Konuşmam çok zayıf. Bu durumu nasıl aşabilirim?

Sesli şekilde noktalamalara vurgulara dikkat ederek kitap oku, ayna karşısında ya da video çekerek doğaçlama konuşmalar yapmaya çalış ise yarayacaktır

Çok okuyan, çok düşünen biri mısınız?
Yazarken sıkıntı oluyor mu?
Çok okuyan, çok düşünen biri mısınız?
Yazarken sıkıntı oluyor mu?
Çok okuyan biri değilim. Yılda 2 3 kitap... Düşünürüm ama felsefi düşünmem. Takıntılı olduğum için insanlarla olan ilişkilerime dair düşünürüm. Yazarken çok da sıkıntı yok

Okumalarini yuksek sesle yap. Kitap, dergi, gazete.. Ne olursa.. Noktalama isaretlerine dikkat ederek yavasca oku mutlaka. Tekerlemeler de onemli ara ara calismak gerekir.

Heyecanini yenmek icin topluluk karsisinda konusurken insanlarla goz goze gelmekten kacma. Herkese kisa kisa bak :)

Mumkunse diksiyon kursuna git. Degilse guzel konusma ve diksiyon uzerine kitaplar var onlarla epey ilerleme kaydedebilirsin.

Ozellikle klasik romanlarin bulabildiğin en eski baskilarini oku. Eski baskilarda ki dil ve anlatim simdi baskilardan cok daha iyi edebi acidan. Faydali olacaktir..

Yılda 2 3 kitap bitiriyorum kısacası çok çok az okuyorum

Kitap okumak faydalı, bir kısmını sesli okuyabilirsin. Evdekilere izlediğin diziyi veya bir haberi anlatmak gibi egzersizler yapılabilir. Kendi kendine bir konu anlatıp cepten videoya alabilirsin. Mükemmelleştirene kadar devam edersin.
Fakat asıl önerim, müşteri trafiği çok olan fast food veya tanıtım, mağazacılık gibi bir işte çalışman. İnsanlar açılman için seni itelerler, bir bakmışsın çok farklısın.

Kitap oku
Ayna karşisinda kendi kendine konus
Agzina kursun kalem alarak egzersiz yap, kekemelige iyi gelir. İnternetten bak, bulursun nasil yapildigini.

sahne fobisi :) bende de var. sen benden bile iyisin ben asla konuşamıyorum. hık hık kalıyorum. en son careyi kimsenin yuzune bakmadan konuşmakta bulmuştuım. sorulara asla tahammulum yoktu :)
şimdilerde öyle sunum filan yapmıyorum ama daha iyiyim. azda olsa aşmama latin dansları sebep olmuştur.
cunku kocaman bir alanda dans etmek zorunda kalıyorsun ve bu ilk başlarda cok sıkıcı gerci ve kasıcı birşey. sonra sonra dogal olmaya başlıyor ve alışıyorsuın.
neyse önce bol kitap oku evde pratik yap ve gercekten tiyatro olabilir dans olabilir kursa git. innaılmaz fayda saglıyor.

Ama sadece sahnede olan bir şey değil 2 li konuşmalarda da oluyor

Ama sadece sahnede olan bir şey değil 2 li konuşmalarda da oluyor
he o zaman gene dans iyi. sonucta ikili dans ediyorsun.
gene oku ve evde pratik yap
ve sunu unutma karşındaki senin gibi pırtlıyor. bu yuzden ondan cekinme.

Konuyu ben acmisim gibi hissettim. Herkes çok kitap oku demiş ama ben çok fazla kitap okurum. Küçüklüğümden beri çok okurum. Ama ben de aynı şeyden muzdaribim. Hiç kitap okumayan insanlar biliyorum kendilerini çok güzel ifade ediyorlar. Çok güzel konuşuyorlar. Ben bildiğim bir şeyin çok az kısmını karşı tarafa aktarabiliyorum. Biraz insanın fıtratıyla alakalı galiba.

Hangi durumlarda zorlanıyor rahatsız oluyor isen bu durumlarla daha fazla yüzleş üzerine git

Kitap okumak diksiyon kekemeliğe kısmen iyi gelir ama sosyal fobi varsa bununla ancak daha fazla yüzleşerek yenebilir diye düşünüyorum
Mesala hocası ile ayda bir konuşmak mı hergün konuşmak mı?
İlk etapta zorlanacak sonra sıradanlaşacaktır tabi yüzleşebilecek kadar cesaret şart

Sesli bir şekilde kitap okuyabilirsiniz. Bir de kelimeleri tekrar etmenizin sebebi acele etmekten kaynaklı olabilir. Özellikle sakin konuşmaya çalışın. Bu sizin düşünecek zaman yaratmanızı ve kelimelerinizi daha özenli seçmenizi sağlar.

Benim de bir arkadaşimın ilkokul çağındaki çocuğunda hafif kekemelik var.ögretmeni biraz fazla kızınca çocuk kekelemeye başlamış.uzmana götürmüştü arkadaşim . dr onemli bir seyi olmadıginı söylemiş.herhangi bir terepi uygulamamıs.ama cocuk ara ara kekeliyor.ben de çok uzüldüm.kitap okusun yuksek sesle dedim ama yeteri kadar faydalı olmuyor sanırım.önerebileceginiz şeyler var mı arkadaşlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…