• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşmadığınız babanızla miras için barışır mıydınız ?

Makyajpamugu

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2014
211
134
303
İzmir
Merhaba daha önce başlık açmıştım başka bir konu da bunu da kısa kesmeyi düşünüyorum o yüzden. Daha önce küçükken kumar sorunu olan bir babam olduğunu ailemin dağıldığını belirtmiştim. Şimdi babaannemin halasının çok büyük gayrimenkulleri olduğunu ve hepsini üvey evladı üzerine olduğunu öğrendik ve sanırım babamın ve kardeşlerinin üzerinde hakkı varmış bu mirasın . Kişi başı ortalama 10 milyon gibi bi paradan bahsediyoruz. Herneyse sorun şu ki babamla aram iyi değil fakat bu işlerde (halam ve amcamlar çok iyi niyetli değiller çoğu zaman) babamın dolandırılmasından ve ya babamın yine paraları kumarda çarçur etmesinden korkuyorum . Herşeyi geçtim çok anlamaz böyle yatırım işlerinden falan yanlış şeyler yaparsa hadi kendimi geçtim ama kardeşlerim en azından gelecekte yine sıkıntı içinde yaşamasınlar istiyorum. Ama ben konuşursam yön verirsem herkes bu zamana kadar babanla konuşmadın senin derdin paraymış dilekler siye çekiniyorum . Siz olsanız napardınız. Avukat olumlu konuşmuş fakat bi seneyi bulabilir süreç duyduğum kadarıyla babam vekâleti halama verecekmiş dün beni aradı ben çok anlamıyorum hastayım ilgilen dedi. Benim kırgınlıklarım babama çok başka kumar falan değil ailesine hiç sahip çıkmamış olması . Çok kararsızım .

Umarım öyle olur babamın sözüne pek inanmam bu arada yalan konusunda kitap yazabilir. O yüzden kardeşlerimi çok heveslendirmemeye çalışıyorum
İşte o yüzden vekaleti hemen siz alın. Avukata vekalet verlr ve halanızda sizin olaya müdahil olacağınızla alakalı kulağına kar suyunu alırsa, babanızın dengesizliğini tetikleyip sizi kışkırtmak için alttan alta oyar.

Siz de uvey cocuguna gitmesin zaten ustune almamks diye kendi ustunuze mi alacaksiniz mirasi? Bu da haksizlik degil mi?

Yanlış anlamadıysam çocuk zaten babanın çocuğu değil, hatta üvey annenin de çocuğu değil yani miras üstünde zaten herhangi bir hakkı yok :KK51:

Valla o hala,amca yıllardır görüşmeyen yeğene zor yedirir gibi.
Anladığım kadarıyla baban senden yardım istemiş?
Süreci siz yönetecekseniz,kardeşler olarak ortak karar alın.

Ha samimi fikrimi sorarsan babam hayatta selam bile vermiyorum.
Fiziki şiddet hariç, küfür, kumar, psikolojik şiddet,sülalesine olan aşkı bizi soktuğu zor durumlardan sonra 17 yaşında bir attım bağı tam oldu.

Tarla,ev gibi şeyleri var,ederini hiç merak etmiyorum. Bir lirasını da istemiyorum.
İçine ettiği çocukluğumu parayla satın alamaz.
Ne selam veririm,ne ölümüne giderim.
Ne de parasını yerim. Yarın öbür gün kafasına kakar insanın bir de sülalesini mi çekicem? Benim eyvallahım olmazdı zenginlik gibi bir beklentim yok kardeşim çok istiyorsa kendi barışıp konuşur ona karışma hakkım olmazdı.

Ha ama para söz konusu olduğu için bunu düşünüyorsunuz zaten o yüzden insanların para için kullandığınızı düşünmesi normal.

Çocuğu yok kadının hiç olmamış maalesef. Üvey çocuğunun üzerine yapmış herseyi ama nüfusuna geçirmemiş sanırım çocuğu .
Ooooo fethi kabir gerekebilir o halde. Yani mezar açılıp müteveffadan örnek alınacak. Uzar bu dosya. İşin peşine düşün 10 milyon az para değil akıllı olun

Yanlış anlamadıysam çocuk zaten babanın çocuğu değil, hatta üvey annenin de çocuğu değil yani miras üstünde zaten herhangi bir hakkı yok :KK51:
Olabilir ama mal sahibi onun ustune yapmis. Cocugum olmasa malimi istedigim insanin ustune yaparim didinin didisi da dava acip o mallara konma derdine dusmemeli bence

Ne üzücü ya ben yillarca çalışıp çabalıyorum, emek emek mallar alıyorum. Çocuğum olmadığı için, akrabalarım kötü insanlar olduğu için evlat saydığım üvey oğluma bırakıyorum. Ama sağlığımda bana merhabasi olmamis, adını bilmediğim insanlar benim paramdan nasipleniyor.
Çok üzücü, rahmetli babanne halasının yerinde olmak istemezdim

Valla o hala,amca yıllardır görüşmeyen yeğene zor yedirir gibi.
Anladığım kadarıyla baban senden yardım istemiş?
Süreci siz yönetecekseniz,kardeşler olarak ortak karar alın.

Ha samimi fikrimi sorarsan babam hayatta selam bile vermiyorum.
Fiziki şiddet hariç, küfür, kumar, psikolojik şiddet,sülalesine olan aşkı bizi soktuğu zor durumlardan sonra 17 yaşında bir attım bağı tam oldu.

Tarla,ev gibi şeyleri var,ederini hiç merak etmiyorum. Bir lirasını da istemiyorum.
İçine ettiği çocukluğumu parayla satın alamaz.
Ne selam veririm,ne ölümüne giderim.
Ne de parasını yerim. Yarın öbür gün kafasına kakar insanın bir de sülalesini mi çekicem? Benim eyvallahım olmazdı zenginlik gibi bir beklentim yok kardeşim çok istiyorsa kendi barışıp konuşur ona karışma hakkım olmazdı.

Ha ama para söz konusu olduğu için bunu düşünüyorsunuz zaten o yüzden insanların para için kullandığınızı düşünmesi normal.
Hemen hemen aynı durumdayız fakat Kardeşlerim küçük babamı yönlendirebilecek durumda değiller. Halam daha önde babamın eline üç kuruş verip babamın ev hakkını elinden almıştı hatırlıyorum. Ben konusmasamda kardeşlerim babamla konuşur ve görüşürler babam hastayken ameliyatını bile yaptırdım özel hastanede çalıştığım için konuşmadığım halde yine hastalıkta falan ara ara ilgileniyorum . Herneyse sonuca gelicek olursak kardeşlerimin hakkının yenmesini istemiyorum.

babam vekâleti halama verecekmiş dün beni aradı ben çok anlamıyorum hastayım ilgilen dedi. Benim kırgınlıklarım babama çok başka kumar falan değil ailesine hiç sahip çıkmamış olması . Çok kararsızım .
Sizi arayan babanız kendiniz ve kardeşleriniz için araştırın borçlu çıkmayacaksanız hakkınızı alın

Ne üzücü ya ben yillarca çalışıp çabalıyorum, emek emek mallar alıyorum. Çocuğum olmadığı için, akrabalarım kötü insanlar olduğu için evlat saydığım üvey oğluma bırakıyorum. Ama sağlığımda bana merhabasi olmamis, adını bilmediğim insanlar benim paramdan nasipleniyor.
Çok üzücü, rahmetli babanne halasının yerinde olmak istemezdim
bu konuda haklı olabilirsiniz düşüncenize saygı duyuyorum. Ama üvey evladının iyi olup olmadığını kandırıp kaldırmadığını da bilemeyiz.

Hemen hemen aynı durumdayız fakat Kardeşlerim küçük babamı yönlendirebilecek durumda değiller. Halam daha önde babamın eline üç kuruş verip babamın ev hakkını elinden almıştı hatırlıyorum. Ben konusmasamda kardeşlerim babamla konuşur ve görüşürler babam hastayken ameliyatını bile yaptırdım özel hastanede çalıştığım için konuşmadığım halde yine hastalıkta falan ara ara ilgileniyorum . Herneyse sonuca gelicek olursak kardeşlerimin hakkının yenmesini istemiyorum.
Kusura bakmayin ama kardeslerinizin hakki falan yok baskasina ait malin ustune konmaya calisiyosunuz sirf akrabasiniz diye. Kadincagiz ustune alsin almasin evladi yerine koydugu birinin ustune yapmis mallari. Size kalmasini istese zaten oyle bisey yapmazdi

bu konuda haklı olabilirsiniz düşüncenize saygı duyuyorum. Ama üvey evladının iyi olup olmadığını kandırıp kaldırmadığını da bilemeyiz.
Her halükarda çocuğuna bile merhamet eylemeyen, onu aç yatıran şeref yoksunu yeğen çocuğundan iyidir

Son düzenleyen: Moderatör:
Babannenin halasinin mali, nasil sizin babaya dusecek ? Uvey oglu ustune istegiyle vermisse zamaninda, bu mirastan size hicbir sey kalmaz. Direkt babanizin, ebeveynlerinden olsaydi o baska bence. Istegiyle, akli yerindeyken kime verirse verir

Kusura bakmayin ama kardeslerinizin hakki falan yok baskasina ait malin ustune konmaya calisiyosunuz sirf akrabasiniz diye. Kadincagiz ustune alsin almasin evladi yerine koydugu birinin ustune yapmis mallari. Size kalmasini istese zaten oyle bisey yapmazdi
Aynen oyle Seyfi Dur. Bir vakfa bagisladi. Yegenleri dava acti ama kazanamadi. Adam sagken kendi istegiyle vermis, kime ne ? Adamin kendi mali, kime verirse verir.

Babannenin halasinin mali, nasil sizin babaya dusecek ? Uvey oglu ustune istegiyle vermisse zamaninda, bu mirastan size hicbir sey kalmaz. Direkt babanizin, ebeveynlerinden olsaydi o baska bence. Istegiyle, akli yerindeyken kime verirs
O iş öyle olmuyormuş ben de avukatın yalancısıyım.

Aynen oyle Seyfi Dur. Bir vakfa bagisladi. Yegenleri dava acti ama kazanamadi. Adam sagken kendi istegiyle vermis, kime ne ? Adamin kendi mali, kime verirse verir.
Merak etmeyin olumlu ve olumsuz bir beklentim yok kendi adıma kime ne kalırsa kalsın . Ama bunun kararını biz değil hakimler veriyor anayasaya göre doğru olan neyse o olsun zaten açıkçası.

O iş öyle olmuyormuş ben de avukatın yalancısıyım.
Avucunuzu yalayacaksınız, her avukat davayi alacak mi saniyorsunuz ? Kaybedenler noluyor peki :) Her sey usulune goreyse ortada sorun yok, hakimler de salak degil, sak diye olayi cozer. Bence bos hayal pesindesiniz

Back
X