• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşmadığınız babanızla miras için barışır mıydınız ?

Makyajpamugu

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2014
211
134
303
İzmir
Merhaba daha önce başlık açmıştım başka bir konu da bunu da kısa kesmeyi düşünüyorum o yüzden. Daha önce küçükken kumar sorunu olan bir babam olduğunu ailemin dağıldığını belirtmiştim. Şimdi babaannemin halasının çok büyük gayrimenkulleri olduğunu ve hepsini üvey evladı üzerine olduğunu öğrendik ve sanırım babamın ve kardeşlerinin üzerinde hakkı varmış bu mirasın . Kişi başı ortalama 10 milyon gibi bi paradan bahsediyoruz. Herneyse sorun şu ki babamla aram iyi değil fakat bu işlerde (halam ve amcamlar çok iyi niyetli değiller çoğu zaman) babamın dolandırılmasından ve ya babamın yine paraları kumarda çarçur etmesinden korkuyorum . Herşeyi geçtim çok anlamaz böyle yatırım işlerinden falan yanlış şeyler yaparsa hadi kendimi geçtim ama kardeşlerim en azından gelecekte yine sıkıntı içinde yaşamasınlar istiyorum. Ama ben konuşursam yön verirsem herkes bu zamana kadar babanla konuşmadın senin derdin paraymış dilekler siye çekiniyorum . Siz olsanız napardınız. Avukat olumlu konuşmuş fakat bi seneyi bulabilir süreç duyduğum kadarıyla babam vekâleti halama verecekmiş dün beni aradı ben çok anlamıyorum hastayım ilgilen dedi. Benim kırgınlıklarım babama çok başka kumar falan değil ailesine hiç sahip çıkmamış olması . Çok kararsızım .

Avucunuzu yalayacaksınız, her avukat davayi alacak mi saniyorsunuz ? Kaybedenler noluyor peki :) Her sey usulune goreyse ortada sorun yok, hakimler de salak degil, sak diye olayi cozer. Bence bos hayal pesindesiniz
Yalnızca bu kin neden bunu anlamadım ? Saygısızlık yapıyorsunuz . Diyorum ki böyle bi dava açılmış benim iradem dışında ve aynı şekilde bunun sonucunu ben değil hakim belirlicek.

Merhaba daha önce başlık açmıştım başka bir konu da bunu da kısa kesmeyi düşünüyorum o yüzden. Daha önce küçükken kumar sorunu olan bir babam olduğunu ailemin dağıldığını belirtmiştim. Şimdi babaannemin halasının çok büyük gayrimenkulleri olduğunu ve hepsini üvey evladı üzerine olduğunu öğrendik ve sanırım babamın ve kardeşlerinin üzerinde hakkı varmış bu mirasın . Kişi başı ortalama 10 milyon gibi bi paradan bahsediyoruz. Herneyse sorun şu ki babamla aram iyi değil fakat bu işlerde (halam ve amcamlar çok iyi niyetli değiller çoğu zaman) babamın dolandırılmasından ve ya babamın yine paraları kumarda çarçur etmesinden korkuyorum . Herşeyi geçtim çok anlamaz böyle yatırım işlerinden falan yanlış şeyler yaparsa hadi kendimi geçtim ama kardeşlerim en azından gelecekte yine sıkıntı içinde yaşamasınlar istiyorum. Ama ben konuşursam yön verirsem herkes bu zamana kadar babanla konuşmadın senin derdin paraymış dilekler siye çekiniyorum . Siz olsanız napardınız. Avukat olumlu konuşmuş fakat bi seneyi bulabilir süreç duyduğum kadarıyla babam vekâleti halama verecekmiş dün beni aradı ben çok anlamıyorum hastayım ilgilen dedi. Benim kırgınlıklarım babama çok başka kumar falan değil ailesine hiç sahip çıkmamış olması . Çok kararsızım .
Benim babam eşimi çok seviyordu yani evlenmeden önce çok seviyordu evlendik yengemden dolayı dolduruşa geldi uzun hikaye orası ben yinede geldim nikahlanmıştım zaten nikahlı eşimden boşatcaklardı beni dediklerini yapmadım diye daha kendine bile gelmemiş dedemin mirası ona kalacak diye benim erkek kuzenime verecekmiş bana öyle demişti şimdi kendi rızasıyla versede ben almam çok çektirdi çok buraya yazmadığım çok şey var ama ben almazdım

Ben babamla görüşmüyorum 15 yıl oldu.
Sadece arada telefon
Düğünüme bile uzak dedi gelmedi

10milyon verirse her şey tamam ya 🤣 en azından soy bağımız işe yarasın derdim keşke bizde de böyle bisey olsa 🤣🤣

Benim babam eşimi çok seviyordu yani evlenmeden önce çok seviyordu evlendik yengemden dolayı dolduruşa geldi uzun hikaye orası ben yinede geldim nikahlanmıştım zaten nikahlı eşimden boşatcaklardı beni dediklerini yapmadım diye daha kendine bile gelmemiş dedemin mirası ona kalacak diye benim erkek kuzenime verecekmiş bana öyle demişti şimdi kendi rızasıyla versede ben almam çok çektirdi çok buraya yazmadığım çok şey var ama ben almazdım
Benim de bi beklentim yok dediğim gibi hayatımı zaten bir şekilde idame ettiriyorum en doğru kararı anayasa verecektir zaten bunu sorgulamıyorum . Sadece kardeşlerimin böyle bi durum olumlu sonuçlanırsa hakkını yedirmemek için muhattap olmalı mıyım diye sordum soru buydu

Ne üzücü ya ben yillarca çalışıp çabalıyorum, emek emek mallar alıyorum. Çocuğum olmadığı için, akrabalarım kötü insanlar olduğu için evlat saydığım üvey oğluma bırakıyorum. Ama sağlığımda bana merhabasi olmamis, adını bilmediğim insanlar benim paramdan nasipleniyor.
Çok üzücü, rahmetli babanne halasının yerinde olmak istemezdim
👏

Ben babamla görüşmüyorum 15 yıl oldu.
Sadece arada telefon
Düğünüme bile uzak dedi gelmedi

10milyon verirse her şey tamam ya 🤣 en azından soy bağımız işe yarasın derdim keşke bizde de böyle bisey olsa 🤣🤣
Yukarıda öyle tepkiler var ki sanki kasını ben öldürüp parasına konmaya çalışıyorum hahaha sizin ki güldürdü ama gerçekten insan kalp kırgınlığı olunca parayı bile ikinci plana atabiliyor

Benim de bi beklentim yok dediğim gibi hayatımı zaten bir şekilde idame ettiriyorum en doğru kararı anayasa verecektir zaten bunu sorgulamıyorum . Sadece kardeşlerimin böyle bi durum olumlu sonuçlanırsa hakkını yedirmemek için muhattap olmalı mıyım diye sordum soru buydu
Başlıkta miras için barışırmıydınız yazınca bir beklenti var gibi oldu

Yukarıda öyle tepkiler var ki sanki kasını ben öldürüp parasına konmaya çalışıyorum hahaha sizin ki güldürdü ama gerçekten insan kalp kırgınlığı olunca parayı bile ikinci plana atabiliyor
Aman başkası yiyeceğine siz ve evlatlarınız yesin çocuğunuz yoksa da belki olur onlara harcarsınız

Babanızın babannenizin halasından kalacak malda saklı payı yok. Yani eğer o hala aklı başında bir şekildaysa malı istediğine devretme hakkına sahip. Sadece akıl sağlığı yerinde değilse işlem yaparken işlemin iptali mümkün ancak onun ispatıda maddi manevi baya zor. Mal kaçırma iradesi olması için kişinin saklı paylı mirasçısına karşı( evladı gibi) bu eylemi yapması gerekiyor. Boşuna hayallere kapılmayın. Huysuz virjinin davasına bakmanızı öneririm kardeşlerinin çocukları da bir umut sizin gibi dava açtı ama kaybettiler

Babanızın babannenizin halasından kalacak malda saklı payı yok. Yani eğer o hala aklı başında bir şekildaysa malı istediğine devretme hakkına sahip. Sadece akıl sağlığı yerinde değilse işlem yaparken işlemin iptali mümkün ancak onun ispatıda maddi manevi baya zor. Mal kaçırma iradesi olması için kişinin saklı paylı mirasçısına karşı( evladı gibi) bu eylemi yapması gerekiyor. Boşuna hayallere kapılmayın. Huysuz virjinin davasına bakmanızı öneririm kardeşlerinin çocukları da bir umut sizin gibi dava açtı ama kaybettiler
Şey o davada bi kuruma vakıfa devretmiş sanırım yani zaten bu karşılıksız yapılan bir eylem oluyor kurum ve bağış olduğu için . Fakat kişiye olduğunda farklı oluyormuş sanırım inanın çok araştırmadım oturup düşünmedim üzerine benim üzerine düşündüğüm durum muhattap olup olmamak daha çok 😂

Yaptığı hatalardan pişman farkındayım ama istesem bile içimi ısıtamıyorum. Beni arayıp ilgilen ben hastayım dedi . Ama baba tarafıyla muhattap olmak istemiyorum. Bi yandan da en azından kardeşlerim için diyorum
Valla ben babanıza nasıl güvenirsiniz bilemedim.
Küçücükken siz aç mısınız,tok musunuz demeden ,evde elektrik yokken kumar oynayan adam,parayı ilgilenip uğrasıp alsanız bile bu benim param diyip size yada kardeşlerinize yedirmez ki.
Ha hakkınız mı tabi ki hakkınız ona birşey diyemem ama babanızla konuşup, kardeşleriniz için uğraşacağınızı söyleyin,şayet sorun çıkaracaksa en başından söylesin sizde boşu boşuna uğraşmayın zira halanıza vekalet vermiş birde halanızla uğraşacaksınız.

Çocuğu yok kadının hiç olmamış maalesef. Üvey çocuğunun üzerine yapmış herseyi ama nüfusuna geçirmemiş sanırım çocuğu .
Bir avukata danışın bütün mallar zaten üvey çocuğun üstüne ölmeden yapılmış.Hak sahibi olsanızda dava süreci uzun ve yıpratıcı olabilir.once üvey evlat taş koyar sonra sizin taraf......

Bir avukata danışın bütün mallar zaten üvey çocuğun üstüne ölmeden yapılmış.Hak sahibi olsanızda dava süreci uzun ve yıpratıcı olabilir.once üvey evlat taş koyar sonra sizin taraf......
Valla düne kadar zaten böyle bi konu söz konusu değildi çokta önemli değil açıkçası

kesinlikle ilgilenin zaten abbanız sizden istemiş , kardeşlerinizin geleceğini düşünün .bu günün parasıyla 10 milyon eden gayrımenkul yarın 20 30 milyon edecek .zaten alacağınız şey vekaleti alıp babanızın hakkını alıp babanızın üstüne geçtikten sonra çarçur etmesini engellemek . çok muhattap olmassınız. önce babanızın hakkı devrolunsun o sürde gene babanızla görüşmeyebilirsiniz.dünyanın binbir türlü hali var .ilerde bu miras sizede lazım olabilir.Babanıza gidip gülücükler şaçmanıza gerek yok işin başında durun yeter .

Ben de babamla yıllardır görüşmüyorum. Kendisi çok varlıklı. Annemle boşandıktan kısa süre sonra bir başkasıyla yeniden evlendi. Hanımefendinin de iki kızı var, yaşları da ben ve kızkardeşimle aynı. Babaları ipsiz sapsız bir adammış, onlar da babaları ile görüşmüyorlar. Bizimki yıllardır yapamadığı babalığı hanımefendinin kızlarına öyle bir yapıyor ki, insan hayret ediyor :) Birlikte bahçede sucuk ekmek etkinlikleri, yemeklere çıkarmalar, uzun sohbetler.. Beni de varsa yoksa azarlasın, küçümsesin aşağılasın ve tabiki o kızlarla kıyaslasın :) Halbuki ne içkim var ne sigaram, ne kumarım, ne bir kötü alışkanlığım.. Sırf işini devam ettirebilecek biri olmadığım için.. Tabi bir de sevmediği, kendi deyimiyle 'mecburen' evlendiği bir kadının çocuğu olduğum için muhtemelen.

Aklıma geliyor bazen, allah korusun ama bir gün vefat edecek, dünyanın kanunu. Anneme kalsa 'o kadına bir şey yedirmemeliyiz'. Açıkçası ben bu düşünceyi çok doğru bulmuyorum. Yıllarca kendi çalıştı, kendi kazandı. Parasını nasıl isterse öyle harcar. İsterse hepsini bağışlar. İsterse gönlünce yer. Babam olması, bu konuda söz hakkım olduğu anlamına gelmiyor. İlla ki düşünmüştür kime bıraksam diye. Yani biz zorla ne yaptırabiliriz ki.

Aklı başında bir babanın evlatlarının geleceğini düşünmesi için illa yönlendirilmeye ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. Zihinsel bir problemi olmadığı sürece, sırf mal varlığı için barışıp maddi konularda onu yönlendirmeye çalışmak da beni rahatsız ediyor. Yukarıda en doğal hakkınız denmiş, ama bana da adamın o parayı istediği kişiye bırakması en doğal hakkı gibi geliyor.

Arkadaşlar olaylar çok farklıymış şimdi avukatla konuşunca anladım . Bu mallar babaannemin halasının üzerinde bile değilmiş. Bu mallar onun babasının üzerineymiş ve bizi devletten arayıp siz varsınız bi tek mirasçı sizlersiniz gelin mahkeme var mal bölüştürme yapılacak denmiş

Şey o davada bi kuruma vakıfa devretmiş sanırım yani zaten bu karşılıksız yapılan bir eylem oluyor kurum ve bağış olduğu için . Fakat kişiye olduğunda farklı oluyormuş sanırım inanın çok araştırmadım oturup düşünmedim üzerine benim üzerine düşündüğüm durum muhattap olup olmamak daha çok 😂
Hanımın Efendi 15 yıllık avukatım ben tereciye tere satmayın isterseniz. Ayrıca hukukta karşılıklı miras diye birşey yok zaten. Önemli olan miras bırakanın aklı başında mı değil mi noktasında toplanır. Kaldı ki saklı paylı mirasçısı yani eşi çocuğu anne babası hayatta değilse ve aklı yerindeyse malı canının çektiği herkese bırakabilir

Back
X