• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşmadığınız babanızla miras için barışır mıydınız ?

Makyajpamugu

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2014
211
134
303
İzmir
Merhaba daha önce başlık açmıştım başka bir konu da bunu da kısa kesmeyi düşünüyorum o yüzden. Daha önce küçükken kumar sorunu olan bir babam olduğunu ailemin dağıldığını belirtmiştim. Şimdi babaannemin halasının çok büyük gayrimenkulleri olduğunu ve hepsini üvey evladı üzerine olduğunu öğrendik ve sanırım babamın ve kardeşlerinin üzerinde hakkı varmış bu mirasın . Kişi başı ortalama 10 milyon gibi bi paradan bahsediyoruz. Herneyse sorun şu ki babamla aram iyi değil fakat bu işlerde (halam ve amcamlar çok iyi niyetli değiller çoğu zaman) babamın dolandırılmasından ve ya babamın yine paraları kumarda çarçur etmesinden korkuyorum . Herşeyi geçtim çok anlamaz böyle yatırım işlerinden falan yanlış şeyler yaparsa hadi kendimi geçtim ama kardeşlerim en azından gelecekte yine sıkıntı içinde yaşamasınlar istiyorum. Ama ben konuşursam yön verirsem herkes bu zamana kadar babanla konuşmadın senin derdin paraymış dilekler siye çekiniyorum . Siz olsanız napardınız. Avukat olumlu konuşmuş fakat bi seneyi bulabilir süreç duyduğum kadarıyla babam vekâleti halama verecekmiş dün beni aradı ben çok anlamıyorum hastayım ilgilen dedi. Benim kırgınlıklarım babama çok başka kumar falan değil ailesine hiç sahip çıkmamış olması . Çok kararsızım .

Hanımın Efendi 15 yıllık avukatım ben tereciye tere satmayın isterseniz. Ayrıca hukukta karşılıklı miras diye birşey yok zaten. Önemli olan miras bırakanın aklı başında mı değil mi noktasında toplanır. Kaldı ki saklı paylı mirasçısı yani eşi çocuğu anne babası hayatta değilse ve aklı yerindeyse malı canının çektiği herkese bırakabilir
Olay çok farklıymış avukat Hanım kusura bakmayın üvey cocuk falan yok ortada . Tamamen olay şu bu tapular halanında babasının üzerineymiş. Ve şuan hiçbir mirasçı olmadığı için babamlardan başka devlet bizi bulup gelin mal paylaştırıcaz denmiş.

Arkadaşlar olaylar çok farklıymış şimdi avukatla konuşunca anladım . Bu mallar babaannemin halasının üzerinde bile değilmiş. Bu mallar onun babasının üzerineymiş ve bizi devletten arayıp siz varsınız bi tek mirasçı sizlersiniz gelin mahkeme var mal bölüştürme yapılacak denmiş
Yani babaanne in babasının üzerine miymiş?
E babanız bilmiyor muydu babasının trilyoner olduğunu?
Bir de bu babannenin babasınin kaç sene önce ölmüş olması gerekiyor. Kimse size ulasmadi mi? Baba tarafınizin beş kuruş etmeyen,kötü insanlar olduğunu söylediniz. Öylelerinin les kargası gibi öldüğü saniye miras diye birbirini biçaklamasi gerekirdo

Olay çok farklıymış avukat Hanım kusura bakmayın üvey cocuk falan yok ortada . Tamamen olay şu bu tapular halanında babasının üzerineymiş. Ve şuan hiçbir mirasçı olmadığı için babamlardan başka devlet bizi bulup gelin mal paylaştırıcaz denmiş.
Devlet sizi niye bulsun ki 1 .dereceden olanlara ulaşır size degil.

Yine anlamadım
Babaannenizin babasının üzerine mi ?

Bir yanım diyor ki para için mi barışacaksın. Diğer yanım da o sorumsuzluk ederken düşünmemiş sen de düşünme sahip çık. Hani o para da çalışıp kazandığı para değil sonuç da. Senin de soy hakkın. Sen benim diğer yarımı dinle sahip çık 👍

Devlet sizi niye bulsun ki 1 .dereceden olanlara ulaşır size degil.
Olayı şu babaannemin halasının mali olduğunu biliyorlardı ben küçükken konuşurlardır hatta ama birsey çıkmaz diye hiç uğraşmadılar . Maalesef bu halanın başka bir mirasçısı yokmuş ve böyle olunca devlet buraya yol yapacakmış sanırım araştırmışlar ve bizimkileri bulmuşlar. Eylülde mahkeme yapılacak gelin denmiş.

Merhaba daha önce başlık açmıştım başka bir konu da bunu da kısa kesmeyi düşünüyorum o yüzden. Daha önce küçükken kumar sorunu olan bir babam olduğunu ailemin dağıldığını belirtmiştim. Şimdi babaannemin halasının çok büyük gayrimenkulleri olduğunu ve hepsini üvey evladı üzerine olduğunu öğrendik ve sanırım babamın ve kardeşlerinin üzerinde hakkı varmış bu mirasın . Kişi başı ortalama 10 milyon gibi bi paradan bahsediyoruz. Herneyse sorun şu ki babamla aram iyi değil fakat bu işlerde (halam ve amcamlar çok iyi niyetli değiller çoğu zaman) babamın dolandırılmasından ve ya babamın yine paraları kumarda çarçur etmesinden korkuyorum . Herşeyi geçtim çok anlamaz böyle yatırım işlerinden falan yanlış şeyler yaparsa hadi kendimi geçtim ama kardeşlerim en azından gelecekte yine sıkıntı içinde yaşamasınlar istiyorum. Ama ben konuşursam yön verirsem herkes bu zamana kadar babanla konuşmadın senin derdin paraymış dilekler siye çekiniyorum . Siz olsanız napardınız. Avukat olumlu konuşmuş fakat bi seneyi bulabilir süreç duyduğum kadarıyla babam vekâleti halama verecekmiş dün beni aradı ben çok anlamıyorum hastayım ilgilen dedi. Benim kırgınlıklarım babama çok başka kumar falan değil ailesine hiç sahip çıkmamış olması . Çok kararsızım .
Bu mal kaçırma değil ama.
Sırf ona bırakmasa iyi olurdu tabi ama sanırım çocuğu yerine koyup bırakmış. Kimisi de akrabaya bırakmak istemez alt soyu yoksa hayır kurumuna bırakır.
Kadinin alt soy mirasçısı yoksa heyet raporu da almışsa; nedeni de aklı dengesi yerinde değildi vasiyet iptali istenmesin diye almış olabilir. Bunu yaptı ise alt soyu yoksa istediğine vasiyet bırakırsın itiraz da işe yaramaz.
Belki bilirsiniz bir sanatçı vardı sahne adı Huysuz virjin, gercek adi Seyfi Dursunoglu. Öldüğünde vasiyet bıraktı. Tüm malini hayir kurumlarina bırakmış. Yeğenleri vasiyete itiraz etti. İtirazları geçersiz oldu. Tüm malı 15 milyon kadar hayır kurumlarına gitti öldüğünde 87 yaşındaydı tahminen heyet raporu almıştır vasiyeti için.
Üzgünüm ama o miras size kalmaz. Yeğenler bile alamıyor vasiyet var ise. Anca babanızın üst soyu olsa idi alt soyu olma hakkı ile illa ki bir kısmına doğumdan gelen hak ile talip olurdu. Şu anda zor. Vasiyet bırakmışsa işiniz zor.

Huysuz Virjin'in vasiyeti davasında karar belli oldu!
Haber de bu.

Son düzenleme:
Evet denilicek para için babasına yaklasti diye öylede gözüküyor.

Babanız kumar bağımlısı ise muhakkak başka borçları vardır. Bence o kadar heveslenmeyin.
Benim eşim annesi ile küstü. Reddi miras yaptı. Benim eşimin maddi birikimi olmamasına rağmen. Bir ev vardı. Dayısı kayınvalideme sattırmış. Parayı da çatır çatır yemişler.
Para bir şekilde kazanılır. Ama insanın hayata karşı bir duruşu olmalı. Sizde senelerdir kendiniz çalışmışsınız. Bu saatten sonra hiç gerek yok bence.

unutmak imkansız gerçekten çünkü beynimin içinde öyle kötü anılar var ki. Anneme vurması bize bakmaması kumar oynaması saysam bitmez. Lakin biliyorum ki suan o para ona kalsa ya kumarda tüketir ya halama kaptırır
Bırak kimin ne düşündüğünü o para sizin hakkınız peşini bırakma.Akrabaya güven olmaz bu zamanda .Bizimde 38 milyonluk arazi böyle kansız akrabalar yuzenden mahkemelik. Yedirme hakkını kimseye bırak kim ne derse desin sen hakkını savun.

Mal canın yongası. Miras da helal. Binlira bile olsa olsun

Babamla senelerdir görüşmüyorum. Üstünde mal mülkü de var. Açıkçası öldüğünde de reddi miras düşünüyorum. Sağlığında babalık yapmayan insanın parasına da malına da ihtiyacım olmaz
Aynı durumdayim uzun yıllardır görmedim bile ne ölüsü ne dirisi diyorum ondan gelecek para asla reddi miras yaparım direk bnce eğer barismaksa niyetiniz ilgilenin yok değil hala kirginluklar devam edecekse hiç bulasmayin kardesleriniz kndi haklarını kendileri düşünsünler

Bu zamana kadar konuşmadığınız bir insanla elbet geçerli sebepleriniz vardır. Bugün bu sebepler değişti mi? Hayır. O halde neden konuşacaksınız ?? Kendinizi boş yere üzmeyin.

Çocuğu yok kadının hiç olmamış maalesef. Üvey çocuğunun üzerine yapmış herseyi ama nüfusuna geçirmemiş sanırım çocuğu .
Benim takıldığım konu şu, kadın herşeyini çocuğunun üzerine yapmış üvey de olsa evladı o. Siz ne hakla bu malı bölme derdine düşüyorsunuz?

Kusura bakmayin ama kardeslerinizin hakki falan yok baskasina ait malin ustune konmaya calisiyosunuz sirf akrabasiniz diye. Kadincagiz ustune alsin almasin evladi yerine koydugu birinin ustune yapmis mallari. Size kalmasini istese zaten oyle bisey yapmazdi
Sonunda aklı başında hakkaniyetli bir torum buldum. Herkes de yok hakkınız yok alın gibi yorumlar yapmış. Arkadaş, kadın evladına bırakmış malını. Ne hakla başkası gelip bölecek o malı.
Bir de kardeşim çalışmayı sevmez yazmış valla bu kardeşinin sorunu. Hakları falan yok o mallarda inşallah da alamazlar.

Miras haktır.
Ne olursa olsun hakkınız.
Aileye karşı paragöz bile olsanız, kardeşlerinizin de sizin de hakkınız var.
Bu zamana kadar yapmadığı babalık bir yana, bundan sonra faydası olsun bari.

Olayı şu babaannemin halasının mali olduğunu biliyorlardı ben küçükken konuşurlardır hatta ama birsey çıkmaz diye hiç uğraşmadılar . Maalesef bu halanın başka bir mirasçısı yokmuş ve böyle olunca devlet buraya yol yapacakmış sanırım araştırmışlar ve bizimkileri bulmuşlar. Eylülde mahkeme yapılacak gelin denmiş.

Kamulastirma yapılıyor. Cokta yapacak biseyiniz yok aslinda. Oranin degeri belirlenecek, itiraz ederseniz bilirkisi tekrar inceleme yapip bedeli guncelleyecek, listede yer alan mirascilara paylari yatirilacak. Eger sizde listedeyseniz(anneannem hayatta olmasuna ragmen annemde listedeydi) pay alacaksiniz.

Back
X