Konumuz çocuk

Daha şimdiden bukadar kafaya taktıysanız bu hamilelik işinin yarısı fizikselse yarısı psikolojik. Psikoloji o kadar etkiler yani rahat olmalı ve düşünmemelisiniz

Allah en yakın zamanda size ve evlat isteyen herkese nasip etsin inşallah tabi ki bizede bizde yaklaşık 1,5 yıllık evliyiz ilk günden beri istiyoruz ama olmuyor, malesef en son muayeneye gittiğimizde eşimde sorun olduğunu öğrendik şuan tedavi aşamasındayız umarım tedavi sonuç verir bizede bebek nasip eder Rabbim, unutma herşeyin bir vakti var.

Stresten gebe kalamiyorsunuz konu sahibi. Önce cocuk fikrini kafandan at. Cidden stres gebe kalman engelliyor

Bence düşündüğünüz için olmuyor çok kafaya taktığınız belli bu süreci
Rahat pozitif geçirin zaten doktor sıkıntı yok demiş
Eşinizle bol bol vakit geçirin bu süreci düşünmeden
Ben 1 sene bebek düşünmedim 1 yılın sonunda istedik korunmadık ama tabi kafamda da hemen olur düşüncesi yok rahatım yani hatta tatil planı yaptık o ay yazdı gittik bir güzel gezdik meğer hamileymişim hatta o kadar dolaştım ki anlatamam madem sorun yok her şey kafada bitiyor rahat olun bugünlerin tadını çıkarın sonrada bebişli günlerinizin tadını çıkarın inş.

Birşey söylemek istiyorum
5 sene üzerine tüp bebek ile hamile kaldım
Daha yeni evli sayılırsınız tadını çıkarın
Ayrıca , herşey normal derken doktorlar neye baktılar sadece kandan hormon mu?
Bu herşeyi kapsamıyor öncelikle onu bil
Sen rahim filmi çekildin mi ?
Vajinal muayene oldun mu rahiminde polip , kist , miyom var mi ?
Kocan sperm testi verdi mi ve varikosel için film çektirdi mi ?
Eşin ve sen kandan genetik baktırdınız mi ?
Binlerin hepsine bakıldı ise evet sorun yok
Ama bakılmadı ise sorun olabilir

Henuz cok yeni evlisiniz tadini cikarin bence evet cocuk cok guzel bir sey ama sorumluluk oldugu icin eski rahatliginiz olmuyor.
İnsallah size de saglikli ve hayirli bir evlat nasip olur.

Ne zaman düşünmeyi bırakırsan o zaman bebek seni buluyor
Kendine yaptıgın baskıyla ne ilişkiden zevk alırsın ne hormonların dogru calısır

Okurken kendimi gördüm resmen... Bizde sizin gibi çok istiyorduk özelliklede ben. Doktorlara gittik hiç birimizde sorun yok. Bekleyin diyorlarda bebek için beklemek o kadar zor geliyor ki insana... bilirim o duyguyu. Çevre baskısını hiç umursama. Benim bizzat kp ortalıkta laf etti kız hasta bize söylemiyorlar diye.. Rabbim büyük tam bıraktığın anda geliyor mucize. Herşeyin vakti var inanıyorum buna. Bende çok üzülürdüm benden sonra evlenenlerin çocukları oldu diye gerçi üzülme şöyle çok istiyordum benimde olsun diye burukluk yaşıyordum :) üzülme inşallah en kısa zamanda sizlerinde bir yavrusu olur hayırlısıyla :)

Olsaydi suan uyurdu vs hayaller kurmaya basladik.

Şurda kahkaha attim. Bebebek dediğin öyle uyy ne tatluymiş olayindan ibaret değil. Bebel demek uykusuzluk demek, hormonlar tavan, maddi konudada pagali, hele Türkiyede. Eş ile bağin bozulma ihtimali,.

Şimdi çevrenin baski yaptiğini saniyorsan, lohusa depresyonuna girersin. Sürekli emzirme muhabeti, yok bu çocuk aç, yok bu çocuk üşüyor,..

Önce şartlariniz biraz olgunlaşsin. Kaç yaşindasiniz? Ikinizde çalişiyormusunuz? Maaşiniz bebek için yeterlimi?...

Bebek evet neşede getiriyor eve ama ayni zamanda stresside, yorgunluğuda. Bunun için evliliğiniz ilk önce çok sağlam olmali.

Canim oncelikle daha cok yeni evlisin hersey zamanla olur.Birde sunu demek istiyorum cocugun da Allah hayirlisini versin. Eger saglikli ve hayirli olacaksa dunyaya gelsin. Allahim inssllah size, bize ve tum isteyenlere saglikli, hayirli cocuklar nasip eder

Tüm hayatin bebektenmi ibaret olacak? Yani bu bir bebek, hobi değil ki. Çok sağliksiz bir psikoloji, hem sen hem bebek için. Bir bebeği hayatin merkezine koymak kadar yanliş birşey yok.

Sende bir işe gir, bir kursa katil iki insan yüzü gör. Kendi kişiliğine yatirim yapmazsan, ilerde bu bebeğe ne vereceksin?

evet aynen de oyle olucak daha 23 yaşında gencecik yeni evli bir kadin canim sıkılıyor bebek olsa tum gun onunla ilgilenirim deyip bebek fotolarina ic geçiriyor sabki yillardir beklemis gibi bebek sevmeye aç oldugunu yaziyor anlamiyorm hadi bebek oldu ne vericeksin bu cocuga maddi-manevi sartlar eskisi gibi degil zorlu ve cok sabir istiyor ne diyim Allah hayirli zamanda versin her isteyene

Çok değil bebek olduktan 1-2 yil sonra bile herşeyi anlayacak ama çok geç olacak. Çocuk durmayacak, kreşe ihtiyaç olacak ama pahali. Oyuncak kiyafet pahali. Özel okula yollayamayacak çünkü pahali. Ülkede patlican bile satilmayacak ala millet tek maaş ile bebek yapmak istiyor. Hayret ediyorum.

Şimdi etrafin bebeklerine imrenen konu sahibi, 30lu yaşlarina gelince, milletin gezdiğini görüp, çocuklari iyi okullara gittiğini görüp yine kiskanacak.

Daha çok yeni evlisiniz dert etmeyin kendinize lütfen oluruna bırakın...

Biz 2015 yılında evlendik 1 yıl bebek yapmamaya karar vermiştik. 1 yılın sonunda denemelere başladık ve ilk ay hamile kaldım ama ne yazık ki dış gebelikti ve geç tanı koyulduğu için sol tüpüm alınmak zorunda kaldı 2 aylık korunma süresinden sonra tekrar denemelere başladık ama olmadı... Sonra doktor desteği almamız gerektiğine karar verdik ve doktorumuz zaman kaybetmek istemiyorsak aşılama yapabileceğini söyledi. Bizde kabul ettik sonuç negatifti daha sonra 2. yi denedik o da negatifti....Tüp bebeğe geçiş yaptık o da negatif oldu.. Tüp bebekten sonra normal yoldan gebe kaldım ama maalesef o da dış gebelikti ve bu sefer ilaç tedavisi ile gebelik sonlandırıldı....Tüm hayallerimiz yıkılmıştı.. Eşimle oturup artık bebek yapmama kararı aldık sadece ikimiz olacaktık illa bebek olacak diye bir şey yok diye konuştuk. Sonra tatile gittik ikimizde kafamızdan atmıştık artık bebek fikrini....4 ay sonra yine hamile kaldım bebek nasılsa normal olmuo diye bir kaç kez korunmamıştık ve ben yine 5 gün gecikmiştim. Korktum eşimle bu durumu paylaşmaya çünkü tekrar dış gebelik olursa ikimizde çok kötü olurduk. Bir akşam çekinerek söyledim ve onun endişeli bakışı aklımdan hiç çıkmayacak eminim.. Bir kaç gün sonra doktoruma gittim ama inanılmaz bir korku vardı içimde doktor muayene ederken gülmeye başladı ben şaşkınlıkla onu izliyordum işte burada kese oluşmuş bu sefer oldu mucize bu diye bağırmaya başladı.. ve ben şuan 26 haftalık hamileyimm.. İnan herşeyin bir vakti zamanı var aklından silip atmazsan olmuyormuş bunu yaşayarak gördük...

Kendini yıpratma hayat o kadar güzel ki yaşamaya bak... nasibimizde varsa elbet sizi de gelip bulacaktır.

Daha 1.5 yillik evlisiniz. Cocuk dusuncesini kafanizdan atmaya calisin. Zamana birakin yani. Tabi calismalara devam edin. Genelde bu stresten kurtulunca bebek de oluyor

Bizim çevremizde bunun örneği var.
Iki erkek kardeş var.Birinin tek çocuğu, diğerinin iki çocuğu var.Tek çocuğu olan kızını özel okula verdi hem durumları daha iyi hemde zaten artık çocukları olmuyor tek çocukta kaldılar tüm yatırımı ona yapıyorlar.
Diğerinin 2 çocuğu var, o da büyük kızını özel okula verdi ama çok zorlanıyor.Hem maddi olarak durumu orta hem de bir çocuk masrafı daha var.
Kardeşler bile çocuk yarıştırır olmuş keza bunun bir ton masrafı da var.
Konu sahibi 23 yaşında imiş ben 23 yaşında değil çocuk, evlilik bile düşünmüyordum.
Konu başlığını görünce 36 yaşında sandım.
Konu sahibine önerim Morzirhli çevre baskısına kulak asmayın, eşinizle evliliğinizin tadını çıkarın zaten çocuk olacaksa olur, daha 20lerin başındasınız.

Son düzenleme:
Biliyorum zor ama kafanıza takmamaya çalışın. Kuzenim 7 senelik evliydi hiç bir sorunları yoktu ama bebek olmuyodu. Kocasının bi ameliyat geçirmesi gerekiyodu o ay hamile kaldı. Kafam rahatladı başka bişey düşünmek zorunda kalınca aklıma gelmedi diyo. Yani stres çok önemli çok etkiliyo.

Hayir bide artik geçim çok zorlaşti. Mama pahali, sebze pahali,.. Çocuk bide büyük sorumluluk, bu yaşta bu yükün altina girilirse çabuk tükenilir. Babada tüm gün çalişip yardim etmez... Keşke bizim gördüklerimizi konu sahibide görseydi

o çevre hic susmuyo arkadasim
bir yaparsin ikiyi sorar iki yaparsin ay daha yapmayin hayat gecim zor derler nasil korunacagini bile onlar soyler sana oyuzden cevreyi takma
yalniz bir sey soylemek istemiyorum cocuk olsaydi o an muhtemelen uyuyor olmazdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…