• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşamıyorum

asada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
150
2
118
İstanbul
ardakaşlar benim çok rahatsızlık verici bi sorunum var..derdimi anlatamıyorum,sürekli dilim sürşüyo,cümle kuramıyorum.ve bu bana çok rahatsızlık veriyo..çünkü kimse benim ne demek istediğimi tam olarak anlamıyo..benimle dalga geçiyolar.resmen her cümlemde 1 ya da 2 kelimeyi yanlış söylüyorum. :30: :25: hastanede doktora bile tam anlatamadım derdimi..yardım ederseniz çok sevinirim.

Canım sesli bir şekilde kitap oku..En azından hiç olmadı ilerlemesini engellersin.
Allah 'ım yardımcın olsun.

Son düzenleme:
ne yapmak gerek bilemiyorum ki bol kitap okumayı denesen sesli olarak bence faydası olur bir de kimi insan söylemek istedigini pat diye söyler kimide cümleyi toparlayıp söyler heyecanlı biri misin birsey anlatırken yutkunup bu devam edersin sakın ve anlatmak istediklerini toparlayıp aktarmayı deneyin ama sesli kitap okumak şart canım sorun edip kendini üzme :)

arkadaşların da önerdikleri gibi sesli kitap okumayı dene canım. bir de heyecanlı birisi isen ondna kaynaklı olabilir ya da psikolojik de olabilir

çok teşekkür ederim canlarım :)) hani insan kendinden emin görünmek ister ya .o da biraz konuşmayla ilgili bence...

arkadaşlara katılıyorum birde konuşurken hızlı konuşuyorsun bilmiyorum biraz daha yavaş konuşmayı dene

ben dünyanın kitabını okuyan biriyim hiç heyecanlı değilim ama aynı dertten bende muzdaribim aklım başka dilim başka söyler hep takılırım hep devrik cümle kurarım anlatmak istediğimi anlatamam. bir arkadaşım disleksi olabileceğimi söyledi ben kendimi bildim bileli hiç yemek meyve yemezdim aç aç gezerdim yine yiyemezdim buna bağlıyorum yavaş yavaş sağlıklı beslenmeye çalışıyorum sanki etkisi var gibi

beledıyenın ucretsız vermıs oldugu dıksıyon kursları var tavsiye edebileceğim, benım kelıme takıntım var duzgun soylerımde sesım ıcıme kacıktı bı ara :) Once ıcımden kendımle konusuyormus gıbı sankı bagırır gıbı soyluyodum sonra dılımle tekrar edıyodum..Oyun gıbı oldu bı zaman sonra..Saglık problemınız yoksa psıkolojiktir..Buda zamanla telkınlerle gecer..Bide cok kafanıza takmayın..Daha cook buyur konu..O alay edenlerede soyleyın acıp bi taraflarına gülsünler..:52::52:

Canım bu sorunu gidermek için kitap okumalısın.. Ama içinden değil yüksek sesle. Yüksek sesle şarkı söyle.. Konuşurken heyecanlanıyor musun? Dil sürçmesinin en önemli sebeplerinden biri heyecandır.. Hızlı konuşursan da dilin sürçer, daha tane tane konuşmayı dene canım.. Baktın bunlar olmuyor bir diksiyon kursuna yazıl, sorunun çözülür :34:

Ergen yaşlarımdayken ne acelem varsa çok hızlı konuşurdum. Peder her seferinde tane tane söyle, anlaşılmıyor, anlamıyorum, tekrar söyle v.b. sözlerini tekrarlardı.
Sesli kitap okudum. Teybe kaydettim sonra da dinledim.
İnanki kendi yanlışını duymak çok etkili oluyor.
Daha dikkatli toparlanıyorsun.

ben dünyanın kitabını okuyan biriyim hiç heyecanlı değilim ama aynı dertten bende muzdaribim aklım başka dilim başka söyler hep takılırım hep devrik cümle kurarım anlatmak istediğimi anlatamam. bir arkadaşım disleksi olabileceğimi söyledi ben kendimi bildim bileli hiç yemek meyve yemezdim aç aç gezerdim yine yiyemezdim buna bağlıyorum yavaş yavaş sağlıklı beslenmeye çalışıyorum sanki etkisi var gibi

disleksi dil donmesimi oluyor? daha cok benim gibi turkceyi iyi yazamayanlar olmazsin? bir test yaptirsam... sonuc disleksi cikar.. ama aslinda o testde dogru degildir cunku bu sorun disleksi ile alakasi yok bence zadece eyitimle alakasi var.. ( 9,10 yasimdan sonra turkce dersleri almadigim icin)

sizdeki sorunda gercekden bol bol sesli kitap okuyarak ve zadece saglikli yemek degil.. ayni zamanda yemeyi agzinizda nasil gezdirdiginizede bagli....( yani nasil yediginise) bununla ilgili bir filim izlemisdim... ama suan hangisi hatirlamiyorum.. aklima gelirse tafsiye ederim..

ben de hep deyimleri yanlış söylerim kurtulamadım gitti :52: hayır bilmediğimden değil o an aklıma gelmiyor. geçen arkadaşıma bu ne hal yüzünden düşen bin parça diyeceğime " bu ne hal yüzünden parçalar dökülüyor" dedim kız önce elini yüzüne attı sonra anladı tabi güldü bayağı :52:

sonra annemin bi kere gördüğüm bi arkadaşıyla yolda karşılaştım "sizi bi yerden ısırıyorum sanki" dedim falan. birazcık da kafanı bi şeylere veremediğinden olabilir sanırım. mesela benim bu şaşkolozluklarım sınav haftaları oluyor hep.

aynayla konuşmak da iyi olabilir bu arada.

ardakaşlar benim çok rahatsızlık verici bi sorunum var..derdimi anlatamıyorum,sürekli dilim sürşüyo,cümle kuramıyorum.ve bu bana çok rahatsızlık veriyo..çünkü kimse benim ne demek istediğimi tam olarak anlamıyo..benimle dalga geçiyolar.resmen her cümlemde 1 ya da 2 kelimeyi yanlış söylüyorum. :30: :25: hastanede doktora bile tam anlatamadım derdimi..yardım ederseniz çok sevinirim.

off aynı dert bendede var hele kızdığım zamanlar kendimi asla savunamam susarım biri içerde dilimi tutuyo gibi oluyorum sonrası malum müthiş bi ağlama ile bitiyo cümleler yer değiştiriyo konuşacak olursamda hep güler yanımdakiler bu yüzden güzel cümle kurdun diye ama ben bunu kitap okumamaya bağlıyorum umarım düzelirsin tatlım

Back
X