Konu yine eşim ve yeğeni.

Ve son olarak bir anne olarak size tavsiyem cocukla kaliteli vakit gecirin. Cocuklar hediye gibi seylerden cok sevgiye muhtaclar. Onunla oyun oynayin, onu dinleyin. O birseyler anlatiyorsa can kulagiyla dinleyin. Onunla ilgilendiginizi, ona deger verdiginizi gosterirsiniz boylece. Ve size tavsiyem onunla konusurken onunla ayni boy hizadina gelecek sekilde egilin yani ona tepeden bakiyormus gibi egilmeden konusmayin. O birsey anlatiyorsa sozunu kesmeyin. Hatta o anlatirken dinlediginizi gostermek icin arada sorular sorun. Iletisim gercekten arada muthis baglar kuruyor. Cocuk iletisimi ile ilgili bir suru kitaplar var, onlardan da faydalanabilirsiniz.

Bir sey daha eklemeden gecemeyecegim. Cocuk kendini terk edilmis hissediyor. Anne ve babasi terk etmis, sizin de birgun terk edebileceginizi dusunuyor. O yuzden esinize yapisiyor birakmiyor. O yuzden esinizi kimseyle paylasmak istemiyor. Onun hep yaninda oldugunuzu ve ne olursa olsun onu asla terk etmeyeceginizi hissettirin, soyleyin. Onu birakmayacaginizi ancak sizin de bir eviniz oldugunu, yakininizda olmasa da hep yaninizda, kalbinizde oldugunu, onu asla yalniz birakmayacaginizi ve onu cok sevdiginizi soyleyin.

Baba ikinci evliliğinde ve her imkanını ikinci eşinden oğluna yediriyor. Kendi oğluyla asla ilgilenmiyor. Anne de başka biriyle evli. Bugüne kadar ne aradığını ne sorduğunu gördüm... Eşim de zaten asla abisine vermez, ondan bir şey de istemez...

Olan da bize oluyor maalesef..
Cidden çok sinir bozucu bir durum. Kendi anne baba ilgilenmiyor resmen dayının ve babaannenin başına atmışlar keyif sürüyorlar rezil ahlaksız insanlar!
Siz de haliyle sinir oluyorsunuz, valla birşey deseniniz bu kadar umursamaz insanın içinde birtek siz kötü olursunuz bu da şaka gibi yani.
Zor bir durum

Ben de başta böyle düşündüm ama şimdi Instagramdan cikarirsam tam şeytan gelin olacağım, yaptığım onca emek bir hamlede silinecek.

O kadar arada kaldım ki. Eşim normalde asla niyetimden şüphe etmez ama konu yegeni olunca beni bile dinlemiyor. Ve bu beni daha da sinirlendiriyor, yeğeninin de benim üzerimde yetkisi oluyor.
hikayenizi gizleyin cocuktan instagramdan..Foto da paylasmayin...

Ben eşimin normal davranmasını istiyorum sadece, yeğenini de çok seviyorum ama o eşimden başka hiçbir şey istemiyor bu dünyada... Üzülüyorum ama bize de zarar veriyor bu durum ve bunu eşime henüz anlatamıyorum...

Çocuga hazır değiliz.. ne kendimi ne de çocuğumu böyle bir durumda yedirip ziyan edemem...

Babası da asla bir pantolon bile almıyor çocuğa. Annesi de asla ilgilenmiyor. Maddi olarak sıkıntı yapmıyorum, beni yoran gurbette bir de böyle dışlanmam...

Eşiniz sınırı çekecek. O yegenine yüz verdikçe, yegen sizinle rekabet edip kazanıyor ve hoşuna gidiyor bu durum. Yani 12 yaşında ergen eşini babası yerine koymuş sizi de sanki onu sizden calan üvey anne. Çocuğun annesi sağ ise onu çağırın gelsin çocuğunu alsın. Babaanneye bırakmak nedir.

Ben bugün bakışlarından beni bile silebilecegini hissettim. Eşim yabancı, biz çok zor geldik bir araya, büyük bir aşkla evlendik. Ben onun için gurbete geldim, ve ikimiz de çok şey verdik bu yolda. Şimdi bana bu konuda bu kadar hirslanmasi öyle canımı acıttı ki. Resmen zorla üvey anne muamelesi görüyorum yeğeninden. Evet o daha çocuk, evet eşim ve ailesi hatalı, ve ben araya kırılan dökülen kısım oluyorum.

Bilmiyorum, çok kırgınım sadece. Eşime senden çocuk yapmam çünkü sen babalık nasıl yapılır bilmiyorsun, ben de çocuğunu ortaya Salacak bir kadın değilim bunu iyi bil dedim.

Yazık oluyor bize.. hayatımıza.. emeğimize...
Cok agir olmus babalık yapamazsın demek..Aslinda babalik yapabilecek bir tip esiniz merhametli..Manevi yonunu dusunun uzulmeyin bence..Cocuk 15 yasindan sonra dışa dönecek sevgililer ve arkadaslar on plana cıkacak 3sene sabır...
cocuk icin yaşınız gecmiyorsa bekleyin geciyorsa yapın oralarda yalniz takilmaz cocugunuzla ilgilenirsiniz..Duygu somurusu yapan aile karsisinda siz de anne olarak yaparsiniz gerekirse..Ben olsam cocuk icin beklemem..

Evliliginize ve esinizle ilişkinize tehdit 12 yaşinda yiğeni mi?Oysa ki sadece sevgi ve hissettiren bir kalp yeterli....cocugu sevmeye calisin esinizi baba yerine koymasi ne kadar tehlikeli olabilir ki?zaten 5 ,6 yasinda degil !ice dönuk zamani ,ergenlige basladigi donem en fazla 1 2 yıla sosyallesecek ...Kendinizi o cocugun yerine koyun arada da esinizin !empati zor degildir karsiliginda hissettiginiz duygular zordur bu duygulari goze alin ve empati kurun.....sevgi ve iletisim sorununuzun en guzel çozumu...

Off cok sacma bir durum muhtemelen esinizde iyi niyetinden yapiyor zamaninda yanlis oldugu anlatilsaydi bu kadar simarik olmazdi yada sizinde dahil oldugunuz planlar yapilirdi ben olsam konusurdum.duzelirse duzeldi yoksa hic bir sekilde faliyetlerine katilmazdi cocugun babasida ne serefiz mis !

Evliliginize ve esinizle ilişkinize tehdit 12 yaşinda yiğeni mi?Oysa ki sadece sevgi ve hissettiren bir kalp yeterli....cocugu sevmeye calisin esinizi baba yerine koymasi ne kadar tehlikeli olabilir ki?zaten 5 ,6 yasinda degil !ice dönuk zamani ,ergenlige basladigi donem en fazla 1 2 yıla sosyallesecek ...Kendinizi o cocugun yerine koyun arada da esinizin !empati zor degildir karsiliginda hissettiginiz duygular zordur bu duygulari goze alin ve empati kurun.....sevgi ve iletisim sorununuzun en guzel çozumu...
Yanliz surasi yanlis kadini istememeleri bu merhametten degil.sacmaliktandir esler arayi bulmak zorunda aynisini kadin yapsa cocugu kabul.bile etmezlerddi

Yanliz surasi yanlis kadini istememeleri bu merhametten degil.sacmaliktandir esler arayi bulmak zorunda aynisini kadin yapsa cocugu kabul.bile etmezlerddi
Bu tip hassas konularda ozelliklede bir cocuk soz konusuysa aynisini kimin yapacagi umrumda olmaz ben ne yaptigima ne yapmam gerektigine bakarim....Empatiyi farkli algilamissiniz....

Bu tip hassas konularda ozelliklede bir cocuk soz konusuysa aynisini kimin yapacagi umrumda olmaz ben ne yaptigima ne yapmam gerektigine bakarim....Empatiyi farkli algilamissiniz....
Farkli algilamiyorum tabiki cocuga sahip ciksin amcasi ama bunu karosiyla beraber yapabilir bunu cocugada empoze edebilir bunun yapilmasi cocugun gelisiminde aksakliga sebep olmaz aksine paylasmayi ve toplum yasama sartlarini ogrenmis olur onun disinda malesef cocuk bencil.bir cocuk olarak yetisecektor

Çocuk için bence psikolojik destek sağlanmalı. Zor dönemler geçirmiş,anne,babası aramıyor,ilgilenmiyor,o da eşinizi koymuş belliki yerine ama gidişat kötü zira çocuk 12 yaş olgunluğuna erişememiş.
Sizin çocuğunuz olsa işler daha da sarpa saracaktır. Asla kabullenmeyecek,kıskanacak,sizi daha da dışlayacak ve daha da uzaklastırmaya çalışacaktır çocuk hamileliğiniz itibatiyle.
Tamam eşiniz vicdanlı merhametli davranıyor ne güzel ama böyle olmaz,siz yada eşiniz kendi kendinize düzeltemezsiniz durumu artık.

Çocuk için bence psikolojik destek sağlanmalı. Zor dönemler geçirmiş,anne,babası aramıyor,ilgilenmiyor,o da eşinizi koymuş belliki yerine ama gidişat kötü zira çocuk 12 yaş olgunluğuna erişememiş.
Sizin çocuğunuz olsa işler daha da sarpa saracaktır. Asla kabullenmeyecek,kıskanacak,sizi daha da dışlayacak ve daha da uzaklastırmaya çalışacaktır çocuk hamileliğiniz itibatiyle.
Tamam eşiniz vicdanlı merhametli davranıyor ne güzel ama böyle olmaz,siz yada eşiniz kendi kendinize düzeltemezsiniz durumu artık.

Sadece maddiyat olsa yine bi şekilde susar, eyvallah dersinde burada sana gösterilmesi gereken ilgi ve sevginin tamamına talip olan bi çocuk var. Biz kendi doğurduğumuz çocuğa bu kadar müsamaa göstermiyoruz, eşiniz çok abartmış.

Bu durum benim evliliğimi bile bitirirdi. 12 yaş artık küçük de değil. Bi psikologla görüşsün eşiniz, davranışlarının normal olmadığını doktordan duysun en azından. Kabul etmezse rest çekeceksiniz, başka bir yol görmüyorum.

Farkli algilamiyorum tabiki cocuga sahip ciksin amcasi ama bunu karosiyla beraber yapabilir bunu cocugada empoze edebilir bunun yapilmasi cocugun gelisiminde aksakliga sebep olmaz aksine paylasmayi ve toplum yasama sartlarini ogrenmis olur onun disinda malesef cocuk bencil.bir cocuk olarak yetisecektor
Konudaki hanimefendinin yaklaşımı bana esinin iletisimine kapali oldugunu hissettirdi nedeni ise ilk yorumumda gizli yani konu sahibi cocuk konusunda tepkilerini ve ya eleştirilerini nasıl yaptı bilemiyorum ama eşinin bu konuda kadının fikirlerine kapali oldugu hissini verdi ben boyle hissettiysem eşi nasil degerlendirir bilemem ama cocugu düşünür tarzda bir yaklasim sergiliyorsa esi zaten bunu es gecmez diye dusunuyorum...Konu cocugun hisleri geleceginin kaygisi olsa tamam ama konu hanimefendinin evliligi ve esinin yigeniyle olan ilskisinin getirdigi sıkıntılar...Aslında 2 cözum var biri boşanmak digeriyse sevgi dilini kullanmak,ikincisi icin cok daha caba gerek...belkide cok hassas oldugum bir konudur ve ben de bu konuda yargısız infaz yapiyorumdur bilemiyorum.....Ama cevabi konu sahibinin vicdaninda....

Merhaba hanımlar.

Bu konuyla ilgili daha önce açılmış bir konum daha var. Orada tavsiyeler durumu kontrol altına almıştım ama bugün anlıyorum ki mesele sandığımdan çok daha derin.

Özetle; eşimin abisinin oğlu kayınvalidemle yaşıyor. Eşimin babası yok, evin babası hep eşim olmuş. Abi başkasıyla evlenmiş çocuğu almamış. Çocuk (12 yaşında) hep eşimle olmak istiyor, bir tek onun sözünü dinliyor, maddi manevi her şeyi ondan bekliyor.

Buraya kadar sorun yok. Ben bunu biliyordum, ve yeğenini de hep sevdim.

Ancak yeğeni kaynanamla da mutsuz. Ve artık beni darlıyor bu ailevi konuları. Hep eşimle olmak, ama yalnız olmak istiyor ve ben de zaten farklı milletten olan ve çok sevmediğim kaynanamla başbaşa kalmak zorunda kalıyorum.

Evlerimiz ayrı. Haftada birkaç kere görüşüyoruz, ama onlarla beraber hiçbir şey yapmak istemiyorum artık. İki arabayla mi gidilecek, paylaştırıyoruz herkesi, ben kaynimla kaynanamla yolculuk yapmak zorunda kalıyorum mesela. Yeğen eşimle. O an ben eşimle gitmek istesem yeğeni ağlıyor. Ben çok ama çok kötü hissettiriliyorum.

Ya da ben bazı günlerde eşimle dışarı mı çıkıyorum, instagramda paylasirsam tavır yapıyor eşime beni niye götürmedin diye. Onda bile rahat edemiyorum artık.

Ben yoruldum. Eşime daha orta yollu olmasını, yeğenine biraz daha normal davranmasini, hep paşam paşam yaparak hem beklentilerini tavana çıkardığını hem de onu daha mutsuz bir çocuk yaptığını söylüyorum ama eşim kabul etmiyor.

Sizce ne yapmalıyım? Derdim eşimle, yeğeniyle asla değil. Bunu da vurgulayayim...
Allah yardımcın olsun
Benim eşimin de iki yeğeni var onlar da ayni sekilde
Eşimin kardeşi bu çocukların babası sen sayılırsın
Evlendin diye unutmak YÖK falan der eşime sinir olurum
Bizdeki durum bu kadar ileri değil ama sadece sözde kalıyor ayrı şehirdeyiz
Böyle olunca insan çocuktan da soğuyor
Babası olan birine ekstra babalık yapmaya çalışıyor esiniz
İlgilenmesi hoş ama fazlası kendi kurduğu aileye zarar
Bunu eşinizle güzelce konusacaksınız
Hoş bir yemek ortamı hazırlayın evde
Ya da dışarda bir organizasyon yapın ve sınırlarının olması gerektiğini anlatın

Merhaba hanımlar.

Bu konuyla ilgili daha önce açılmış bir konum daha var. Orada tavsiyeler durumu kontrol altına almıştım ama bugün anlıyorum ki mesele sandığımdan çok daha derin.

Özetle; eşimin abisinin oğlu kayınvalidemle yaşıyor. Eşimin babası yok, evin babası hep eşim olmuş. Abi başkasıyla evlenmiş çocuğu almamış. Çocuk (12 yaşında) hep eşimle olmak istiyor, bir tek onun sözünü dinliyor, maddi manevi her şeyi ondan bekliyor.

Buraya kadar sorun yok. Ben bunu biliyordum, ve yeğenini de hep sevdim.

Ancak yeğeni kaynanamla da mutsuz. Ve artık beni darlıyor bu ailevi konuları. Hep eşimle olmak, ama yalnız olmak istiyor ve ben de zaten farklı milletten olan ve çok sevmediğim kaynanamla başbaşa kalmak zorunda kalıyorum.

Evlerimiz ayrı. Haftada birkaç kere görüşüyoruz, ama onlarla beraber hiçbir şey yapmak istemiyorum artık. İki arabayla mi gidilecek, paylaştırıyoruz herkesi, ben kaynimla kaynanamla yolculuk yapmak zorunda kalıyorum mesela. Yeğen eşimle. O an ben eşimle gitmek istesem yeğeni ağlıyor. Ben çok ama çok kötü hissettiriliyorum.

Ya da ben bazı günlerde eşimle dışarı mı çıkıyorum, instagramda paylasirsam tavır yapıyor eşime beni niye götürmedin diye. Onda bile rahat edemiyorum artık.

Ben yoruldum. Eşime daha orta yollu olmasını, yeğenine biraz daha normal davranmasini, hep paşam paşam yaparak hem beklentilerini tavana çıkardığını hem de onu daha mutsuz bir çocuk yaptığını söylüyorum ama eşim kabul etmiyor.

Sizce ne yapmalıyım? Derdim eşimle, yeğeniyle asla değil. Bunu da vurgulayayim...
Bende olsam sınır olurdum o ne ya öyle yok siz gidince ağlıyormuş ne öyle ayrıca 12 yaş da küçük bir yaş diil yani çok yüz verilmiş yarın sizinle de yaşamak ister o

Çocukla aram kötü değil... Hatta beni seviyor da... Ama bazen kendini tutamıyor, sınırlarımíza girmek istiyor..

Mesela geçenlerde üstümü değiştirecektim. Tek müsait oda bulunduğumuz odaydi, diğer odalarda erkekler vardı. Eşime dedim ki, yeğenine söyler misin ben üstümü değiştircem. Eşim bi kaldı, çocuğa ne diyeceğini bilemedi. "Yengen üstünü değiştirecek hadi ona müsade edelim" demedi, "gel oyun oynayalım" dedi. Yeğeni de ellerini bağlamış bize dik dik bakıyordu. Bunu bile, bu sınırı bile ona belli etmekten cekindi. Ama yeğeni de olsa bir sınırı olacak, benim evlatlarımın da olacak. Bunu anlatamadim işte. Ileride anlar mı şimdilik bilmiyorum. Ama pes etmeyeceğim, direcenegim doğru bildiklerim için...

Beni yanlarinda istemiyor demistiniz ya onun icin dedim. Erkekler bu tarz seyleri pek bilmiyorlar hepsini tek tek ogretmek gerekiyor hele ki boyle bi durumda ogrenmesi daha zor olucaktir. Cok anlayisli ve bilincli bi insansiniz. Herseyi olmasi gereken seyrine oturtursunuz insaallah

Back
X