Konuşmam çok zayıf. Bu durumu nasıl aşabilirim?

Kesinlikle katılıyorum sana .Çocukluğun bir dönemlerinde kalan birşeyler tetikliyor bunu.özgüven eksikliği ilk sebebi.
Ben baba baskısını çok yaşadım. Sinirlendiğinde sus konuşma diye bağırırdı. Hep üste çıkardı. Ben de o gün bu güdür susuyorum. Mesela okul hayatımda haklı olsam bile konuşmam çünkü karşı tarafın beni bastıracağına o kadar eminim ki susmayı tercih ederim. Olayları izah etmeye çalışmam. Annemin de konuşması iyi değil haliyle bende böyle bir ortamda büyüdüğüm için konuşmada problem çekiyorum. Heyecanlanmamış sebebi özgüven eksikliği..

Hangi okuldasiniz bilmiyorum . Ancak ; universite okuyorsaniz verebilecegim cok iyi bir tavsiye var : Okul kluplerine katilin .

MUN tarzi ingilizce munazara yapan ya da turkce munazara yapan klupler var . Cok faydali gercekten . Insanin kendine ozguveni geliyor :) Cesur bir insan yapiyor sizi .

Kendi okulunuz ya da baska bir universite olabilir . Terapiye de gerek kalmaz , inanin !

Kendi kendine senaryo kurup evde oyna bunu, konuş, üzül, sevin, jest ve mimiklerini kullanarak. Ve insanlarla bir şekilde soru cevapli konuşmaya calis cocuklardan başlayabilirsin, parklarda sokaklarda

Bizim üniversiteye seminere geliyor fakat sadece 1 saat konuşuo gidiyor. Bunun bir işe yarayacağını düşümüyorum ama internetten onun konuşmalarını dinleyebilirim
Hangisi sizin üniversite?
Sana seminerini dinle demiyorum ki, seminer sonrası bir şekilde yakala, birkaç dakika zaman mutlaka ayırır. Sana senin durumuna özel olarak vereceği tavsiyeler mutlaka vardır diye düşünüyorum. Özel olarak konuşmaya çalış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…