Konumuz çocuk

Siz nasil bi zihniyettesiniz ya ? Size cevap bile vermicem

Siz rahat olun benim evimin icini benden baska kimse bilemez. Cok sukurde iyiyiz. Esiminde destekci olacagina eminim.

Size tavsiyem 10 senedir çocuğunuz olmuyormuş gibi davranıp stres yapmayın. Diyeceğim ama öyle olmuyor biliyorum çevre baskısı varken herkes soruyorken ister istemez sürekli insan düşünüp stres oluyor. Soranlara istemiyoruz deyin. Ben aileme bile öyle diyordum hep.Bizim tüp bebek için tedaviye başlayalım artık dediğimiz zaman oldu ve bizim de hiçbir sağlık sorunumuz yoktu. Yumurtlama takibi şu bu gebelik testleri hepsi stres kaynağı.

once haddinizi bilin sonra konuşalım bu nasil bir üslup banane senin cocugundan elbet bakicak ben degilim bir konu açıyorsun yorum yapiyoruz 32 yasinda 2 cocuk annesiyim evet seni anlayamam çünkü canim sıkıldı oyalanirim diye cocuk yapmadim anladin mi ne yasadigim hakkinda hicbur fikrin olmadan esip gurleyemezsin önce bi etrafina bak evet maddiyat dedik bir mama bir bez fiyatından haberin var mi acaba hadi onu karsilarsin peki bir bebegin gelisimi buyumesi ile ilgili fikrin var mi uzaktan caka satmak kolaydir konu acmisin fikrimi belirttim istersen 10 tane dogur yalniz hayalindeki gibi uyutup oylece onu izleyameyecegini yasayarak ogrenirsin

1,5 senelik evliymişsiniz daha.
Ben 3,5 sene de kaldım hamile.Biliyorm hic olmucakmıs gibi geliyor ama kendinize eziyet etmeyin.
evliliğinizin tadını çıkarın derim.Rabbim hayırlı zamanda nasip eder merak etmeyin

Cocuk istemek sağliksiz değil, hayatin sadece cocuktan ibaret olmasi sağliksiz. O cocuk bir hobby degil, bir birey.

Cocugu hayatin merkezine koyarsan, istedigin kadar bilincli ol, doğru büyütemezsin o cocuğu. Bende ayni hatayi yaptim ilk başta çünkü. Iyikine işim vardi ki biraz siyrildim o düşünceden.

Cocuğu merkeze koyarsan, herşeyi çok abartirsin. Çocuk kendi bireyliğin farkina varamaz. Sende varamazsin . Artik kadin, eş, arkadaş rolünü unutup, sadece anne rolüne bürünürsün.

Zihnini açik tutman lazim. Kendi alanini yaratman lazim. Bir kursa git. Hayatta hayallerin, yapmak istediklerin yokmu? Sadece bez değistirip, ödev yardimi, ev temizliğimi yapmak istiyorsun? Kendi alanini yaratmazsan çok yipranirsin.

Üstüne şu sorduğum sorulari ilerde çocuğunda sorar benden söylemesi.

Ben herseyin bilincindeyim hic bebek gormemis biri degilim. 2 yasinda kardesim var ona bi sure ben baktim. Maddiyata o kdr takilmissiniz ki. Manevi olarakta bakabilirim cok sert elestiriyosunuz farkinda bile degilsiniz . Benim hassas konum bu . Sizde beni anlayamazsiniz.

Rabbim gönlünüze göre versin
Yinede cok dert etmeyin
Daha cok yenisiniz
Bugunlerinizin tadını cıkarın,bol bol gezin tozun sinemaya gidin

Kendimi her gecen gun gelistiren bi insanim evde oturup bulasik yikayip tv izlemiyorum. Cocugu merkezimede koymuyorum sadece neden olmuyo diye stres yapiyorum. Oldugundada onu layıgiyla buyutmek icin elimizden geleni yapacagimiza inaniyorum

Siz çevreye hiç takılmayın, elalem konuşur da konuşur onları memnun etmek imkansız,sanki maddi manevi onlar bakacak yardıma muhtaç kalsanız emin olun ilk bu baskıyı yapanlar size yüz çevirecek, kayınvalide ve görümceniz dahil. Milleti anlamıyorum sanki sipariş verir gibi çocuk oluyor da utanmadan ne zaman olacak, ee hadi yapın şeklinde terbiyesizce konuşuyorlar. Yaşınız genç, evliliğin tadını çıkarın vakti geldiğinde bebeğiniz gelecektir, sıkmayın canınızı.

hayir sert elestirmek degil bak yaşca tecrübe olarak büyükler sana yardimci olmaya calisan bende dahil uyeler yazmis anlamadigin kisim şu bebegin olur ama daha cok gençsin bir kursa gidebilirsin bir hobi edinebilirsin hayatin bebekten ibaret olmasin hekesin anlatmaya calistigi bu cocuk kolay bir süreç degil maddiyata takmamakta elde degil evladım 2.5 yasinda kucuk olan ve ben olmayan paramla 2.5 senedir 100.000 lira doktum nerdeyse manevî olarak yipranmami hic sorma cikamazsin ordan yani hayat gördüğün gibi toz pembe ilerlemiyor anlamiyorum evet o yuzden neyse sansin acik olsun benden bu kadar

Ben bunu bizzat işyerinde yasıyorm.
Patronlarımın gec çocukları olms.Karı koca tek ortak konuları çocuk.
Birbirlerine sürekli çocuktan haber var mı?Okuldan aradlar mı?Yemeğini yemiş mi bunu soruorlar.Okula gidip gidip bakmalar.4 yaasında daha kreşe verdilr,1ay kapıda yattılar
Kresden çocuk alıncak,dedelerin faln isi olsa büyük olay oluyor.Cocuk ortada kaldı eyvah diye
Ben de hamileyim esime diyorm boşarım seni öyle olursan
Hayatın merkezine cocugu oturtmak en yanlısı..

Evet stres engelliyo biliyorum da. Elimde degil ki. Bi işe gireyim diyorum simdi is bulmakta zorlasti. Esimde her iste calistirmiyo. Sirf kafam dagilsin diye istiyorum calismak

O zaman bir hobi bulun.
Mesela yürüyüş yapın, havalarda yavaş yavaş ısınıyor.
Her gün 10 km yürüyün mesela.
Sonra bir kafede alın kitabınızı çay, kahve için.
Bir hobi edinin.El işi olabilir,resim olabilir.
Yani kendinizi sürekli niye olmadı niye olmuyor diye aşağıya çekmeyin.
Eşiniz 32 yaşında yani?
Geç kalmış değil ki..
Benim babam 37 ve 42 yaşlarında baba oldu.
Gayet de ilgili bir babaydı.
Hatta kardeşimle benden bile iyi ilgilendi 42 yaşındayken.
Biz artık o mahalle muhtarı teyzeler gibi olmamalıyız.
Ben 31 yaşındayım, çocuğum yok.Kimin ne düşündüğü hiç umrumda değil.
Bu hayat benim, benim kararlarım geçerli.
Çocuk konusunda stres yapmayın, zaten doktora gitmişsiniz tahliller yapılmış sorun yok denmiş.
Bundan sonra bence kendinizi rahat bırakın..
Meşgale bulun.
Nasipse olacaktır.

Son düzenleme:
Kendimi her gecen gun gelistiren bi insanim evde oturup bulasik yikayip tv izlemiyorum. Cocugu merkezimede koymuyorum sadece neden olmuyo diye stres yapiyorum. Oldugundada onu layıgiyla buyutmek icin elimizden geleni yapacagimiza inaniyorum

Ne yaparak gelistiriyorsun? Insan evde kendini gelistiremez, kendi alanini yaratamaz. Ki kendin dedin bos oldugundan dolayi bebek istiyorsun diye.

Neyse ne dedigimi anlamiyorsun, sanki misyonum seni yermekmis gibi davraniyorsun. Peki. Cocuk olduktan sonra zaten anlarsin benim ne demek istedigimi. Buda son mesajim olacak, bosuna polemige gerek yok. Iyi forumlar diliyorum sana.

Şöyle aşağıya doğru baktım da yorumlara sanki sizin bebeğe maddi manevi onlar bakacaklar. Nedir yani bu? Evet genç ve evet genç anne olmak çok güzel. Annem beni 31 yaşında doğurmuş bende onun kadar bekleseydim belki kadın torununu göremeyecekti. Keşke diyor daha erken doğursaydım seni torunuma daha fazla enerji haracayabilirdim. İnsanlar evlenir evlenmez çocuk isteyebilir bunun bir kuralı yok. Yani "evlendikten 5 yıl sonra çocuk düşünülecek" diye bir kanun kaide varsa söyleyin bizde bilelim. Çocuğa hasret olmak için yıllar geçirmeye gerek yok.

Evet bebek bir insanın merkezidir. Çünkü sen bir insann yetiştiriyorsun nasıl merkezde olmasın? Ondan sonra ortada avanak avaanak gezenler ortaya çıkıyor.

Sen canını sıkma konu sahibi. Allah verdikten sonra kimseye laf etmek düşmez. Her nasip vaktine esirdir derler. Burda yapılan yorumlarıda takmayın. Bazıları heralde evlenir evlenmez hamile kalmış ki hayıflanıyor. Burda anlayamadığım bir grup var sadece yorum yapmak için yapıyor. Biri geliyor kin kusuyor diğerleride beğeni uğruna onları tutuyor. Yani boş yorum yapan çok fazla takmayın siz.

Evet çünkü herkes bütçesini düşünmeden bebek yapıyor. Mamaymış, bezmiş.... Yani bu fikirle bakacak olursak bayanlar hepimiz kordonlarımızı bağlatalım ve soğanın bile 5 lira olduğu bu dünyaya hiç birimiz çocuk getirmeyelim(!). Saçma saçmaaaaaa çok saçmaaa. Saçmalıyor bazıları.

Benim üzerime konusmak istersen, alintilayabilirsin.

Ben evlendikten 3 yil sonra çoçuk sahibi oldum. Ve evet bilerek bekledim. Esim ile gezdik tozduk, tatile gittik ve ona ragmen çok zorlandik. Evlendikten belli bir süre sonra çoçuk düsünmek bir kural degil fakat tecrübe ile beraber diyorum ki bu evlilikler için daha iyi.

Artik simdiki jenerasyonun evlilikten beklentileri farkli. Eskiden kadin sadece "çekiyordu". Ask ve sevgi evlilikleri zaten azdi. Kadin sadece evlenip, çoçuk dogurmak, hizmet etmek ve ölmek için vardi. Tabiki genç evlenip, bebek yapiliyordu. O zamanlar kural buydu.

Ancak simdi öyle degil. Önce çoçuga iyi bir yuva hazirlanmali. Hersey ates pahasina. Kadin ile erkek birbirlerini iyi tanimali, iyi bir zemin olusturmali. Ve evet çoçuk hayatin çok büyük bir parçasini aliyor fakat dikkat edilmesi lazim. Hayatin merkezine alinirsa ne çoçuk, ne anne rahat yasayabilir.

Ha yazdiklarimi kesinlikler begeni ugruna yazmiyorum. Bana ne kim begenip begenmiyorsa. Ki bu açiklamaya yazmak bile zorunda degilim. Konu sahibi konu açmis, o zaman farkli açilardan bakan insanlarada tahamül etmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…