Konuşmam çok zayıf. Bu durumu nasıl aşabilirim?

Bigbangd

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2016
280
83
13
Konuşmam çok zayıf... Bu durumu Nasıl aşabilirim?
Konuşurken bazen kelimeleri 2 defa tekrarlıyorum. Arada da kekemelik oluyor. Ama heyecandan kaynaklı. Normalde kekeme değilim.
Üniversite öğrencisiyim. Sunum yaparken Cümleleri ezberleyip anlatıyorum. Doğaçlama gidemiyorum. Hoca bir şey sorduğunda iki kelimeyi yan yana getiremiyorum. Benim gibi olup üstesinden gelen var mı?

Bende cekingen ve heycanli bi tiptim.Bu durumu yabancilara soru sorarak, tanisarak aştim.Simdi de kimseye hicbir duruma heycan yapmiyorum.En son en zamn heycanlandim onu bile hatirlamiyorun

Bende cekingen ve heycanli bi tiptim.Bu durumu yabancilara soru sorarak, tanisarak aştim.Simdi de kimseye hicbir duruma heycan yapmiyorum.En son en zamn heycanlandim onu bile hatirlamiyorun
Ay bende çok çekingen ve utangacım

Ay bende çok çekingen ve utangacım
İste bunu aşman icin yabanci insanlarla iletisim kurman lazim.Ben mesela adres sorardim,bi yerde sira beklerken insanlarla muhabbet etmeye calisirdim,arkadaslarmin cagirdigi her ortama gittim oyle yendim.Bi bakmisim ki degismisim

Bolca kitap okumalısın ve bazı bolumleri aynanın karşısında sesli olarak okumanı tavsiye ederim. Çok faydasi oluyor.

Kendine bir konu seç, o konuda belli bir süre boyunca (5dk gibi) konuş, bu sırada da kaydet kendini, hem hatalarını bulursun, hem pratik yapmış olursun.

Çok çok kitap oku, roman vs. Çok faydası olur, insanların karşısında heyecan da yapma , onlarda alt tarafı insan işte, çekineceğin bişey Yok, öyle düşün

cok normal sunum olayi cok farkli bir durum

Yanlış bir şey söyleyip komik duruma düşmekten mi korkuyorsun acaba ?

Çok okuyan, çok düşünen biri mısınız?
Yazarken sıkıntı oluyor mu?

Benimde okul donemlerinde boyleydim, calisinca anca duzeldi. Ben cok cekinirdim, yanlis konuscamda bana gulecekler diye. Nedense bir konu uzerinde hic bir fikrim olmazdi birsey sorduklarinda, olsada amann anlatsamda ne olcak derdim.Hata calismamin ilk aylarda bir veli de demisti konusmanda bozukluk var , bende hadi ya hic fark etmedim diye caktirmadim.. Bir kac ay sonra konusman duzelmis dedi .. Telefonda konusmayida sevmem.. Iste oyle , calisma donemlerinde gecer .. Insallah

Bol kitap ve kendin evde sunumlar yap. Ayna karşısında kendini kaydederek. Sonra arkadaşlarına yap bunları. Zamanla geçecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…