Çok değil bebek olduktan 1-2 yil sonra bile herşeyi anlayacak ama çok geç olacak. Çocuk durmayacak, kreşe ihtiyaç olacak ama pahali. Oyuncak kiyafet pahali. Özel okula yollayamayacak çünkü pahali. Ülkede patlican bile satilmayacak ala millet tek maaş ile bebek yapmak istiyor. Hayret ediyorum.
Şimdi etrafin bebeklerine imrenen konu sahibi, 30lu yaşlarina gelince, milletin gezdiğini görüp, çocuklari iyi okullara gittiğini görüp yine kiskanacak.
Hayir bide artik geçim çok zorlaşti. Mama pahali, sebze pahali,.. Çocuk bide büyük sorumluluk, bu yaşta bu yükün altina girilirse çabuk tükenilir. Babada tüm gün çalişip yardim etmez... Keşke bizim gördüklerimizi konu sahibide görseydi
Rabbim hayirlisiini versin canim benim.. beklemekten baska caremiz yokBende 8 yıllık evliyim ortada hâlâ birşey yok sanırım bu gidişle de olmayacak
once haddinizi bilin sonra konuşalım bu nasil bir üslup banane senin cocugundan elbet bakicak ben degilim bir konu açıyorsun yorum yapiyoruz 32 yasinda 2 cocuk annesiyim evet seni anlayamam çünkü canim sıkıldı oyalanirim diye cocuk yapmadim anladin mi ne yasadigim hakkinda hicbur fikrin olmadan esip gurleyemezsin önce bi etrafina bak evet maddiyat dedik bir mama bir bez fiyatından haberin var mi acaba hadi onu karsilarsin peki bir bebegin gelisimi buyumesi ile ilgili fikrin var mi uzaktan caka satmak kolaydir konu acmisin fikrimi belirttim istersen 10 tane dogur yalniz hayalindeki gibi uyutup oylece onu izleyameyecegini yasayarak ogrenirsinBenim cocuguma sizmi bakicaksiniz ya ? Nedir bu maddiyati dusunmek ? Yuz kere soyledim. Maddi durumumuz iyi. Cok sukur de cocuklarla aramizda iyi. Bakabilecegimi biliyorum. Maddi ve manevi bizi dusunmeyin olurmu. Cok dusunuyosaniz siz yapmazsiniz. Ben sadece icimi dokmek istedim. Bilincli biriyim merak etmeyin. Belliki cocuk istemenin ne anlami oldugunu bilmiyosunuz belliki daha cocugunuz yok veya ister istemez hemen kalmissiniz. O yuzden beni anlamazsiniz. 1.5 yil az gelebilir size ama bunun en basindan beri her ay bu ay oldumu diye dusunen biziz. O yuzden bize cok. Ayrica ben 24 esim 32 yasinda.
1,5 senelik evliymişsiniz daha.Merhaba arkadaşlar. Buraya yazmamin sebebi bir nevi iç dökme de diyebiliriz. Biz 1.5 yillik evli ciftiz. Henuz daha bebek sahibi degiliz. Ama cok istiyoruz.. esimde bende. Zaten bebekleride cok seviyoruz internette tatli bi bebek fotografi gorelim birbirimize gonderiyoruz. Veya cevremizdeki bebekleri cocuklari cok seviyoruz ve onlari mutlu etmek icin herseyi yapiyoruz diyebilirim. Doktora gittim bir sorun olmadigi soylendi. Suan 3 ay tedavime ara verdim bu ay nasipse gidicem. Ama artik cok uzuluyorum. Bu aksam internette dolasirken benimle ayni gun evlenen bi arkadasimin bebegini gordum. Esime gosterdim nasil buyumus diye. Oda biraz buruldu gibi ama bana belli etmedi.. bizim ne zaman olcak gibisinden espri yapti. Olsaydi suan uyurdu vs hayaller kurmaya basladik. Bende belli etmedim ama uzuldum nasip askim deyip gecistirdim. Bizimde o zamanlarimiz gelecekmi cok merak ediyorum. Rabbim kimseye aratmasin. Beklemek cok zor. Hayali bile cok guzel..
Neden sagliksiz ? Cocuk sahibi olmak istemenin neresi sagliksiz ? Cok yanlis dusunuyosunuz. Biz hazir olmasak zaten istemeyiz. Cevreyi girebiliyoruz. Insanlarin cocuklari nasil yetistirdigini gorebiliyoruz. Ve ben gayet bilincli bi insanim. Dogruyu yanlisida gorebiliyorum.
once haddinizi bilin sonra konuşalım bu nasil bir üslup banane senin cocugundan elbet bakicak ben degilim bir konu açıyorsun yorum yapiyoruz 32 yasinda 2 cocuk annesiyim evet seni anlayamam çünkü canim sıkıldı oyalanirim diye cocuk yapmadim anladin mi ne yasadigim hakkinda hicbur fikrin olmadan esip gurleyemezsin önce bi etrafina bak evet maddiyat dedik bir mama bir bez fiyatından haberin var mi acaba hadi onu karsilarsin peki bir bebegin gelisimi buyumesi ile ilgili fikrin var mi uzaktan caka satmak kolaydir konu acmisin fikrimi belirttim istersen 10 tane dogur yalniz hayalindeki gibi uyutup oylece onu izleyameyecegini yasayarak ogrenirsin
Rabbim gönlünüze göre versinMerhaba arkadaşlar. Buraya yazmamin sebebi bir nevi iç dökme de diyebiliriz. Biz 1.5 yillik evli ciftiz. Henuz daha bebek sahibi degiliz. Ama cok istiyoruz.. esimde bende. Zaten bebekleride cok seviyoruz internette tatli bi bebek fotografi gorelim birbirimize gonderiyoruz. Veya cevremizdeki bebekleri cocuklari cok seviyoruz ve onlari mutlu etmek icin herseyi yapiyoruz diyebilirim. Doktora gittim bir sorun olmadigi soylendi. Suan 3 ay tedavime ara verdim bu ay nasipse gidicem. Ama artik cok uzuluyorum. Bu aksam internette dolasirken benimle ayni gun evlenen bi arkadasimin bebegini gordum. Esime gosterdim nasil buyumus diye. Oda biraz buruldu gibi ama bana belli etmedi.. bizim ne zaman olcak gibisinden espri yapti. Olsaydi suan uyurdu vs hayaller kurmaya basladik. Bende belli etmedim ama uzuldum nasip askim deyip gecistirdim. Bizimde o zamanlarimiz gelecekmi cok merak ediyorum. Rabbim kimseye aratmasin. Beklemek cok zor. Hayali bile cok guzel..
Cocuk istemek sağliksiz değil, hayatin sadece cocuktan ibaret olmasi sağliksiz. O cocuk bir hobby degil, bir birey.
Cocugu hayatin merkezine koyarsan, istedigin kadar bilincli ol, doğru büyütemezsin o cocuğu. Bende ayni hatayi yaptim ilk başta çünkü. Iyikine işim vardi ki biraz siyrildim o düşünceden.
Cocuğu merkeze koyarsan, herşeyi çok abartirsin. Çocuk kendi bireyliğin farkina varamaz. Sende varamazsin . Artik kadin, eş, arkadaş rolünü unutup, sadece anne rolüne bürünürsün.
Zihnini açik tutman lazim. Kendi alanini yaratman lazim. Bir kursa git. Hayatta hayallerin, yapmak istediklerin yokmu? Sadece bez değistirip, ödev yardimi, ev temizliğimi yapmak istiyorsun? Kendi alanini yaratmazsan çok yipranirsin.
Üstüne şu sorduğum sorulari ilerde çocuğunda sorar benden söylemesi.
daha erken. niye acele ediyorsunuz ki?
hayir sert elestirmek degil bak yaşca tecrübe olarak büyükler sana yardimci olmaya calisan bende dahil uyeler yazmis anlamadigin kisim şu bebegin olur ama daha cok gençsin bir kursa gidebilirsin bir hobi edinebilirsin hayatin bebekten ibaret olmasin hekesin anlatmaya calistigi bu cocuk kolay bir süreç degil maddiyata takmamakta elde degil evladım 2.5 yasinda kucuk olan ve ben olmayan paramla 2.5 senedir 100.000 lira doktum nerdeyse manevî olarak yipranmami hic sorma cikamazsin ordan yani hayat gördüğün gibi toz pembe ilerlemiyor anlamiyorum evet o yuzden neyse sansin acik olsun benden bu kadarBen herseyin bilincindeyim hic bebek gormemis biri degilim. 2 yasinda kardesim var ona bi sure ben baktim. Maddiyata o kdr takilmissiniz ki. Manevi olarakta bakabilirim cok sert elestiriyosunuz farkinda bile degilsiniz . Benim hassas konum bu . Sizde beni anlayamazsiniz.
Ben bunu bizzat işyerinde yasıyorm.Cocuk istemek sağliksiz değil, hayatin sadece cocuktan ibaret olmasi sağliksiz. O cocuk bir hobby degil, bir birey.
Cocugu hayatin merkezine koyarsan, istedigin kadar bilincli ol, doğru büyütemezsin o cocuğu. Bende ayni hatayi yaptim ilk başta çünkü. Iyikine işim vardi ki biraz siyrildim o düşünceden.
Cocuğu merkeze koyarsan, herşeyi çok abartirsin. Çocuk kendi bireyliğin farkina varamaz. Sende varamazsin . Artik kadin, eş, arkadaş rolünü unutup, sadece anne rolüne bürünürsün.
Zihnini açik tutman lazim. Kendi alanini yaratman lazim. Bir kursa git. Hayatta hayallerin, yapmak istediklerin yokmu? Sadece bez değistirip, ödev yardimi, ev temizliğimi yapmak istiyorsun? Kendi alanini yaratmazsan çok yipranirsin.
Üstüne şu sorduğum sorulari ilerde çocuğunda sorar benden söylemesi.
Evet stres engelliyo biliyorum da. Elimde degil ki. Bi işe gireyim diyorum simdi is bulmakta zorlasti. Esimde her iste calistirmiyo. Sirf kafam dagilsin diye istiyorum calismak
Kendimi her gecen gun gelistiren bi insanim evde oturup bulasik yikayip tv izlemiyorum. Cocugu merkezimede koymuyorum sadece neden olmuyo diye stres yapiyorum. Oldugundada onu layıgiyla buyutmek icin elimizden geleni yapacagimiza inaniyorum
Şöyle aşağıya doğru baktım da yorumlara sanki sizin bebeğe maddi manevi onlar bakacaklar. Nedir yani bu? Evet genç ve evet genç anne olmak çok güzel. Annem beni 31 yaşında doğurmuş bende onun kadar bekleseydim belki kadın torununu göremeyecekti. Keşke diyor daha erken doğursaydım seni torunuma daha fazla enerji haracayabilirdim. İnsanlar evlenir evlenmez çocuk isteyebilir bunun bir kuralı yok. Yani "evlendikten 5 yıl sonra çocuk düşünülecek" diye bir kanun kaide varsa söyleyin bizde bilelim. Çocuğa hasret olmak için yıllar geçirmeye gerek yok.Benimde ozellikle kayinvalidem ve gorumcem cok baskı yapiyolar bu konuda.. cevreyi soylemiyorm bile her goren bebek varmi yapin bi tane olsun sonra ararsinz vs diyolar. Sanki biz bilmiyoruz
Allaha sukur saglam. Bugune kadar birbirimizi hic kirmadik diyebilirim. Maddi durumumuz da iyi. Neden herkes cocuk istemek kotu biseymis gibi bahsediyo anlamiyorum ? Ben 24 yasindayim esim 32. Ve ben onun sorumlulugunu alabilcegime inaniyorum ki istiyorum.
Şöyle aşağıya doğru baktım da yorumlara sanki sizin bebeğe maddi manevi onlar bakacaklar. Nedir yani bu? Evet genç ve evet genç anne olmak çok güzel. Annem beni 31 yaşında doğurmuş bende onun kadar bekleseydim belki kadın torununu göremeyecekti. Keşke diyor daha erken doğursaydım seni torunuma daha fazla enerji haracayabilirdim. İnsanlar evlenir evlenmez çocuk isteyebilir bunun bir kuralı yok. Yani "evlendikten 5 yıl sonra çocuk düşünülecek" diye bir kanun kaide varsa söyleyin bizde bilelim. Çocuğa hasret olmak için yıllar geçirmeye gerek yok.
Evet bebek bir insanın merkezidir. Çünkü sen bir insann yetiştiriyorsun nasıl merkezde olmasın? Ondan sonra ortada avanak avaanak gezenler ortaya çıkıyor.
Sen canını sıkma konu sahibi. Allah verdikten sonra kimseye laf etmek düşmez. Her nasip vaktine esirdir derler. Burda yapılan yorumlarıda takmayın. Bazıları heralde evlenir evlenmez hamile kalmış ki hayıflanıyor. Burda anlayamadığım bir grup var sadece yorum yapmak için yapıyor. Biri geliyor kin kusuyor diğerleride beğeni uğruna onları tutuyor. Yani boş yorum yapan çok fazla takmayın siz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?