Konu yine eşim ve yeğeni.

kirmizi oje

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
2.209
4.966
133
Merhaba hanımlar.

Bu konuyla ilgili daha önce açılmış bir konum daha var. Orada tavsiyeler durumu kontrol altına almıştım ama bugün anlıyorum ki mesele sandığımdan çok daha derin.

Özetle; eşimin abisinin oğlu kayınvalidemle yaşıyor. Eşimin babası yok, evin babası hep eşim olmuş. Abi başkasıyla evlenmiş çocuğu almamış. Çocuk (12 yaşında) hep eşimle olmak istiyor, bir tek onun sözünü dinliyor, maddi manevi her şeyi ondan bekliyor.

Buraya kadar sorun yok. Ben bunu biliyordum, ve yeğenini de hep sevdim.

Ancak yeğeni kaynanamla da mutsuz. Ve artık beni darlıyor bu ailevi konuları. Hep eşimle olmak, ama yalnız olmak istiyor ve ben de zaten farklı milletten olan ve çok sevmediğim kaynanamla başbaşa kalmak zorunda kalıyorum.

Evlerimiz ayrı. Haftada birkaç kere görüşüyoruz, ama onlarla beraber hiçbir şey yapmak istemiyorum artık. İki arabayla mi gidilecek, paylaştırıyoruz herkesi, ben kaynimla kaynanamla yolculuk yapmak zorunda kalıyorum mesela. Yeğen eşimle. O an ben eşimle gitmek istesem yeğeni ağlıyor. Ben çok ama çok kötü hissettiriliyorum.

Ya da ben bazı günlerde eşimle dışarı mı çıkıyorum, instagramda paylasirsam tavır yapıyor eşime beni niye götürmedin diye. Onda bile rahat edemiyorum artık.

Ben yoruldum. Eşime daha orta yollu olmasını, yeğenine biraz daha normal davranmasini, hep paşam paşam yaparak hem beklentilerini tavana çıkardığını hem de onu daha mutsuz bir çocuk yaptığını söylüyorum ama eşim kabul etmiyor.

Sizce ne yapmalıyım? Derdim eşimle, yeğeniyle asla değil. Bunu da vurgulayayim...

Cok zor bir durum sıfira indiremezsin ama azaltirsin belki..Daha okutacak universite masraflari olacak..umarim kaynanan maddiyati karsilayabiliyordur..Babaya sorumluluk vermek sart gitsin kalsin cocuk.
acaba cocugunuz olsa diyecem ama emin ol o bile 2.planda kalir .. vicdan yapiyor esiniz..

Cok zor bir durum sıfira indiremezsin ama azaltirsin belki..Daha okutacak universite masraflari olacak..umarim kaynanan maddiyati karsilayabiliyordur..Babaya sorumluluk vermek sart gitsin kalsin cocuk.
acaba cocugunuz olsa diyecem ama emin ol o bile 2.planda kalir .. vicdan yapiyor esiniz..

Ben eşimin normal davranmasını istiyorum sadece, yeğenini de çok seviyorum ama o eşimden başka hiçbir şey istemiyor bu dünyada... Üzülüyorum ama bize de zarar veriyor bu durum ve bunu eşime henüz anlatamıyorum...

Çocuga hazır değiliz.. ne kendimi ne de çocuğumu böyle bir durumda yedirip ziyan edemem...

Babası da asla bir pantolon bile almıyor çocuğa. Annesi de asla ilgilenmiyor. Maddi olarak sıkıntı yapmıyorum, beni yoran gurbette bir de böyle dışlanmam...

Ben konunuzu hatırladım

Eşiniz abisi olan ş.refsizle konuşsun. Çocuğun babaya yuvaya aileye ihtiyacı var
Çocuğun annesi nerde?

Baba ikinci evliliğinde ve her imkanını ikinci eşinden oğluna yediriyor. Kendi oğluyla asla ilgilenmiyor. Anne de başka biriyle evli. Bugüne kadar ne aradığını ne sorduğunu gördüm... Eşim de zaten asla abisine vermez, ondan bir şey de istemez...

Olan da bize oluyor maalesef..

Ben eşimin normal davranmasını istiyorum sadece, yeğenini de çok seviyorum ama o eşimden başka hiçbir şey istemiyor bu dünyada... Üzülüyorum ama bize de zarar veriyor bu durum ve bunu eşime henüz anlatamıyorum...

Çocuga hazır değiliz.. ne kendimi ne de çocuğumu böyle bir durumda yedirip ziyan edemem...

Babası da asla bir pantolon bile almıyor çocuğa. Annesi de asla ilgilenmiyor. Maddi olarak sıkıntı yapmıyorum, beni yoran gurbette bir de böyle dışlanmam...
anladim ama çozumu pek yok gibi..Siz de takılin beraber 3lü olarak gezin..Anne de ne ilgincmis ya cocugumu gozumden ayiramam..

Eşiniz çok vicdanlı ama eğer bişey yapılacaksa buna sizde dahil olmalısınız. Atıyorum 3 nüz dışarı çıkacaksınız yada arabada siz de eşinizle olacaksınız. Küçücük çocuk parmağında oynatıyor aileyi kimse de bişey demiyor. Çocuk yetiştirmek bu değil ki. Babasının boşluğunu eşiniz dolduramaz kendini yırtsa da dolduramaz. Çok iyi amcalık yapabilir ama amcadan baba olmaz. Çocuğun her istediğini yapmak onu şımartmak ona zarar veriyor farkında mısınız? Eşinizle bu konuyu güzellikle konuşun

Tamam yeğen can kan eyvallah ama. Bu kadar da değil kusura bakmasın.. Başlarım ben öyle işe.. Millet çocuk yapacak sırtını dönecek ceremesini başkası çekecek.. Bana uymuyor bu kadarı..

Kesinlikle... Benim ileride çocuklarım olunca ne olur hayal bile edemiyorum... Yeğeni çok iyi bir çocuk ama tum ilgisizliginin hinci bizden çıkıyor. Öyle bir hali var ki, amca sen yengemle uyuma benle uyu diyecek artik. O derece.

Zor bir durum. Öncelikle instagramdan falan silin. Bence o yaşta bir çocuğun sosyal medya ile işi yok olsa bile kendi arkadaşları ile ilgilensin sadece. Sizin denginiz değil ki. Ve araba bolusurken neden siz ayrı olasınız ki? yeğen de olsun siz de binin esinizle beraber olduğu anlarda siz de olmuş olursunuz böyle böyle sizin varliginizi mecbur kabul eder. Tabi eşinizle onun bas basa etkinliği de yaşına göre olsun ama abartmadan. Destek olmak iyi güzel o daha çocuk eline tüm hayatın yönetimi verilmez ki. Çocuğunuz olduğunda daha kötü olacak. Eşiniz alışkanlıktan belki çocuğunuzu ayıracak.

Eşiniz çok vicdanlı ama eğer bişey yapılacaksa buna sizde dahil olmalısınız. Atıyorum 3 nüz dışarı çıkacaksınız yada arabada siz de eşinizle olacaksınız. Küçücük çocuk parmağında oynatıyor aileyi kimse de bişey demiyor. Çocuk yetiştirmek bu değil ki. Babasının boşluğunu eşiniz dolduramaz kendini yırtsa da dolduramaz. Çok iyi amcalık yapabilir ama amcadan baba olmaz. Çocuğun her istediğini yapmak onu şımartmak ona zarar veriyor farkında mısınız? Eşinizle bu konuyu güzellikle konuşun

Kesinlikle durum tam olarak bu. Ben zaten ona ablalık yapıyorum, onunla çok ilgileniyorum ama benim devre dışı bırakılmam çok canımı sıkıyor. İleride çocuklarım olduğunda ne olacak?

Kesinlikle... Benim ileride çocuklarım olunca ne olur hayal bile edemiyorum... Yeğeni çok iyi bir çocuk ama tum ilgisizliginin hinci bizden çıkıyor. Öyle bir hali var ki, amca sen yengemle uyuma benle uyu diyecek artik. O derece.

Çocuk düşünemez kavrayamaz anlarım. Ama ağzından çıkan her laf da olacak diye bir kural yok ki. Her şeyi geçtim çocuğun geleceğini olumsuz yönde etkileyecek. İyilij etmiyorlar.

Zor bir durum. Öncelikle instagramdan falan silin. Bence o yaşta bir çocuğun sosyal medya ile işi yok olsa bile kendi arkadaşları ile ilgilensin sadece. Sizin denginiz değil ki. Ve araba bolusurken neden siz ayrı olasınız ki? yeğen de olsun siz de binin esinizle beraber olduğu anlarda siz de olmuş olursunuz böyle böyle sizin varliginizi mecbur kabul eder. Tabi eşinizle onun bas basa etkinliği de yaşına göre olsun ama abartmadan. Destek olmak iyi güzel o daha çocuk eline tüm hayatın yönetimi verilmez ki. Çocuğunuz olduğunda daha kötü olacak. Eşiniz alışkanlıktan belki çocuğunuzu ayıracak.

Ben de başta böyle düşündüm ama şimdi Instagramdan cikarirsam tam şeytan gelin olacağım, yaptığım onca emek bir hamlede silinecek.

O kadar arada kaldım ki. Eşim normalde asla niyetimden şüphe etmez ama konu yegeni olunca beni bile dinlemiyor. Ve bu beni daha da sinirlendiriyor, yeğeninin de benim üzerimde yetkisi oluyor.

Malesef gitmiyor, aslında kesinlikle gitmesi lazım. Ama buna asla ikna edemem...
Eşinize bu konuyla ilgili hiç sert çıktınız mı? Veya çocukla birebir konuştunuz mu? Yani anladığım kadarıyla çocuk sizin evinize gelmekten çekinmiyor.. ama madem psikoloğu şiddetle reddediyor bırakın çekinsin biraz, çok yüz vermeyin.. eşinizle de hep iptal edilmeyecek planlar yapıp vaktini harcayın

Cocugu degil esinizi pedagoga goturun
Pedagogla siz konusup yasanilanlari anlatin
Esiniz sadecw dinlesin , sonra sazi pedagoga birakin
Gerekirse esinizden once siz gidip durumu anlatin ki esinizle gitriginizde pedagog dogrulari bilsin

Bizim insanimiz sadece cocuklarin pedagoga gittigini saniyor ancak bu cok yanlis bir bilgi , pedagog ayni zamanda ebeveynlere ve aile bireylerine coxukla ilgili dogrulari ve yapilmasi gerekenleri anlatir

Cocugu birakin esinizi mutlaka ama mutlaka goturun , gercekleri bir uzmandan dinlemesi sizin soylemenizden cok farkli olacaktir

Şu an size de eşinize de yeğenine de o kadar üzüldüm ki...
Hepinizin ayrı ayrı ve çok haklı gerekçeleri var.

Çocuk etrafında rol model arıyor amcadan başka kimsesi yok. O yasta bir cocuk için babaanne falan çok sıkıcıdır.

Eşiniz eminim çok hassas kıyamıyor acıma,merhamet duygusuyla karışık çokça bağlanmış yeğenine.

Siz bu durumda en masum ama en yıpranan kişisiniz. Yarın öbür gün çocuk olsa yeğen kesinlikle kıskançlık krizlerine girer çözümü yok.

Allah yardımcınız olsun.
Eşinizin kardeşini ve eski eşini de Allah bildiği gibi yapsın,insanda vicdan olacak/olmalı. Bir yavruyu nasil yok sayarlar nasil görmezden gelirler aklim almıyor

Eşinize bu konuyla ilgili hiç sert çıktınız mı? Veya çocukla birebir konuştunuz mu? Yani anladığım kadarıyla çocuk sizin evinize gelmekten çekinmiyor.. ama madem psikoloğu şiddetle reddediyor bırakın çekinsin biraz, çok yüz vermeyin.. eşinizle de hep iptal edilmeyecek planlar yapıp vaktini harcayın

Bugün sert çıktım, kavgaya dönüştürdüm. Ancak anladığını zannetmiyorum. Zihni neden bu kadar bulanık bilmiyorum. Nasıl göremiyor bilmiyorum...

Vakit konusunda da, çocuk bizim eve gelmiyor. Biz kaynanama gidiyoruz. O zaman da gittiğimiz andan eve gelene kadar sinir küpü oluyorum. Ben de katılmaya çalışıyorum çoğu zaman ama bazı anlarda eşimi alıp götürüyor işte. Keşke akıl almaya açık olsa bu konuda bir gramcik.

Büyük sıkıntı. O çocuk anne baba özlemini eşinizle gidermeye çalışıyor ama bu kadar düşkünlük hastalık derecesinde. O yaştaki bir çocuk babasına bile o kadar bağımlı olmaz. İlerde çocuğunuz olduğunda ve Eşinizin ilgisi kendi çocuğuna kaydığında yiğen için psikolojik travmalara neden olabilir

Back
X