Konu üvey annem

Mesele üvey olması değil inan insanın öz annesi de aynı şeyi yapıyor yalnız değilsin bu konuda
Sen mesafeni koyacaksın kendi ailene odaklan eşinle de konuş bence ailemi manipüle etmesini istemiyorum aynısını kendi annem yapsa yine aynı tepkiyi verirdim beni çok yoruyor dee
Önemli olan senin ailenin hzurunu bozmaman onun yüzünden
Evet çok doğru meselenin üvey olmakla alakası olmadığını bliyorum.eşim de bu yaşına gelmiş yalnız mı bırakacaksın diyor.üstelik baban öldükten sonra ve inanın bu konuda çevremden o kadar baskı var ki.bilip bilmeden her kes konuşuyor.

Hayır iyileşemedim çocukluğumda aldığım yaralar hala duruyor.yenisi bile ekleniyor.😥

insanlar cocukluğunda icinde yara acan oz annelerine mesafe koyuyorlar silip atiyorlar. sizin icin uvey anneyi silip atmak daha kolay olmalı. esinize de anlatin herseyi kucukken yasadıklarınızı sizden o kadina merhamet beklemesin.

Hayır iyileşemedim çocukluğumda aldığım yaralar hala duruyor.yenisi bile ekleniyor.😥

Sen bana bak kardesim. Simdi sana söyle emegi var böyle emegi var diyenler olacak belki. Lakin bende zamaninda siddet gören biri olarak diyorum ki: Karsindaki zerre degismiyorsa ve ayni tavirlarina devam ediyorsa sen kendini korumak zorundasin! Cocukken bu imkanin yoktu ama simdi var. Tamamen kendi hayatina ailene ve cocuklarina odaklan. Gereken ayari ver ve mesafeyi koy! Bunun en cok icindeki dayak yiyen kiza boclusun!

İnanın anlayacak olsa anlatırım.anlatmaya çalıştım da brn daha lafımı bitirmeden konuyu tamamen başka yerlere çekiyor.onunla konuşarak anlaşamassın.ancak kavga ede bilirsin onu da ben yapmam.sırtını dönemiyorsun çünkü üzerimizde iyi kötü emeği var.23 yıllık bir geçmiş var.üvey olunca insan ilişkimi esip yoluma bakayım diyemiyor.evlerimiz çok yakın ve burası küçük yer nasıl görmezden geleyim.
O zaman yapacaginiz ; kendisi ne derse desin soylenir,nazlanir vs.. bunlari önceliklerinize göre siralayip onunla o sekilde ilgilenebilirsiniz.Once esiniz cocuklariniz ve siz.Sonra kendisi.Buna ragmen söylemeleri devam ettiginde umursamayip yine düzeninize göre davranmaniz olacak tavsiyem🤷‍♀
Ya ona kendinizi adayip ev cocuk unutup mutsuz olacaksiniz ya da verdigi bunca yil emegini göz onunde bulundurup ona yardim edeceksiniz fakat bu yardim ve destek sizin düzeninize binaen olacak.

Sen bana bak kardesim. Simdi sana söyle emegi var böyle emegi var diyenler olacak belki. Lakin bende zamaninda siddet gören biri olarak diyorum ki: Karsindaki zerre degismiyorsa ve ayni tavirlarina devam ediyorsa sen kendini korumak zorundasin! Cocukken bu imkanin yoktu ama simdi var. Tamamen kendi hayatina ailene ve cocuklarina odaklan. Gereken ayari ver ve mesafeyi koy! Bunun en cok icindeki dayak yiyen kiza boclusun!
Çok haklısınız.kendime bunu yapmamalıyım😥

O zaman yapacaginiz ; kendisi ne derse desin soylenir,nazlanir vs.. bunlari önceliklerinize göre siralayip onunla o sekilde ilgilenebilirsiniz.Once esiniz cocuklariniz ve siz.Sonra kendisi.Buna ragmen söylemeleri devam ettiginde umursamayip yine düzeninize göre davranmaniz olacak tavsiyem🤷‍♀
Ya ona kendinizi adayip ev cocuk unutup mutsuz olacaksiniz ya da verdigi bunca yil emegini göz onunde bulundurup ona yardim edeceksiniz fakat bu yardim ve destek sizin düzeninize binaen olacak.
Teşekkür ederim tavsiyeniz için.öyle yapıcam en azından bunu yapa bilirim.ama çok yorucu olcak biliyorum.😔

Ben okurken önce sizin sonra da o kadinin bir psikolojik surecten geçmesi gerektiğini düşündüm
Bir de neden esinizle paylasmiyorsunuz? Hem ulaşamayınca neden teyzeye kadar araniyor? Bu resmen taciz
Sizin işiniz olabilir, musait olmayabilirsiniz kendinize ait bir hayatınız var
Onunla.olan ilgilenme durumu siz kendi hayatınızı yasarken ayırdığınız küçük zaman dilimleriyle sınırlı olmali, hayatınızı ele gecirmemeli
Manipülasyon yapan biri olması sizin sınır koyamayacaginiz anlami taşımaz
Esinizle ve cevrenizle konusun hatta esinize soylemeniz bile yeterli o kendi ailesine ararsa acmayin der zaten
Lutfen merhametle kullanilma arasindaki farki ayirt edip öyle yaklasin gerekirse esinizin yaninda sinir krizi gecirin yeter artik dovdun eziyet ettin ben elimden geleni yapiyorum beğenmiyorsun bak basinin caresine diye sonra da esinizle paylasin yani ne bileyim aklima ilk bu geldi ya da esinizle bastan konusun

Ben okurken önce sizin sonra da o kadinin bir psikolojik surecten geçmesi gerektiğini düşündüm
Bir de neden esinizle paylasmiyorsunuz? Hem ulaşamayınca neden teyzeye kadar araniyor? Bu resmen taciz
Sizin işiniz olabilir, musait olmayabilirsiniz kendinize ait bir hayatınız var
Onunla.olan ilgilenme durumu siz kendi hayatınızı yasarken ayırdığınız küçük zaman dilimleriyle sınırlı olmali, hayatınızı ele gecirmemeli
Manipülasyon yapan biri olması sizin sınır koyamayacaginiz anlami taşımaz
Esinizle ve cevrenizle konusun hatta esinize soylemeniz bile yeterli o kendi ailesine ararsa acmayin der zaten
Lutfen merhametle kullanilma arasindaki farki ayirt edip öyle yaklasin gerekirse esinizin yaninda sinir krizi gecirin yeter artik dovdun eziyet ettin ben elimden geleni yapiyorum beğenmiyorsun bak basinin caresine diye sonra da esinizle paylasin yani ne bileyim aklima ilk bu geldi ya da esinizle bastan konusun
Kendimi o kadar tükenmiş hiss ediyorum ki.psikolojik desteğe ihtiyacım var biliyorum.bazı durumları değiştirmeye çalşıyorum.burada konuyu da bu yüzden açtım arada açıp okurum ne yapmam gerektiğini hatırlarım.objektif bakış açısına ihtayacım vardı teşekkür ederim.

Ay millet öz anasına bakmıyor ya. Sizinki kaldı ki şiddet göstermiş, annelikten bi haber bi tip. Söyleyin yüzüne aynen böyle aramasın sormasın. Her türlü arkanızdan konuşacak ve siz kötü olacaksınız değsin bari.

Kendimi o kadar tükenmiş hiss ediyorum ki.psikolojik desteğe ihtiyacım var biliyorum.bazı durumları değiştirmeye çalşıyorum.burada konuyu da bu yüzden açtım arada açıp okurum ne yapmam gerektiğini hatırlarım.objektif bakış açısına ihtayacım vardı teşekkür ederim.
Esinizle.konusun eger maddi durumunuz varsa psikolojik destek de alin yoksa devlet hastanesinde psikiyatriden randevu alin onlar yonlendirirler bir arkadasim öyle tedavi oluyordu iyi de geliyordu
Yani önce ben demelisiniz, önce ben sonra siralamaya göre es cocuk ve digerleri olmalı. Önceliğiniz kendi sagliginiz sonra cekirdek ailenizin durumu. Digerleri ki buna kayınvalide falan da dahil, evinizin dışında kalmali.

Esinizle.konusun eger maddi durumunuz varsa psikolojik destek de alin yoksa devlet hastanesinde psikiyatriden randevu alin onlar yonlendirirler bir arkadasim öyle tedavi oluyordu iyi de geliyordu
Yani önce ben demelisiniz, önce ben sonra siralamaya göre es cocuk ve digerleri olmalı. Önceliğiniz kendi sagliginiz sonra cekirdek ailenizin durumu. Digerleri ki buna kayınvalide falan da dahil, evinizin dışında kalmali.
Teşekkür ederim.Türkiye'de yaşamıyoruz.burda imkanlar da şu an için pandemiden dolayı kısıtlı.ileri ki zamanlarda yapa bilirim belki.ama o konuda kendimi geliştirmeye çalışıyorum kitaplar okuyup ve ya videolar izleyerek.hiç birzaman ben diyen bir insan olmadım o yüzden bu duruma geldim.

İnsan öz annesine ha diyince gidemiyor sürekli. Üveyi hor görmek için demiyorum asla. Çocuk doğurmadan yüreği çok güzel anneler babalar var. Bu kadının size hiç şefkati sevgisi olmamış. Babanızın hatrına katlanmışsınız, babanız yok ve artık katlanmak zorunda değilsiniz, mecbur da değilsiniz. Eşinizi bu konunun dışında tutun. El alem ne derse desin. Önce kendinizi ve çocuklarınızı düşünün.

Çok özür dilerim ama baban vefat etmiş, bu kadın artık senin icin hiç bir şey. Benim öz annem olsun,beni döven, söven insana merhamet edemem.
Çocukken tüm yaptıklarını yüzüne vur, onun kötü bir insan olduğunu, hakkını helal ettiğini ama seni bundan sonra aramamasini söyle ve hayatından çıkart bence.
6 yaşındaki çocuğu merhamet etmeden döven insana sen neden merhamet edesin ki??

Evet çok doğru meselenin üvey olmakla alakası olmadığını bliyorum.eşim de bu yaşına gelmiş yalnız mı bırakacaksın diyor.üstelik baban öldükten sonra ve inanın bu konuda çevremden o kadar baskı var ki.bilip bilmeden her kes konuşuyor.
O çevre konuşur durur. Konuşsunlar senin huzurundan daha mı önemli.tabi ki değil.
Bı de şöyle düşün belki cevredekileri de arayıp rahatsız ediyor sürekli onlar da sen ilgilen de bize kalmasın diye gözüne bakıyor olabilirler
Burda sadece senin eşine kendini anlatabilmen önemli.
Annen değil kardeşin olsa arkadaşın olsa yine aynı şeyi söylerim sana. Bu tip insanlar degismezler sen verdiğin sürece almak isterler senden
Gücünü toparlayıp mesafeni koymalısın
Mesela aradığında aç telefonu beş dk vaktim var şu işim var de
Eviyle ilgili bişey istediğinde ben sana telefonunu atıyorum ararsın de
Gibi gibi
Yöntemler bul araştır YouTube da videolar var bu tür ilişkileri yönetmekle ilgili izleyebilirsin

Acik acik okuz (basiniz sagolsun) öldu ortaklik bitti diyin ,seni gormek istemiyorum cocukkrn yedigim dayaklar aklimdan cikmiyor ,arama rahatsiz etme ,diyip kapatin engelleyin ,esinizede karismamAsini soyleyin

O çevre konuşur durur. Konuşsunlar senin huzurundan daha mı önemli.tabi ki değil.
Bı de şöyle düşün belki cevredekileri de arayıp rahatsız ediyor sürekli onlar da sen ilgilen de bize kalmasın diye gözüne bakıyor olabilirler
Burda sadece senin eşine kendini anlatabilmen önemli.
Annen değil kardeşin olsa arkadaşın olsa yine aynı şeyi söylerim sana. Bu tip insanlar degismezler sen verdiğin sürece almak isterler senden
Gücünü toparlayıp mesafeni koymalısın
Mesela aradığında aç telefonu beş dk vaktim var şu işim var de
Eviyle ilgili bişey istediğinde ben sana telefonunu atıyorum ararsın de
Gibi gibi
Yöntemler bul araştır YouTube da videolar var bu tür ilişkileri yönetmekle ilgili izleyebilirsin
Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için.söylediklerinizi uygulamaya gücüm yok sanırım haklısınız.

Arkadaşlar merhaba.konu üvey annem biraz uzun ola bilir çünkü çok doluyum.annemi küçükken kayb ettim 5.5 yaşımda.1.5 sene sonra da babam evlendi.her şey o zaman başladı.hep psikolojik ve fiziksel şiddet gördük abimle.büyüdük kendi hayatımızı kurduk bazı şeyleri geride bırakmaya çalışıyoruz ama yok olmuyor.10 ay önce babamı kayb ettik.yalnız kaldığı için iyice bize sarmış durumda.abim başka ülkede ben onun yanındayım.sürekli ilgi bekliyor,ben onunla uğraşmaktan kendi çocuklarıma zaman ayıramıyorum.sürekli insanı manipule ediyor,mağduru oynuyor hep.evine misafir gelir beni arar,biraz tansiyonu yükselir beni arar,evinde tadilat yaptırır beni arar.sürekli buraya gel durumu var yani.o kadar şey yaparsın bi kere yapmassan senden kötüsü,hayırsızı yok.o kadar yoruldum ki.şu an bile onunla konuşuyorum telde.araya mesafe koymak mümkün değil.gitmessin arar gel der,işim var diyorum ne işin var diyor anlamıyor.eşime ağlar.kaç gündür evinde tadilat var o işine gitti ben uğradım yemek falan yaptım.dün akşam bu gün gelemeyeceğimi söyledim hemen mağdur rolüne geçti.eşim de yanındaydı ona oynuyor eve gelince eşim beni ikna etmeye çalışıyor.ne söylemişse artık eşim abin neden yardımcı olmuyor tadilat masraflarına diyor.oysa ki babamdan neredeyse 8 bin dolar kaldı.arabasını sattı onun parasını naptı bilmiyorum.ama millete borc bıraktı bana onu emekli maaşımla ödüyorum diyor.ben de arabasını sattın ya onunla öde madem borcu var dedim.o kadar şey var ki hangisini anlatsam bilmiyorum.ne yapacağımı da bilmiyorum.tükendim artık bu ne kadar devam edecek böyle.bana biraz akıl verin nolur.şimdiden teşekkürler.
Çok iyi niyetli bir insansınız belli ki. Annesini kaybetmiş 2 küçük çocuk için merhamet göstermemiş birisi için hala yardımcı olmaya çalışıyorsunuz. Tamamen koparmak istemiyorsanız da mesafe koymayı deneyebilirsiniz.

Çok iyi niyetli bir insansınız belli ki. Annesini kaybetmiş 2 küçük çocuk için merhamet göstermemiş birisi için hala yardımcı olmaya çalışıyorsunuz. Tamamen koparmak istemiyorsanız da mesafe koymayı deneyebilirsiniz.
İnanın deniyorum mesafe koymayı ama o kadar laftan anlamaz bir insan ki hayırdan anlamıyor.istediğini yaptırana kadar israr ediyor.insan anlar uzak durur deyil mi ama yok o insan anlamıyor.

Back
X