Merhaba Arkadaşım,
Seninle benzer duruma sahip bir arkadaşım vardı. Ama onlar birbirlerini çok seviyorlardı. Arkadaşımın sevdiği çocuk şehir dışında üniversiteye başlayınca aralarındaki muhabbet kesilmişti. Çocuk vize ve finallerinde arkadaşımı yoğun olduğu için arayamıyordu. Arkadaşım gece derse giriyordu sevdiği çocuk sabah bu nedenle görüşmeleri çok zor oluyordu. Yani biri uyanıkken biri uyuyordu. Sürekli bir kısır döngü halindeydiler. O birbirlerini seven, ilişkileri sırasında hiç kavga etmemiş arkadaşım ve sevgilisi ayrılık kararı aldılar. Aralarına soğukluk girdi gayet medeni şekilde sizinki gibi bitirdiler ya da ara verdiler her neyse. Hala birbirlerini seviyorlardı daha sonra okul 3 haftalık tatile girdiğinde (şubat ayında) çocuk bu şehre geldi ve birbirleriyle konuşup buluşma kararı aldılar. 1 Hafta boyunca eskisi gibi gezip dolaşıp vakit geçirdiler. 1 Haftanın sonunda arkadaşım ve sevgilisi ilişkiyi komple bitirme kararı aldı. Nedenini sorduğumda bana ''bir şey bir kere bitince yeniden başlandığında artık eskisi gibi olmuyor'' demişti.
Açıkcası senin durumunuda biraz buna benzetiyorum. Şuan alışkanlıklarından dolayı onunla vakit geçirmek, konuşmak, günlük yaşantını aktarmak istiyor olabilirsin. Ancak eğer yeniden birlikte olursanız yine aranızda duygusal anlamda bu sefer daha da büyük bir açık oluşacak. Bir şey bir kere bitmişken yeniden aynı sevgiyle devam edemez. Sen onu seviyorsun anladığım kadarıyla ama senin içinde artık her şey eskisi gibi olamayacaktır. Barıştıktan sonraki her kavga anında senin ondan ayrıldığını söyleyip eski hatalarını deşecektir.
Sen ilişkinizden yana umutluysan bir deneyebilirsin ancak benim fikrimi sorarsan bitmiş ve kapanmış bir konuyu irdeleme ve hayatına kaldığın yerden yeni insanları tanımaya çalışarak devam et. Ha dersen ki ben yeniden barışmak istiyorum o zaman yaşayacağın şeyler şunlar olabilir;
1. Yeniden bir araya gelmenin mutluluğu çok da uzun sürmez. İlk günlerde kısa bir süreliğine eskisinden de iyi olan ilişki bir süre sonra dertte sıkıntıda da eskisini geride bırakır hale gelir.
2. Edilen ilk kavga insanın içine pişmanlık tohumlarını daha o andan ekmeye başlar. Acaba tekrar başlamakla hata mı edilmiştir?
3. Ufak tartışmalar zamanla birden eski defterlerin açıldığı büyük kavgalara dönüşmeye başlar. (Daha önce bende ayrılmayı da sen istemiştin gibi)
4. Karşındaki insanın her hareketi, her sözü batmaya başlar. Ne söylese altında başka şeyler aranır ki bu geri dönülemez bir yolun başlangıcıdır aslında..
5. İlişkiyi bitirenin aslında kim olduğu tartışması yapılır. İki taraf da diğeri yüzünden bittiğini iddia eder ve işler içinden çıkılmaz bir hal alır.
6. Biten bir ilişkiyi tekrar canlandırmaya çalışmanın ne kadar büyük bir hata olduğu fark edilir ama artık çok geçtir. O sancılı süreç tekrar yaşanacaktır ve bu insanın gözünde büyür.
Ve bunlar gibi bir sürü bir sürü örnek var =) Sen bence iyice bir düşün, taşın sonra karar ver. Hakkında hayırlısı olsun.