim yok. Sunduğum bilgilere inanmayan ve bilimsel makale isteyen arkadaşlara sağlik bakanlığı bizzat aşı destekçisi olmasına rağmen aşı ile otizm arasındaki bağlantıyı kabul ettiği için kaynak olarak faydalanabileceklerini söyledim. Sonuçta sunduğum bilgiyi kabuk etmiyorlardı. Napayım size oxford belegelerini mi dökeyim:))

Hem sağlık.b. gibi aşı savunacaksın hem güvenmeyeceksin burada çelişki size ait o zaman gitmeyin dr.a diyorum anladinız inşallah:)

Yillardir cozemedim bu isi.. butun cocuklarimda tereddut ederek yaptirdim.. hala kafa karisik.. ama sunu dusunuyorum cunku sordum doktora.. farmasi denen sey cok buyuk bi pazar ve bundan karli cikan hep aga babalar. Cocuga asi yaptirsakta kazanan onlar, yaptirmayip hastalandiklari zmn kullanacaklari ikaclardanda kar yapacaklar.

Kanserin bazi turlerinin bile tedavisini bulan bilim insanlari oluyor ama kimse ortada yok... neden destek verilmiyo sizce? Cunku kemoterapiler kullanilan ilaclar igneler bunlar buyuk getiri. Ayni cikarilan savaslar ve sonradan edilen ilac yardimlari gibi..savasi cikaranda ilaci cikaranda ayni kisiler.

Neyse herseye ragmen asilarimiz tamam.. herhangi basit bi hastaligi cok agir gecirmesini istemem cocugumun..sirf bu yuzden yaptrdim ztn

Arkadaslar ben alacagim bilgiyi aldim. Bugune kadar kizimin butun asilarini eksiksiz yaptirdim. Asi yaptiran arkadaslar gibi dusundugumu anladim. Cunku yaptirmayan arkadaslarin , varsayimlarla konustugu fikrine vardim. Ben bu onemli karari riske atamam. Asi yaptirmak , yaptirmamaktan daha mantikli geldi. Arkadasimin da baskalarindan etkilenip yaptirmadigini dusunuyorum. Cunku mantikli dusununce bende bircogunuza hak verdigimi anladim.
1 yas asisinida , butun asilarinida yaptirmak istiyorum insallah. Herkeze guzel yorumlari icin tesekkur ederim. Konuyu kapatabilirmisiniz Mune hanim :)

Anam dogurmadan once bu bilgi nerdeydi:)) uygulardik icabinda :)))

Amerika. Teşekkür ederim :)
Söz konusu çocuklar olunca ben çok hassasım. Kendi çocuğum zarar görmesin diye (?) aşı yaptırmıyorum ancak parkta oynadığı çocuğa, okuldaki arkadaşlarına karşı risk faktörü oluşturmasını kabul ediyorum. İnanılmaz bencilce. İnsanız, sosyal varlıklarız, çevremize karşı da sorumluluklarımız var. Aşı yaptırmamak gibi bir sorumsuzluğu benim aklım almıyor özellikle kontrolsüz göç alan bir ülkede yaşıyorken.

Dip not: Aşı ve otizm savını ortaya atan Amerika benim doktora için okul kaydımı alırken benden aşı kartımı istedi. Aksi takdirde bağışıklığım olduğunu ispatlamazsam kaydım alınmayacaktı. Bu da bizzat yaşadığım tecrübem :))) Bizdekiler de hala spekülasyonlar üzerinden aşı yaptırmasın çocuklara, ne diyeyim.

Arkadasim sen iyilikle dusunuyorsun belki ama cok yanlis yapiyorsun. O kadar hatali seyler yaziyorsun ki hangisine cevap verecegimi sasirdim. Asidan girdin kanserden ciktin, yaslilar dedin, vs o kadar yanlis biliyorsun ki.
Ben mikrobiyoloji doktorasi yaptim ulkenin en iyi universitesinde, ustune dunyanin en iyi universitelerinden birinde doktora sonrasi arastirma yaptim. Ne dedigimi biliyorum yani. Bilimsel okuryazarligim da var. Niye soyluyorum bunlari, herkese cahil demissin, arastir demissin de, senin o okuduklarin yazilarin hic bir bilimsel temeli yok bunu bilmelisin. Bilimde bir iki belki yuz hastanin tek tek basina gelen olaylar bir neden sonuc iliskisi olusturmak zorunda degildir. Sen malesef okuduklarini anlamamissin.
Senin o dedigin otizme yol acan asi dedigin sey ilk ve son kez on kusur yil once yayinlandi, ve o makaleyi yazan yazar makaleyi geri cekti, cunku asilarin otizme yol actigini ispatlayamadi. Yayinin geri cekilmesi bir bilimadami icin cok rezil bir durumdur onu da soyleyeyim.
ABD de cok guclu bir asi karsiti lobi var, malesef bunlar sapla samani karistiriyorlar. Lutfen bu tur iddialarda bulunmadan once konunun uzmani degilseniz susun.
Asilarin elbette riskleri vardir, kullandiginiz agri kesicilerin bile vardir riski. Suyu bile fazla icseniz zarar verir, soka sokar vucudu, su zehirli mi simdi?
Bu tr iddialar toplum sagligini, cocuklarimizin sagligini riske atiyor, ve malesef bir de kalkip saglik calisaniyim diye kredibiliteniz varmis gibi yaziyorsunuz, uzuldum sizin gibi saglik calisanlarinin varligina, demek ki egitimde iyice geri kalmisiz.
Suru bagisikligi diye birsey vardir, eger bi toplumda 100 cocuktan 95i asiliysa, geri kalan 5 kisiden misal biri 3 aylik bebek olsun, bu bebek kizamiktan korunmus olur, cunku hastalik yayilacak ortam bulamaz. Siz kendi cocugunuzu koruyacagim diye ortada hic sucu gunahi olmayan ufacik bebekleri riske atiyorsunuz ve bunu bir marifet gibi burada yaziyorsunuz. Bunlarin gunahi sizin boynunuza ben soyleyeyim. Ben bu cahillik iyice artmadan saglik bakanliginin bu ise el atmasini istiyorum, asisiz cocuklar kreslere ve okullara alinmamali. Hastalik rezervuari gorevi goruyorlar cunku.
Son olarak 3 cocugum var ve hepsine de yaptirdim asilarini. Yuzbinde bir risk var diye olumcul hastaliklarin kucagina aramam cocuklarimi.

Tebrikler öncelikle:) Amerika atmıyor ortaya , oradaki dindar bazı gruplar ve bazı " doğal olan herşey çok güzel" diyenlerin başının altında çıkıyor hep bunlar. Gelince görürsün zaten :)

Çocuklarına aşı yaptırmamayı göze alanlar çocukları ciddi hastalıklara tutulursa ki Allah korusun bunun sebebinin kendilerinin olduğunu bilerek bir ömür yaşamayı göze alsınlar.. Kaldı ki ben oğluma aşı yaptırdığım halde (özel-devlet) kızıl hastalığı geçirdi ama çok hafif geçirdi.. Ne ateş ne bir şey .. Sadece ciltte döküntü o kadar... Ya daha ağır geçseydi... Bir sürü çocuk hastalığı var... Çocuk felci, menenjit, kabakulak, .. Riske atamam..

Tebrikler öncelikle:) Amerika atmıyor ortaya , oradaki dindar gruplar ve bazı " doğal olan herşey çok güzel" dilerim başının altında çıkıyor hep bunlar. Gelince görürsün zaten :)

Lisansta iki yaz üst üste Amishlerin yoğun olarak yaşadığı bir eyalette staj yapmıştım. Az çok bilgim var ama inanmak istemiyorum hala :)

Hinzir dnası mı??arkadaşınız hangi bilimsel makalelerden yola çıkarak böyle bi çıkarımda bulunmuş acaba merak ettim

Y Yorgunumzira arkadasinizin meslegi nedir acaba! Bu konuda bildiği şeyler mış ve miş lerden öte ise bizide aydınlatsın bilelim yani
Ayrıca çoçuklarınıza aşı yaptırın arkadaşlar. Ben dünyanın en iyi ülkelerinden birinde yaşıyorum. Aşı takvimimiz hemen hemen Türkiye ile aynı.

Tek kişi olarak siz anlamiyorsunuz burda biz çoğunluğu :)
Ya da size gore bukadar insan sizi anlamiyorsa burda yanlış kimde ?

Biz sağlık bakanlığına güvenmediğimizi söylemedik. Güvendiğimiz için aşı yaptırıyoruz zaten. Güvenmediğini söyleyen sizsiniz .

Sağlık bakanlığından bilgi alabilirsiniz diyen de sizsiniz . Hem guvenmeyip hem bilgi alın diyen. Bilgi istemek için mail attığımızda bize sağlık bakanı veya yetkili doktoru cevap yazmayacak oradaki memur yazacak bilgi böyle mi edinilir diyoruz birde sizi ciddiye alıp bilmeden yazan olacak komedi diyoruz

Bundan daha açıklayıcı anlatamazdik sanırım

Evet biz çoğunluk birtek sizi gerçekten anlamıyoruz anlayamıyoruz

Korkarım Antonie van Leeuwenhoek gelse yine cahil damgası yiyecek kacinilmaz son

Bilimsel makaleleri ilgili kurumdan dilekceyle aliyoruz diyerek arkasindan bizleri cahillikle itham etmesi uzerine cahil cesaretinin nelere kadir oldugunu gormus olduk bu cesaret bende olacak üf be

Korkarım Antonie van Leeuwenhoek gelse yine cahil damgası yiyecek kacinilmaz son
Birde ısrarla bize anlamiyorsunuz ! Bukez anlamışsınızdır inşallah demez mi
Doktorun teki dikkat çekmek için bizler çekirge den olustuk dese inanmali miyiz anlayamadım ne degisik

O eski toprak dediğimiz sapasağlam yaşlılarımızın hiçbiri aşılı değil buna karşılık günümüzde ölümcül hastalıklarla boğuşan binlerce bebek var. Sence neden?

O insanlar doğal seleksiyona emanet bu günlere geldikleri için olabilir mi acaba?

Eski topraklara bi sorun bakalım kaç kardeşleri daha çocukluk yaşına bile ulaşamadan menenjit, çocuk felci, çiçek gibi hastalıklardan bebeklikte vefat etmiş, anneleri kaç düşük yapmış.

Ya da eski topraklar nelerle beslenmiş, ilk baz istasyonunu kaç yaşında görmüşler radyasyonla araları nasılmış, hava kirliliğiyle ne zaman tanışmışlar, fiziksel aktiviteleri ne durumdaymış bi sorun.

Sanki onlarla aramızdaki tek fark aşı yaptırmış ya da yaptırmamıs olmak gibi yanıltıcı beyanlarda bulunmayın.

Yanlış anlamayın, aşının yan etkileri ve içerikleri üzerine son derece saygın tartışmalar var. Ki dikkatinizi çekerim bunlar aşının gerekliliği üzerine değil, aşının gelistirilmesi, yan etkilerinin azaltılması, insanların aşının kâr zarar dengesi noktasında bilinçlenmesi üzerine tartışmalar. Bu şekilde verilen her örnek de değerlendirilmeye değer.

Ama konu "Benim dedem aşı olmamış ve 90 yaşında, demek ki aşıya gerek yok" seviyesine de düsürülmemeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…