konuları saptırmak

cilgin_anne_

elalemin delisi:)
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2014
3.305
344
88
nedir bu forumdaki konuları saptırma isteği anlamış değilim?
birisi bir fikir almak için soru soruyor
konu dönüp dolaşıp dini yönüne geliyor .
nedir bu yarası olan gocunur modu nedir hep dine döndürme çabası
belli tipler var hep heryerde aynı tarzdalar ,biri bir fikri sorsa içinde en kıyı köşede din geçse hurra hemen fırsat bulmanın zevkiyle dini yorum yapıp tartışma başlatıyorlar ve konu maalesef kapanıyor onlar yüzünde.
ve derdini anlatan fikir soran kişi de bu durumdan muzdarip oluyor?
bence konu kapatılması yerine ilk dini tartışmayı başlatana ceza verilmesi daha doğru .
çünkü fitili ilk ateşleyen suçludur her zaman .dolayısı ile konu sahibi de bu işten zararlı çıkmasın .
peşpeşe 2 konu kapandı bu yüzden ve insanlar doğru dürüst fikir alamadan konular kapandı.
insan bi fikir soramayacak mı burda ama değil mi ?
yöneticilere de sesleniyorum lütfen bu durumda konuda uyarı yapın ve ilk dini tartışmayı başlatana ceza kesin.
yoksa herkese ceza kesmiş oluyorsunuz konu kapatmakla..

Size katılıyorum az önce baktım şok oldum. Arzu eden dinine göre yaşasın tabi ki ama herkes bu şekilde yaşıyormuş gibi konunun ortasına sapkın fikirlerle gelmeleri çok can sıkıcı. Orada kadın çok güzel bir şey yapmaya çalışıyor, evlat almaktan bahsediyor birileri gelmiş yok nikah düşer diyor. Büyüttüğü çocuğa böyle iğrenç bir gözle bakacak insanın buraya zaten konu açacağını sanmıyorum. Ezcümle katılıyorum size.

benim anlatmak istediğim şey aslında daha çok şöyle durumlar
mesela geçen arkadaşın biri çarşaf giymek istediğini kapanmak istediğini ama ailesinin izin vermediğini tepki gösterdiğini ve bu konuda çok dertli olduğunu yazmıştı ve fikir almak istedi ?
istediği şey bununla nasıl mücadele ederim ve istediğim şekilde yaşamam için nasıl direnebilirimdi ,
konu döndü dolaştı iarkadaşın açarşaf giymesi eleştirildi ,kimisi çıktı çarşaf caizdir dedi öbürü değildir dedi .
yani orada mesele çarşafın caizliği ya da dinen hükmü değildiki
bir insan yaşamak istediği kendi seçtiği yolda karşısına çıkan engelleri anlatıp nasıl mücadele ederim diye fikir istiyordu.
ama herkes konuyu dine çekince arkadaşı yadırgayanlar hakaret edenler oldu ,savunanlar da oldu ,bi baktım ki ortam sanki dini tartışma ortamı ..
iyi de arkadaşın derdi bu değildi ki ,sonuçta hiçbir insanı sorgulayamazsınız istediği gibi yaşar ,size sorulana cevap vermek yerine ,birbirimizin kıyafetini düşüncelerini yargılayıp tartışmak ,dini inançlarını sorgulamak bize daha kolay geliyor.
öyle ki bazıları fütursuzca yapıyor bunu ..
bugünki konuda da öyle oldu ,konu sahibi evlat alma meselesini sordu herkes gayet güzel cevap verdi.
taki konu sahibi iyi niyetle acaba dini açıdan nasıl ki bu durum deyince hurrraaaa herkes başına üşütü
herkes biribiriyle din alimi yarışına girdi..
yaaw kadıncağız iyi niyetle bir şey sormuş ,makul bir şekilde cevap verebilirsiniz
burası dini arena değilki ,herkes bi bilmiş bi bilmiş
en sonunda konu kapandı .
çok gıcık oluyorum böyle durumlara..
insanların asıl sorduklarından başka yerlere sapmasın konu istiyorum

nedir bu forumdaki konuları saptırma isteği anlamış değilim?
birisi bir fikir almak için soru soruyor
konu dönüp dolaşıp dini yönüne geliyor .
nedir bu yarası olan gocunur modu nedir hep dine döndürme çabası
belli tipler var hep heryerde aynı tarzdalar ,biri bir fikri sorsa içinde en kıyı köşede din geçse hurra hemen fırsat bulmanın zevkiyle dini yorum yapıp tartışma başlatıyorlar ve konu maalesef kapanıyor onlar yüzünde.
ve derdini anlatan fikir soran kişi de bu durumdan muzdarip oluyor?
bence konu kapatılması yerine ilk dini tartışmayı başlatana ceza verilmesi daha doğru .
çünkü fitili ilk ateşleyen suçludur her zaman .dolayısı ile konu sahibi de bu işten zararlı çıkmasın .
peşpeşe 2 konu kapandı bu yüzden ve insanlar doğru dürüst fikir alamadan konular kapandı.
insan bi fikir soramayacak mı burda ama değil mi ?
yöneticilere de sesleniyorum lütfen bu durumda konuda uyarı yapın ve ilk dini tartışmayı başlatana ceza kesin.
yoksa herkese ceza kesmiş oluyorsunuz konu kapatmakla..

Kesinlikle katılıyorum size.Ben derdimi anlatmak için konu actım bi 10 gün önce ki.Açtığım konu yaşadıgım işkencelerle alakalı.Konuyu saptırdılar saptırdılar bi baktım yöneticiden mesaj gelmis uyarı ceza aldınız diye.Bu insanların derdi ne anlamış değilim.ayıp diyorum sadece.çok ayıp.

kapanan konu benimdi konunun buralara geleceğini tahmin etmemiştim tek amacım biraz destek ve fikirdi arkadaşlar ama bazı kişiler dini boyuta girip polemik yapınca konu kapandı

Back
X