Kesinlikle öyle olur.her gördüğü insana ağlar.beni de yıpratır durur.ben de o kadar yoruldum ki bazen aşırı tepkiler vere biliyorum kendime engel olamıyorum.Bak tam dediğim gibi işte yalnız kalma korkusu bunlar hep. Ama bu kadar taviz seni de kendinden eder. Muhtemelen aramasan da cümle aleme duyurur. O yüzden kademeli uzaklaş.
Ne iyiligi oldu size mesela? Yaptigi bir kap yemegi saymam kocasi icin yapmistir zaten.Ben de bazen diyorum keşke onun da çocuğu olsaydı diye.sevmiyorum diyemem bazen ona da üzülüyorum.iyilikleri de dokundu elbette.o yüzden sırtımı dönemem ama yıpratıyor ben buna dur demek istiyorum.
O mesafeyi koymama bile izin vermiyor ki.gitmesen arar niyr gelmiyorsun der.her an gelemem ya derim yabancı yer mi sanki babanın evi diyor.orda olduğum zaman eve gtmek isterim niye acele ediyorsun otursana der.bir gün aramasan ölsem haberin olmaz der.bunu da hep başkalarına gösterek yapar.öyle tahmin etmiştim bende. Çünkü
Hergün dayak , hergün şiddet , devamlı babaya karşı kötüleme vs yapmış biri olsaydı zaten otomatikman hayatınızdan çıkarırdınız.
İyi kötü 7 yaşınızdan beri size kol kanat germiş biri
Mesafeyi ayarlayın derim sadece
Hiç bu açıdan bakmamıştım ki.bilmiyorum.Ne iyiligi oldu size mesela? Yaptigi bir kap yemegi saymam kocasi icin yapmistir zaten.
ilgi istiyor işteO mesafeyi koymama bile izin vermiyor ki.gitmesen arar niyr gelmiyorsun der.her an gelemem ya derim yabancı yer mi sanki babanın evi diyor.orda olduğum zaman eve gtmek isterim niye acele ediyorsun otursana der.bir gün aramasan ölsem haberin olmaz der.bunu da hep başkalarına gösterek yapar.
Ya benim üvey babannemle ilgili konum var mutlaka bakın.benim anne ve babam 60 yaşına geldikleri halde onun elinden kurtulmadilar.oda hep kendini manipüle eder acındırır.acaba uveylere daha mı bir bağımlı kişilik oluşuyor.sizin konuyu okuyunca aklıma öyle geldi.Allah yardımcın olsun bu kolay birşey değil.Bırakmaya çalışıyorum ama o bırakmıyor ki,sürekli mağduru oynuyor.insanları manipule ediyor şu an bile psikolojik baskı uyguluyor.
Bir kap yemek, makinaya atilan camasir iyilik degil. Yapmasa da olurdu. Aciyip 2oksuzun basini mi oksamis sanki siddet uygulamis. Terbiyesiz moruk.Hiç bu açıdan bakmamıştım ki.bilmiyorum.
Çok teşekkür ederim gerçekten yaşayan bilir.ne yaranamassın ne de seni bırakmazYa benim üvey babannemle ilgili konum var mutlaka bakın.benim anne ve babam 60 yaşına geldikleri halde onun elinden kurtulmadilar.oda hep kendini manipüle eder acındırır.acaba uveylere daha mı bir bağımlı kişilik oluşuyor.sizin konuyu okuyunca aklıma öyle geldi.Allah yardımcın olsun bu kolay birşey değil.
Kendi çocuğu yok.62 yaşında.Bide kaç yaşında bu üvey anne ? Kendi çocuğu olmadımı?
Ben de taviz veriyorum sanırım o yüzden üzerime geliyor.hayır da diyemiyorum bazen.bazen de üzülüyorum yalnız olmasına işte sonra da delirmeme az kalıyor.Valla ne hali varsa görsün. Yaşlı da bir yere kadar. Bakıma muhtaçsa tutsun kendine bir hemşire, bakıcı, yatılı bir yardımcı. Benim eşim kayınvalidem kendini manipüle ediyor diye bıçak gibi kesip attı. Ben 38 yaşında zar zor evlilik yaptım, kendi mutlu olamadı benim mutluluğuma mani olamaz dedi. Siz ona merhamet göstererek kendi öz ailenize harcamanız gereken zamanı, enerjiyi tüketiyorsunuz.
Hiç öyle düşünmüyor ama.ölene kadar babamı manipule etti.senin çocuklarını büyüttüm diye her istediğini yaptırdı.babam da çok taviz verdi.hep bizi susdurdu.Bir kap yemek, makinaya atilan camasir iyilik degil. Yapmasa da olurdu. Aciyip 2oksuzun basini mi oksamis sanki siddet uygulamis. Terbiyesiz moruk.
Siz taviz vermeyin artik. Gerekirse destek alin bir uzmandan. Rahat biraksin sizi, rahat biraktirin.Hiç öyle düşünmüyor ama.ölene kadar babamı manipule etti.senin çocuklarını büyüttüm diye her istediğini yaptırdı.babam da çok taviz verdi.hep bizi susdurdu.
Önerinizi dikkate alıcam teşekkür ederim.Siz taviz vermeyin artik. Gerekirse destek alin bir uzmandan. Rahat biraksin sizi, rahat biraktirin.
babam yuzunden dayandigim birine babam vefat ettikten sonra donup bakmam bileArkadaşlar merhaba.konu üvey annem biraz uzun ola bilir çünkü çok doluyum.annemi küçükken kayb ettim 5.5 yaşımda.1.5 sene sonra da babam evlendi.her şey o zaman başladı.hep psikolojik ve fiziksel şiddet gördük abimle.büyüdük kendi hayatımızı kurduk bazı şeyleri geride bırakmaya çalışıyoruz ama yok olmuyor.10 ay önce babamı kayb ettik.yalnız kaldığı için iyice bize sarmış durumda.abim başka ülkede ben onun yanındayım.sürekli ilgi bekliyor,ben onunla uğraşmaktan kendi çocuklarıma zaman ayıramıyorum.sürekli insanı manipule ediyor,mağduru oynuyor hep.evine misafir gelir beni arar,biraz tansiyonu yükselir beni arar,evinde tadilat yaptırır beni arar.sürekli buraya gel durumu var yani.o kadar şey yaparsın bi kere yapmassan senden kötüsü,hayırsızı yok.o kadar yoruldum ki.şu an bile onunla konuşuyorum telde.araya mesafe koymak mümkün değil.gitmessin arar gel der,işim var diyorum ne işin var diyor anlamıyor.eşime ağlar.kaç gündür evinde tadilat var o işine gitti ben uğradım yemek falan yaptım.dün akşam bu gün gelemeyeceğimi söyledim hemen mağdur rolüne geçti.eşim de yanındaydı ona oynuyor eve gelince eşim beni ikna etmeye çalışıyor.ne söylemişse artık eşim abin neden yardımcı olmuyor tadilat masraflarına diyor.oysa ki babamdan neredeyse 8 bin dolar kaldı.arabasını sattı onun parasını naptı bilmiyorum.ama millete borc bıraktı bana onu emekli maaşımla ödüyorum diyor.ben de arabasını sattın ya onunla öde madem borcu var dedim.o kadar şey var ki hangisini anlatsam bilmiyorum.ne yapacağımı da bilmiyorum.tükendim artık bu ne kadar devam edecek böyle.bana biraz akıl verin nolur.şimdiden teşekkürler.
tlf engelle gitsin armamış olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?