Bende 8 yıllık evliyim ortada hâlâ birşey yok sanırım bu gidişle de olmayacakMerhaba arkadaşlar. Buraya yazmamin sebebi bir nevi iç dökme de diyebiliriz. Biz 1.5 yillik evli ciftiz. Henuz daha bebek sahibi degiliz. Ama cok istiyoruz.. esimde bende. Zaten bebekleride cok seviyoruz internette tatli bi bebek fotografi gorelim birbirimize gonderiyoruz. Veya cevremizdeki bebekleri cocuklari cok seviyoruz ve onlari mutlu etmek icin herseyi yapiyoruz diyebilirim. Doktora gittim bir sorun olmadigi soylendi. Suan 3 ay tedavime ara verdim bu ay nasipse gidicem. Ama artik cok uzuluyorum. Bu aksam internette dolasirken benimle ayni gun evlenen bi arkadasimin bebegini gordum. Esime gosterdim nasil buyumus diye. Oda biraz buruldu gibi ama bana belli etmedi.. bizim ne zaman olcak gibisinden espri yapti. Olsaydi suan uyurdu vs hayaller kurmaya basladik. Bende belli etmedim ama uzuldum nasip askim deyip gecistirdim. Bizimde o zamanlarimiz gelecekmi cok merak ediyorum. Rabbim kimseye aratmasin. Beklemek cok zor. Hayali bile cok guzel..
Ben 24 esim 32 yasinda. Ayrica cocuklari seviyoruz demistim. Herseyine raziyim yeterki olsun diyorum artik. Her ay umid edip beklerken hayal kirikligina ugramak yipratiyo insani..Bebeğiniz olsaydı şuan uyur muydu? Ne tatlı, toz pembe hayaller bunlar. Zira bizim velet akşamları apartmanı inletmekle meşgul de. Eşimle çocuklardan ayrı eve çıkmak istiyoruz diye geyik yapıyorduk gözümüzden uyku akarken. Sabah beni de işe götür yeaa, bu delilerle bırakma diye paçasına yapıştım mesela, götürmedi pislik.
Hiçbir sorununuz yokmuş, daha yeni evlisiniz. Yaşınız da 23 mü gerçekten? Melankoli yapmaya, kafaya takmaya hiç gerek yok. Bebek yapmaya çalışken, şu günlerinizin tadını çıkarmayı unutmayın. Evlat muhteşem bir şey ama eşle baş başa geçirilen zamanlar da muhteşem. Bunun kıymetini çocuklu günler geldiğinde daha iyi anlayacaksınız. =)
o çevre hic susmuyo arkadasim
bir yaparsin ikiyi sorar iki yaparsin ay daha yapmayin hayat gecim zor derler nasil korunacagini bile onlar soyler sana oyuzden cevreyi takma
yalniz bir sey soylemek istemiyorum cocuk olsaydi o an muhtemelen uyuyor olmazdi
Hayir bide artik geçim çok zorlaşti. Mama pahali, sebze pahali,.. Çocuk bide büyük sorumluluk, bu yaşta bu yükün altina girilirse çabuk tükenilir. Babada tüm gün çalişip yardim etmez... Keşke bizim gördüklerimizi konu sahibide görseydi
Evet tesekkur ederimNeşeyle beraber bir sürü zorluk da geliyor. Ama anaç biri gibisiniz. İstediğiniz gibi olur umarım. Strese girmeyin yeter
Bende 8 yıllık evliyim ortada hâlâ birşey yok sanırım bu gidişle de olmayacak
uzulmeyin daha cok gencsiniz yeni evli sayilirsiniz iyi bir dr a gorunun tekrar:) ister uyusun ister uyumasin canim sorun degil o sadece hayaldi. Evimize bi cocuk gelince sevinen ciftiz biz :) 2 yasinda kardesim var mesela. Surekli onu gormeye gidiyoruz oyuncaklar biseyler aliyoruz. Sonra eve geldigimizde de bizimde olsaydi ya oyle bi tane diyoruz. Insan buruluyo.
Maddi durumumuz iyi cok sukur. Zaten bakamayacigimizi dusunsek bizde istemeyiz. Her konuda hazir oldugumuz icin istiyoruz.Katılıyorum ayrıca çevremde benim gördüklerimi görseydi çocuk istemezdi bence..
Her şey çok pahalı, iyi yiyecek pahalı,iyi kreş pahalı, iyi oyuncak pahalı..
Bu devirde tek maaşla 2,3 çocuk geçindirmek çok zor.(Maaşın asgari ücret veya biraz üstü olduğunu varsayıyorum)
Eğer maddi durum kötüyse ya çocuk yoklukla malesef büyüyecek.Ya da çok zeki ve çalışkan olup en iyi okulları kendisi kazanacak.
Ee tüm dar gelirlilerin maalesef çocuğu çok zeki değil.Gerçekci olalım.Yüzde 1 veya 2dir oran.
O yüzden çocuk oyalanma aracından ziyade büyük sorumluluk olarak düşünülmeli.
En azından ben öyle düşünüyorum.
Evette elimde degil malesef .Daha şimdiden bukadar kafaya taktıysanızbu hamilelik işinin yarısı fizikselse yarısı psikolojik. Psikoloji o kadar etkiler yani rahat olmalı ve düşünmemelisiniz
Allah en yakın zamanda size ve evlat isteyen herkese nasip etsin inşallah tabi ki bizede bizde yaklaşık 1,5 yıllık evliyiz ilk günden beri istiyoruz ama olmuyor, malesef en son muayeneye gittiğimizde eşimde sorun olduğunu öğrendik şuan tedavi aşamasındayız umarım tedavi sonuç verir bizede bebek nasip eder Rabbim, unutma herşeyin bir vakti var.
Allah en yakın zamanda size ve evlat isteyen herkese nasip etsin inşallah tabi ki bizede bizde yaklaşık 1,5 yıllık evliyiz ilk günden beri istiyoruz ama olmuyor, malesef en son muayeneye gittiğimizde eşimde sorun olduğunu öğrendik şuan tedavi aşamasındayız umarım tedavi sonuç verir bizede bebek nasip eder Rabbim, unutma herşeyin bir vakti var.
Birşey söylemek istiyorum
5 sene üzerine tüp bebek ile hamile kaldım
Daha yeni evli sayılırsınız tadını çıkarın
Ayrıca , herşey normal derken doktorlar neye baktılar sadece kandan hormon mu?
Bu herşeyi kapsamıyor öncelikle onu bil
Sen rahim filmi çekildin mi ?
Vajinal muayene oldun mu rahiminde polip , kist , miyom var mi ?
Kocan sperm testi verdi mi ve varikosel için film çektirdi mi ?
Eşin ve sen kandan genetik baktırdınız mi ?
Binlerin hepsine bakıldı ise evet sorun yok
Ama bakılmadı ise sorun olabilir
2423 yaşında mısın?
Maddi durumumuz iyi cok sukur. Zaten bakamayacigimizi dusunsek bizde istemeyiz. Her konuda hazir oldugumuz icin istiyoruz.
inşallah canım.Aynen oyle canim hayirlisi olsun hakkimizda. Elbet bizimde olacak insallah
Hormonlara bakildi rahim filmi cekildi zaten hep alttan muayne oluyorum esimede sperm testi yapildi hersey normal degerinde.
Okurken kendimi gördüm resmen... Bizde sizin gibi çok istiyorduk özelliklede ben. Doktorlara gittik hiç birimizde sorun yok. Bekleyin diyorlarda bebek için beklemek o kadar zor geliyor ki insana... bilirim o duyguyu. Çevre baskısını hiç umursama. Benim bizzat kp ortalıkta laf etti kız hasta bize söylemiyorlar diye.. Rabbim büyük tam bıraktığın anda geliyor mucize. Herşeyin vakti var inanıyorum buna. Bende çok üzülürdüm benden sonra evlenenlerin çocukları oldu diye gerçi üzülme şöyle çok istiyordum benimde olsun diye burukluk yaşıyordum :) üzülme inşallah en kısa zamanda sizlerinde bir yavrusu olur hayırlısıyla :)
Allaha sukur saglam. Bugune kadar birbirimizi hic kirmadik diyebilirim. Maddi durumumuz da iyi. Neden herkes cocuk istemek kotu biseymis gibi bahsediyo anlamiyorum ? Ben 24 yasindayim esim 32. Ve ben onun sorumlulugunu alabilcegime inaniyorum ki istiyorum.Şurda kahkaha attim. Bebebek dediğin öyle uyy ne tatluymiş olayindan ibaret değil. Bebel demek uykusuzluk demek, hormonlar tavan, maddi konudada pagali, hele Türkiyede. Eş ile bağin bozulma ihtimali,.
Şimdi çevrenin baski yaptiğini saniyorsan, lohusa depresyonuna girersin. Sürekli emzirme muhabeti, yok bu çocuk aç, yok bu çocuk üşüyor,..
Önce şartlariniz biraz olgunlaşsin. Kaç yaşindasiniz? Ikinizde çalişiyormusunuz? Maaşiniz bebek için yeterlimi?...
Bebek evet neşede getiriyor eve ama ayni zamanda stresside, yorgunluğuda. Bunun için evliliğiniz ilk önce çok sağlam olmali.
inşallah canım Rabbim çok bekletmesin inşallah, sizde sorun yokmuş ne güzel biraz kafanı rahatlat olur inşallahAynen oyle canim hayirlisi olsun hakkimizda. Elbet bizimde olacak insallah
Evet stres engelliyo biliyorum da. Elimde degil ki. Bi işe gireyim diyorum simdi is bulmakta zorlasti. Esimde her iste calistirmiyo. Sirf kafam dagilsin diye istiyorum calismakBilinçlisiniz bu çok güzel..
Sizin yaşınız genç, çok endişe yapmayın..
Burada çoğunluk yazmış, stres engel olabilir diye.
Çocuk konusunu beklemeye alın o sırada meşgale bulun..
Nasipse olur, hayırlısı olsun..
Amin canim. Zaten her namazimda rabbim hayirli saglikli evlat nasip et bize ve isteyen herkese diye dua ediyorum.Canim oncelikle daha cok yeni evlisin hersey zamanla olur.Birde sunu demek istiyorum cocugun da Allah hayirlisini versin. Eger saglikli ve hayirli olacaksa dunyaya gelsin. Allahim inssllah size, bize ve tum isteyenlere saglikli, hayirli cocuklar nasip eder
Tüm hayatin bebektenmi ibaret olacak? Yani bu bir bebek, hobi değil ki. Çok sağliksiz bir psikoloji, hem sen hem bebek için. Bir bebeği hayatin merkezine koymak kadar yanliş birşey yok.
Sende bir işe gir, bir kursa katil iki insan yüzü gör. Kendi kişiliğine yatirim yapmazsan, ilerde bu bebeğe ne vereceksin?
evet aynen de oyle olucak daha 23 yaşında gencecik yeni evli bir kadin canim sıkılıyor bebek olsa tum gun onunla ilgilenirim deyip bebek fotolarina ic geçiriyor sabki yillardir beklemis gibi bebek sevmeye aç oldugunu yaziyor anlamiyorm hadi bebek oldu ne vericeksin bu cocuga maddi-manevi sartlar eskisi gibi degil zorlu ve cok sabir istiyor ne diyim Allah hayirli zamanda versin her isteyene
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?