Konu yaşli annem

ayni yasamak degil ama herhalde gezmek istiyormus annesi. diger ablalar pek orali degilmis, konu sahibinin kocasida bu yuzden istemiyormus pek. hani neden sadece sen ilgilenceksin gibisinden.
Ah guzel kardesim. Ben mi ince dusunceliyim bilmiyorum. 2 kardesiz. Yarin bir gun annem yahut babam tek kalsa ve kardesim bu sorumlulugu benimle paylasmak istemese (!), o bakmiyor diye ben de mi annecigime babacigima sirt cevireyim? Bakan bakar, bakmayan vicdansizliginla bas basa kalir. Konu sahibi kocasini ikna etmeye yonelmeli. Insallah herkes dogru yolu bulur. Kimse uzulmeden, yuvasi evi barki dagilmadan (!) bu sorunu cozume kavustururlar.. tek dilegim bu. Dun geceden beri bu konu beynime isledi. Dusunmeden edemiyorum.

Ah guzel kardesim. Ben mi ince dusunceliyim bilmiyorum. 2 kardesiz. Yarin bir gun annem yahut babam tek kalsa ve kardesim bu sorumlulugu benimle paylasmak istemese (!), o bakmiyor diye ben de mi annecigime babacigima sirt cevireyim? Bakan bakar, bakmayan vicdansizliginla bas basa kalir. Konu sahibi kocasini ikna etmeye yonelmeli. Insallah herkes dogru yolu bulur. Kimse uzulmeden, yuvasi evi barki dagilmadan (!) bu sorunu cozume kavustururlar.. tek dilegim bu. Dun geceden beri bu konu beynime isledi. Dusunmeden edemiyorum.
simdiden buyuk konusmamak lazim. vallahi evlatlarim olmadan bile baska dusunurken suan cok baska dusunuyorum. bazi yaslilar cok huysuz oluyor dogrusu. konu sahibinin annesi icin demiyorum. tahammul edemiyor evlatlar bi sekilde. bilmiyorum..insan yuku agirdir derler ya..Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin, bu isler zor iki taraf icinde. ama tabiiki 4-5 cocuk dogurmussun ve hic biri bu konuda gonlunu hos etmiyorsa..cok kotu olursun o kesin

Konu sahibi sizide ablanızıda cok iyi anlıyorum yasamayan bilmiyor tabi
Suan bizdede benzer bir durum var
Ben evliyim gecici olarak annemde yasıyoruz babam vefat etti yıllar önce
Ama kendi annemde olsa ev üstüne ev olmuyor
Bizde de annanne var
Annem 5 kardes 4 erkek 1 kız
Annanemi anneme getirdiler bizde kalıyor
Zaten 3+1 ev esim ben 2 cocugum annem ve annesi
Öyle bunaldım ki Annannemde herseyi begenmez herseye söylenir ses olsun istemez öyle bir insan
Bende haksızlıga gelemiyorum biz zaten yeterince kalabalıgız 5+1 evi olan oglu sadeceyle esiyle yasıyor digerlerininde öyle cocukları evli hep
Ve annannemin iki gelinide ablasının kızları
Ama gel görinki hiç biri bizde de kal demiyor
Tamam kalsın, annem hiç bir yere gidemiyor annesi yalnız kalmak istemedigi için
İşin en kötü tarafı en cok ogullarını seviyor onlarla telefonda konusmaları dualarla
Ve kira geliri var hep ogulları alıyor
Annemde yazık sesini cıkaramıyor bnde buna sinir oluyorum
Tamam annesi baksın ...ama insan haksızlıga gelemiyor sen hertürlü fedekarlıgı yap onlar iyi evlat olsun

simdiden buyuk konusmamak lazim. vallahi evlatlarim olmadan bile baska dusunurken suan cok baska dusunuyorum. bazi yaslilar cok huysuz oluyor dogrusu. konu sahibinin annesi icin demiyorum. tahammul edemiyor evlatlar bi sekilde. bilmiyorum..insan yuku agirdir derler ya..Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin, bu isler zor iki taraf icinde. ama tabiiki 4-5 cocuk dogurmussun ve hic biri bu konuda gonlunu hos etmiyorsa..cok kotu olursun o kesin
Ben olayi cozdum. Konu sahibinin 4 sene once acmis oldugu bir konu var. Kisaca esi sorunlu. Hatta bosanma asamasina gelmisler. Sevgili damat efendi ailelerle gorusmeyecez yoksa bosanirim gibi bir tehditde bulunmus. Ama konu sahibimiz alttan almis ve bosanmamislar. Ayrica damat efendi konu sahibinin ailesine sebepsiz yere kafayi takmis. Tum yorumlsri okumadim ama yazdigi msj kisaca boyle. Ne diyeyim.. Allah gonullerine gore versin...

Konu sahibi sizide ablanızıda cok iyi anlıyorum yasamayan bilmiyor tabi
Suan bizdede benzer bir durum var
Ben evliyim gecici olarak annemde yasıyoruz babam vefat etti yıllar önce
Ama kendi annemde olsa ev üstüne ev olmuyor
Bizde de annanne var
Annem 5 kardes 4 erkek 1 kız
Annanemi anneme getirdiler bizde kalıyor
Zaten 3+1 ev esim ben 2 cocugum annem ve annesi
Öyle bunaldım ki Annannemde herseyi begenmez herseye söylenir ses olsun istemez öyle bir insan
Bende haksızlıga gelemiyorum biz zaten yeterince kalabalıgız 5+1 evi olan oglu sadeceyle esiyle yasıyor digerlerininde öyle cocukları evli hep
Ve annannemin iki gelinide ablasının kızları
Ama gel görinki hiç biri bizde de kal demiyor
Tamam kalsın, annem hiç bir yere gidemiyor annesi yalnız kalmak istemedigi için
İşin en kötü tarafı en cok ogullarını seviyor onlarla telefonda konusmaları dualarla
Ve kira geliri var hep ogulları alıyor
Annemde yazık sesini cıkaramıyor bnde buna sinir oluyorum
Tamam annesi baksın ...ama insan haksızlıga gelemiyor sen hertürlü fedekarlıgı yap onlar iyi evlat olsun
annenize ve size helal olsun. Ev ustune ev zor ben sizi cok iyi anliyorum. Bir de anneanne. 3 kusak bir arada ☺ yaptiginiz seyin mukafati cok buyuk olur insallah. Iyilik yap denize at. Ve ne yaparsak Allah rizasi icin yapalim. Bol sabir diliyorum. Sizin yaptiginiz sizin yaniniza kar kalir. Yapmayanlar utansin. Boyle dusunun. Biz dogru olalim da, egri olmak isteyen egri olsun. Ayni ortamda biraz mutsuzlugunuz da var ama yaptiginiz ve tahammul ettiginiz sey guzel...emin olun..

Ben olayi cozdum. Konu sahibinin 4 sene once acmis oldugu bir konu var. Kisaca esi sorunlu. Hatta bosanma asamasina gelmisler. Sevgili damat efendi ailelerle gorusmeyecez yoksa bosanirim gibi bir tehditde bulunmus. Ama konu sahibimiz alttan almis ve bosanmamislar. Ayrica damat efendi konu sahibinin ailesine sebepsiz yere kafayi takmis. Tum yorumlsri okumadim ama yazdigi msj kisaca boyle. Ne diyeyim.. Allah gonullerine gore versin...
amin..Allah kimseyi boyle biriyle yasamak zorunda birakmasin. haftada bir anneni ziyaret etsen kocan olacak herifin ne demeye hakki var halbuki? kocan yokken annen vardi, bi cocuk kolay dogup buyumuyor. valla kendim anne olmasam binbir aciyla dogurmasam bu kadar iyi anlamazdim belki..ama buyusunler diye gozune bakiyorsun cocuk denen canlinin

75 yasında ya 75
yarım asırdan fazla yasamıs yasayan bır kulturden bahsedıyoruz
5 kardessınız sıralama yapsanız 5 gunde bır denk duser tekrar zıyaretınız
hergun sırayla bırınız gıdıp sabahtan aksama yanında kalabılırsınız ya da her hafta bır cocugunda kalabılır

ne bıleyım aıle yapınız cok degısık geldı bana
benım bır abım var hıc anlasamayız annemden de cok cekınırım despottur baya ama boyle bır durum olsaydı abımle ben paylasamazdık bende kalacak kavgası yapardık yalnız kalabılır mı kendı ısını goruyor muhabbetı aklımıza bıle gelmezdı bugun 4 saat anneme ulasamadım aklım cıktı 60 yasında calısan kadın olmasına ragmen

75 yasında nene artık o sızın onun duanızı rızanızı almanız gerekıyor ayıp

amin..Allah kimseyi boyle biriyle yasamak zorunda birakmasin. haftada bir anneni ziyaret etsen kocan olacak herifin ne demeye hakki var halbuki? kocan yokken annen vardi, bi cocuk kolay dogup buyumuyor. valla kendim anne olmasam binbir aciyla dogurmasam bu kadar iyi anlamazdim belki..ama buyusunler diye gozune bakiyorsun cocuk denen canlinin
benım kocam aılenle gorusursen bosanırız dese de yuru gıt kapı orda der hatta dur ben gıderım der esyamı toplar annemle yasarım tek basına kadın zaten ıkı kadın kafa kafaya verır yasarız
boyle adamlara paşa muamelesı yapılıyor ya ne dıyım.

benım kocam aılenle gorusursen bosanırız dese de yuru gıt kapı orda der hatta dur ben gıderım der esyamı toplar annemle yasarım tek basına kadın zaten ıkı kadın kafa kafaya verır yasarız
boyle adamlara paşa muamelesı yapılıyor ya ne dıyım.
yani sanki agac kovugundan cikti bi kiz. dagdan gelip bagdakini kovmakta denir buna bence. hadsiz terbiyesiz herif

Slm kadinlar kulübünün akilli kadinlari..sizden kafami sürekli mesgul eden beni çok da üzen bir konu da fikir almak icin actim bu konuyu..
Olay su ki annem 75 yasinda ve evde yalniz yasiyor kendi evi maasi var..saglik durumundan bahsedecek olursam seker hastaligi ve tansiyon hastaligi var ve bir kac yildir diz agrilari var baya abartili agrilar yasliliga bagli eklem yipranmasyla alakali.yani zorlarsa kendi isini gorecek gücte suan..
Ama gel gelelim ki annem 1 gün bile evde yalniz kalsa cok sıkılıyor hepimize sitem modunda gelmediniz sormadiniz diye ama asil beklentisi gitmemiz degil onu da alip gezdirmemiz bir yerlere yada evimize getirmemiz.
Biz 5 kardesiz 1 erkek 4 kiz erkek olan evli ve karisi dolayisi ile pek gorusmuyoruz annem evlerine gitmez geri kalan 4 kizdan 1 ablam ve ben vicdanen hic rahat degiliz onun yalnizliginin huzursuzlugu hep ustumuzde ama diger 2 ablam cok rahatlar ne var evi disarda kalmamis ya yatalak degil ya diyip gecisotiryorlar hatta haftada bir aksam evlerine cagirmayi bile problem ediyorlar.annemde onlardan cok bisey beklemiyor ablamla benden daha cok beklenti de ama ben de 6 yillik evliyim esimde biraz sert diye direk diger ablamdan beklenti icinde o alsin o gezdirsin orda kalayim beklentisi var hissettriyordq bir de o ablamin esi de cok iyi diye sanirim. Gel gelelim ki o ablamda cok duygularini cok ucta yasayan biri biran cok merhametlidir biran gelir niye sadece bana yuksun diye kovar evinden cunku ona gore annem en az onu sevdiginden ona yük olmak istiyormus digerleri gibi bu bakmasa annem onun yuzune bakmazmis surekli bunlari kuruyor kafasinda ve butun bu olaylar benim psikolojimi bozuyor esim tek bizim almamizi da istemiyor paylasirsaniz butun kardesler biz de ustumuze duseni yapariz diyor ama annemde dedigim gibi paylasilmaya hic yanasmiyor.
Öyle cozumsuz bir hal aliyor ki olay kafam da bu yuzden cok.mutsuzum ..sizce ben mi cok abartiyorum annem yalniz kalabilir mi diger 2 ablam mi daha hakli yoksa onlar cok vicdansiz ben mi hakliyim ne olur hayat tecrubelerinizden yol gosterin bana cildiracagim yoksa alsam olmuyor almasam cok huzursuzum
kim ne derse desin insan yüku agirdir.bunu iyi yapabilen cok azdir...bir gun annenizi n olmadiginda kardeslerinizle toplanip herkesin birsey yapabilecegi orta yol bulmalisiniz tek tarafli olursa birtaraf cok yipranir.lafa geldiginde eksik gorduklerinde bakana niye yapmadin derler .buda insani sinirlendirir.gelip alip ilgilenmiyorlarsa. gidip evini temisleyebilirler eksigini gorebilirler.birkez bu sekilde uyarin yapmazlarsa yapacak birsey yok.gun olur deevran doner yasarlar ayni seyi..ayrica yaslular bazrn bencil olurlar. hakliyi haksizi gormezler. cok takmican.icin rahatsa gerisi bos..

75 yaşında bir insan eli ayağı tutsa da başka insana muhtaçtır. Ölüm sırayla gelmez ama bugün var yarın yok bir insandan söz ediyoruz. Annenin babanın evler arasında eşya gibi dolaştırılması, çocuklar arasında sende kalsın bende kalsın tartışmaları o kadar içimi acıtır ki. Huysuz olsa denmiş de bazı bebekler vardır huysuzlupun kitabını yazan. Başkasına mı veriyoruz.anne baba da böyledir. Siz eşinize boyun eğip annenizin son günlerini kaçırıyorsunuz farkında değilsiniz. Eşinizin annesi olsaydı aynı şekilde davranıcakmıydı. Böyle bir durumda ben kalsam diğer kardeşlerimin tepkileri umrumda olmaz yanıma alırdım. Hepiniz ev bark sahibi olmuşsunuz, demek ki o anne baba size çok da kötü bakmamış. Ev ev üstüne olmaz lafı bu yaştaki anne için kullanılmaz. Tüm imkanlar seferber edilir o anneye bir nefes bir arkadaş olunur. 75 yaşındaki annem evde tek kalıcak,ne yer ne içer haberim olmayacak, ben kocişimle sıcak yemeğimi yiyip çay faslı yapıcam. Anlamam mümkün değil. Yazık ayağınıza gelen fırsatı tepiyorsunuz haberiniz yok

HepinZin yazdığı cümle ;
5 anne çocuklarına bakmıssda bir evlat anneye bakamamış evine sığamamış..
Siz kadının ben anlatmak istediğini anlamamışsınız ki !!
Kadın size açıklama yapıyor annnesinide ikna edemiyor ..
Siz başa sarıyorsunuz tekrar tekrar 5 evlatta bilmem ne ???
Bakınız ;
BENim annemde 5 kardeş annm ortanca bu arada yıllarca yalvardı annem gel diye diye gelmeyeceğini bile bile oda bile hazırladı kimseyi yatırmadı annem gelecek diye.
Ama ananem en küçük oğluyla geçinemediği geliniyle kalmaya ısrar etti.
En sonunda küçük dayım hergün içer kndisi bir gece ne yaptıysa ananeme şeker komasına girdi ve 1 ay yoğun bakımda kalıp vefat etti.
Bu süre içinde 1ay boyunca her sabah hastane önünden servislere binip annm görmeye gitti ihtiyaçlarını vs.
Hastalandı zayıfladı uyumadı uyuyamadı..
Bn annemi ilk defa oturarak uyuduğunu üşütmeş yollarda kötü öksürüğe yakalanmış.
Hastane eve verseydi de bakım solunum kalp makinasıyla annem herşeyi yine yapıcaktı diyorum ya odası hazırdı.
Bize gelseydi belki ölmeyecekti yinede
taktiri ilahi ..
Yaşlılar bazen ters olabiliyor huyszu dediğim dedik olabiliyor.
Konu sahibi bakmam demiyor ki sadece ablama gitmek orda kalmak istiyor diyor.
Lütfen yaşamasan ah vah o anneydi 5 çocuk yaptı polemiklerinizi kendinize saklayın.
Ekran başında yazmak kolay.

Rabbim hepimize hayirli evlat nasip etsin ne demisler? Bi ana 10 evlada bakar, 10 evlat 1 anaya bakmak istemezler.
75 yasindaki bi kadini kendi basina nasil birakiyorsunuz. benim annemde tek basina kaliyyoor. Kac kez dedim gel bize yanliz olmaz diye. Rahat edemem dedi. Ama benim annem 50 yasinda. Ustelik calisiyor maddi durumu cok iyi felan. Ne bilim 75 yasindaki kadini orda birakmamalisiniz. Duser tansiuonu yada sekeri ciksa pat diye kaybetsniz allah gostermesin. Vicdan azabindan duramazsiniz.

Slm kadinlar kulübünün akilli kadinlari..sizden kafami sürekli mesgul eden beni çok da üzen bir konu da fikir almak icin actim bu konuyu..
Olay su ki annem 75 yasinda ve evde yalniz yasiyor kendi evi maasi var..saglik durumundan bahsedecek olursam seker hastaligi ve tansiyon hastaligi var ve bir kac yildir diz agrilari var baya abartili agrilar yasliliga bagli eklem yipranmasyla alakali.yani zorlarsa kendi isini gorecek gücte suan..
Ama gel gelelim ki annem 1 gün bile evde yalniz kalsa cok sıkılıyor hepimize sitem modunda gelmediniz sormadiniz diye ama asil beklentisi gitmemiz degil onu da alip gezdirmemiz bir yerlere yada evimize getirmemiz.
Biz 5 kardesiz 1 erkek 4 kiz erkek olan evli ve karisi dolayisi ile pek gorusmuyoruz annem evlerine gitmez geri kalan 4 kizdan 1 ablam ve ben vicdanen hic rahat degiliz onun yalnizliginin huzursuzlugu hep ustumuzde ama diger 2 ablam cok rahatlar ne var evi disarda kalmamis ya yatalak degil ya diyip gecisotiryorlar hatta haftada bir aksam evlerine cagirmayi bile problem ediyorlar.annemde onlardan cok bisey beklemiyor ablamla benden daha cok beklenti de ama ben de 6 yillik evliyim esimde biraz sert diye direk diger ablamdan beklenti icinde o alsin o gezdirsin orda kalayim beklentisi var hissettriyordq bir de o ablamin esi de cok iyi diye sanirim. Gel gelelim ki o ablamda cok duygularini cok ucta yasayan biri biran cok merhametlidir biran gelir niye sadece bana yuksun diye kovar evinden cunku ona gore annem en az onu sevdiginden ona yük olmak istiyormus digerleri gibi bu bakmasa annem onun yuzune bakmazmis surekli bunlari kuruyor kafasinda ve butun bu olaylar benim psikolojimi bozuyor esim tek bizim almamizi da istemiyor paylasirsaniz butun kardesler biz de ustumuze duseni yapariz diyor ama annemde dedigim gibi paylasilmaya hic yanasmiyor.
Öyle cozumsuz bir hal aliyor ki olay kafam da bu yuzden cok.mutsuzum ..sizce ben mi cok abartiyorum annem yalniz kalabilir mi diger 2 ablam mi daha hakli yoksa onlar cok vicdansiz ben mi hakliyim ne olur hayat tecrubelerinizden yol gosterin bana cildiracagim yoksa alsam olmuyor almasam cok huzursuzum

Ben burada vicdan sahibi birini göremedim!
Siz de sandığınız kadar vicdan sahibi olsaydınız buraya kendinizi rahatlatmak için konu açmazdınız.
Yazık üzüldüm. 75 yaşında bir anne 5 evlat değil 25 evlat olsa ne fayda...
Bence annenizin derdi öyle sandığınız gibi gezmek falan değildir. O yaşta bir kadının bir çok korkusu olabilir..

Diğer kardeşlerimin ne yaptığı umrumda bile olmaz. O benim annem kimseye bırakmam kıyamam. Yüreğim sızladı gercekten.

Herkesin kendi vicdani var. Yazık kadıncagiza evi var diye yalnizligi hak etmiyor

2 şer ay baksanız bir yıl geçer neden bu kadar işin içinden çıkamamazlık... ya da kimse bakmak istemiyorsa yakınınızda ev tutun birebir ilgilenin o da torunlarıyla vakit geçirir bir öyle bir böyle zamanı geçer kadının bilemiyorum küçük çocuk destek olmayan eş ve çalışan bir bayana gerçekten zor çalışmayan anlayamaz bunu ama Anne o sizin anneniz siz nasıl zor büyütüyorsanız o da sizi öyle büyüttü belkide daha zor imkanlarla kimse sizi ilgilendirmesin sizin vicdanınız rahat olsun o yeter benim kayınbabama da eşim baktı kardeşleri ayın yılın başı bir geldi hep bahaneleri vardı ama eşim benim içim rahat çok şükür dedi anne sizin alın bakın gidin bakın yakınınıza oturtup bakın yani kısaca bakın

Bence annemize bir kedi alın bir de yardımcı.
Yoldaş olurlar ona.
Yarınımız bugünümüzden daha iyi olacak mı?
Siz de sık sık ziyaret edin. Boşverin diğer kardeşleri . Herkes kendinden sorumlu.

Back
X