• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşmadığınız babanızla miras için barışır mıydınız ?

Makyajpamugu

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2014
211
134
303
İzmir
Merhaba daha önce başlık açmıştım başka bir konu da bunu da kısa kesmeyi düşünüyorum o yüzden. Daha önce küçükken kumar sorunu olan bir babam olduğunu ailemin dağıldığını belirtmiştim. Şimdi babaannemin halasının çok büyük gayrimenkulleri olduğunu ve hepsini üvey evladı üzerine olduğunu öğrendik ve sanırım babamın ve kardeşlerinin üzerinde hakkı varmış bu mirasın . Kişi başı ortalama 10 milyon gibi bi paradan bahsediyoruz. Herneyse sorun şu ki babamla aram iyi değil fakat bu işlerde (halam ve amcamlar çok iyi niyetli değiller çoğu zaman) babamın dolandırılmasından ve ya babamın yine paraları kumarda çarçur etmesinden korkuyorum . Herşeyi geçtim çok anlamaz böyle yatırım işlerinden falan yanlış şeyler yaparsa hadi kendimi geçtim ama kardeşlerim en azından gelecekte yine sıkıntı içinde yaşamasınlar istiyorum. Ama ben konuşursam yön verirsem herkes bu zamana kadar babanla konuşmadın senin derdin paraymış dilekler siye çekiniyorum . Siz olsanız napardınız. Avukat olumlu konuşmuş fakat bi seneyi bulabilir süreç duyduğum kadarıyla babam vekâleti halama verecekmiş dün beni aradı ben çok anlamıyorum hastayım ilgilen dedi. Benim kırgınlıklarım babama çok başka kumar falan değil ailesine hiç sahip çıkmamış olması . Çok kararsızım .

Evet insan gurur yapıyor özellikle erkek kardeşim çok heyecanlı fakat ben çok olaya mesafeliyim. Aması yoruldum yıllardır kendi hayatımı idame etmekten 14 yaşından beri çalışıyorum .
Kesinlikle, ufaklar bazı şeyleri görmüyor. Benim kız kardeşimde alacak mirası. Hatta bazen diyor ki reddetme payınla gerekirse anneme ev al. Açıkçası ondan gelecek hayır Allahtan gelsin.

Nasıl düşürmezler. ANlaşır sağlam bir avukatla vekalet iptali ister veya vekalet halaya geçmeden kendi alır. Hala sittin sene bir tarafını yırtsa alamaz çünkü 1. derece kan hısmı konu sahibi. Ha iş çirkefleşir o ayrı ama on trilyon da az buz değil
İyide babası hayatta. Ona miras düsecek adam yer onu kumar da var niye konu sahibine versin. Konu sahibinin babası parayi harcayamadan olürse zaten konu sahibine miras kalir o. Yani bu olaya konu sahibi nasıl dahil olacakki. Yıllardır goruşmüyor ee adam da bencil belli vermez yani

Evet ama bu miras kaçırmaya giriyor . Yani karşılıksız bir şeyi ona vermiş oluyor avukat öyle demiş.
Yok öyle değil,mesela çocuğunuz yok bir ihtiyaç sahibine malınızı verdiniz,sizin yeğenimizin torunu yıllar sonra hak talep ediyor,ama ben kime istersem veririm malımı bu çocuğum yada eşim değil ki mal kaçırayım

İyide babası hayatta. Ona miras düsecek adam yer onu kumar da var niye konu sahibine versin. Konu sahibinin babası parayi harcayamadan olürse zaten konu sahibine miras kalir o. Yani bu olaya konu sahibi nasıl dahil olacakki. Yıllardır goruşmüyor ee adam da bencil belli vermez yani
Yaptığı hatalardan pişman farkındayım ama istesem bile içimi ısıtamıyorum. Beni arayıp ilgilen ben hastayım dedi . Ama baba tarafıyla muhattap olmak istemiyorum. Bi yandan da en azından kardeşlerim için diyorum

Yok öyle değil,mesela çocuğunuz yok bir ihtiyaç sahibine malınızı verdiniz,sizin yeğenimizin torunu yıllar sonra hak talep ediyor,ama ben kime istersem veririm malımı bu çocuğum yada eşim değil ki mal kaçırayım
Ben de böyle sanıyordum ama öyle değilmiş kan bağıyla geçen bazı haklar mevcutmuş. Bu miras kaçırmaya giriyormuş avukatın yalancısıyım.

Yaptığı hatalardan pişman farkındayım ama istesem bile içimi ısıtamıyorum. Beni arayıp ilgilen ben hastayım dedi . Ama baba tarafıyla muhattap olmak istemiyorum. Bi yandan da en azından kardeşlerim için diyorum

İçiniz rahat olsun gönül rahatlığı ile alin ilgilenin. Yoksa sizin hakkınızı başkaları paylasmasin

Benim de babam ile aram mesafeli. Geçmişte yaşanan kötü olaylardan dolayı. Bununla birlikte annemin mal varlığı vs. De yeterince var. Ondan ya da baskasindan kalacak herhangi bir şeye muhtaç değilim ailem de değil.

Ama sırf babamin tarafına kalmaması için bile ilgilenirdim , menfaat falan diyenleri de umursamayın. Ayrıca menfaatse de menfaat kimseyi ilgilendirmez. Onu diyecek kişiler emin olun böyle bir durumda herkesten önce atlayacak kişiler oluyor🥶🥶

Pismansa siz iletisim kurmasanız bile duşen paradan evlatlarına verirdi bu pismanlık göstergesi olur. Yani vermek isteyen cocuklari konusmasa bile verir . Çünkü onun hatasından olmus olanlar

Pismansa siz iletisim kurmasanız bile duşen paradan evlatlarına verirdi bu pismanlık göstergesi olur. Yani vermek isteyen cocuklari konusmasa bile verir . Çünkü onun hatasından olmus olanlar
Az önce arayıp vekâleti sana vericem zaten dedi mal gelirse dedi. Beni karıştırma avukat ilgilensin dedim. Artık benim size borcum bu zamana kadar zaten çok hata yaptım dedi.

Tamam işte vekaleti babadan alacak görüşerek duygusal davranmayarak boyleleıkle hala en azından tamamen söz sahibi olmayacak

Az önce arayıp vekâleti sana vericem zaten dedi mal gelirse dedi. Beni karıştırma avukat ilgilensin dedim. Artık benim size borcum bu zamana kadar zaten çok hata yaptım dedi.
Lütfen reddetmeyin sizde takipçisi olun inanın pişman olursunuz

Çocuğu yok kadının hiç olmamış maalesef. Üvey çocuğunun üzerine yapmış herseyi ama nüfusuna geçirmemiş sanırım çocuğu .
Siz de uvey cocuguna gitmesin zaten ustune almamks diye kendi ustunuze mi alacaksiniz mirasi? Bu da haksizlik degil mi?

Back
X